Thanksquote:Op donderdag 25 september 2008 13:46 schreef SallySellsSalt het volgende:
Sterkte, want het is een van de beste Hollandse gerechten.
Een dikke bodem is het beste. Een hele dunne is minder. Ik heb een medium, waarschijnlijk zoals jouw standaardblauwe.quote:Op donderdag 25 september 2008 13:53 schreef Trusten het volgende:
[..]
Thankszou het aan de pan kunnen liggen? Het is zo'n standaard zwart/blauwe braadpan...
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:01 schreef mvdejong het volgende:
Je moet zorgen dat het vocht echt blijft koken
ja het waren echt mooie doorregen lapjes...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef lnino het volgende:
Let je ook op de hoeveelheid adertjes in het vlees? Goed doorregen vlees wordt nl. (vrijwel) vanzelf zacht.
Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?quote:Op donderdag 25 september 2008 13:58 schreef SallySellsSalt het volgende:
Dit is mijn standaardrecept (met wat persoonlijke aantekeningen:
[recept]
Vocht laten koken heeft ook niet mijn voorkeur, gaat de rest ook zo aankoeken (peperkoek of iets zoets brandt aan) Als ik merk dat het veel aan vocht indampt, doe ik een plaatje eronder. Maar is echt afhankelijk van je kleinste pitje.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef Trusten het volgende:
[..]
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...
Zo wanneer alles heel tevree in het pannetje ligt.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?
Mijne hadden mooie fijne adertjes maar aan de zijkanten zaten best dikke randen...quote:Op donderdag 25 september 2008 14:10 schreef SallySellsSalt het volgende:
Trouwens, mijn sucadelapjes hadden heel weinig vet, maar toch zacht geworden...
Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik mis de rode wijn...
piet doet het met rode wijn...![]()
Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Het pruttelt altijd iets, ook al zet je het op een klein vuurtje.quote:Op donderdag 25 september 2008 14:57 schreef fruityloop het volgende:
Ik denk even terug aan mijn jeugd, en ik meen me inderdaad ook te herinneren dat het wel wat moet pruttelen, maar niet al te gek..
Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:10 schreef SallySellsSalt het volgende:
[..]
Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.
Draadjesvlees is zo typisch Hollands... Hollandse recepten sterven bijna uit...dus ik houd het lekker Hollands.
Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?quote:Op donderdag 25 september 2008 15:13 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.
Knap dat je van rundvlees, Coq au vin kan maken.
Ik weet het niet.quote:Op donderdag 25 september 2008 15:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |