FOK!forum / General Chat / Wat te doen tegen natte tosti's
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 15:57
Twee boterhammen, gewoon uit de broodtrommel, niet direct uit de vriezer ofzo.
Paar plakken normale kaas.
Op het rooster, dekseltje erop.
Halverwege draaien voor een mooie print.
Deksel weer open.
Tosti's eraf.
Op een bord leggen.


En dan komt het probleem, m'n tosti's en het bord worden nat... Op zich is het niet heel gek, met die dampen, condens, etc. etc.. Maar hoe doen ze dit dan in een restaurant? Daar krijg ik namelijk nooit vochtige/slappe tosti's.


Ik zet ze de laatste tijd maar rechtop als een soort wig-wam-idee, maar dat is ook niet ideaal.
Iemand tips?
Amootjedonderdag 7 augustus 2008 @ 15:58
haha, idd !
ma geen idee, sorry
Fhadonderdag 7 augustus 2008 @ 16:01
Mooi het ligt dus niet aan mij Maar ik weet het ook niet..
lighteddonderdag 7 augustus 2008 @ 16:02
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt. Nu kan ik je niet helemaal het geheim vertellen maar er komt ondere een handdoek aan te pas.
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:03
Op een servetteke leggen
spijkerbroekdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:04
Direct opeten.
Skeletordonderdag 7 augustus 2008 @ 16:04
Ik leg ze altijd op keukenpapier. Dan heb je ook geen waterdamp op je bord waar de tosti's dan in liggen te soppen.
PietjePuk007donderdag 7 augustus 2008 @ 16:04
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:02 schreef lighted het volgende:
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt.
Je werkt er niet meer en toch vertel je 't niet , hoax!
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 16:04
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:03 schreef TheYoung1 het volgende:
Op een servetteke leggen
Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
Tim86donderdag 7 augustus 2008 @ 16:05
Föhnen!

Of minder boter gebruiken?
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 16:05
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Direct opeten.
Heb ik ook al geprobeerd, maar vier tosti's tegelijk in je mond is ook niet alles...
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:05 schreef Tim86 het volgende:
Föhnen!

Of minder boter gebruiken?
Heb geen boter gebruikt.
Amootjedonderdag 7 augustus 2008 @ 16:06
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef PietjePuk007 het volgende:

[..]

Je werkt er niet meer en toch vertel je 't niet , hoax!
hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:07
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef Impry het volgende:

[..]

Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
Je moet er ook maar ff op laten liggen, of 'm helemaal niet neerleggen en gewoon je verhemelte verbranden aan de hete kaas

of die thee-doek-tip!
Skeletordonderdag 7 augustus 2008 @ 16:08
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:04 schreef Impry het volgende:

[..]

Dan krijg je zo'n plakkerige servette aan je tosti...
Nee joh, voordat het gaat plakken heb je ze alweer op. Tenzij je als een slak eet.
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:06 schreef Amootje het volgende:

[..]

hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
Ja dat is idd wel triest
Omniejdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:09
TostiVindPost....

Heb er ook altijd last van. Nu eet ik ze altijd maar gewoon meteen op. Ik maak gewoon één tosti per keer, en terwijl ik de eerste tosti eet ligt de tweede erin. Stuk lekkerder dan zo'n doorweekte...

Toch benieuwd of er nog een goede oplossing voor is.
Neemmijnietserieusdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:10
quote:
WAT IS CONDENS ?
Condens is de vochtige neerslag op voorwerpen als drinkglazen, ramen en tegels. Condens ontstaat wanneer warme, met vocht verzadigde lucht, een koud oppervlak bereikt. Dit vocht kan schade aanrichten op niet direct zichtbare plaatsen.
Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
Tim86donderdag 7 augustus 2008 @ 16:11
ligt ook wel aan je tosti ijzer vrees ik..
Amootjedonderdag 7 augustus 2008 @ 16:11
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:10 schreef Neemmijnietserieus het volgende:

[..]

Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
waarom zou hij jou serieus nemen??
:D:D:D:D:D
Tim86donderdag 7 augustus 2008 @ 16:13
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:11 schreef Amootje het volgende:

[..]

waarom zou hij jou serieus nemen??
:D:D:D:D:D
Die grap zal hij niet 1 keer per topic krijgen ofzo
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 16:13
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:10 schreef Neemmijnietserieus het volgende:

[..]

Probeer ze eens op een warm bord te leggen, misschien helpt dat?
Je krijgt dan misschien wel weer condens op je tafel
Heb wel een bordenwarmer hier staan, maar om dat nu elke keer te gaan doen is ook zoveel werk.
PietjePuk007donderdag 7 augustus 2008 @ 16:14
Zou een schopje naar CUL helpen ?
Amootjedonderdag 7 augustus 2008 @ 16:15
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:13 schreef Tim86 het volgende:

[..]

Die grap zal hij niet 1 keer per topic krijgen ofzo
te makkelijk, sorry
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:16
Je kan ze ook ffetjes op je hete tosti-ijzer laten liggen. Hoeft maar een half minuutje, ff draaien en de meeste nattigheid verdampt.

Sjmakeluks alvast en vergeet de curry niet!!!

Ja curry, Hela curry. Géén ketchup.
Vandaag...donderdag 7 augustus 2008 @ 16:17
nooit last van. gewoon heel snel opeten voor de condens toeslaat.

Met Go-Tan chilisaus
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:21
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:17 schreef Vandaag... het volgende:

Met Go-Tan chilisaus
Cultuurbarbaar!!!!

JortKdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:22
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:17 schreef Vandaag... het volgende:
Go-Tan chilisaus
TanteMathildedonderdag 7 augustus 2008 @ 16:23
Ik wapper ze altijd even heen en weer tot ze een beetje afgekoeld zijn (niet zo fijn voor je vingers, dat wel).
GauloisesBlauwdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:24
Stukje keukenrol op je bord leggen, en de tosti's erboven op is de oplossing.

Keukenrol blijft niet plakken, en de condens trekt direct in het papier.

Doe het al jaren, nog nooit last gehad van natte tosti's.
LeeHarveyOswalddonderdag 7 augustus 2008 @ 16:26
Iets langer er in laten zitten. Of even het tostiijzer open zetten. Vocht moet dr uit
Xaxaxasdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:30
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:02 schreef lighted het volgende:
Ik heb een aantal jaren ervaring hiermee doordat ik in een tosti house heb gewerkt. Nu kan ik je niet helemaal het geheim vertellen maar er komt ondere een handdoek aan te pas.
Een tosti-house? Waar?

Maar ik heb het probleem ook altijd. Ik maak altijd gewoon 1 tosti, en dan als er condens begint te vormen draai ik 'em om voordat 'ie soppig is en leg 'em op de andere helft van het bord. En dan opeten voordat 'ie helemaal soppig is.

Tevens een tvp voor het ultieme antwoord..
lighteddonderdag 7 augustus 2008 @ 16:31
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:06 schreef Amootje het volgende:

[..]

hoeft niet, ik heb jaren bij appie gwerkt en heb al snel een hart voor de zaak waar ik werk, dus na mn ontslag is het 'mijn AH' gebleven en zou ik ook niet zo snel geheimen prijs geven

triest eigenlijk
Precies ..
Haha nee geen idee eig..
Is een beetje zout erop gooien oid geen idee? Aangezien zout vocht opneemt..
mjh487donderdag 7 augustus 2008 @ 16:31
Tosti oude kaas & chorizo + joppiesaus
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 16:32
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:24 schreef GauloisesBlauw het volgende:
Stukje keukenrol op je bord leggen, en de tosti's erboven op is de oplossing.

Keukenrol blijft niet plakken, en de condens trekt direct in het papier.

Doe het al jaren, nog nooit last gehad van natte tosti's.
Kijk eens aan, lijkt me prima oplossing, zal het z.s.m. weer proberen!
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:16 schreef TheYoung1 het volgende:
Sjmakeluks alvast en vergeet de curry niet!!!

Ja curry, Hela curry. Géén ketchup.
Pak er altijd Hela Curry bij idd Ketchup gaat ook wel, maar curry is lekkerder!
CasBdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:34
Ik draai ze na een tijdje altijd om, dan is het nog wel te doen...
PietjePuk007donderdag 7 augustus 2008 @ 16:34
Als je 'm een minuutje in keukenrol wikkelt gaat 't nog beter aangezien je dan beide kanten hebt ?
Againzenderdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:36
Je zou ze even kunnen laten uitdampen op een taartrooster ofzo. Kan de damp er mooi uit.
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:38
Mennnn, tips genoeg zou ik zo zeggen!!!

Als het je nú nog niet lukt........
Neemmijnietserieusdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:40
Oh, en natuurlijk opeten met satésaus van Weiko
lighteddonderdag 7 augustus 2008 @ 16:41
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:30 schreef Xaxaxas het volgende:

[..]

Een tosti-house? Waar?

Maar ik heb het probleem ook altijd. Ik maak altijd gewoon 1 tosti, en dan als er condens begint te vormen draai ik 'em om voordat 'ie soppig is en leg 'em op de andere helft van het bord. En dan opeten voordat 'ie helemaal soppig is.

Tevens een tvp voor het ultieme antwoord..
www.tostihouse.nl Heb er niet echt gewerkt

Misschien kunnen we het aan hun vragen
Skeletordonderdag 7 augustus 2008 @ 16:44
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:41 schreef lighted het volgende:

[..]

www.tostihouse.nl Heb er niet echt gewerkt

Misschien kunnen we het aan hun vragen
SHENANIGAN!!!!!
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:45
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
LeeHarveyOswalddonderdag 7 augustus 2008 @ 16:48
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:45 schreef TheYoung1 het volgende:
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?
Lucifer_Doosjedonderdag 7 augustus 2008 @ 16:49
Echt nog nooit last van gehad
Gierigesloeberdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:51
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 16:52
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?

Hela Curry FTW!
Met zo'n lekker groot spuitgat! Ga zo weer friet eten en dan staat deze fles pontificaal op tafel te pronken.
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:52
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Wat is dat toch met dat gehela? Hela is wat je roept als je iemands aandacht wilt.

Op google gezocht naar "Hela curry" en dan krijg ik van die goedkope Dirk flessen te zien?
Hij kent Hela niet..... Dit is serieus erg... kent Hela niet
Vandaag...donderdag 7 augustus 2008 @ 16:52
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:45 schreef TheYoung1 het volgende:
Ik zou bijna een KLB-topic gaan openen over mensen die hun tosti zonder Hela, of erger nog, met een andere saus eten
heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
GauloisesBlauwdonderdag 7 augustus 2008 @ 16:54
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:52 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
Serieus. Gat- ver- damme.

Die fles go-tan staat hier al een jaar in de koelkast weg te schimmelen, omdat het werkelijk nergens bij smaakt.
Skeletordonderdag 7 augustus 2008 @ 16:54
wat is er mis met tosti zonder saus??
Tosti met curry heb ik echt nooit begrepen
Vandaag...donderdag 7 augustus 2008 @ 16:56
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:54 schreef GauloisesBlauw het volgende:

[..]

Serieus. Gat- ver- damme.

Die fles go-tan staat hier al een jaar in de koelkast weg te schimmelen, omdat het werkelijk nergens bij smaakt.
stuur maar op, mits zonder schimmel
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:57
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:52 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

heb je ooit go-tan chilisaus bij een tostie gegeten? Eerst proeven dan klaagbaken.
neuh, eigenlijk niet nee...

Maar dat komt alleen maar omdat ze met Hela-curry zo overheerlijk zijn.

Heb jij ze ooit met Hela-curry gegeten?
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 16:59
Maar hey...TS... Valt me nu pas op hè...

Je zegt in je OP "2 boterhammen". Maar op die foto zijn het er toch echt wel 3 hè!!!

GauloisesBlauwdonderdag 7 augustus 2008 @ 17:00
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:59 schreef TheYoung1 het volgende:
Maar hey...TS... Valt me nu pas op hè...

Je zegt in je OP "2 boterhammen". Maar op die foto zijn het er toch echt wel 3 hè!!!


HOAX!!!!11!!11~
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 17:01
Het zijn er zelfs vier! !!! !!

Ik had het in m'n uitleg over een enkele tosti
Vandaag...donderdag 7 augustus 2008 @ 17:03
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 16:57 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]


Heb jij ze ooit met Hela-curry gegeten?
yep
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 17:03
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:03 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

yep
Lekker hè
Vandaag...donderdag 7 augustus 2008 @ 17:05
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:03 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]

Lekker hè
probeer nou maar die chilisaus

Ts, je moet de 4 tosti´s ook niet op elkaar leggen hè. Dan condenseren ze op elkaar.
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 17:09
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:05 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

probeer nou maar die chilisaus

Ts, je moet de 4 tosti´s ook niet op elkaar leggen hè. Dan condenseren ze op elkaar.
Doe ik normaal ook niet
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 17:17
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:01 schreef Impry het volgende:
Het zijn er zelfs vier! !!! !!

Ik had het in m'n uitleg over een enkele tosti
Mwaaahhh fluks idd ja. Moest ff goed kijken, maar zijn er idd 4!!!

Pleur je er ook een lapje vleesj tussen? En zo ja, wat voor?

Gerookte ham of kipfilet zijn mijn favo's
Tim86donderdag 7 augustus 2008 @ 17:18
salami
Paul89donderdag 7 augustus 2008 @ 17:26
In restaurants hangen ze hun tosti's in een soort tang en die leggen ze in zo'n apparaat. Daar kan het vocht dus makkelijker uitdruipen en er kan makkelijker lucht bij . Met een huis-tuin en keuken apparaat kan het vocht niet weg bij het klaarmaken.

Koop anders een George Foreman grill (of kloon productie bij Marskramer of Blokker).

plaatje: http://www.digital-fairytale.com/george-foreman-grill.jpg

Door die richteltjes kan er vet (en vocht!) weggevoerd worden.

Tot zover mijn analyse over natte tosti's.
Wooldoordonderdag 7 augustus 2008 @ 17:44
Een bord nemen met een schuine rand zodat je de tosti tegen de rand lef en hij dus niet vol in contact staat met het bord. Gegarandeerd geen natte tosti
Imprydonderdag 7 augustus 2008 @ 18:06
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 17:17 schreef TheYoung1 het volgende:

[..]

Mwaaahhh fluks idd ja. Moest ff goed kijken, maar zijn er idd 4!!!

Pleur je er ook een lapje vleesj tussen? En zo ja, wat voor?

Gerookte ham of kipfilet zijn mijn favo's
Niet zo vaak, maar anders gewoon schouderham ofzo, weinig spannends.
TheYoung1donderdag 7 augustus 2008 @ 18:08
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 18:06 schreef Impry het volgende:

[..]

Niet zo vaak, maar anders gewoon schouderham ofzo, weinig spannends.
Gewoon doen!!
Whatever in de ijskast ligt. Ben er zelfs achter dat gebakken pastij ook lekker is in de tosti
PluisigNijntjedonderdag 7 augustus 2008 @ 19:20
Gebruik een houten plankje om te ze op te leggen, ik heb er nooit last van. En je moet natuurlijk wel zó'n ding gebruiken:
Devrim_donderdag 7 augustus 2008 @ 19:24
Tosti met kaas en sucuk
kabelhaspeldonderdag 7 augustus 2008 @ 19:26
tosti met chocola
BlueMagedonderdag 7 augustus 2008 @ 19:39
Waarom las ik nou weer 'natte josti's'?


Maar goed tosti ham & kaas, keukenpapier zodat ie niet nat wordt, mmm.

M.
STORMSEEKERvrijdag 8 augustus 2008 @ 00:26
Ik leg ze meestal op (half over) de rand van mijn bord, dan lukt het ook wel.

Tostie met zaanse mayo en curry

Edit
Enne, gewoon uit een uit een ijzer dat op het fornuis gaat he, niet van die trage, energieverslindende, electrische bagger!
Onvrijdag 8 augustus 2008 @ 00:40
Keukenpapier ja.
LeeHarveyOswaldvrijdag 8 augustus 2008 @ 00:42
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 19:20 schreef PluisigNijntje het volgende:
Gebruik een houten plankje om te ze op te leggen, ik heb er nooit last van. En je moet natuurlijk wel zó'n ding gebruiken: [ afbeelding ]
Dat heet een broodrooster.