quote:
Ja, dat was het. Je eet daar zo half buiten met uitzicht op de jungle. En die flesjes herinner ik mij nu ook. Ach, misschien smaakte het eten daar wel zo goed, omdat de rest zo belabberd was.quote:Op maandag 3 november 2008 15:37 schreef Vogue het volgende:
Ikke welDat restaurantje heet Carnitas en zit aan het einde van het straatje. Personeel loopt met flesjes op hun hoofd de trappen op en af
Goed eten daar inderdaad in tegenstelling tot de rest van Guatemala en Honduras. Tenzij gallo pinto (rijst met bonen) je lievelingseten is, dan kan je je hart ophalen daar.
Dat is de ribeye on the bone in het Engels. En rib in het Spaans is costilla. Alleen geen idee of je daar wat aan hebt.quote:Op maandag 3 november 2008 19:31 schreef Fogel het volgende:
Maar dan van een koe ipv varken. Runderkarbonade is zover ik weet niet in NL te koop.
ah, dus het eten is toch belabberdquote:Op dinsdag 4 november 2008 08:55 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ach, misschien smaakte het eten daar wel zo goed, omdat de rest zo belabberd was.
Valt wel mee. In Antigua heb ik ook wel lekker gegeten. Een enorme hamburger van goed vlees en een taartje in één of andere boeken/koffiewinkel. En ontbijt bij een klein tentje genaamd Fernando's of zo.quote:
Restaurant Thai An in Quito (Avenida Eloy Alfaro N34-230 y Portugal) nabij het Museum van Guayasamin. En dan de pollo agridulce con wodka.quote:Op dinsdag 4 november 2008 10:36 schreef Hik het volgende:
Ik eet in Ecuador ook niet heel veel lokaal, moet ik eerlijk zeggen. Als ik projecten ga bezoeken maken ze soms wat lekkers, zoals cuy, maar als ik gewoon in Quito ben, is het bijna standaard een avondje Salade, een avondje sushi, een avondje Thais.... allemaal verre van Ecuadoriaans. Er zitten in Quito wel een paar plekken waar je leuke Ecuadoriaanse "fusion" kunt eten, maar het standaardeten... mwa...
Ga je daar de hele nacht doorbrengen?quote:Ik heb de komende twee dagen vrij!![]()
Vanmiddag een promotie van een vriendin en daarna gelijk door naar de Melkweg voor de President's night. Zlefs mijn moeder stuurt me vandaag een mailtje met "Yes we can!", dus het moet goedkomen vannacht!
quote:Op maandag 3 november 2008 16:18 schreef Hik het volgende:
[..]
Haal bij de toko: Rijstpapier (dat zijn van die ronde gedroogde vellen), thaise basilicum, citroengras, kleine chili peper, vissaus, palmsuiker
En verder: wortel, witte or chinese kool, munt, limoenen (of limoensap), knoflook, sjalotje, ongezouten pinda's en als extra vulling grote garnalen, rundvlees, varkensvlees of kip.
* Maak een dipsaus: chili, knoflook, citroengras (witte deel fijn gesneden) in een vijzel en flink pletten en mengen. Dan ook de palmsuiker erbij en nog even doorvijzelen. Tenslotte limoensap en vissaus erbij en een poosje laten staan. Vlak voor het opdienen gehakte pinda's en een fijngesnipperd sjalotje erover.
* Rasp wortel en snijd kool in heel dunne reepjes; de kool kort blancheren, zodat-ie gaar, maar knapperig is en afspoelen met koud water.
* Bak kleine reepjes vlees, kip of de garnalen in een beetje knoflook en zout (je kunt ook bouillonpoeder gebruiken).
* Haal Basilicumblaadjes en muntblaadjes van de stengels.
* Week het rijstpapier kort in warm water (één voor één) en neem een handvol gemengde ingrediënten (een beetje vlees/garnaal, een beetje kool, een beetje wortel, een beetje kruiden) en leg deze in een soort "worstje" aan één kant van het ronde vel, ongeveer 5 cm uit de rand. Rol het "worstje" 1x in en sla dan beide zijkanten naar binnen, rol daarna verder. Als het goed is blijft het vochtige rijstpapier goed plakken en krijg je mooie, halfdoorzichtige pakketjes.
* Snij de verse loempia's in het midden schuin door en dien ze gelijk op met de dipsaus. Je kunt er eventueel ook een beetje kant-en-klare hoisin saus bijgeven voor de mensen die niet dol zijn op pittig eten.
Leuk is om de rolletjes op te dienen op een stuk bananenblad (ook te vinden bij de toko en zelf op maat te knippen).
Yummmm...
Hee, als zelf ík de naam in het Frans weet .... (côte du boeuf). Heb je niet toevallig een Frans-Spaans woordenboek liggen?quote:Op dinsdag 4 november 2008 02:56 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]Komop Flips! In Argentinië wonen en dan nog zo'n stuk vlees niet kunnen benoemen??
Vraag het eens aan je aanstaande, anders?
Ik kan er helaas ook niet bij helpen, want ik at indertijd geen vlees, toen ik in Spanje woonde.![]()
Daarbij komt dat ik woorden voor voedseldingen zoiezo nooit goed onthoudt./Een soort afwijking van me..
Maar allemaal dus niet echt lokaal. Ik heb ook regelmatig best goed gegeten, maar dat waren dan over het algemeen wel Europese of Amerikaanse gerechten. Zo heb ik in het ViaVia Café in Copan, Honduras heerlijk gegeten. Van sandwiches tot aan een heerlijk stoofpotje van kip, champignons en gehaktballetjes. In El Remate heb ik prima pasta gegeten (de kok was Italiaans, dus ik durfde het aan). De zoetigheden zijn over het algemeen inderdaad heerlijk, op Roatan, The Bay Islands Honduras heb ik bij Mavis & Dixie's een heerlijke Key Lime Pie op. En verder op Roatan bij de meeste tentjes goed gegeten (heerlijke verse vis met coco-saus). Helaas werd ik van het lokale eten over het algemeen gewoon niet echt vrolijk. Alleen Livingston was een goede uitzondering met de "tapado".quote:Op dinsdag 4 november 2008 10:23 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Valt wel mee. In Antigua heb ik ook wel lekker gegeten. Een enorme hamburger van goed vlees en een taartje in één of andere boeken/koffiewinkel. En ontbijt bij een klein tentje genaamd Fernando's of zo.
Dank je.quote:Op dinsdag 4 november 2008 02:00 schreef Gaoxing het volgende:
Erg mooi k_man! Wat een prachtige architectuur. Ik vind de foto van de pilaren in de Juma moskee prachtig, en de tweede man in het theehuis is een geweldig portret!
Vertel 's iets meer: hoe was het reizen, mensen, eten?
Oja! Ik had die post over het hoofd gezien.quote:Op dinsdag 4 november 2008 11:09 schreef Fogel het volgende:
[..]
Hee, als zelf ík de naam in het Frans weet .... (côte du boeuf). Heb je niet toevallig een Frans-Spaans woordenboek liggen?
Bedankt! Ik zal het allemaal proberen te onthoudenquote:Op woensdag 5 november 2008 04:05 schreef Bora-Bora het volgende:
[..]
Oja! Ik had die post over het hoofd gezien.
Mijn (doorgaans slechte) dashboardvertaalprogrammaatje zegt dat een "côte de boeuf" een "costilla de carne de vacuno" is.
Ik garandeer niet dat dit een goede vertaling is, maar rundvlees is in ieder geval "carne vacuna" / "carne de vaca" -'t is maar wat je het makkelijkst kunt onthouden.
Een kotelet kan "costilla" of "chuleta" zijn.
Ik kwam ook "costilla de buey" (runderrib) tegen.
Je wilde geen varkensvlees, dus neem geen "cerdo" of "carne porcina".
Voila, volgens mij moet je het zo wel kunnen uitfiedelen, met een Spaanse menukaart.![]()
Vertel je ons bij terugkomst je ervaringen?
Sorry, bedanktquote:Op woensdag 5 november 2008 11:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik had al gemeld dat rib in het Spaans costilla is en cote de boeuf in het Engels ribeye on the bone, maar luisteren ho maar.
I just did!quote:Op dinsdag 4 november 2008 11:02 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Restaurant Thai An in Quito (Avenida Eloy Alfaro N34-230 y Portugal) nabij het Museum van Guayasamin. En dan de pollo agridulce con wodka.Weer een topper uit mijn culinaire top zoveel.
[..]
Ga je daar de hele nacht doorbrengen?
Ben al wat negatieve ervaringen tegengekomen bij Argentinie Online... Nog niet bij Típica Reizen (die bedoelde je toch?)quote:Op woensdag 5 november 2008 18:36 schreef k_man het volgende:
In de googleads verscheen zojuist http://www.argentinieonline.nl/
Vast een goed alternatief voor die andere Argentinië specialist van wie me de naam steeds ontschiet.
quote:Op woensdag 5 november 2008 11:16 schreef UIO_AMS het volgende:
Ik had al gemeld dat rib in het Spaans costilla is en cote de boeuf in het Engels ribeye on the bone, maar luisteren ho maar.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |