abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60918151
Aanstaande zaterdag wil ik 2 vrienden van me eens lekker verwennen ter ere van hun verjaardag. Ik ben van plan om een Italiaans 4-gangen menu te maken. Ik kan best goed koken, maar zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan, ik heb dus even assistentie nodig.

De voorwaarden:
- het moet redelijk culinair zijn maar niet al te veel tijd in beslag nemen, ik wil mijn visite niet constant in de steek laten. Ik moet ook kunnen genieten.
- Producten moeten bij AH, Jumbo of eventueel Bas van der Heijden te koop zijn.

Het plan:
Starter: wat kaas, ham en worst. Welke dat worden beslis ik wel bij de kaasafdeling bij AH.

Voorgerecht: Lasagne con pesto e ricotta (open lasagne)
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=open+lasagne&id=199942

Hoofgerecht: Costolettine d' abbachio fritte (lamskoteletjes met een pittig kaaskorstje) http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=lamskoteletjes&cuisine=Italiaans&id=199950

Bijgerechten:
- tomatensalade met ruccola
- peperonata (gestoofde paprika) http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=peperonata&id=199954
- op het bord knoflookspinazie met pijnboompitjes en warme cherrytomaatjes
- pasta: mezzelune gevuld met ricotta en spinazie

Nagerecht: nader in te vullen.

Mijn vragen:
- Wat is nou een makkelijk, leuk en lekker nagerecht in italiaanse stijl? Bij voorkeur iets dat van te voren is te maken / klaar te zetten.
- Alleen pasta is ook weer zo kaal en een saus erover vind ik ook weer niet nodig, is een beetje too much als je al lamskoteletjes en spinazie op je bord hebt liggen. Is het te smaaklos als ik alleen wat walnotenolie over de pasta schenk?

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-08-2008 11:32:30 ]
Spoilers!
  FOK!fotograaf maandag 18 augustus 2008 @ 11:06:49 #2
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_60918361
Als nagerecht kan je natuurljik kiezen voor tiramisu, zelf te maken en te kopen, maar dat is redelijk standaard voor een dessert.

De pasta met olie lijkt mij goed. Als je kiest voor een verse pasta heeft die zowiezo al meer smaak dan kant en klare pasta. Ik vind het in ieder geval niet erg om dat naturel of samen met de spinazie te eten.
pi_60918408
Ik vind tiramisu niet lekker, dat is dus helaas geen optie...
Spoilers!
  FOK!fotograaf maandag 18 augustus 2008 @ 11:13:39 #4
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_60918548
Ik las dat italianen vaak afsluiten met of een mierzoet dessert of fruit. Aangezien de rest van je menu redelijk zwaar oogt, is het misschien handig om af te sluiten met dat fruit, aangevuld met wat ijs.
pi_60918616
ja, ik zat zelf ook te denken aan iets fruitigs. Zal er nog eens verder over nadenken.
Spoilers!
pi_60918863
Iets met verschillende soorten italiaans ijs is ook wel iets van te maken denk ik.
pi_60918997
Ik ga wel proberen om de gerechten zo klein mogelijk te houden. 3 lasagnebladen voor het voorgerecht is wel genoeg. En 1 of 2 kleine lamskoteletjes met 2 stuks pasta lijkt me ook genoeg. Het zijn ook weer geen hele grote eters.

Ik heb er echt helemaal zin in, ik wil al tijden zo'n avondje organiseren.
Spoilers!
  maandag 18 augustus 2008 @ 11:46:37 #9
3869 David
Drum the drums
pi_60919443
ik zou de mezzalune idd met wat olie of wat (knoflook)boter serveren. Zorgt ervoor dat de pasta niet droog wordt en tegelijkertijd dat je de vulling goed blijft proeven (itt tot zware sauzen erover)
  FOK!fotograaf maandag 18 augustus 2008 @ 11:48:13 #10
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_60919479
Leuk recept, zet die ook even bij mijn favorieten.

suc6 met organiseren!
pi_60919490
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.

Een panna cotta met mooi rood fruit is ook een lekker fris dessert. Moet je de porties wel klein houden.

Succes! Ik ga zaterdag ook weer lekker uitgebreid Italiaans koken. Iets leukers is er bijna niet!
  maandag 18 augustus 2008 @ 11:50:33 #12
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_60919541
http://www.italie.nl/culinair/recept.php?tr=7&mfv=0&time_cooking=0&action=Zoek hier kan je denk ik wel wat mee als je het echt in stijl wil doen kan je ook nog op regio selecteren, maar misschien word dat wat lastig
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_60919909
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 11:48 schreef Sorbootje het volgende:
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.

Een panna cotta met mooi rood fruit is ook een lekker fris dessert. Moet je de porties wel klein houden.

Succes! Ik ga zaterdag ook weer lekker uitgebreid Italiaans koken. Iets leukers is er bijna niet!
Tja, je hebt op zich wel een punt over de 2 x pasta. Dat had ik zelf ook al bedacht. Ik heb nog nooit polenta gemaakt of gegeten en ik wil dat het liefst eerst eens proberen en proeven voordat ik het etentje verpest
Ik zie niet echt een andere optie behalve pasta. Maar de mezzalune is maar 2 stuks, het belangrijkste is het lam dus ik denk dat ik het maar zo hou. Ik denk wel dat ik de peperonata schrap, mijn gasten krijgen dit toch nooit allemaal op.

Die polenta moet ik toch eens gaan proberen binnenkort.
Spoilers!
pi_60921073
Ja ik snap dat je het van tevoren eens geprobeerd wilt hebben. En ach, uiteindelijk is het vooral belangrijk dat het LEKKER is! En daar heb ik wel vertrouwen in
  maandag 18 augustus 2008 @ 14:23:34 #15
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_60923727
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 13:55 schreef Sorbootje het volgende:
Ik zou als je primo pasta is (de lasagne) bij het lam geen pasta serveren. Je kunt bv. een puntje polenta (op laten stijven in een ovenschaal en dan even op de grillpan) bij je lam serveren.

Een panna cotta met mooi rood fruit is ook een lekker fris dessert. Moet je de porties wel klein houden.

Succes! Ik ga zaterdag ook weer lekker uitgebreid Italiaans koken. Iets leukers is er bijna niet!
Idd italiaans koken is egt heerlijk! Ik ben net terug van 5 weken Italia en mis het land nu al, alleen het eten is al 10x beter


OT: ook belangrijk wat drink je erbij?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_60925135
Jaaaaa wat ga je schenken!?!


(nog even offtopic; ik ga volgende maand twee weken naar Calabria... heb er nu alweer zin in, lekker (culinair) genieten!)
  maandag 18 augustus 2008 @ 15:14:17 #17
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_60925205
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 15:11 schreef Sorbootje het volgende:
Jaaaaa wat ga je schenken!?!


(nog even offtopic; ik ga volgende maand twee weken naar Calabria... heb er nu alweer zin in, lekker (culinair) genieten!)
(Ik wil weer terug ik ben jaloers op je!!)
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_60927507
Als dessert: aardbeien met peper en balsamico (bijv http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=14465). Heerlijk!
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_60929378
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 15:11 schreef Sorbootje het volgende:
Jaaaaa wat ga je schenken!?!


(nog even offtopic; ik ga volgende maand twee weken naar Calabria... heb er nu alweer zin in, lekker (culinair) genieten!)
Tja, we zitten aan tafel met een cola-drinker en een bierdrinker. Ik denk dat ik iedereen maar gewoon geef waar ze trek in hebben. Voor mezelf en vriendin koop ik een flesje Italiaans rood denk ik. Nog even over nadenken welke precies.
Spoilers!
pi_60929993
Ik had met kerst een italiaans diner en ik had als nagerecht een appelcrumble gemaakt. Deze heb ik een italiaans tintje gegeven door de appels te overgieten met amarettolikeur en amandelschaafsel. Oh ja, en een bol italiaans ijs erbij!

En daarna nog espresso koffie met van die italiaanse koekjes (die harde amandelkoekjes).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 18 augustus 2008 @ 18:34:12 #21
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_60930058
aardbeien en frambozen met zabaglione (de italiaanse versie van syllabub of sabayon)
pi_60930704
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 11:46 schreef David het volgende:
ik zou de mezzalune idd met wat olie of wat (knoflook)boter serveren. Zorgt ervoor dat de pasta niet droog wordt en tegelijkertijd dat je de vulling goed blijft proeven (itt tot zware sauzen erover)
Boter met wat verse kruiden of een teentje knoflook
  maandag 18 augustus 2008 @ 19:01:11 #23
3185 Adelante
To let it go now
pi_60930755
Cola en bier bij een Italiaanse maaltijd? Schenk gewoon wat goede wijnen, in Italië net zo belangrijk als het eten en bij het dessert een goede prosecco of wat ijs met limoncello
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  maandag 18 augustus 2008 @ 19:16:36 #24
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_60931207
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 19:01 schreef Adelante het volgende:
Cola en bier bij een Italiaanse maaltijd? Schenk gewoon wat goede wijnen, in Italië net zo belangrijk als het eten en bij het dessert een goede prosecco of wat ijs met limoncello
idd hoe verzin je het
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  maandag 18 augustus 2008 @ 19:17:19 #25
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_60931228
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 18:31 schreef Tezz het volgende:
Ik had met kerst een italiaans diner en ik had als nagerecht een appelcrumble gemaakt. Deze heb ik een italiaans tintje gegeven door de appels te overgieten met amarettolikeur en amandelschaafsel. Oh ja, en een bol italiaans ijs erbij!

En daarna nog espresso koffie met van die italiaanse koekjes (die harde amandelkoekjes).
Ook lekker om in witte wijn te dopen, 3x raden wat ik nu zit te eten
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')