abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61902946


Even een vraagje, ik kan redelijk goed koken (vind ik zelf ) maar draadjesvlees lijkt om een of andere reden maar niet te lukken.

Ik heb de sucadelapjes (op o.a. het advies van Pietverdriet) aangebraden, vervolgens wat grof gesneden ui erbij. Hierna kokend water erbij gedaan samen met twee kruidnagels, een blaadje laurier en een scheutje azijn. Hij staat sinds half 10 vanmorgen op het kleinste pitje maar het vlees wordt maar niet zo zacht dat het bijna uit elkaar valt.

De vorige keer dacht ik dat het lag aan het feit dat ik koud water had gebruikt (dom...) en was het uiteindelijk na 7 uurtjes sudderen nog redelijk te eten maar niet zoals mijn oma het klaar maakt.

Aan het vlees kan het ook niet liggen....8 euro betaald voor 500 gram bij een slager die zeer goed bekend staat...

Wie vertelt me wat ik fout doe?
pi_61902992
-knip-

[ Bericht 98% gewijzigd door MissHobje op 26-09-2008 00:05:43 (Klaagbaak is een stukkie verder) ]
Fas est et ab hoste doceri.
  Licht Ontvlambaar donderdag 25 september 2008 @ 13:42:46 #3
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_61903101
Iets meer azijn misschien?

@Nikodoos: Je weet niet wat lekker is...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_61903225
Ik heb nu al een paar keer je tekst gelezen en nog een keer vergeleken met mijn recept, maar ik snap het ook niet.
De mijne is na 3 uur al heel zacht.

Nog n checken:
vlees met zout enz. inwrijven, dichtschroeien, blussen met heet bouillon, azijn maakt het vlees ook zachter,
zacht vuurtje met deksel kruiden en peperkoek...

Joh, ik snap er ook niets van...wel balen...
Ik eet geen vlees, maar maak het heel graag voor anderen (en de saus voor mezelf!)

Sterkte, want het is een van de beste Hollandse gerechten.
pi_61903246
-onnodig en offtopic-

[ Bericht 23% gewijzigd door Vork op 25-09-2008 22:09:38 ]
Fas est et ab hoste doceri.
pi_61903419
Ach , laat m gaan, het is er een met een hokjesgeest...

[ Bericht 77% gewijzigd door MissHobje op 26-09-2008 00:07:59 (ge-editte quote verwijderd) ]
pi_61903433
quote:
Op donderdag 25 september 2008 13:46 schreef SallySellsSalt het volgende:
Sterkte, want het is een van de beste Hollandse gerechten.
Thanks zou het aan de pan kunnen liggen? Het is zo'n standaard zwart/blauwe braadpan...
pi_61903545
Dit is mijn standaardrecept (met wat persoonlijke aantekeningen:

500 gr. Rundervlees
1-3 uien
1-3 laurier
1-2 kruidnagel
2 plakken ontbijtkoek
1 bouillonblokje (met 0,25 water)
Boter, olijfolie
3 el azijn
Mosterd
Zout, peper
(trappistenbier voor Limburgse stijl)

Uien grof snijden
Stoofpan: water, bouillonblokje
Vlees inwrijven met zout, peper, mosterd.
Dichtschroeien in koekenpan met boter.
Met hete bouillon uit stoofpan afblussen
Vlees + vocht in de stoofpan met de rest van de ingrediënten

(Er komt veel vocht van de 3 uien en vlees, dus mag best minder water)

(Knoflook)

(Geen ontbijtkoek dan :
1.1.4. nootmuskaat, kruidnagelpoeder, kaneel)

(Iets zoets: 2 el rijststroop, 2 el meel (binden))

(Als je meer saus wilt: Ong. 1 liter met 2 bouillonblokjes
3-4 el meel om te binden)

[ Bericht 1% gewijzigd door SallySellsSalt op 25-09-2008 14:08:46 ]
pi_61903601
quote:
Op donderdag 25 september 2008 13:53 schreef Trusten het volgende:

[..]

Thanks zou het aan de pan kunnen liggen? Het is zo'n standaard zwart/blauwe braadpan...
Een dikke bodem is het beste. Een hele dunne is minder. Ik heb een medium, waarschijnlijk zoals jouw standaardblauwe.

Zou kunnen, maar hoeft niet. Heb je wel genoeg vocht?
En misschien op een warmhoudplaatje de volgende keer?

Na 7 uur taai geen zacht vlees, blijft vreemd hoor...
  donderdag 25 september 2008 @ 14:01:14 #10
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_61903610
Je moet zorgen dat het vocht echt blijft koken, dus je moet regelmatig kleine belletjes zien verschijnen. Dus geen plaatje ertussen, maar op de kleinste pit, zonder plaatje.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_61903676
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:01 schreef mvdejong het volgende:
Je moet zorgen dat het vocht echt blijft koken
Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...
pi_61903678
Let je ook op de hoeveelheid adertjes in het vlees? Goed doorregen vlees wordt nl. (vrijwel) vanzelf zacht.

Zo bv:
ik hou van hobby's
pi_61903683
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef lnino het volgende:
Let je ook op de hoeveelheid adertjes in het vlees? Goed doorregen vlees wordt nl. (vrijwel) vanzelf zacht.
ja het waren echt mooie doorregen lapjes...
  donderdag 25 september 2008 @ 14:05:51 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61903722
quote:
Op donderdag 25 september 2008 13:58 schreef SallySellsSalt het volgende:
Dit is mijn standaardrecept (met wat persoonlijke aantekeningen:
[recept]
Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?
The love you take is equal to the love you make.
pi_61903739
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:03 schreef Trusten het volgende:

[..]

Are you sure? Ik kom op de meeste websites tegen dat je het vlees vooral NIET moet laten koken...hij staat op het kleinste pitje zonder sudderplaatje...
Vocht laten koken heeft ook niet mijn voorkeur, gaat de rest ook zo aankoeken (peperkoek of iets zoets brandt aan) Als ik merk dat het veel aan vocht indampt, doe ik een plaatje eronder. Maar is echt afhankelijk van je kleinste pitje.
pi_61903874
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:05 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Wanneer doe je de ontbijtkoek erbij?
Zo wanneer alles heel tevree in het pannetje ligt.

Trouwens, mijn sucadelapjes hadden heel weinig vet, maar toch zacht geworden...
pi_61903927
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:10 schreef SallySellsSalt het volgende:
Trouwens, mijn sucadelapjes hadden heel weinig vet, maar toch zacht geworden...
Mijne hadden mooie fijne adertjes maar aan de zijkanten zaten best dikke randen...
  donderdag 25 september 2008 @ 14:25:11 #18
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_61904303
Volgens mij moet het wel zachtjes blijven koken hoor... (tevens tvp voor de heerlijke recepten )
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_61905342
Ik denk even terug aan mijn jeugd, en ik meen me inderdaad ook te herinneren dat het wel wat moet pruttelen, maar niet al te gek..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_61905569
Ik mis de rode wijn...

piet doet het met rode wijn...

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_61905776
quote:
Op donderdag 25 september 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik mis de rode wijn...

piet doet het met rode wijn...

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.

Draadjesvlees is zo typisch Hollands... Hollandse recepten sterven bijna uit...dus ik houd het lekker Hollands.
pi_61905804
quote:
Op donderdag 25 september 2008 14:57 schreef fruityloop het volgende:
Ik denk even terug aan mijn jeugd, en ik meen me inderdaad ook te herinneren dat het wel wat moet pruttelen, maar niet al te gek..
Het pruttelt altijd iets, ook al zet je het op een klein vuurtje.
pi_61905885
quote:
Op donderdag 25 september 2008 15:10 schreef SallySellsSalt het volgende:

[..]

Dan wordt het mij iets te Frans. Dan moeten er o.a. champs erbij, want dat wordt een heerlijk Coque au vin.

Draadjesvlees is zo typisch Hollands... Hollandse recepten sterven bijna uit...dus ik houd het lekker Hollands.
Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.
Knap dat je van rundvlees, Coq au vin kan maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 25 september 2008 @ 15:14:07 #24
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_61905921
quote:
Op donderdag 25 september 2008 15:13 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Zo maakt mijn oma het ook, is niks Frans aan.
Knap dat je van rundvlees, Coq au vin kan maken.
Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?
The love you take is equal to the love you make.
pi_61906067
quote:
Op donderdag 25 september 2008 15:14 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Misschien bedoelt SSS boeuf bourgignon?
Ik weet het niet.

Maar Trusten, je zou het een keer kunnen proberen met rode wijn.
Kan er alleen meer beter op worden.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')