abonnement Unibet Coolblue
pi_61152041
Salie ook bescheiden houden!

En idd, een flinke snuf vegeta gaat bij mij ook standaard door de pizzasaus. Lekker

Oh en die pizzabodem van de Appie ziet er idd goed uit! Beter dan die bleke, bladerdeegachtige prefabdingen.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 00:43:06 #27
3869 David
Drum the drums
pi_61156470
je kunt ook een 'koude' tomatensaus maken. In feite gewoon gepureerde zuiderse tomaten (kan perfect uit blik) met wat olijfolie en zout en eventueel verse basilicum. Zonder dit te laten koken dus! Is uiteraard veel gemakkelijker, en smaakt wat frisser en minder 'dominant' dan ingekookte tomatensaus.
pi_61159507
Wat ik qua beleg echt heel lekker vindt (bovenop de basis van tomatensaus en kaas enzo) :

-beetje mozzarella (buffel smaakt 't lekkerst, maar dan moet 't niet een te zachte zijn anders wordt je pizza zompig)
-gemengde paddestoelen.
-vlees uit lekkere italiaanse worstjes erover verkruimeld (gewoon uitknijpen en verdelen)
-beetje tijm


mmmmmmmmm
pi_61163013
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 12:42:33 #30
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61163497
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:17 schreef NutKees het volgende:
Een absolute must voor zelf gemaakte verse pizza is een pizza steen of vuurvaste kachel stenen. Die leg je 45 minuten op de hoogste stand in de oven waarna de de pizza binnen 8-10 minuten gaar bakt. Geloof me, als je ze eenmaal hebt kan je niet meer zonder.
Waar haal je zoiets? Blokker?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61163534
Je kan toch ook gewoon deeg halen uit een pak? Das toch veel makkelijker
pi_61163709
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 20:00 schreef ColdFeet het volgende:
Nee, lang rijzen is wel een pre. Maar ik denk dat 4 uur ook meer dan zat is (tussendoor even de lucht eruit drukken).

Ik ga altijd uit van 500 gram bloem, 1 zakje gedroogde gist, een afgestreken eetlepel zout. Dat meng je en je doet er 4 eetlepels olie bij, die je door de bloem wrijft. Vervolgens voeg je lauw water of melk toe tot je een kneedbaar, niet te plakkerig deeg hebt.

Als je het lekker vindt, kun je wat kruiden door het deeg doen.

Vervolgens doe je het deeg in een schaal, die je afdekt met een vochtige theedoek, en laat je het deeg op een warme plaats rijzen.
Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
pi_61165024
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:42 schreef JeOma het volgende:

[..]

Waar haal je zoiets? Blokker?
Nee, vuurvaste stenen haal je bij een kachel-winkel. Een pizza-steen bij een zeer selectief aantal (gespecialiseerde) kookwinkels die ik zelf nog niet heb kunnen vinden bij mij in de buurt. Ik leg 6 vuurvaste stenen a 2,50 per stuk in de oven.

Als je je hieraan waagt kom je echter wel 1 probleem tegen: hoe krijg je die verse (en dus slappe) pizza op de gloeiend hete stenen. Pizza-scheppen zijn ook erg moeilijk te krijgen, dus ik heb zelf 2 manieren 'ontdekt' die wel redelijk werken:
-vlak voordat hij de oven in gaat, de pizza maken op een houten plank met veel meel eronder
-of een aluminium plaatje halen bij de gamma, die schoonmaken en randjes gladschuren en als schep gebruiken
Maar je moet in ieder geval altijd veel meel gebruiken cq onder je pizza strooien voordat je begint.
pi_61165092
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:

[..]

Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Nee, gewoon ordinaire bloem, soms een deel volkorenmeel.
De avond vantevoren kan denk ik wel; stomp dan 's ochtends voor je naar je werk gaat nog even de lucht uit het deeg en zorg dat de theedoek goedvochtig is, anders droogt je deeg uit.
pi_61165131
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 12:52 schreef Haijo het volgende:

[..]

Gebruik je dan een speciale bloemsoort? En kan je dit ook de avond van tevoren doen oid?
Type 00, volgens mij hebben ze die van De Cecco bij de Jumbo. En je kan het deeg inderdaad al de avond van te voren maken. Dan zou ik het wel na een uurtje of wat in de koelkast zetten.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 14:48:05 #36
3869 David
Drum the drums
pi_61166380
Je kunt ook de pizza laten rijzen in de oven, als je zo'n steen hebt werkt dat heel goed. Moet je wel instantgist in plaats van biergist gebruiken. Gewoon deeg maken kneden, uitrollen en beleggen, en hups de oven (die zo heet mogelijk is) in. Door de warmte rijst het deeg vanzelf. Krijg je (als het goed is) van de lekker luchtige bellen in je deeg.
  woensdag 27 augustus 2008 @ 15:41:13 #37
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61167643
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden. Wat gebeurt er als ik het in een grote ovenschaal doe? Afgezien van het feit dat het er niet UIT ziet als pizza... gaat dat mis? Wie gokt?

edit: OF kan ik beter een gewone bakplaat (zo'n ijzeren ding) gebruiken?

[ Bericht 18% gewijzigd door JeOma op 27-08-2008 15:52:54 ]
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61168260
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  woensdag 27 augustus 2008 @ 16:14:02 #39
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61168489
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:05 schreef MarcoD het volgende:
http://www.3-2-1-pizza.eu/index.html?target=front.html&lang=nl
Daar vindt je stenen en pizzascheppen:D
He cool. Goeie link! Thanks. Ik ga er wat bestellen. Maarrrrr... dat komt morgen. Straks komt m'n meissie en dan moet ik natuurlijk wel even superslick een pizza uit de oven weten te trekken. ;-) Dussss: hoe? In ovenschaal? Of toch maar gewoon op de bakplaat?
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61169027
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
  woensdag 27 augustus 2008 @ 16:34:22 #41
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61169092
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 16:31 schreef ColdFeet het volgende:
Bakplaat natuurlijk. In een ovenschaal is geen porem
Oke dan. Als 'n vrouw het zegt...
Ik ben nu bezig met jouw recept (thanks nog trouwens), ik zal later/morgen nog effe laten weten of 't gelukt is, of dat we uiteindelijk TOCH bij de cafetaria hebben gegeten...
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61169574
Vergeet het bakpapier niet
pi_61169759
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 15:41 schreef JeOma het volgende:
Ik heb zo gauw nog niet zo'n steen gevonden.
Die ga je offline ook niet vinden. Je hebt vuurvaste stenen nodig, uit de kachelwinkel zoals ik al eerder schreef.
  donderdag 28 augustus 2008 @ 08:40:51 #44
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61184424
Allen, het is prima gelukt!! Thanks iedereen voor de tips. Ik heb 't dan nu op een bakplaat gedaan, ging op zich prima. Bodem was alleen te dik (ColdFeet, ik had jouw recept met die 500g bloem en ik had niet eens het idee dat het genoeg gerezen was, maar het was echt een HELE grote pizza (we konden hem met z'n 2en niet op) en een beetje dik. Maar hij was wel ERG lekker! Ben helemaal enthousiast en ik ga dit echt veel vaker doen (en effe zo'n steen proberen te scoren). Had nu een combo: stukje met salami/kaas, stukje ui/gehakt/kaas (die was 't minst), stukje tomaat/mozarella/basillicum, echt lollig dat je er gewoon op kunt gooien waar je zin in hebt.

Ik ben helemaal blij. (en m'n date ook, dus everybody wins).
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
pi_61184947
Als je m niet dun uitgerold krijgt, is het deeg waarschijnlijk te droog... Volgende keer wat meer water gebruiken, de deegbol mag best een beetje plakken! Gluten (die zorgen voor een mooi elastisch deeg) hebben water nodig!
  donderdag 28 augustus 2008 @ 10:36:35 #46
3869 David
Drum the drums
pi_61186579
en je moet ook geen 500 gram bloem PER pizza rekenen natuurlijk .
pi_61188114
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
pi_61188139
-edit-

[ Bericht 99% gewijzigd door MissHobje op 28-08-2008 18:52:57 (sex is verderop) ]
pi_61188174
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:44 schreef Logitik het volgende:
Jeetje man, wat doe je moeilijk.

Je kan gewoon een pak halen bij elke supermarkt voor de bodem. Die maak je dan, en spreid je gewoon uit over je bakplaat. Wat een gedoe zeg

Staat zelfs gewoon op de verpakking! whaha. amateurs
Verder heb je wel een benul van wat 'zelf maken' precies betekent?
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 28 augustus 2008 @ 12:13:11 #50
8076 JeOma
voor al uw recepten
pi_61188913
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:45 schreef Logitik het volgende:

[..]

-knip-
Ja, 3x (of 4x, maar dat is een kwestie van definitie). Verder nog vragen? Laten we het culinair houden hier.

Ik heb nog wel 'n vraag: als ik zo'n steen koop, is het dan echt merkbaar lekkerder dan de bakplaat? Ik had niet (op de dikte van de bodem na) het idee dat de bodem niet ok was....

[ Bericht 1% gewijzigd door MissHobje op 28-08-2008 18:53:36 (quote aangepast) ]
Zo'n 100 miljoen jaar geleden leefde in het drassig park dat wij thans als Holland kennen een groep dinosaurussen die echt wreed uit hun dak gingen! DE GABBERSAURUS!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')