abonnement Unibet Coolblue
pi_60582800
Wachten tot je daar bent? Het hele proces duurde in mijn geval vier weken.
Jesus saves but death prevails.
pi_60583296
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 04:35 schreef Shivo het volgende:
maartena, ik denk dat wij toch in een wat andere klasse naar auto's kijken. Ik kijk in de klasse 'rammelbakken die nog een 40.000 km meegaan', daarvoor is het niet de moeite waard naar een dealer te gaan denk ik. Ik zoek het meer op Craigslist; met gezond boerenverstand kun je daar prima auto's kopen; Corolla's en Civic uit 96 met 120k op de teller, dat werk. Het is met de huidige euro stand inderdaad erg verleidelijk toch meer geld uit te geven maar dat heb ik al te vaak gedaan dus ik probeer met nu in te houden.

$30 voor 10 VINs checken is trouwens de moeite waard, mee eens.
Wat mij betreft was het de $30 waard. Ik zit in een iets hogere prijsklasse, maar wilde op een Hollandse manier toch zoveel mogelijk waar voor m'n geld. Was op zoek naar een Audi A6; heb er uiteindelijk een via een auction op de kop getikt, $4000 goedkoper dan de dealer op de hoek, met 30000 mijl minder op de teller en een jaar jonger. Moest wel de banden vervangen (dure hobby, $700).
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_60588876
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 19:45 schreef Shivo het volgende:
Wachten tot je daar bent? Het hele proces duurde in mijn geval vier weken.
Dan zit ik daar een maand zonder zekerheid of vervoer. Ik heb geen auto, want om die te kopen moet je een SSN hebben en huren is veel te duur. Ik heb geen werk, omdat die ook een SSN willen. Sterker nog, pas als ik een SSN heb, kan ik solliciteren. Dan heb ik dus nog geen baan...

Nee, als het echt niet anders kan en ik moet mijn paspoort overseas op gaan sturen dan regel ik het daar wel, maar het liefst wil ik die kaart hebben voor ik daar heen ga.
Studeren in the States: My Destiny
  woensdag 6 augustus 2008 @ 01:07:24 #29
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60590804
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 23:48 schreef MeScott het volgende:
Dan zit ik daar een maand zonder zekerheid of vervoer. Ik heb geen auto, want om die te kopen moet je een SSN hebben en huren is veel te duur. Ik heb geen werk, omdat die ook een SSN willen. Sterker nog, pas als ik een SSN heb, kan ik solliciteren. Dan heb ik dus nog geen baan...

Nee, als het echt niet anders kan en ik moet mijn paspoort overseas op gaan sturen dan regel ik het daar wel, maar het liefst wil ik die kaart hebben voor ik daar heen ga.
http://amsterdam.usconsulate.gov/social_security3.html
http://www.socialsecurity.gov/foreign/index.html

Het lijkt erop dat je met de hele handel naar het Consulaat kan (wel dus eerst naar Dublin bellen blijkbaar), alwaar ze de "echtheid" van je paspoort kunnen nagaan, en zodoende het formulier kunnen doorsturen als "goedgekeurd", en krijg je je kaart gewoon thuis gestuurd (of moet je em ophalen bij het Consulaat).

Paspoort opsturen zou ik nooit doen.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
  woensdag 6 augustus 2008 @ 01:38:45 #30
138800 compier
This is Spartaaaaaaaa
pi_60591210
tvp
Mijn usericon is mede mogelijk gemaakt door wonderer.
Live from Sparta MO
JOE-ES-EE!!
pi_60591281
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 01:42 schreef maartena het volgende:
De Verenigde Staten van Amerika

Officiële landsnaam: Verenigde Staten van Amerika (United States of America)
Inwoners: Amerikaan, Amerikanen
Inwoneraantal: 302 Miljoen inwoners (Schatting Juni 2007)
Officiële taal: Geen, echter Engels is officieuze taal en de taal waarin het land bestuurd wordt.
Andere talen: Spaans (+/- 40 miljoen Spaanstaligen), Frans (+/- 1 miljoen), Duits (+/- 1 miljoen)
[knip]
Ik wist trouwens niet dat er zoveel officiële Frans- en Duitstaligen in de VS woonden.
Welke gebieden betreft dat?
 FR
pi_60591528
Even voor de volledigheid:

hier een side-topic met enige uitleg van Maartena over het " Auto kopen in Amerika ".
 FR
pi_60591652
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 18:41 schreef MeScott het volgende:
Ik hoop eind september/begin oktober voor 9 maanden naar Destin, Florida te verhuizen en daar te gaan werken.
Alvast welkom in de panhandle. Weet je al in wat voor richting je werk wil zoeken? Waarom Destin, het is niet bepaald een groot dorp.
pi_60592103
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 02:04 schreef Bora-Bora het volgende:
Even voor de volledigheid:

hier een side-topic met enige uitleg van Maartena over het " Auto kopen in Amerika ".
Die is door static dicht geknikkerd. Hierbij maartena's post met een boel uitleg over het verkrijgen van een rijbewijs.
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 02:40 schreef maartena het volgende:
In principe moet je de volgende dingen regelen:

1) SSN Nummer. Dit kan middels http://www.ssa.gov - Aangezien je Amerikaans staatsburger bent, en je zelf al aangeeft een SSN Nummer te hebben, hoef je alleen maar een nieuw kaartje aan te vragen, en dat kan vrij gemakkelijk door een formuliertje in te sturen. Volgens mij sturen ze het zelfs op naar Nederland, zo niet dan doe je dat zodra je een Amerikaans adres hebt/weet.

2) Zodra je een SSN Nummer hebt, kun je in de VS naar de DMV (Department of Motorvehicles) voor een "Driver Permit". Dit is nog geen rijbewijs, maar met een "Driver Permit" kun je een auto kopen, en belangrijker: laten verzekeren. - Je kunt namelijk geen examen doen in een onverzekerde auto. LET OP: Een "Driver Permit" wordt verstrekt aan mensen die geen rijbewijs hebben, en er moet verplicht iemand meerijden die ouder is dan 21 EN in bezit van Amerikaans rijbewijs tijdens het hebben van een "Driver Permit". Even een vriendje uitzoeken dus. (*)

3) Zodra je een auto hebt gekocht, EN hebt laten verzekeren, kun je terug naar de DMV voor je rijbewijs. Je dient opnieuw theorie examen te doen, gevolgd door een rijtest. Deze is pak-em-beet vergelijkbaar met Nederland, dwz je rijdt wat rond door de stad, keertje achteruit inparkeren, ook echt STOPPEN voor een STOP bord, etc. Je kunt als je het slim planned de theorie en praktijk op dezelfde dag of op de navolgende dag inplannen, en de kosten bedragen ergens tussen de $20 en $40 totaal (inclusief praktijk examen) afhankelijk per staat. Als je slaagt, krijg je per direct een rijbewijs mee dat drie maanden geldig is, en je echte, plastic kaartje wordt binnen 3 maanden naar je Amerikaanse adres opgestuurd. Je Nederlandse rijbewijs blijft gewoon geldig natuurlijk.


(*) Om het "vriendje-nodig-van-21-met-Amerikaans-rijbewijs" probleem te omzeilen, kun je ook examen doen in een verzekerde HUUR auto. Je rijdt dan met je Nederlandse rijbewijs legaal naar de DMV toe, alwaar je examen doet. Het enige probleem is wel dat er NAUWELIJKS of GEEN verhuurbedrijven zijn die ONDER de 21 een auto verhuren. (Er zijn er wel WAT geloof ik...) Onder de 25 is al problematisch, maar kan vaak wel met jonge-bestuurders-toeslag. Je zult hiervoor dus zelf al 21 moeten zijn. - Je zou ook "op de gok" kunnen rondrijden in een auto natuurlijk, maar je bent grondig de lul als je aangehouden wordt en er zit niet iemand van 21 of ouder naast je als je een "Driver Permit" hebt en nog geen Driver License.


Hoe ik aan deze kennis kom? Ben zelf op mijn 28e verhuisd naar de VS, met mijn Amerikaanse vrouw, en heb ongeveer de bovenstaande procedure doorlopen. Mijn vrouw was (allang) boven de 21, en kon dus dienen als bijrijder voor mijn "Driver Permit". Examen gedaan, etc.... in principe had ik van de dag dat ik voet zette op Amerikaanse bodem, alles binnen twee weken geregeld. Op 11 April 2002 emigreerde ik officieel, met alle juiste papieren, een goede week later had ik een SSN kaart, meteen alles geregeld bij de DMV, auto gekocht, en eind April had ik alles voor elkaar. In de tussentijd mocht ik overigens gewoon rondrijden met mijn Nederlandse rijbewijs in de auto van een familielid.
Ik heb zelf vorige week de theorie test gehaald zonder enige studie. De vragen gaan met name over dingen die niet mogen en wat voor boete daar op staat; met wat logisch nadenken heb je al de helft van de 20 vragen goed. Deze week volgt het praktijk examen, naar ik mij heb laten vertellen niet meer dan een rondje om de plaatselijke supermarkt.

Nu ben ik zelf dus ook op zoek naar een auto, en daar gebruik ik Craigslist. Ook hier geldt dat met wat gezond verstand een goede deal te sluiten is, maar enige voorzichtigheid is wel geboden. Iets wat te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat vaak ook.

Op Carfax.com kun je aan de hand van een Vehicle Identification Number (VIN) de onderhoudshistorie en kilometerstand van een auto checken, vergelijkbaar met de Nationale Auto Pas. 10 VINs checken kost $30; in sommige advertenties op Craigslist wordt ie erbij vermeld.

[ Bericht 1% gewijzigd door Shivo op 06-08-2008 03:34:07 ]
Jesus saves but death prevails.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 03:34:52 #35
10864 maartena
Needs more cowbell.
pi_60592146
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 01:43 schreef Bora-Bora het volgende:
Ik wist trouwens niet dat er zoveel officiële Frans- en Duitstaligen in de VS woonden.
Welke gebieden betreft dat?
Franstalig voornamelijk in Louisiana (Overgebleven van de Franse kolonies), en Maine (grenst aan Quebeq)
Duitstalig voornamelijk in Pennsylvania en Ohio, overgebleven van Duitse kolonisten, vaak in "Amish" gebieden.

Het aantal Franstaligen bedraagt trouwens bijna 1,6 miljoen, en tevens zijn er nog een miljoen Amerikanen die Italiaans spreken. Ook Pools en Grieks komen nog vaak voor als eerste taal, deze laatste drie groepen immigranten zijn met name in de jaren 20 en 30 massaal naar de VS gekomen, en de oudere generatie spreekt die talen nog.
Proud to be American. Hier woon ik.
"Beer is proof that God loves us" - Benjamin Franklin.
-
"Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety deserve neither Liberty nor Safety" - Benjamin Franklin
pi_60592219
Trouwens, als iemand nog wat info heeft over de kosten van verzekeringen en belastingen dan is dat ook welkom.
Jesus saves but death prevails.
pi_60592441
Vergeet overigens ook de blue book niet. Kun je snel genoeg zien of de vraagprijs te hoog is of niet.
pi_60594444
Nam_Soldier, waar in Nam had je gezeten!!!-alvast thanks.
" Aia i AINA ka 'ano'i - na pua keu a ke ALOHA... A he ipo 'oe na'u i Aloha - ka'ano'i a ku'u pu'uwai
There at the ISLAND is my LOVE where the girls are too much when it comes to loving..
You're the Sweetheart I LOVE, the desire of my hear
pi_60595846
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 10:00 schreef LOCALMOTION het volgende:
Nam_Soldier, waar in Nam had je gezeten!!!-alvast thanks.
Een jaartje in Quang Tri (dichtbij de grens tussen Noord en Zuid-Vietnam) met de 173e Airborne. Eerst die bloederige slag bij Dak To en daarna Khe Sanh, het was me het jaartje wel.
אין מקום כמו ארץ ישראל
pi_60596433
Zat je er ook in de periode van My Lai ?
pi_60599631
quote:
(*) Om het "vriendje-nodig-van-21-met-Amerikaans-rijbewijs" probleem te omzeilen, kun je ook examen doen in een verzekerde HUUR auto. Je rijdt dan met je Nederlandse rijbewijs legaal naar de DMV toe, alwaar je examen doet. Het enige probleem is wel dat er NAUWELIJKS of GEEN verhuurbedrijven zijn die ONDER de 21 een auto verhuren. (Er zijn er wel WAT geloof ik...) Onder de 25 is al problematisch, maar kan vaak wel met jonge-bestuurders-toeslag. Je zult hiervoor dus zelf al 21 moeten zijn. - Je zou ook "op de gok" kunnen rondrijden in een auto natuurlijk, maar je bent grondig de lul als je aangehouden wordt en er zit niet iemand van 21 of ouder naast je als je een "Driver Permit" hebt en nog geen Driver License.
Als je al een Nederlands rijbewijs hebt kan je ook eerst naar de DMV gaan en je theorie doen. Dan krijg je een Temporary drivers license ipv een Driver Permit, hierbij heb je dan ook niet de eis dat er een vriendje van 21 met een amerikaans rijbewijs naast je moet zitten. Daarmee mag je gewoon alleen in een auto rondrijden. Die dingen zijn ongeveer 2 maanden geldig en geven je dus genoeg tijd om een auto te regelen en je praktijkexamen te doen. (zo heb ik het gedaan)

een auto huren voor een rijbewijs is praktich onmogelijk. Als je met een huurauto een rijexamen wil doen wil de DMV een verklaring zien van het huurbedrijf dat ze je toestaan de auto voor het rijexamen te gebruiken. Ik heb echter geen verhuurbedrijf kunnen vinden die mij dat toestond (verzekering gezeik enzo).
hmmmm....WAT???
pi_60601421
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 03:28 schreef Shivo het volgende:

Die is door static dicht geknikkerd.
Yep, weet ik, vandaar de vermelding.
quote:
Hierbij maartena's post met een boel uitleg over het verkrijgen van een rijbewijs.
Maar je hebt eigenlijk ook wel gelijk ook: een quote is veel handiger!
 FR
pi_60601954
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 03:34 schreef maartena het volgende:

[..]

Franstalig voornamelijk in Louisiana (Overgebleven van de Franse kolonies), en Maine (grenst aan Quebeq)
Duitstalig voornamelijk in Pennsylvania en Ohio, overgebleven van Duitse kolonisten, vaak in "Amish" gebieden.

Het aantal Franstaligen bedraagt trouwens bijna 1,6 miljoen, en tevens zijn er nog een miljoen Amerikanen die Italiaans spreken. Ook Pools en Grieks komen nog vaak voor als eerste taal, deze laatste drie groepen immigranten zijn met name in de jaren 20 en 30 massaal naar de VS gekomen, en de oudere generatie spreekt die talen nog.
Okee, interessant. Bedankt voor de uitleg.

Gek genoeg is de aanwezigheid van Italiaans- en Poolstaligen eigenlijk beter bekend dan die van Frans-en Duitstaligen!
 FR
  woensdag 6 augustus 2008 @ 17:18:17 #44
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_60604467
Morgen naar het consulaat ! Alles check dubbel check triple check - het moet goed zijn. Twee uur van tevoren aanwezig zijn moet te doen zijn.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 17:35:12 #45
62913 Blik
The one and Only!
pi_60604824
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 15:26 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Okee, interessant. Bedankt voor de uitleg.

Gek genoeg is de aanwezigheid van Italiaans- en Poolstaligen eigenlijk beter bekend dan die van Frans-en Duitstaligen!
Van de Amish is toch wel bekend dat ze Duits praten, van het Frans wist ik ook niet
pi_60604895
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 17:18 schreef Inkomen het volgende:
Morgen naar het consulaat ! Alles check dubbel check triple check - het moet goed zijn. Twee uur van tevoren aanwezig zijn moet te doen zijn.
Waarom zo veel van te voren? Ze laten je geen minuut eerder binnen dan dat je de afspraak hebt, sta je daar buiten voor dat onvriendelijke hek te wachten.
Jesus saves but death prevails.
pi_60605632
Als je een beetje laat bent is het ook geen probleem, bij mij niet iig, ik moest om 08.25 op het consulaat zijn en ik was er om 9.00, de tram reed om vanwege een technische stoing en kwam toen ook nog eens vast te staan achter een defecte tram, maar ze lieten me gewoon binnen en zeiden dat het niet erg was, maar dat kan ook zijn omdat het zo vroeg was.

Maar het is natuurliik het beste om gewoon op tijd te komen.

[ Bericht 8% gewijzigd door carmiie op 06-08-2008 18:39:26 ]
  woensdag 6 augustus 2008 @ 18:29:45 #48
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_60605827
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 17:38 schreef Shivo het volgende:

[..]

Waarom zo veel van te voren? Ze laten je geen minuut eerder binnen dan dat je de afspraak hebt, sta je daar buiten voor dat onvriendelijke hek te wachten.
Is dat zo? Ik dacht dat je júist geruime tijd voor je afspraak aanwezig moest zijn i.v.m. wachttijden. Maar die wachttijden beginnen dus vanáf je afspraaktijd?
pi_60606099
quote:
Op woensdag 6 augustus 2008 18:29 schreef Inkomen het volgende:

[..]

Is dat zo? Ik dacht dat je júist geruime tijd voor je afspraak aanwezig moest zijn i.v.m. wachttijden. Maar die wachttijden beginnen dus vanáf je afspraaktijd?
Ik heb inmiddels drie keer mogen doen (:')) en mijn ervaring is dat een paar minuten voor je afspraak aanwezig zijn het beste werkt. Ze laten je niet eerder binnen. Wel op tijd zijn natuurlijk. Het belangrijkste is echter dat je je papieren goed in orde hebt. Nadat je binnen bent duurt het afhankelijk van de drukte een uur tot twee uur voordat je weer buiten staat.
Jesus saves but death prevails.
  woensdag 6 augustus 2008 @ 19:09:10 #50
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_60606639
Dan denk ik dat ik alsnog de speling (of een kleinere, zeg een uur) aanhoud. Ik moet immers wel vanuit het noorden komen & heb geen zin om door een lullige vertraging waar dan ook - grotere kans op zo'n lang traject - te laat te komen.

Er moet vast wel iets in de omgeving van het consulaat zijn waar ik mij in de tussentijd kan vermaken .
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')