Tja, je hebt op zich wel een punt over de 2 x pasta. Dat had ik zelf ook al bedacht. Ik heb nog nooit polenta gemaakt of gegeten en ik wil dat het liefst eerst eens proberen en proeven voordat ik het etentje verpestquote:Op maandag 18 augustus 2008 11:48 schreef Sorbootje het volgende:
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.
Een panna cotta met mooi rood fruit is ook een lekker fris dessert. Moet je de porties wel klein houden.
Succes! Ik ga zaterdag ook weer lekker uitgebreid Italiaans koken. Iets leukers is er bijna niet!
Idd italiaans koken is egt heerlijk! Ik ben net terug van 5 weken Italia en mis het land nu al, alleen het eten is al 10x beterquote:Op maandag 18 augustus 2008 13:55 schreef Sorbootje het volgende:
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.
Een panna cotta met mooi rood fruit is ook een lekker fris dessert. Moet je de porties wel klein houden.
Succes! Ik ga zaterdag ook weer lekker uitgebreid Italiaans koken. Iets leukers is er bijna niet!
(Ik wil weer terugquote:Op maandag 18 augustus 2008 15:11 schreef Sorbootje het volgende:
Jaaaaa wat ga je schenken!?!
(nog even offtopic; ik ga volgende maand twee weken naar Calabria... heb er nu alweer zin in, lekker (culinair) genieten!)
Tja, we zitten aan tafel met een cola-drinker en een bierdrinker. Ik denk dat ik iedereen maar gewoon geef waar ze trek in hebben. Voor mezelf en vriendin koop ik een flesje Italiaans rood denk ik. Nog even over nadenken welke precies.quote:Op maandag 18 augustus 2008 15:11 schreef Sorbootje het volgende:
Jaaaaa wat ga je schenken!?!
(nog even offtopic; ik ga volgende maand twee weken naar Calabria... heb er nu alweer zin in, lekker (culinair) genieten!)
Boter met wat verse kruiden of een teentje knoflookquote:Op maandag 18 augustus 2008 11:46 schreef David het volgende:
ik zou de mezzalune idd met wat olie of wat (knoflook)boter serveren. Zorgt ervoor dat de pasta niet droog wordt en tegelijkertijd dat je de vulling goed blijft proeven (itt tot zware sauzen erover)
idd hoe verzin je hetquote:Op maandag 18 augustus 2008 19:01 schreef Adelante het volgende:
Cola en bier bij een Italiaanse maaltijd?![]()
Schenk gewoon wat goede wijnen, in Italië net zo belangrijk als het eten en bij het dessert een goede prosecco of wat ijs met limoncello
Ook lekker om in witte wijn te dopen, 3x raden wat ik nu zit te etenquote:Op maandag 18 augustus 2008 18:31 schreef Tezz het volgende:
Ik had met kerst een italiaans diner en ik had als nagerecht een appelcrumble gemaakt. Deze heb ik een italiaans tintje gegeven door de appels te overgieten met amarettolikeur en amandelschaafsel. Oh ja, en een bol italiaans ijs erbij!
En daarna nog espresso koffie met van die italiaanse koekjes (die harde amandelkoekjes).
Er is helaas geen kaasboer in de buurt, hij is op vakantie. Zoals alle kleine winkels in de buurt op dit moment. En ik heb geen tijd en vervoer om ergens anders naartoe te gaan. Wel erg jammer, maar het moet maar voor een keertje. En als de starter tegenvalt, valt de rest alleen maar mee toch?quote:Op maandag 18 augustus 2008 19:44 schreef dgbw het volgende:
TS: kaas van AH? > je kan beter even langs je kaasboer gaan, en hem om advies vragen..
smaakt iig 10 x beter dan die fabriekskazen.
ow, en van het lasagna voorgerecht ... dat met die bladen gaat mislukken... kan ik je nu al vertellen
ze plakken namelijk altijd tegen elkaar aan (ik vind gewoon non verde bladen overigens lekkerder, kleurt alleen wat minder leuk bij je gerechtje)
Ik ben het daar niet zo mee eens. Hoewel ik zelf wel van mening ben dat er absoluut geen frisdrank bij dit soort eten gedronken moet worden (hier hoort duidelijk een heerlijke Italiaanse wijn bij) moet toch iedereen zelf kunnen kiezen wat ze drinken! Als die mensen nou gewoon graag cola drinken is dat toch prima! En voor wat betreft het pilsje kun je je eventueel laten informeren bij een goede slijter. Misschien een speciaalbiertje?quote:Op dinsdag 19 augustus 2008 07:11 schreef Sorbootje het volgende:
Gewoon water geven.
Als ik Italiaans kook (lees 6 van de 7 dagen in een week) kun je kiezen tussen wijn of water. Ik laat mijn brouwsels niet verpesten door frisdrank. Da's vloeken in de kerk.
Je kan er ook voor kiezen om bij de lam alleen groente te serveren, de gasten zullen echt niet met honger van tafel gaan. Succes!quote:Op maandag 18 augustus 2008 11:48 schreef Sorbootje het volgende:
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.
Hier zou ik ook voor kiezen, maar TS wilde er graag iets bij naast de groente.quote:Op dinsdag 19 augustus 2008 10:25 schreef computergirl het volgende:
[..]
Je kan er ook voor kiezen om bij de lam alleen groente te serveren, de gasten zullen echt niet met honger van tafel gaan. Succes!
Zie je, jij maakt ook uitzonderingenquote:Op dinsdag 19 augustus 2008 10:16 schreef Sorbootje het volgende:
Precies. Je moet een beetje in stijl blijven
Nee eerlijk, ik zou het heus niet verbieden, maar als ik het doe zoals ik hier boven beschrijf (twee soorten water op tafel en wijn) dan wordt er nooit om iets anders gevraagd. Tenzij mijn vader er is, maar die is onverbeterlijk. Die krijgt van mij gewoon bitter lemon
Je hebt gelijk ik krijg heimweequote:Op dinsdag 19 augustus 2008 13:36 schreef Sorbootje het volgende:
Absoluut, en tóch smaakt het hier minder goed dan op een terras op een zwoele Italiaanse zomeravond.
Het gele goud!quote:Op dinsdag 19 augustus 2008 18:48 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh, limoncello! Dat is wel een heel goed idee. Dan moet ik wel een fles voor alleen mezelf kopen, maar dat moet dan maar. Wat een straf!
Idd, ik kan me niet voorstellen dat TS dat niet heeft, all is het maar een stukje brood om de laatste zalige resten van je bord af te schrapen met je stuk brood. Wat ook lekker is om zelf kruidenboter te maken,quote:Op woensdag 20 augustus 2008 18:31 schreef W1ZZ het volgende:
TS: ik begrijp dat je toch wat koolhydraten bij de hoofdmaaltijd wilt? Waarom niet gewoon een mandje brood erbij? Als er iets bij een Italiaans diner niet mag ontbreken is het brood. Gewoon droog brood met een schaaltje goede kwaliteits olijfolie erbij voor wie wil dopen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |