abonnement Unibet Coolblue
  maandag 22 september 2008 @ 17:28:28 #1
262 Re
Kiss & Swallow
pi_61829480
Dit topic is bedoeld om gebruikerservaringen uit te wisselen over de diverse soorten medicatie die er bestaan om psychische klachten tegen te gaan.
Wat echter voor alle medicatie opgaat, is dat de werkzaamheid per persoon verschilt. Ga daarom niet blind op ervaringen van anderen af, en raadpleeg altijd een arts bij eventuele twijfels of vragen.

Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling van dit topic om te discussieren over het al dan niet gebruiken van antidepressiva en andere medicijnen. Alleen eigen ervaringen en do's & dont's dus.

Enkele links met meer informatie over psychofarmaca

Stichting Pandora - belangenvereniging voor mensen met psychische of psychiatriche problemen.. Onder het kopje 'dossiers' staan handige .pdjjes, met daarin onder andere informatie over de soorten medicatie, eventuele bijwerkingen, en het gebruik ervan.

Consumed - site met algemene informatie over medicijnen, en ook over de diverse medicijnen bij psychische klachten. Naast factuele informatie als samenstelling, verkrijgbaarheid, ook informatie over bijwerkingen en dergelijke.

Hulpgids.nl - prima uitleg over de werking van Anti Depressiva.

Hersenstorm - onder het kopje 'Ritalin, ja of nee?' ervaringen over de bijwerkingen van Ritalin, én alternatieven voor dit medicijn. Let op: deze ervaringen zijn alleen gebaseerd op die van de schrijfster van deze site. Ook nu geldt: wat voor de één niet werkt, kan voor de ander een uitkomst zijn.

Schizofrenieplein - index met een flink aantal bijsluiters van antipsychotica. Daarnaast veel algemene informatie over schizofrenie, en de behandelmethodes ervan.

Psycholoog.net forum - Het forum van psycholoog.net, heeft een apart 'Medicatie en psychofarmaca' subforum, met daarin vooral veel gebruikerservaringen van onder andere AD's en ritalin.

Meldpunt Medicijnen- Meldt hier je goede en slechte ervaringen met medicatie.

Enkele afkortingen, die je in dit topic kan vinden.

*ad= antidepressiva
*ha= huisarts
*mw= maatschappelijk werk

Het vorige deel: [Centraal] Medicatie bij psychische klachten Deel 7

Deze OP vindt je hier.
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
  maandag 22 september 2008 @ 17:30:41 #2
262 Re
Kiss & Swallow
pi_61829530
Ik gooide hem weer eens dicht
quote:
Op maandag 22 september 2008 17:18 schreef Topspin het volgende:
Heb weer een paar dagen met spanningen in het hoofd rondgelopen, dan is het een constante stroming van gedachten die me het gevoel geven dat ik onder constante druk sta in het hoofd waardoor ik amper rust kan ervaren en ervaar ik dan even rust dan duurt dat maar heel even. Die spanningen lijken dan ook geen echte reden te hebben en zijn zo aanwezig zonder echte achtergrond. Het zijn dus ook geen zorgen zozeer die ik me maak, maar eerder een of andere spanning waarbij ik ook heel erg in mijn hoofd lijk te leven met al die spanningen en gedachten, een constante stroming van gedachten is het ook.

Net even besloten om rivotril in te nemen omdat ik geen zin had om de hele dag te moeten vechten om overeind te blijven. Na 1 minuten merkte ik al een wereld van verschil en nu dus echt het gevoel dat de dag tenminste een beetje okey is te noemen in deze rustgevende staat. Die spanningen kunnen dus vaak mijn hele dag verzieken en ook zelfs tot depressieve gedachten leiden.

Wat nu mijn vraag is over rivotril als rustgever die niet iedere dag hoeft ingenomen te worden maar indien nodig. Stel ik neem nu 1 week rivotril in, is het dan zo dat die rust die aanwezig is geweest door kan zetten zonder inname van rivotril of is rivotril slechts een tijdelijke oplossing van het probleem. Sowieso hoe het zit met andere rustgevers, kan het ervoor zorgen dat het rustgevende gevoel doorzet of is het slechts een tijdelijke verdoving en keert de onrust na stoppen of niet meer innemen altijd weer terug?

Wilde overigens 3 biertjes pakken maar denk dat het averechts werkt want bier word ik ook onrustig van, dan maar liever even 1 MG rivotril want dat is ook minder schadelijk dan steeds maar een biertje pakken om rustig te worden.
quote:
Op maandag 22 september 2008 17:26 schreef Re het volgende:
tsja, dat ligt natuurlijk aan je "spanningsaanval" komt dat door tijdelijke stress bijvoorbeeld of is het iets chronisch
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_61829816
quote:
Op maandag 22 september 2008 17:26 schreef Re het volgende:
tsja, dat ligt natuurlijk aan je "spanningsaanval" komt dat door tijdelijke stress bijvoorbeeld of is het iets chronisch
Vaak lijkt het chronisch te zijn met die spanningen, heb er al veel langer last van maar niet zo erg als afgelopen jaren. Dan zijn er ook dagen dat het niet aanwezig is maar het keert vaak terug. De spanning is dan nu eraf, eens zien hoelang het duurt. Kan zijn dat nu de ergste spanning eraf is en dat de rest van de avond ook ontspannen gaat zijn. Weet niet hoelang het werkt ook dat middel.

Tis in ieder geval een soort van verlossing en het verschil is dusdanig groot dat ik in een soort van oase van rust terecht lijk te zijn gekomen Eerst onder hoge druk en vervolgens alle druk van de ketel en dan lijkt het ineens een vele mooiere wereld te zijn. Merk dan overigens ook op dat het lichaam veel ontspannender lijkt te zijn, maar dat lijkt me logisch omdat de hersens veel van het lichaam laat functioneren.

De een neemt een joint, de ander een biertje of wijntje en ik besluit vandaag maar even dit te doen

Overigens voel ik me niet verdoofd zoals bij Xanax wel het geval was, ik voel me gewoon prettig aanwezig en ben alert genoeg nu. Tis niet zo dat ik compleet van de wereld ben, net voldoende rust om geen spanning te ervaren en niet verder weg zakkend naar beneden

[ Bericht 8% gewijzigd door Topspin op 22-09-2008 18:04:59 ]
Genieten is toegestaan!!!
  maandag 22 september 2008 @ 17:45:46 #4
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_61829854
TVP .
KuikenGuppy
pi_61830427
Ik ben echt heel erg geschrokken van die uitzending van Zembla. Ik twijfel er bij mezelf ook al over, maar zoals iemand in de uitzending zegt: Stoppen is moeilijk.
pi_61830860
Ik ben gestopt met seroxat 2 jaar terug en het is me dus wel gelukt om daarmee te stoppen en dat was het een van de hoofdzaken wat gedaan moest worden. 4 stop pogingen ondernomen en na iedere poging zakte ik eens zo diep terug. Maar bij de laatste poging lukte het dus wel en ben ik er helemaal vanaf nu.

In geval van rivotril is het niet echt stoppen omdat ik het vaak hele periodes niet inneem en alleen als het echt nodig is. En vanzelf de hoop dat het straks helemaal niet meer nodig is want merk alsnog dat het toch beter aan het gaan is bij vlagen. En dan de hoop dat 7 dagen van rust doorzetten naar een hele lange reeks. Lijkt me best mogelijk om in rust te blijven vertoeven zodra het een tijdje aanwezig is geweest, dat de trend doorbroken wordt of iets dergelijks maar ik heb bar weinig verstand van hoe de zenuwen werken.

In ieder geval veel succes en sterkte ermee
Genieten is toegestaan!!!
  maandag 22 september 2008 @ 23:21:05 #7
262 Re
Kiss & Swallow
pi_61839621
quote:
Op maandag 22 september 2008 18:09 schreef Noodly het volgende:
Ik ben echt heel erg geschrokken van die uitzending van Zembla. Ik twijfel er bij mezelf ook al over, maar zoals iemand in de uitzending zegt: Stoppen is moeilijk.
en weet je wat nog gevaarlijker is.... de eenzijdige benadering van dit geheel.... het is allemaal gebaseerd op zeer streng gecontroleerde klinische studies maar ze hebben deze analyses niet losgelaten op de praktijk waar mensen niet elke dag aandacht krijgen van ziekenhuis personeel, waar niet elk wissewasje wordt opgeschreven als mogelijke bijwerking.

En nu krijg je dus het gevaar dat mensen bang worden, gaan stoppen etc...

gevaarlijk dat is deze eenzijdige berichtgeving...

en nee ik ben van mening dat het teveel wordt voorgeschreven doordat een HA gewoon geen tijd voor iets neemt maar zit je echt met een chronische of zware depressie dan is er maar 1 oplossing... (pharmaco)therapie
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_61840950
Ik ben na 3 dagen gestopt met Seroxat, de schokkende uitzending van Zembla heeft me wakkergeschud
Ik wil gewoon niet langdurig elke dag afhankelijk zijn van een schadelijk antidepressiva die 4 op de 5 mensen helemaal niet nodig heeft
Ik weet 100% zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt...

[ Bericht 3% gewijzigd door ilona-scuderia op 23-09-2008 00:20:02 ]
  Moderator dinsdag 23 september 2008 @ 01:00:35 #9
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_61841649
Ik ben ook van mening dat AD te snel voorgeschreven worden maar als ik kijk naar mijn eigen situatie dan ben ik blij dat ik ze heb. Voordat ik de AD slikte was ik zo down dat ik mezelf wel iets aan kon doen, dat is een stuk minder nu gelukkig

aan de melatonine ben ik nog steeds niet begonnen omdat ik het steeds vergeet in te nemen morgen maar weer een nieuwe poging. Lijkt me heerlijk om in een normaal ritme te komen. Ik weet niet hoe het is om op tijd te gaan slapen en 's ochtends op te staan zonder het gevoel dat ik in ga storten.
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
pi_61852039
Na 3 maanden AD kan ik niet zeggen dat ik echt structureel verbeteringen zie bij mezelf..soms gaat het wel beter en soms ben ik juist weer vaker somber maar het maakt geen verschil met de tijd voordat ik AD nam.

Heb de uitzending van Zembla inmiddels ook gezien en ik moet Re gelijk geven, een beetje eenzijdig weergegeven dit. Net als de industrie er alles aan zal doen om hun producten positief naar buiten te brengen komt die psych in die documentaire, als ware hij Michael Moore is, aanzetten met tegenargumenten.

Ik ga mijn psych iig voorstellen om een oplossing zonder medicatie te zoeken. Als het niet werkt kan je altijd nog teruggrijpen op AD.
Today is the greatest day I've ever known
Can't live for tomorrow, tomorrow's much too long
pi_61854983
I.v.m angst en paniek aanvallen heb ik jaren Citalopram gebruikt. Ik ben nu in 4wkn tijd afgebouwd van 40 mg naar niks,de dag dat ik helemaal stopte ben ik een paar dagen emotioneler geweest wat me niet zo vreemd lijkt.Toen ik een dag of 3 helemaal zonder medicijnen was kwam is s'morgens duizelig"dronken"en licht in mijn hoofd uit bed,dit is ondertussen al 5dgn zo en gaat niet over.
Herkent iemand dit en na hoe lange tijd voelde je je weer normaal ?
01-08-2008
  dinsdag 23 september 2008 @ 18:12:08 #12
94609 TheVotary
Let's go Apeshit!
pi_61855549
Toevallig hier mensen die ervaring hebben met Zolpidem (slaapmiddel)?

Ik ben trouwens ontzettend blij met de AD (Lexapro) die ik op het moment inneem. Ik zie zulke progressie in vergelijking met daarvoor. Ik heb het zonder geprobeerd, wat te langzaam ging. Geen spijt hiervan, maar als er een knopje bestond om de tijd terug te draaien dan zou ik gelijk vanaf het begin die pillen hebben genomen, dat had me heel wat ellende bespaart.
Die Zembla uitzending bracht mij weinig nieuws. Nou heb ik ook wel een controle probleempje waarschijnlijk (bij paniekstoornis toch vaak) dus voordat ik die pillen in me mik gooide had ik al behoorlijk wat informatie opgezocht op het web. En daar komen alle zaken wel naar voren die genoemd zijn. Zembla stuurt altijd met elke uitzending een bepaalde richting op en dat zag je nu ook weer terug.

[ Bericht 21% gewijzigd door TheVotary op 23-09-2008 18:26:19 ]
pi_61879231
quote:
Op dinsdag 23 september 2008 17:43 schreef Pure-Poison het volgende:
I.v.m angst en paniek aanvallen heb ik jaren Citalopram gebruikt. Ik ben nu in 4wkn tijd afgebouwd van 40 mg naar niks,de dag dat ik helemaal stopte ben ik een paar dagen emotioneler geweest wat me niet zo vreemd lijkt.Toen ik een dag of 3 helemaal zonder medicijnen was kwam is s'morgens duizelig"dronken"en licht in mijn hoofd uit bed,dit is ondertussen al 5dgn zo en gaat niet over.
Herkent iemand dit en na hoe lange tijd voelde je je weer normaal ?
Ik weet niet hoe het met citalopram zit, maar ik voelde me met seroxat de laatste keer dat ik probeerde te stoppen na 2 weken nog steeds redelijk brakjes. Met 3 weken begon het langzamerhand minder te worden.

Ik wens je sterkte, hopelijk worden de afkickverschijnselen snel minder. .
pi_61879989
quote:
Op woensdag 24 september 2008 15:56 schreef DeepChord het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe het met citalopram zit, maar ik voelde me met seroxat de laatste keer dat ik probeerde te stoppen na 2 weken nog steeds redelijk brakjes. Met 3 weken begon het langzamerhand minder te worden.

Ik wens je sterkte, hopelijk worden de afkickverschijnselen snel minder. .
Dank je
De huisarts vertelde me dat het nog zeker 3-4 weken kan duren,pffff hopelijk sneller want voel me echt
heel erg ellendig.
01-08-2008
  woensdag 24 september 2008 @ 17:11:13 #15
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_61881125
Ik slik nu iets meer dan 2 maanden fluoxetine. En ik ben een ander mens geworden. Ik had veel last van spierspanningspijn in mijn heupen e.d. en dat is gewoon weg. Ik loop weer lang en ik fiets weer. Terwijl ik tot ik eht ging gebruiken buitenshuis met krukken liep of in een rolstoel zal bij langere stukken.

Ik zou moeten gaan revalideren om met de pijn om te leren gaan. Dit is gewoon niet meer nodig want ik heb bijna geen pijn meer!!

In mijn hoofd gaat alles ook beter ik ben rustiger relaxter minder stress, heb overal weer zin in (daar zit het gevaar ik kan gewoon nog niet veel doen, door andere lichamelijke problemen). Ik ben mezelf weer. Hopelijk kan ik me snel weer wat beter concentreren want dat zou fijn zijn voor de studie .
  Moderator woensdag 24 september 2008 @ 20:18:29 #16
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_61885812
Iemand hier ervaringen met bijwerkingen van melotanine? Gister voor het eerst ingenomen en ik was me toch een partij duizelig vandaag de schappen op mijn werk kwamen op me af en ik was helemaal draaierig het kan ook toeval zijn, ben sowieso erg moe de laatste tijd, maar vind het wel toevallig.

morgen trouwens ADD test, ben benieuwd...
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  woensdag 24 september 2008 @ 21:04:57 #17
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_61887174
@MaJo: ik heb het wel eens gebruikt, maar heb nooit bijwerkingen gehad. Wanneer neem je het? Met melatonine maakt dat veel verschil, aangezien het je ook aardig kan upfucken.
KuikenGuppy
  Moderator woensdag 24 september 2008 @ 22:07:38 #18
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_61889621
quote:
Op woensdag 24 september 2008 21:04 schreef Burdie het volgende:
@MaJo: ik heb het wel eens gebruikt, maar heb nooit bijwerkingen gehad. Wanneer neem je het? Met melatonine maakt dat veel verschil, aangezien het je ook aardig kan upfucken.
Ik moet het 2 uur voor het slapen gaan innemen Maar opfucken, vertel
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
  donderdag 25 september 2008 @ 13:09:40 #19
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_61902144
Nouja, ik weet er het mijne niet (meer) van, maar melatonine is zegmaar het stofje dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt. Overdag wordt de aanmaak van melatonine geremd, bijvoorbeeld door het zonlicht (en als je dan te weinig zonlicht krijgt, kan dit leiden tot een depressie). Als je melatonine dus neemt op een moment dat het eigenlijk geremd zou moeten worden, kan je in een dip geraken, vandaar dus dat het gebruik ervan heel nauwkeurig moet gebeuren .
KuikenGuppy
pi_61934288
MaJo, hoe ging de test?
Ik heb ook geen bijwerkingen van melatonine, daarom vind ik het juist zo'n fijn middel.
Met andere slaapmiddelen had ik dat wel, dat ik de dag erna nog de hele dag suf en draaierig was..
Hoeveel mg heb je gekregen?
We zien de dingen niet zoals ze zijn.
We zien de dingen zoals wij zijn.
weblogje
  dinsdag 30 september 2008 @ 16:50:51 #21
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62027431
Hoi, ik heb een vraag! .
Donderdag ga ik op vakantie naar zuid-amerika, waar 6 uur tijdsverschil is. Ik neem mijn medicijnen altijd 's avonds voor het slapen gaan, maar hoe doe ik dat op vakantie?
KuikenGuppy
  dinsdag 30 september 2008 @ 20:20:36 #22
92409 Twinky
Little star.
pi_62033094
quote:
Op dinsdag 23 september 2008 17:43 schreef Pure-Poison het volgende:
I.v.m angst en paniek aanvallen heb ik jaren Citalopram gebruikt. Ik ben nu in 4wkn tijd afgebouwd van 40 mg naar niks,de dag dat ik helemaal stopte ben ik een paar dagen emotioneler geweest wat me niet zo vreemd lijkt.Toen ik een dag of 3 helemaal zonder medicijnen was kwam is s'morgens duizelig"dronken"en licht in mijn hoofd uit bed,dit is ondertussen al 5dgn zo en gaat niet over.
Herkent iemand dit en na hoe lange tijd voelde je je weer normaal ?
Bij mij heeft het bijna drie weken geduurd. Griep, misselijk, duizelig, ik was echt heel ziek. Maar toch doorgaan
pi_62087559
Nou ik kom me melden hoor. Afgelopen dinsdag ben ik met Seroxat 20mg begonnen vanwege depressieve klachten en suïcidale gedachten. Al minstens 8 maanden depressief, eerst geprobeerd het met therapie op te vangen maar tot het besef gekomen dat het niet meer ging. En nu hoop ik dat ik snel opknap en dat de seroxat snel zn werk gaat doen
pi_62088807
Ik ben (helaas) weer begonnen met de citalopram,ik hou het nu wel bij 20mg ipv 40mg.Helemaal zonder ging echt niet,denk dat ik veel te snel ben afgebouwd (in op staat 4 maar het is in 3wkn) en veel gezeur op mijn werk omdat ik me had ziekgemeld(gelukkig ben ik daar over een paar weken weg).Ik liep echt om alles en nog wat te huilen en m'n hoofd voelde zo raar en helemaal van de wereld waardoor ik me nog onzekerder ging voelen.Probeer het over een tijdje denk ik opnieuw maar dan ga ik echt mega langzaam afbouwen,nu zit ik iig al om de 20mg dus de helft is er al af
01-08-2008
  Moderator vrijdag 3 oktober 2008 @ 11:04:30 #25
7566 crew  MaJo
Mama van aapie
pi_62101392
Nou het is officieel, ik heb ADD. Vind het nog wel vreemd, ik had eigenlijk verwacht dat er een last van mijn schouders zou vallen maar nu heb ik opeens het gevoel dat het misschien niet klopt Komt ook omdat iedereen om me heen er zo sceptisch over is denk ik. Maar binnenkort dan weet ik het zeker, ik ga namelijk medicatie krijgen (ritalin of concerto, hoor ik nog) en als je dat inneemt als je geen ADD hebt dan ga je daar nogal van stuiteren

Melatonine werkt volgens mij wel goed. Weet niet of het komt omdat ik zoveel doe of door de medicatie, maar ik ben steeds hartstikke moe en ga niet later slapen dan 12 uur. Ook opstaan gaat me iets beter af. Al zie ik er al wel naar uit dat ik morgen pas laat op hoef
3 - 26 maart Thailand | 5 - 8 juli Dublin
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')