Aanstaande zaterdag wil ik 2 vrienden van me eens lekker verwennen ter ere van hun verjaardag. Ik ben van plan om een Italiaans 4-gangen menu te maken. Ik kan best goed koken, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan, ik heb dus even assistentie nodig.
De voorwaarden:
- het moet redelijk culinair zijn maar niet al te veel tijd in beslag nemen, ik wil mijn visite niet constant in de steek laten. Ik moet ook kunnen genieten.
- Producten moeten bij AH, Jumbo of eventueel Bas van der Heijden te koop zijn.
Het plan:
Starter: wat kaas, ham en worst. Welke dat worden beslis ik wel bij de kaasafdeling bij AH.
Voorgerecht: Lasagne con pesto e ricotta (open lasagne)
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=open+lasagne&id=199942Hoofgerecht: Costolettine d' abbachio fritte (lamskoteletjes met een pittig kaaskorstje)
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=lamskoteletjes&cuisine=Italiaans&id=199950Bijgerechten: - tomatensalade met ruccola
- peperonata (gestoofde paprika)
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=peperonata&id=199954- op het bord knoflookspinazie met pijnboompitjes en warme cherrytomaatjes
- pasta: mezzelune gevuld met ricotta en spinazie
Nagerecht: nader in te vullen.
Mijn vragen:
- Wat is nou een makkelijk, leuk en lekker nagerecht in italiaanse stijl? Bij voorkeur iets dat van te voren is te maken / klaar te zetten.
- Alleen pasta is ook weer zo kaal en een saus erover vind ik ook weer niet nodig, is een beetje too much als je al lamskoteletjes en spinazie op je bord hebt liggen. Is het te smaaklos als ik alleen wat walnotenolie over de pasta schenk?
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2008 11:32:30 ]