FOK!forum / Klaagbaak / Kaasschaven
TheNoldvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:12
Bongiorno..ik heb dus echt een hekel aan kaasschaven. weet goed dat ik ze ook voorgesneden kan kopen maar voor een arme student als mijzelf is dat natuurlijk geen optie..weet er iemand nog bepaalde technieken die het voor mij tot een hobby kunnen maken? zou namelijk graag mijn techniek willen bijschaven want ik krijg daadwerkelijk nooit een recht stuk kaas er vanaf.
Meddovrijdag 22 augustus 2008 @ 13:12
andere schaaf kopen
hier liggen er ook twee, met één krijg je allemaal gerimpelde kromme plakken kaas en met de andere mooie gladde rechte.
Yi-Longvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:13
Ja... ligt geloof ik ook gewoon aan je kaasschaaf. Sommige zijn echt brak.
Bonzi_Buddyvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:13
Ik schaaf vaak zat een stukkie duim mee Dan heb ik weer bloed op m'n kaas.
Mirjamvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:13
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:12 schreef Meddo het volgende:
andere schaaf kopen
Oldenzaalvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:13
Gewoon..... Een goede kaasschaaf kopen, na 4 verschillende geprobeerd te hebben, heb ik eindelijk een goeie!!
cerrorvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:13
Gister nog m'n hand aan opengehaald. Kaaskorsten.
Marcel_Vvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:14
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:12 schreef TheNold het volgende:
weet er iemand nog bepaalde technieken
Technieken voor kaasschaven
TheYoung1vrijdag 22 augustus 2008 @ 13:14
Koop strooikaas ipv een blok.

Opgelost, slotje
Rosbiefvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:17
Kaas smelten, over het aanrechtblad gieten, laten stollen en dan gewoon plakjes uitsnijden.
Oldenzaalvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:20
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:17 schreef Rosbief het volgende:
Kaas smelten, over het aanrechtblad gieten, laten stollen en dan gewoon plakjes uitsnijden.
vdvorstvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:21
Kaasschaaf opwarmen voor gebruik (kraan bv.)

Wel leuk dat je je techniek wil bijschaven Toepasselijk!

Ohja, andere kaasschaaf natuurlijk, kan schelen! Of leren met een mes kaas snijden (al heb je dan vaak meteen dikkere plakken, wat natuurlijk duurder is)
BOTER....vrijdag 22 augustus 2008 @ 13:22
Ik kan ook nooit kaasschaven zonder dat er een plak vlees op mn brood komt.... *au*
William.Tecumseh.Shermanvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:25
doublez
vdvorstvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:25
Auw, gelukkig nog maar 1 keer gehad, jaren geleden. (toen ik nog jong was enzo)

Het scheelt ook veel wat voor kaas, oude brokkelt meteen, jonge plakt vaak samen.
Pak voorverpakte kaas, deze werkt het beste, al is dat natuurlijk ook niet lekker.

Verse kaas, van bijvoorbeeld een bakker is veel lekkerder, en moeilijker te schaven
William.Tecumseh.Shermanvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:25
Alsof de kaasboer een toeslag rekent als je het laat snijden

vdvorstvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:30
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:25 schreef William.Tecumseh.Sherman het volgende:
Alsof de kaasboer een toeslag rekent als je het laat snijden

[ afbeelding ]
Maar dan heb je dikke plakken, en moet je sneller terug
William.Tecumseh.Shermanvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:32
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:30 schreef vdvorst het volgende:

[..]

Maar dan heb je dikke plakken, en moet je sneller terug
Rasoptimist als ik ben zie ik dikke plakken juist als iets positiefs. Jij natuurlijk niet, azijnpisser.
J.A.N.A.vrijdag 22 augustus 2008 @ 13:36
Koop een BOSKA, de beste kaasschaaf ooit.

RSievrijdag 22 augustus 2008 @ 13:39
koop een kaasschaaf speciaal voor Jonge kaas. hier zit een kort blad (of hoe je dat ook noemt) aan en daarmee schaaft de kaas veel makkelijker!
bevertonvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:44
.
Devlinsectvrijdag 22 augustus 2008 @ 13:54
Huur een marokkaanse vrouw voor ¤10 per week. Kan ze schoonmaken en kaasschafen.

Zelf je kaas schaven
Jumparoundvrijdag 22 augustus 2008 @ 14:30
bouw een lazer
valekvrijdag 22 augustus 2008 @ 14:41
Brabantiakaasschaaf kopen. Iets duurder maar wel goed.
TheNoldvrijdag 22 augustus 2008 @ 14:43
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:54 schreef Devlinsect het volgende:
Huur een marokkaanse vrouw voor ¤10 per week. Kan ze schoonmaken en kaasschafen.

Zelf je kaas schaven
heb ik gedaan..echter nadat ze een paar minuten binnen was en in de gaten kreeg dat ik en een paar vrienden in dezelfde ruimte zouden verblijven kwam ze me melden dat haar echtgenoot dit waarschijnlijk een te grote verleiding voor haar zou vinden.
Swiffervrijdag 22 augustus 2008 @ 14:44
je hebt ook verschillende schaven , voor jonge en oude kas, Voor jonge kaas zit niet zo'n schepje aan maar lijjkt meer op een dunschiller. Die doet t meestal wel goed bij mij (xenos, 3 euries)
Devlinsectvrijdag 22 augustus 2008 @ 14:59
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 14:43 schreef TheNold het volgende:

[..]

heb ik gedaan..echter nadat ze een paar minuten binnen was en in de gaten kreeg dat ik en een paar vrienden in dezelfde ruimte zouden verblijven kwam ze me melden dat haar echtgenoot dit waarschijnlijk een te grote verleiding voor haar zou vinden.


je moet ook geen orthodoxe nemen
boriszvrijdag 22 augustus 2008 @ 15:01
topic

andere schaaf kopen.
wolferlvrijdag 22 augustus 2008 @ 15:02
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:32 schreef William.Tecumseh.Sherman het volgende:

[..]

Rasoptimist als ik ben zie ik dikke plakken juist als iets positiefs. Jij natuurlijk niet, azijnpisser.
Dikke plakken oude kaas op een bruin pistoletje

Doe mij die maar kaasman.
TI_2008vrijdag 22 augustus 2008 @ 15:08
kopkaas schaven
Lyziovrijdag 22 augustus 2008 @ 15:09
Wij hebben zo'n rechthoekig bakje. Daar leg je de blok kaas in en bovenop kun je een schaaf schuiven. Altijd rechte plakken. Het ding is volgens mij wel voor-oorlogs.
zovtyvrijdag 22 augustus 2008 @ 15:45
Het duurt even voordat een kaasschaaf echt lekker gaat werken, dus geef m nog een paar weken de tijd om aan jou te wennen.
De korst moet je niet afsnijden met de schaaf maar met een mes.
Jumparoundvrijdag 22 augustus 2008 @ 16:10
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 15:45 schreef zovty het volgende:
Het duurt even voordat een kaasschaaf echt lekker gaat werken, dus geef m nog een paar weken de tijd om aan jou te wennen.
De korst moet je niet afsnijden met de schaaf maar met een mes.
oh shit, dat doe ik dus altijd fout
vdvorstvrijdag 22 augustus 2008 @ 16:10
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:32 schreef William.Tecumseh.Sherman het volgende:

[..]

Rasoptimist als ik ben zie ik dikke plakken juist als iets positiefs. Jij natuurlijk niet, azijnpisser.
Ik wel, TS niet
Honkyvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:21
Koop gewoon ander beleg. Scheelt je ook geld voor een kaasschaaf
Emimichvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:26
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:14 schreef TheYoung1 het volgende:
Koop strooikaas ipv een blok.

Opgelost, slotje
Goed idee, lekker strooikaas op je boterham!
Nembrionicvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:27
Ik snap écht niet dat mensen het nog steeds voor elkaar krijgen hun duimen te schaven
r2dGeertvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:30
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:12 schreef TheNold het volgende:
zou namelijk graag mijn techniek willen bijschaven
Held
Kleffe_Dopvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:31
Een fatsoenlijke kaasschaaf scheelt echt veel.
Die dingen van ¤0,95 bij de Blokker moet je echt niks van verwachten. Koop dan een Brabantia bijv...
Erasmovrijdag 22 augustus 2008 @ 17:34


Koop er zo'n een bij de kaasboer. Kost ongeveer zeven euro maar is goed scherp en schnijdt heerlijk. Vraag er anders gewoon naar bij je kaasboer
r2dGeertvrijdag 22 augustus 2008 @ 17:35
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 17:31 schreef Kleffe_Dop het volgende:
Een fatsoenlijke kaasschaaf scheelt echt veel.
Die dingen van ¤0,95 bij de Blokker moet je echt niks van verwachten. Koop dan een Brabantia bijv...
Lekker wijf in je avvy, wie is het?
Itsme0807zaterdag 23 augustus 2008 @ 21:44
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:13 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Ik schaaf vaak zat een stukkie duim mee Dan heb ik weer bloed op m'n kaas.
gatver
Roflbroekzaterdag 23 augustus 2008 @ 21:55
Gewoon geen kaas eten.
Kaas
Vendriszaterdag 23 augustus 2008 @ 21:57
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 14:41 schreef valek het volgende:
Brabantiakaasschaaf kopen. Iets duurder maar wel goed.
Wij hebben hier 2 schaven, een van brabantia en een merkloze.

De brabantia schaaft echt voor geen meter, krijg het niet voor elkaar er ook maar 1 fatsoenlijke plak mee te schaven, terwijl de merkloze prima schaaft, echt super plakken schaaft het ding.
Nikmanszaterdag 23 augustus 2008 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:44 schreef beverton het volgende:
.

Beverton waar zat je!
Inverted_Worldzaterdag 23 augustus 2008 @ 22:11
Als de kaas koud is, vooral bij jonge kaas, dan snijd het automatisch ook een stuk beter, daarbij inderdaad ook gewoon een goed kaasschaaf. En die plakken jong belegen kaas, bij de AH, de allergoedkoopste zijn prima te betalen..
TheNoldzaterdag 23 augustus 2008 @ 22:46
nou in ieder geval bedankt voor jullie tips! kan hier denk ik wel wat mee..scheelt mij in ieder geval geld en moeite met het testen van de uiteindelijke gelukshebber die iedere dag in gebruik zal zijn.
Xylorzaterdag 23 augustus 2008 @ 23:10
Gewoon gaan jagen op een kaasschaaf voor jonge kaas.
De schaven voor jonge kaas zijn de schaven zonder die verkrachte flap eraan.
Of je gebruikt een dunschiller...
bevertonzaterdag 23 augustus 2008 @ 23:31
quote:
Op zaterdag 23 augustus 2008 22:09 schreef Nikmans het volgende:

[..]


Beverton waar zat je!
vakantie en milhuntavonturen.
Frankvbrzondag 24 augustus 2008 @ 03:52
gewoon een jonge kaas kopen, 2 dagen met open verpakking in de koelkast, en hij is perfect te snijden.
Vodkadruppelzondag 24 augustus 2008 @ 04:39
J.A.N.A.zondag 24 augustus 2008 @ 09:01
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 04:39 schreef Vodkadruppel het volgende:
En om half 5 's ochtends op dit topic klikken is niet

( )
hopplazondag 24 augustus 2008 @ 12:33
Kaasschaaf voor dunne plakjes, gebruik je eerder bij oudere kazen.


Kaasschaaf voor dikke plakjes, gebruik je eerder bij jongere kazen.


Belangrijke dingen!
Deliahzondag 24 augustus 2008 @ 12:56
quote:
Op vrijdag 22 augustus 2008 13:17 schreef Rosbief het volgende:
Kaas smelten, over het aanrechtblad gieten, laten stollen en dan gewoon plakjes uitsnijden.