abonnement Unibet Coolblue
pi_63306614
ik denk dat er in dezer dagen wel wat spectaculaire foto's opduiken

concert was indrukwekkend, alleen het voorprogramma vond ik niet zo en jammer dat amiina er niet bij was
pi_63306622
Zo, weer in Maastricht aangekomen.

Het was bijzonder. Het was indrukwekkend.

Ik 'ken' de band een jaar of 8, maar had hen nog nooit live gezien. Vond dat 't deze keer ervan móest komen, dus zo geschiedde . ERRRRRUG gaaf . En indrukwekkend, hoe stil de zaal was bij de heel rustige momenten . Veel momenten van kippenvel gehad . En genoten van de mooie belichting .

Staat errug hoog in m'n lijstje van favoriete concerten . Het blijft trouwens lastig om van alle nummers de titels te onthouden .

[ Bericht 5% gewijzigd door Roel_Jewel op 18-11-2008 01:34:20 ]
pi_63306647
Ze waren briljant. .
Ik had alleen verwacht dat de zanger een iel stemmetje zou hebben, maar was blij verrast dat hij een behoorlijke keel op kan zetten. .
I am so clever that sometimes I don't understand a single word of what I am saying.
pi_63306716
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 01:20 schreef fretclick het volgende:
ik denk dat er in dezer dagen wel wat spectaculaire foto's opduiken

concert was indrukwekkend, alleen het voorprogramma vond ik niet zo en jammer dat amiina er niet bij was
Voorprogramma vond ik goed te doen, leek wel wat op 65daysofstatic Alleen van waar ik zat (rechts op het balkon) werd het soms wel erg schel.

En Gobbledigook was erg leuk
pi_63306736
Reacties op last.fm zijn ook geweldig . Zie http://www.last.fm/event/680331

De eerste foto's staan op flickr: http://flickr.com/photos/(...)D680331/interesting/
pi_63306771
a minor reflection was niet slecht, maar ik vond het niet zo bijzonder.. wel leuk dat ze pas 19 jaar waren en nog nooit in nederland waren geweest en dat ze eerst voor zo weinig mensen speelden etc. maar er zijn heel veel van dat soort bandjes.. het had veel slechter gekund though
pi_63308665
Ik wist dat ik hier niet moest kijken. Nu zit ik te balen dat ik niet kon gaan.
What Would Goku Do
  dinsdag 18 november 2008 @ 10:36:48 #158
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_63310316
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 01:32 schreef Faxie het volgende:

[..]

Voorprogramma vond ik goed te doen, leek wel wat op 65daysofstatic
Nee, daar word je gelukkig van. 65 was het enige concert waar ik voortijdig wegwilde. Al kon dat niet omdat die prutsers zelf al wegliepen.

Ik vond het voorprogramma érg bagger iig.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 18 november 2008 @ 10:52:06 #159
8885 moralia
Grip op je zak
pi_63310713
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 01:21 schreef Roel_Jewel het volgende:


Ik 'ken' de band een jaar of 8, maar had hen nog nooit live gezien. Vond dat 't deze keer ervan móest komen, dus zo geschiedde
Voor mij gaat dit ook ongeveer op, ook al jaren fan en nooit live gezien en nu dus wel. Ik ben weer helemaal gelukkig, wat een fijne avond, wat een goede muzikanten en de stem van Jonsí was engelachtig en heftig tegelijk.
I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
pi_63310741
Het was een bijzondere avond... Sigur Ros was geweldig (het voorprogramma kon me trouwens gestolen worden). Alleen jammer dat er m.n. bij het eerste nummer nog mensen stonden te kletsen en dat ik bij Gobbledigook het idee had dat ik flauw ging vallen (denk door de drukte/warmte in combinatie met het feit dat ik de nacht ervoor een migraine aanval had gehad). Stond in het midden van de zaal tussen podium en geluid in en ben toen toch maar naar de zijkant gelopen om wat drinken te bestellen... Helaas heb ik de rest van het concert niet meer echt goed meegemaakt (gelukkig was er al heel veel moois geweest), wel alles gezien maar het was een soort 'Sigur Roesje' .
Aardig was de engelsman die (volgens mij namens de barman) die nog even vroeg of het wel ging.

Ow en in de rij voor de kaartjesautomaat werd ik in de kou spontaan 'wakker' toen er een jongen met geweldige uitstraling voor me in de rij bleek te staan, die ook nog precies naast mijn auto had geparkeerd Gelukkig daarna gewoon weer helder naar huis kunnen rijden

[ Bericht 0% gewijzigd door myxomatosekonijn op 18-11-2008 13:21:47 ]
Het leven is een spel, speel het! (moeder Theresa) * Play is the highest form of research. (Albert Einstein) * Alles wat je aandacht schenkt, groeit. * En zo niet? Dan toch!
  dinsdag 18 november 2008 @ 11:01:35 #161
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_63310978
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 10:36 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Nee, daar word je gelukkig van. 65 was het enige concert waar ik voortijdig wegwilde. Al kon dat niet omdat die prutsers zelf al wegliepen.
Ik heb 65DOS dit voorjaar in het Patronaat gezien en vond dat erg goed. Des te meer reden voor mij dus om te balen dat ik er gisteren niet was.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_63311010
Inderdaad, erg goed concert. Al moet ik zeggen dat ik het voorprogramma ook goed vond; deed me ook een beetje denken aan Explosions in the Sky. Maar Sigur Ros was natuurlijk buitengewoon goed, mooie show - en ik heb overigens 3 mensen flauw zien vallen. 2 daarvan waren overigens zo slim om te gaan blowen in de zaal, dan denk ik boontje kom om z'n loontje ;-).

De sneeuwstorm vond ik trouwens het hoogtepunt, mede omdat Untitled 8 écht fantastisch was gisteren.
pi_63312254
Recensie van SR zondag in Vorst:

http://www.demorgen.be/dm(...)-noorderlicht-.dhtml
quote:
Sigur Rós in Vorst - De sfeer van het noorderlicht ***

Sigur Rószanger Jónsi Birgisson: onbeholpen en ongewild grappige frontman. (foto Alex Vanhee)
Begin dit jaar was Sigur Rós nog een cultgroep - populair maar cult. Sinds het IJslandse gezelschap vlak voor de zomer zijn vijfde cd uitbracht, is het succes van de band evenwel exponentieel toegenomen. Na de verbluffende passages als publiekstrekker op Rock Werchter en Pukkelpop hield Sigur Rós zondagavond halt in een al lang uitverkocht Vorst Nationaal.

In tegenstelling tot de festivaloptredens had de groep zich in Vorst Nationaal tot haar puurste vorm teruggeplooid. Dat had zijn voordelen - het werd geen herhalingsoefening van de vorige concerten - maar tegelijk mistte je het strijkerskwartet Amiina én de fanfare die er toen zo'n onvergetelijke gebeurtenissen van maakten. Dat wil niet zeggen dat Sigur Rós een slechte beurt maakte. Meer nog: op muzikaal vlak was het eigenlijk al vanaf de eerste noot raak, maar misschien lagen de verwachtingen gewoon te hoog.

Het materiaal uit het nieuwe Med sud í eyrum vid spilum endalaust (vrij vertaald: met gezoem in onze oren spelen we eindeloos verder) doet sowieso wat optimistischer aan dan de in melancholie gedrenkte songs waarop de groep vroeger vaak focuste. Doordat de nadruk meer op elektrische gitaren en wat minder op strijkers ligt, klinken de songs bovendien een stuk steviger. Dat had ook een weerslag op het wat oudere materiaal. Opener 'Svefn-g-englar' begon wel sober, maar het duurde niet lang of de song barstte open als lava uit een vulkaan.

Het geluid van de groep, dat volstrekt uniek is in de door Angelsaksische invloeden gedomineerde popmuziek, combineerde postrock met klassiek, bezigde een weinig toegankelijke taal (de ene keer het IJslands, de andere keer het compleet fictieve Hopelandic) en telde met Jónsi Birgisson een zanger in de rangen die met zijn falsetstem emoties losmaakte waarvan je niet eens besefte dat je ze in je had. Vaak creëerden de muziek en de schimmige belichting de sfeer van een heldere avond waarop het noorderlicht de hemel kleurt en de wind langs je oren ruist.

Birgisson, nog altijd wat onbeholpen als frontman maar ongewild toch vaak grappig, stelde voor om mee te zingen bij liedjes zonder woorden, vroeg het publiek of ze in staat waren om recht te staan, en sprak het Belgische publiek in eerste instantie in zijn moedertaal toe.

Toch was vooral de finale weer om door een ringetje te halen. De muzikanten van voorprogramma For a Minor Reflection staken letterlijk een handje toe bij het door ritmisch geklap voortgestuwde 'Gobbledigook', en in de bisronde dook zowaar een uitgebeende pianoversie van 'All Alright' op, het enige Engelse nummer dat de groep op het repertoire heeft staan.

Het als ultieme uitsmijter opgespaarde 'Popplagid', twaalf minuten magie in zakformaat, rondde de set op glorieuze wijze af. Het enige wat er dan nog vanaf kon, was een buiging. Wat overbleef, was een goed concert met een paar succulente, zinderende momenten. Geen reden om te zeuren dus. Alleen: gezien de indrukwekkende optredens die Sigur Rós eerder dit jaar al in ons land gaf, stapte je toch een tikje teleurgesteld buiten.
  dinsdag 18 november 2008 @ 11:59:53 #165
10710 gday
propria cures
pi_63312646
Was er gisteren ook bij en vond het weer gaaf net als op Werchter! Stond alleen tussen pratende Britten en iets verder voor m'n neus stonden constant wat mensen heen en weer te bewegen en te praten waarvan er eentje zelfs gewoon ging bellen tijdens een nummer terwijl een ander een joint ging roken. Beetje jammer.

Was m'n eerste keer in de HMH maar ik denk dat ik beter wat meer naar voren had moeten staan omdat ik tussen mensen stond die expres iets verder weg bleven staan zodat ze constant op en neer konden lopen voor bier.

Ik miste Glósóli wel overigens!
A mathematician is a device for turning coffee into theorems. - Alfréd Rényi (1921-1970)
Weak coffee is only fit for lemmas. - Pál Turán (1910-1976)
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:17:06 #166
10710 gday
propria cures
pi_63313173
Ik vond het trouwens best handig dat Jónsi gewoon in het IJslands een verhaal afstak.
A mathematician is a device for turning coffee into theorems. - Alfréd Rényi (1921-1970)
Weak coffee is only fit for lemmas. - Pál Turán (1910-1976)
pi_63313207
Enorm gaaf concert, erg goed.
pi_63313462
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:17 schreef gday het volgende:
Ik vond het trouwens best handig dat Jónsi gewoon in het IJslands een verhaal afstak.
Haha, wel grappig ja. Hij dacht vast "die Nederlanders zijn zo goed in talen, dus IJslands snappen ze ook wel". Of hij deed stiekum allerlei oneerbare voorstellen

Mooie blunder ook van de HMH om op de grote schermen te beweren dat Takk... het debuutalbum is.
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:28:24 #169
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_63313536
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:25 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Haha, wel grappig ja. Hij dacht vast "die Nederlanders zijn zo goed in talen, dus IJslands snappen ze ook wel". Of hij deed stiekum allerlei oneerbare voorstellen
Na de recensie die hier zojuist gepost is, snap ik in ieder geval de titel van het nieuwe album. Als je weet wat het betekent, is de betekenis van de verschillende woorden ook wel duidelijk.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:34:26 #170
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_63313734
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 11:01 schreef Angel_of_Dth het volgende:

[..]

Ik heb 65DOS dit voorjaar in het Patronaat gezien en vond dat erg goed. Des te meer reden voor mij dus om te balen dat ik er gisteren niet was.
Dat was hetzelfde concert waar ik ook was. Mên wat was dat slecht.

Gelukkig was Sigur Rós een heul stuk beter. .
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  dinsdag 18 november 2008 @ 12:55:18 #171
10710 gday
propria cures
pi_63314299
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:25 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Haha, wel grappig ja. Hij dacht vast "die Nederlanders zijn zo goed in talen, dus IJslands snappen ze ook wel". Of hij deed stiekum allerlei oneerbare voorstellen

Mooie blunder ook van de HMH om op de grote schermen te beweren dat Takk... het debuutalbum is.
Jep, daar hadden we het gisteren ook al over ja. En Með suð í eyrum við spilum endalaust is ook niet het vierde album zoals op dat scherm (en de site) stond.
A mathematician is a device for turning coffee into theorems. - Alfréd Rényi (1921-1970)
Weak coffee is only fit for lemmas. - Pál Turán (1910-1976)
  dinsdag 18 november 2008 @ 13:12:26 #172
47295 Angel_of_Dth
Enjoy the silence
pi_63314722
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 12:34 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Dat was hetzelfde concert waar ik ook was. Mên wat was dat slecht.
Dat hebben we dan toch compleet verschillend ervaren. Een van de toffere concerten die ik dit jaar gezien heb. Nadeel vond ik wel dat het erg hard was, al was dat ook mijn eigen schuld, ik stond vrij ver vooraan en heb (nog) geen oordoppen.
Vows are spoken to be broken
Feelings are intense, words are trivial
Pleasures remain, so does the pain
Words are meaningless and forgettable
pi_63315143
Heb ontzettend genoten. Wat een nummers, wat een band Prachtige show
(phew for a minute there i lost myself i lost myself
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')