abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_62922926
Na de foto's van Turkmenistan heb ik nu ook de foto's van Oezbekistan online gezet.

De foto's van Kazachstan en Kyrgizië zullen ergens binnen nu en enkele weken volgen.
  dinsdag 4 november 2008 @ 02:00:08 #227
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_62925581
Erg mooi k_man! Wat een prachtige architectuur. Ik vind de foto van de pilaren in de Juma moskee prachtig, en de tweede man in het theehuis is een geweldig portret!

Vertel 's iets meer: hoe was het reizen, mensen, eten?
  dinsdag 4 november 2008 @ 02:47:32 #228
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_62925928
Goed, Halcon is dus inderdaad CMT... Welcome back
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_62925980
quote:
Op maandag 3 november 2008 20:00 schreef flipsen het volgende:
Ik heb geen idee
Komop Flips! In Argentinië wonen en dan nog zo'n stuk vlees niet kunnen benoemen??
Vraag het eens aan je aanstaande, anders?


Ik kan er helaas ook niet bij helpen, want ik at indertijd geen vlees, toen ik in Spanje woonde.
Daarbij komt dat ik woorden voor voedseldingen zoiezo nooit goed onthoudt. /Een soort afwijking van me..
 FR
  Moderator dinsdag 4 november 2008 @ 08:55:43 #230
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62927379
quote:
Op maandag 3 november 2008 15:37 schreef Vogue het volgende:
Ikke wel Dat restaurantje heet Carnitas en zit aan het einde van het straatje. Personeel loopt met flesjes op hun hoofd de trappen op en af Goed eten daar inderdaad in tegenstelling tot de rest van Guatemala en Honduras. Tenzij gallo pinto (rijst met bonen) je lievelingseten is, dan kan je je hart ophalen daar.
Ja, dat was het. Je eet daar zo half buiten met uitzicht op de jungle. En die flesjes herinner ik mij nu ook. Ach, misschien smaakte het eten daar wel zo goed, omdat de rest zo belabberd was.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator dinsdag 4 november 2008 @ 09:05:50 #231
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62927586
quote:
Op maandag 3 november 2008 19:31 schreef Fogel het volgende:
Maar dan van een koe ipv varken. Runderkarbonade is zover ik weet niet in NL te koop.
Dat is de ribeye on the bone in het Engels. En rib in het Spaans is costilla. Alleen geen idee of je daar wat aan hebt.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 4 november 2008 @ 09:52:12 #232
62913 Blik
The one and Only!
pi_62928448
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 08:55 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ach, misschien smaakte het eten daar wel zo goed, omdat de rest zo belabberd was.
ah, dus het eten is toch belabberd

Ik kan me mijn eerste avond in Guatemala nog wel herinneren, ik ben nog nooit zoveel fast-foodtenten tegengekomen in een taxi-rit (van Guatemala City naar Antigua). Vervolgens moet je in Antigua weer echt op zoek naar fast-foodtenten, want er is geen reclame aan de buitenkant van de panden. En vervolgens wordt je in San Pedro Sula en La Ceiba ook weer doodgegooid. In La Ceiba hebben we ook de zonde begaan om daadwerkelijk in een fast-foodtent te gaan eten. La Ceiba is niet echt een pretje om 's avonds tijdens een tropische storm over straat te lopen, de Pizza Hut was de lekkerste dichtsbijzijnde optie.
  Moderator dinsdag 4 november 2008 @ 10:23:10 #233
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62929159
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 09:52 schreef Blik het volgende:
ah, dus het eten is toch belabberd
Valt wel mee. In Antigua heb ik ook wel lekker gegeten. Een enorme hamburger van goed vlees en een taartje in één of andere boeken/koffiewinkel. En ontbijt bij een klein tentje genaamd Fernando's of zo.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 4 november 2008 @ 10:36:40 #234
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_62929454
Ik eet in Ecuador ook niet heel veel lokaal, moet ik eerlijk zeggen. Als ik projecten ga bezoeken maken ze soms wat lekkers, zoals cuy, maar als ik gewoon in Quito ben, is het bijna standaard een avondje Salade, een avondje sushi, een avondje Thais.... allemaal verre van Ecuadoriaans. Er zitten in Quito wel een paar plekken waar je leuke Ecuadoriaanse "fusion" kunt eten, maar het standaardeten... mwa...

Ik heb de komende twee dagen vrij!
Vanmiddag een promotie van een vriendin en daarna gelijk door naar de Melkweg voor de President's night. Zlefs mijn moeder stuurt me vandaag een mailtje met "Yes we can!", dus het moet goedkomen vannacht!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  Moderator dinsdag 4 november 2008 @ 11:02:21 #235
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62930080
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 10:36 schreef Hik het volgende:
Ik eet in Ecuador ook niet heel veel lokaal, moet ik eerlijk zeggen. Als ik projecten ga bezoeken maken ze soms wat lekkers, zoals cuy, maar als ik gewoon in Quito ben, is het bijna standaard een avondje Salade, een avondje sushi, een avondje Thais.... allemaal verre van Ecuadoriaans. Er zitten in Quito wel een paar plekken waar je leuke Ecuadoriaanse "fusion" kunt eten, maar het standaardeten... mwa...
Restaurant Thai An in Quito (Avenida Eloy Alfaro N34-230 y Portugal) nabij het Museum van Guayasamin. En dan de pollo agridulce con wodka. Weer een topper uit mijn culinaire top zoveel.
quote:
Ik heb de komende twee dagen vrij!
Vanmiddag een promotie van een vriendin en daarna gelijk door naar de Melkweg voor de President's night. Zlefs mijn moeder stuurt me vandaag een mailtje met "Yes we can!", dus het moet goedkomen vannacht!
Ga je daar de hele nacht doorbrengen?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 4 november 2008 @ 11:08:28 #236
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_62930224
quote:
Op maandag 3 november 2008 16:18 schreef Hik het volgende:

[..]

Haal bij de toko: Rijstpapier (dat zijn van die ronde gedroogde vellen), thaise basilicum, citroengras, kleine chili peper, vissaus, palmsuiker
En verder: wortel, witte or chinese kool, munt, limoenen (of limoensap), knoflook, sjalotje, ongezouten pinda's en als extra vulling grote garnalen, rundvlees, varkensvlees of kip.

* Maak een dipsaus: chili, knoflook, citroengras (witte deel fijn gesneden) in een vijzel en flink pletten en mengen. Dan ook de palmsuiker erbij en nog even doorvijzelen. Tenslotte limoensap en vissaus erbij en een poosje laten staan. Vlak voor het opdienen gehakte pinda's en een fijngesnipperd sjalotje erover.

* Rasp wortel en snijd kool in heel dunne reepjes; de kool kort blancheren, zodat-ie gaar, maar knapperig is en afspoelen met koud water.
* Bak kleine reepjes vlees, kip of de garnalen in een beetje knoflook en zout (je kunt ook bouillonpoeder gebruiken).
* Haal Basilicumblaadjes en muntblaadjes van de stengels.
* Week het rijstpapier kort in warm water (één voor één) en neem een handvol gemengde ingrediënten (een beetje vlees/garnaal, een beetje kool, een beetje wortel, een beetje kruiden) en leg deze in een soort "worstje" aan één kant van het ronde vel, ongeveer 5 cm uit de rand. Rol het "worstje" 1x in en sla dan beide zijkanten naar binnen, rol daarna verder. Als het goed is blijft het vochtige rijstpapier goed plakken en krijg je mooie, halfdoorzichtige pakketjes.
* Snij de verse loempia's in het midden schuin door en dien ze gelijk op met de dipsaus. Je kunt er eventueel ook een beetje kant-en-klare hoisin saus bijgeven voor de mensen die niet dol zijn op pittig eten.
Leuk is om de rolletjes op te dienen op een stuk bananenblad (ook te vinden bij de toko en zelf op maat te knippen).

Yummmm...


Dank je wel Hik!!! Klinkt goed en leuk ook!
  Moderator dinsdag 4 november 2008 @ 11:09:45 #237
45833 crew  Fogel
pi_62930265
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 02:56 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Komop Flips! In Argentinië wonen en dan nog zo'n stuk vlees niet kunnen benoemen??
Vraag het eens aan je aanstaande, anders?


Ik kan er helaas ook niet bij helpen, want ik at indertijd geen vlees, toen ik in Spanje woonde.
Daarbij komt dat ik woorden voor voedseldingen zoiezo nooit goed onthoudt. /Een soort afwijking van me..
Hee, als zelf ík de naam in het Frans weet .... (côte du boeuf). Heb je niet toevallig een Frans-Spaans woordenboek liggen?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  dinsdag 4 november 2008 @ 11:12:05 #238
62913 Blik
The one and Only!
pi_62930322
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 10:23 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Valt wel mee. In Antigua heb ik ook wel lekker gegeten. Een enorme hamburger van goed vlees en een taartje in één of andere boeken/koffiewinkel. En ontbijt bij een klein tentje genaamd Fernando's of zo.
Maar allemaal dus niet echt lokaal. Ik heb ook regelmatig best goed gegeten, maar dat waren dan over het algemeen wel Europese of Amerikaanse gerechten. Zo heb ik in het ViaVia Café in Copan, Honduras heerlijk gegeten. Van sandwiches tot aan een heerlijk stoofpotje van kip, champignons en gehaktballetjes. In El Remate heb ik prima pasta gegeten (de kok was Italiaans, dus ik durfde het aan). De zoetigheden zijn over het algemeen inderdaad heerlijk, op Roatan, The Bay Islands Honduras heb ik bij Mavis & Dixie's een heerlijke Key Lime Pie op. En verder op Roatan bij de meeste tentjes goed gegeten (heerlijke verse vis met coco-saus). Helaas werd ik van het lokale eten over het algemeen gewoon niet echt vrolijk. Alleen Livingston was een goede uitzondering met de "tapado".
pi_62932928
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 02:00 schreef Gaoxing het volgende:
Erg mooi k_man! Wat een prachtige architectuur. Ik vind de foto van de pilaren in de Juma moskee prachtig, en de tweede man in het theehuis is een geweldig portret!

Vertel 's iets meer: hoe was het reizen, mensen, eten?
Dank je.

Oh ja, het moet hier natuurlijk allemaal over eten gaan tegenwoordig.

In Bukhara kon je leuk eten. Er was een grote, vierkante vijver, omzoomd met bomen. De eerste drie foto's van Bukhara zijn van de drie gebouwen die om die vijver heen staan, achter de bomen. Tussen de bomen allemaal terrasjes. Daar scharrelden tamme, lieve katten tussen, hopend op wat overgebleven vlees. Het eten op zich was niet zo bijzonder; kebab, shasliek, noedelsoep en meer van dat spul. aangevuld met salades, brood, frietjes. Leuk voor twee avonden, maar de avond daarop toch maar een piiza bij de Italiaan. Niet lokaal, wel goed.

Datzelfde was het geval in Samarkand; het lokale eten was eenvoudig en een beetje eentonig. We hebben daar twee avonden gegeten op de veranda van een lokaal tentje, onder meer deegballen met vlees en weer de shaslieks, kebab, etc. Met de lunch ontdekten mijn reismaatje A. en ik tot onze vreugde een goede Italiaan (ik weet niet waarom juist de Italiaanse keuken het daar goed doet), waarbij de cappucino gelukzalige blikken bij A. opleverde. De kofie is namelijk verder vaak tamelijk beroerd (nescafe). Die avond prima lokaal, maar wat sjieker dan eerder, gegeten bij een buurman van de Italiaan.

In Oezbekistan mogen particulieren sinds enige tijd hotels exploiteren. In Khiva, Bukhara en Samarkand sliepen we in zulke, middelgrote, hotels. Die worden dan gerund door een familie, eventueel met wat personeel van buiten. Centraal gelegen, steeds rondom een binnenplaatjes en redelijk goede kwaliteit. Alleen in Tashkent sliepen we in een grote, betonnen Soviet-stijl kolos (Hotel Uzbekistan op de foto's). Wel gerenoveerd en een prima hotel trouwens.

De mensen vond ik heel vriendelijk, gastvrij, behulpzaam. Alleen is de taal vaak een probleem. De twee meisjes op de foto hebben minstens twee uur met A. en mij rondgelopen door Samarkand, op zoek naar het Yuri Gagarin monument, zonder dat we met elkaar konden praten, zonder daar iets voor terug te verwachten. Gewoon uit behulpzaamheid (en interesse in die rare buitenlanders waarschijnlijk). Het monument bleek uiteindelijk overigens niet meer te bestaan.
pi_62957906
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 11:09 schreef Fogel het volgende:

[..]

Hee, als zelf ík de naam in het Frans weet .... (côte du boeuf). Heb je niet toevallig een Frans-Spaans woordenboek liggen?
Oja! Ik had die post over het hoofd gezien.

Mijn (doorgaans slechte) dashboardvertaalprogrammaatje zegt dat een "côte de boeuf" een "costilla de carne de vacuno" is.
Ik garandeer niet dat dit een goede vertaling is, maar rundvlees is in ieder geval "carne vacuna" / "carne de vaca" -'t is maar wat je het makkelijkst kunt onthouden.

Een kotelet kan "costilla" of "chuleta" zijn.
Ik kwam ook "costilla de buey" (runderrib) tegen.


Je wilde geen varkensvlees, dus neem geen "cerdo" of "carne porcina".


Voila, volgens mij moet je het zo wel kunnen uitfiedelen, met een Spaanse menukaart.
Vertel je ons bij terugkomst je ervaringen?
 FR
pi_62957935
VRaag het anders nog even bij de "Spaanse of Mexicaanse Fokkers" in KAA!
 FR
  Moderator woensdag 5 november 2008 @ 08:57:09 #242
45833 crew  Fogel
pi_62960942
quote:
Op woensdag 5 november 2008 04:05 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Oja! Ik had die post over het hoofd gezien.

Mijn (doorgaans slechte) dashboardvertaalprogrammaatje zegt dat een "côte de boeuf" een "costilla de carne de vacuno" is.
Ik garandeer niet dat dit een goede vertaling is, maar rundvlees is in ieder geval "carne vacuna" / "carne de vaca" -'t is maar wat je het makkelijkst kunt onthouden.

Een kotelet kan "costilla" of "chuleta" zijn.
Ik kwam ook "costilla de buey" (runderrib) tegen.


Je wilde geen varkensvlees, dus neem geen "cerdo" of "carne porcina".


Voila, volgens mij moet je het zo wel kunnen uitfiedelen, met een Spaanse menukaart.
Vertel je ons bij terugkomst je ervaringen?
Bedankt! Ik zal het allemaal proberen te onthouden
Als het per ongeluk toch een varkeskotelet wordt, is dat alleen jammer omdat koe veel beter smaakt
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  Moderator woensdag 5 november 2008 @ 11:16:40 #243
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62964289
Ik had al gemeld dat rib in het Spaans costilla is en cote de boeuf in het Engels ribeye on the bone, maar luisteren ho maar.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator woensdag 5 november 2008 @ 11:30:42 #244
45833 crew  Fogel
pi_62964697
quote:
Op woensdag 5 november 2008 11:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik had al gemeld dat rib in het Spaans costilla is en cote de boeuf in het Engels ribeye on the bone, maar luisteren ho maar.
Sorry, bedankt
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  Moderator woensdag 5 november 2008 @ 11:32:38 #245
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_62964745
Stukje waardering, daar draait het om. Zoals voetbalprofs met mediatraining zouden zeggen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator woensdag 5 november 2008 @ 12:01:06 #246
45833 crew  Fogel
pi_62965412
Voetbalprofs zijn wat mij betreft volledig nutteloze mensen.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2026: Peru, België, Nederland, St. Maarten
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen, Griekenland, Nederland, Nederland, Oslo
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
  woensdag 5 november 2008 @ 17:20:29 #247
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_62975348
quote:
Op dinsdag 4 november 2008 11:02 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Restaurant Thai An in Quito (Avenida Eloy Alfaro N34-230 y Portugal) nabij het Museum van Guayasamin. En dan de pollo agridulce con wodka. Weer een topper uit mijn culinaire top zoveel.
[..]

Ga je daar de hele nacht doorbrengen?
I just did!
Ik was om half 8 thuis vanochtend. Erg leuk, erg spannend en goede sfeer!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_62977114
In de googleads verscheen zojuist http://www.argentinieonline.nl/

Vast een goed alternatief voor die andere Argentinië specialist van wie me de naam steeds ontschiet.
  woensdag 5 november 2008 @ 18:59:08 #249
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_62977691
quote:
Op woensdag 5 november 2008 18:36 schreef k_man het volgende:
In de googleads verscheen zojuist http://www.argentinieonline.nl/

Vast een goed alternatief voor die andere Argentinië specialist van wie me de naam steeds ontschiet.
Ben al wat negatieve ervaringen tegengekomen bij Argentinie Online... Nog niet bij Típica Reizen (die bedoelde je toch?)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_62981929
quote:
Op woensdag 5 november 2008 11:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik had al gemeld dat rib in het Spaans costilla is en cote de boeuf in het Engels ribeye on the bone, maar luisteren ho maar.
Sjaggie UIO vanoggend?
 FR
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')