abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_71561578
varkenshaas
1 Zakje marinade sate van conimex ( )
scheut wokolie of olijfolie
ketjap manis (naar eigen smaak toevoegen)
ca. 1 theelepel Boemboe
ca. 1 theelepel sambalpoeder (als je van pittig houdt)
evt wat knoflook

daarna 2 tot 4 uur in laten trekken.

Ik maakte eerder ook zelf de marinade. Maar zag toen de zakjes van conimex liggen, was best lekker. Alleen heb ik zelf nog even de puntjes op de i gezet. Dus de kruiden van conimex zijn prima alleen ik zou niet de aanwijzingen op het zakje volgen, maar gewoon je eigen smaak eraan toevoegen.

Wat ik hierboven neer heb gezet is een indicatie want ik gooi altijd alles op gevoel er in.
pi_71561692
Afgelopen zaterdag bij de bbq trouwens shaslick gemaakt.

hamlappen
olijfolie
djinten
boemboe
knoflook
cayennepeper
paprikapoeder

en verder gerookt spek en paprika ertussen gedaan

Smaakte heerlijk!
  maandag 3 augustus 2009 @ 14:45:39 #78
97745 Thorical
finding a way
pi_71564648
Marinade voor Sate Madura,

500 gr vlees
2 uien
2 tenen knofl.
4 eetl ketjap manis
2 gepofte kemirinoten
1 tl geraspte laos
1/2 koenjit
1 tl geraspte gemberwortel
1 tl gem koriander
2 eetl vloeibare tamarinde
2 eetl palmsuiker /4 bruine suiker
2 citroengras blaadjes (sereh)
2 citroenblaadjes (doeroek-poeroek)
2 pepertjes/4 tl sambal is ook goed
2 eetl. olie
Maak hiervan een brij en marineer je vlees hier in voor minstens een uur.
Voordat je gaat grillen eerst ff je vlees droogdeppen.
De hoeveelheden zijn bij benadering.
pi_77651088
quote:
Op maandag 18 augustus 2008 02:27 schreef Morwen het volgende:
Varkenshaas is het lekkerste vind ik, maar kipfillet is ook prima.

Vlees in stukken snijden van 4 bij 4 cm. Beetje zout, beetje peper.

Marinade: In een schaal een flinke laag ketjap asin, theelepel sambal, paar teentjes knoflook (naar smaak), gemberpoeder (1/2 theelepel) en een paar druppels citroensap (houdt het vlees sappig, azijn kan ook). Vlees er voor minimaal 2 uur in laten marineren.

Satestokjes in een bak water leggen (rijgt makkelijker aan, geen splinters).

Pindasaus: Halve pot pindakaas, verdunnen met melk ( is een schande in de keuken moet eigenlijk met water maar ik vind melk lekkerder, zachter en romiger). Als het de juiste dichtheid heeft voeg je naar smaak ketjap, knoflook, sambal en gember toe. Daarna niet meer te warm maken, ketjap verbrand heel erg snel en dan heb je zo'n lekker zwarte koek onderin je pannetje.

Vlees aan stokjes rijgen en op een niet te warme grill/bbq leggen, vaak draaien ivm verbranden. De bbq mag eigenlijk al aan voordat je aan de marinade begint zeker als je houtskool gebruikt, briketten zijn sneller warm en klaar om te gebruiken.
hetzelfde recept voor de marinade gebruik ik ook al jaren, is gewoon de lekkerste, ipv gemberpoeder gebruik ik een scheutje gembersiroop..
met de saus ben ik tegenwoordig makkelijk en ga ik niet meer kloten.

te krijgen bij iedere toko en valt altijd in de smaak, de hele pittige versie heeft een heel aparte smaak, maar alle 3 de versies zijn lekker en je hoeft het blokje alleen maar op te lossen in water of kokosmelk,. echte aanrader.
vrienden van me vragen altijd naar het recept
  vrijdag 5 februari 2010 @ 23:41:13 #80
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_77689537
Niet echt superbijzonder maar ik maak regelmatig kipsaté met een hele simpele marinade. Precieze hoeveelheden heb ik niet, ik doe het altijd op gevoel
Kip
Wokolie (aangezien ik het best regelmatig eet, heb ik niet altijd zin om het op stokjes te rijgen en netje te bakken. 9 van de 10 keer gaat het een grote, hete wokpan in )
Flinke hoeveelheid ketjap manis
1 á 2 uien, in grove stukken
Paar teentjes knoflook naar keuze
Hoe langer de marinade in kan, hoe lekkerder maar het is na een uurtje intrekken al goed te eten.

Mijn satésaus komt heel culinair uit zo'n bak, waar je normaal gesproken alleen maar water aan toe hoeft te voegen. Voor wat extra smaak voeg ik i.p.v. water wat van mijn marinade toe.

Verder wel ideaal gerecht. Op drukke dagen gaat de saté de avond van tevoren of de ochtend zelf al de koelkast in. 's Avonds alleen maar ff 10 minuutjes in de pan, stokbroodje, kruidenboter en satésaus erbij en eten maar

-edit- Beetje gemberpoeder niet vergeten!

[ Bericht 1% gewijzigd door Paarse_Kiwi op 07-02-2010 22:20:34 ]
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_77702540
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 18:11 schreef FloggingMolly het volgende:
Satévépé!


Zie ik dat ik 3 berichten hierboven nog gereageerd heb

[ Bericht 28% gewijzigd door covie op 08-02-2010 13:53:43 ]
pi_77704043
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 14:35 schreef covie het volgende:

[..]



Lekkerste is natuurlijk met varkenshaas omdat dat lekker zacht is.
Maar soms heb ik er moeite mee om mijn heerlijke varkenshaas waar je zoveel andere lekkere dingen mee kan doen te versnijden voor een saté.

Zelf vind ik shaslicks maken ook leuk, en doen het goed altijd op de bbq.
Schouderkarbonade is het beste vlees
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  zondag 7 februari 2010 @ 17:17:25 #83
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77734529
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 23:13 schreef nightfall het volgende:

[..]

hetzelfde recept voor de marinade gebruik ik ook al jaren, is gewoon de lekkerste, ipv gemberpoeder gebruik ik een scheutje gembersiroop..
met de saus ben ik tegenwoordig makkelijk en ga ik niet meer kloten.
[ afbeelding ]
te krijgen bij iedere toko en valt altijd in de smaak, de hele pittige versie heeft een heel aparte smaak, maar alle 3 de versies zijn lekker en je hoeft het blokje alleen maar op te lossen in water of kokosmelk,. echte aanrader.
vrienden van me vragen altijd naar het recept
Binnenkort eens kijken in de toko.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 februari 2010 @ 17:40:33 #84
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77735320
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 15:32 schreef EricT het volgende:

[..]

Schouderkarbonade is het beste vlees
Varkenswang schijnt anders ook erg populair te zijn.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 7 februari 2010 @ 17:51:03 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77735589
Van schouderkarbonade of varkenswang kan je toch geen sate maken?!
Dat is vlees dat lang moet sudderen! Moet er echt niet aan denken dat iemand daar sate van maakt.
  zondag 7 februari 2010 @ 17:52:45 #86
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77735622
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:51 schreef RobinOok het volgende:
Van schouderkarbonade of varkenswang kan je toch geen sate maken?!
Dat is vlees dat lang moet sudderen! Moet er echt niet aan denken dat iemand daar sate van maakt.
Waarom zou je sate niet lang kunnen laten garen????
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 7 februari 2010 @ 17:57:43 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77735771
Omdat dat het principe van sate is, gauw klaar op de bbq.
  zondag 7 februari 2010 @ 17:59:07 #88
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77735812
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Omdat dat het principe van sate is, gauw klaar op de bbq.
Je bedoeld het princiepe van de sate zoals je die in de supermarkt haalt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 februari 2010 @ 17:59:48 #89
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77735838
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:57 schreef RobinOok het volgende:
Omdat dat het principe van sate is, gauw klaar op de bbq.
Nee, dat is het principe van diepvriessate. En jij loopt te huilen over zakjes in een ander topic?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 7 februari 2010 @ 17:59:56 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77735843
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:59 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Je bedoeld het princiepe van de sate zoals je die in de supermarkt haalt
Nee. Die leg je toch ook niet op de bbq, die gaat toch zo de magnetron in?
  zondag 7 februari 2010 @ 18:01:15 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77735881
Nee, een varkenswang 2 uur op de bbq leggen. Yottum! Ik eet nog liever mijn schoenzool.
  zondag 7 februari 2010 @ 18:01:21 #92
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77735885
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee. Die leg je toch ook niet op de bbq, die gaat toch zo de magnetron in?
En lang gegaarde satetjes kun je niet nog even 10 minuten op de BBQ leggen als finish? Je hebt er gewoon geen zin in, dat is wat anders
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 7 februari 2010 @ 18:01:40 #93
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_77735893
quote:
Op zondag 7 februari 2010 18:01 schreef RobinOok het volgende:
Nee, een varkenswang 2 uur op de bbq leggen. Yottum! Ik eet nog liever mijn schoenzool.
Wie zegt dat? Oh ja, NIEMAND! Einz!11!!:DD:
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 7 februari 2010 @ 18:05:24 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77736011
quote:
Op zondag 7 februari 2010 18:01 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

En lang gegaarde satetjes kun je niet nog even 10 minuten op de BBQ leggen als finish? Je hebt er gewoon geen zin in, dat is wat anders
Oh, dat klopt zeker. Ga je gesudderd vlees op de bbq gooien?
Nah, whatever, jullie moeten vooral zelf weten wat je op de bbq legt, maar ik geloof er niet in.
pi_77743578
Die van Morwen blijft hier nog steeds de onbetwiste nummer 1
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_77910645
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 17:49 schreef Fendy het volgende:
De marinade (boemboe dus )

  • 3 flinke tenen knoflook
  • 1 klein dobbelsteentje gulah jawa (rode javaanse suiker, te koop bij de toko en grotere appie...als je niet kan vinden kun je ook een theelepel schenkstroop toevoegen)
  • 2 theelepels asem (tamarinde) in pastavorm, dus in een pot (te koop bij de toko en grotere appie)
  • ½ theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
  • ½ theelepel laos (gemalen wortelstok van de grote galanga - te koop bij de toko en grotere appie)
  • ½ theelepel koenjit (ook bekend als kunjit, kunjir of kurkuma (gemalen wortel van de kurkuma plant - te koop bij de toko en grotere appie)
  • ¼ theelepel djinten (gemalen komijnzaad - te koop bij de toko en grotere appie)
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap dus) Merk: Kaki Tiga (there is no substitute)
  • 2 kleine bouillonblokjes
  • 1½ eetlepel goede olijfolie
  • 1 theelepel sambal djeroek (als je dat niet kunt vinden neem je gewone sambal oelek en voeg je een scheutje citroensap toe.)
  • Vraagje: Voor hoeveel vlees is dit? Is dit genoeg voor 500 gram, is dit genoeg voor 1 kilo? Ik ga redelijk wat maken, dus moet even weten met hoeveel ik alles moet vermeningvuldigen
      vrijdag 12 februari 2010 @ 12:35:46 #97
    19529 Fendy
    True Spirit
    pi_77915611
    1 kilo vlees, maar je hebt een PM
    Op dinsdag 21 december 2010 13:44 schreef Houniet het volgende:
    Je hebt gelijk Fen.
      maandag 13 februari 2012 @ 19:06:54 #98
    65434 Parafernalia
    Leuker als je denkt
    pi_107939932
    Aangezien er al 731 dagen niet in dit topic gepost is, bedacht * Parafernalia zich dat het zinvol is om dit topic omhoog te schoppen.

    :9~

    Tevens tvp
    Eindelijk iemand die denkt wat iedereen zegt
    pi_107958575
    Eentje voor het weekend; Fendysate!
    Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
    pi_107959370
    Och wat leuk, zo kan ik zien hoe mijn saté in de loop der jaren langzaam steeds iets wijzigt! :)
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')