Dan hadden die even beter moeten lezen!! Op de website van het voedingscentrum zelf!quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 12:37 schreef Copycat het volgende:
De bron, Spits, heeft het expliciet over 'arme' wijken:
http://www.spitsnieuws.nl(...)_bij_armen.html#more
Hoongelach!quote:Koninklijk Horeca Nederland noemt het voorstel in een eerste reactie "belachelijk", omdat het Voedingscentrum alleen naar de fastfoodsector kijkt. "Magnum-ijsjes en chips worden het meest verkocht in de supermarkt", zegt Joris Prinssen van KHN. "En is het niet zo dat als je niet zoveel geld hebt, je liever zelf gaat frituren dan wat te kopen in een cafetaria? Wat willen ze daar aan doen?" Volgens KHN eet de gemiddelde Nederlander eens per twee weken iets van een cafetaria. "Dat cijfer is niet te vergelijken met de VS", stelt Prinssen
Pas nog een stuk gelezen (was ook hier ergens op FOK!) waar in stond dat een kroket op zijn tijd beargumenteerbaar gezond zou kúnnen zijn. Zo eens even zoeken.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 12:49 schreef Gia het volgende:
Daarbij zijn de snacks al een stuk gezonder dan vroeger.
Klopt:quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 12:51 schreef Jarno het volgende:
Pas nog een stuk gelezen (was ook hier ergens op FOK!) waar in stond dat een kroket op zijn tijd beargumenteerbaar gezond zou kúnnen zijn. Zo eens even zoeken.
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/127411quote:Als fruit heilig is dan vertegenwoordigen kroketten de zonde. We eten er 350 miljoen per jaar van,26 met schuldgevoel. Die slechte naam was ooit terecht. Kroketten worden gefrituurd, en frituurvet was vroeger heel ongezond. Het zat vol met transvetzuren die het slechte LDL cholesterol in je bloed verhogen en het goede HDL cholesterol verlagen. Maar sinds we dat effect van transvetzuren 17 jaar geleden ontdekten is er veel veranderd. Er wordt steeds minder vet verkocht met transvetzuren erin. Eerst verdween het uit de margarines, daarna verschenen de knijpflessen met vloeibare frituurvetten zonder transvetzuren en nu gebruiken zelfs de meeste snackbars vloeibare olie zonder transvetzuren. Het vet in een kroket kan even gezond zijn als olijfolie. (op www.friturenindehoreca.nl kun je controleren of jouw snacktent
frituurt in gezonde olie). Behalve frituurolie bevat een kroket tarwebloem en vlees.Slachtafval, varkensogen en koeienuiers gaan er niet in, die werden in 1979 verboden. Er gaat vooral paardenvlees in, want dat is goedkoop. Paardenvlees is gezond, want vlees van hardlopers zoals paarden en
herten bevat minder vet en meer vitamines en ijzer dan vlees van luie beesten zoals koeien.
Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd gaat er niets boven een stukje paardenvlees om het maandelijkse ijzerverlies te compenseren. Een kroket is dus helemaal niet zo slecht. Vergeleken met bijvoorbeeld een broodje kaas bevat een broodje kroket minder vet en calorieën, veel minder van het ongezonde verzadigde vet, iets meer ijzer, en qua vitamines schelen ze weinig. Kaas levert wel veel meer kalk. Maar alles bij elkaar verdient de kroket zo langzamerhand een betere reputatie.
Dat ligt aan het gezonder maken van de vroegere ongezonde kroket, door gezonder te frituren.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 12:53 schreef Jarno het volgende:
Ahja, deze dus:
http://www.volkskrantblog.nl/bericht/127411 .
Het probleem is natuurlijk dat die scholen een alternatief gaan aanbieden (althans, mag ik hopen, als dat de gedachte is) en dat men vaak niet verder komt dan het spreekwoordelijke broodje kaas. En dat het dus nog maar moet blijken wat 'slechter' is: één keer per week een broodje kaas of één keer per week een broodje kroket.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 12:59 schreef Gia het volgende:
[..]
Dat ligt aan het gezonder maken van de vroegere ongezonde kroket, door gezonder te frituren.
Aan de kaas is niet veel veranderd. Mensen denken dat kaas gezond is en eten daar dan te veel van.
30 gram kaas per dag is heel gezond. Meer kaas levert al gauw teveel vet.
Maar als mensen nu gaan denken dat een kroket razend gezond is en dat dan elke dag gaan eten, dan gaat dat ook niet goedkomen natuurlijk.
Op de school waar mijn oudste heeft gezeten hangen nu borden met diverse soorten 'broodje gezond'.quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 13:02 schreef Jarno het volgende:
[..]
Het probleem is natuurlijk dat die scholen een alternatief gaan aanbieden (althans, mag ik hopen, als dat de gedachte is) en dat men vaak niet verder komt dan het spreekwoordelijke broodje kaas. En dat het dus nog maar moet blijken wat 'slechter' is: één keer per week een broodje kaas of één keer per week een broodje kroket.
Want....jij bent Sonja Bakker?quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 13:17 schreef SHE het volgende:
Ik kan je vertellen dat het broodje kaas slechter is.
quote:Op dinsdag 12 augustus 2008 13:17 schreef JohnDope het volgende:
Zout is trouwens heel erg gezond (dat wordt ook door de westerse wereld verketterd), het maakt je nieren sterker en als je nieren sterker worden, word jij ook mentaal sterker en moeilijk te beinvloeden.
Het is chinese wijsheid, wie zijn jij en ik om daar wat van te zeggen. Het westerse medicinale establishment nakakelen is in ieder geval te makkelijkquote:Op dinsdag 12 augustus 2008 13:32 schreef veiligheidsspeldje het volgende:
[..]
![]()
Zout zorgt er bij gezonden wel voor dat je een hogere bloeddruk krijgt. Bij mensen zonder hart en vaatziekten kan het inderdaad weinig kwaad om daar scheutig mee om te gaan, maar boven de 50 kan je er beter toch wel wat op letten.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |