heb je die zelf ooit gemaakt? Is dat lekker, gewoon wit brood als bodem?quote:
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:30 schreef liefhart het volgende:
je kunt toch ook een kant en klare pizzabodem halen bij de super en dan zelf de topping erop doen
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Ik maak altijd 500 gram, zodat ik niet met een half zakje gist blijf zittenquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:09 schreef sigme het volgende:
Deeg maken zoals ColdFeet beschrijft. Reken op 150gr bloem pp, dan heb je ruim genoeg. Met verse gist kan ook: in dat geval voor 500gr bloem ongeveer 1cm3 gist nemen, tien minuten wegzetten in lauwwarm water met een paar kruimeltjes suiker alvorens het in de bloem te gieten (even roeren voordat je uitgiet).
Niet (niet!) deeg uitrollen met een deegroller! Met de hand pletten & vormen!
Basislaag: meest basis is een blikje tomatenpuree vermengen met wat pesto-uit-potje. Eventueel op te leuken met knoflook.
Je kan ook echt zelf tomatensaus maken; extra laten indikken en deze met verse basilicum op je pizza smeren.
Beleg: niet teveel en niet teveel verschillende dingen!
Na basislaag tomaat/basilicum/goudse kaas is hier een favoriet beleg:quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Zo veel viezer kan een bodem uit een koopmansdoos niet worden toch?
Ik heb mijn topping nu gemaakt met tomatensaus, tomaat, serano ham, chorizo, feta, kaas, knoflook, beetje chilipoeder, en ui
Nou en of!quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Sigme, dat 'ganselijk onbekwaam'... Is dat uit de Heidelberger Catechismus?
Sorry maar dat is gelul , je kunt zelf (verse) ingredienten erop doen tomatensaus is vers en dan meer kaas erop lijkt me niet echt een standaard oetker pizza danquote:Op dinsdag 26 augustus 2008 20:32 schreef sigme het volgende:
[..]
Ja, maar dan kan je net zo goed zo'n ingevroren ding met ingevroren dingen erop kopen.
Absoluut een acceptabel alternatief, heb 'm een keer geprobeerd. Wel nog zelf saus toevoegen want die is nauwelijks aanwezig.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 21:51 schreef Dropvetertje20 het volgende:
[ afbeelding ]
Deze is heerlijk hoor!! Zeker als je de rand even licht insmeert met wat olijfolie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |