abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60511646
met gentse feesten heb ik in een restaurant gedineerd. mondana ofzoeiets. bij de stedelijke bieb. anyway mijn vis werd geserveerd met koude witte plakkerige bol van rijst met verse koriander.

welke rijst moet ik hebben? ik heb een rijstkoker waar je twee delen water en 1 deel rijst in doet. maar ik denk neit dat zij het zo voorbereiden.
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 17:17:43 #2
201197 kabelhaspel
Keep on rollin'!
pi_60511690
Behangplaksel
Goed verhaal. Lekker kort.
pi_60511702
Weet u zeker dat het geen risotto was? Daar gaat dat veel eenvoudiger mee dan met gewone rijst.
pi_60511767
glutinous rice, te halen bij de betere toko
pi_60511778
Sushi rijst/kleefrijst will do
pi_60511797
Die 1-minuut bakjes voor de magnetron!

pi_60511888
het was geen risotto. op de menukaart stond rijst. plus het was te droog voor risotto IMO.

ik vond het aardig dat je me met U adresseerde.

wat is toko?

waarom praat helft van fok in het engelsch? wat is er gebeurd met nederlandsch?
pi_60511959
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:29 schreef LoveHenk het volgende:
het was geen risotto. op de menukaart stond rijst. plus het was te droog voor risotto IMO.

ik vond het aardig dat je me met U adresseerde.

wat is toko?

waarom praat helft van fok in het engelsch? wat is er gebeurd met nederlandsch?
Een toko is een soort Chinees/Indisch supermarktje die eigenlijk in elke stad wel te vinden zijn.

Da's alles wat ik er van weet, want ik waag me daar niet binnen. Ik zweer bij den Hollandschen pot.
pi_60512572
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:29 schreef LoveHenk het volgende:
het was geen risotto. op de menukaart stond rijst. plus het was te droog voor risotto IMO.

ik vond het aardig dat je me met U adresseerde.

wat is toko?

waarom praat helft van fok in het engelsch? wat is er gebeurd met nederlandsch?
to·ko (dem; toko’s; tokootje)
1 winkel die Indonesische artikelen verkoopt
2 (schertsend) onderneming
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 18:30:49 #10
94218 Zeitgeist
Es lebe die Freiheit!
pi_60512837
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:29 schreef LoveHenk het volgende:
het was geen risotto. op de menukaart stond rijst. plus het was te droog voor risotto IMO.

ik vond het aardig dat je me met U adresseerde.

wat is toko?

waarom praat helft van fok in het engelsch? wat is er gebeurd met nederlandsch?
Was het geen Onigiri?

En een Toko is doorgaans een Aziatisch(e) supermarkt(je)
The Light Is Leaving Us All
pi_60513365
Bij je Toko halen, vraag om kleefrijst / plakrijst / rijst om een bolletje mee te maken. Ze weten per direct waar die domme Hollander het over heeft
pi_60513476
Sushi rijst kan je nemen, kleeft niet heel erg. Kleefrijst plakt als een gek.
pi_60514060
Met pandan rijst wil dat ook nog wel lukken. Te koop bij de betere supermarkt.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_60515539
Basmati plakt denk ik ook wel genoeg en ruikt en smaakt goddelijk.
pi_60515663
Pandan plakt beter dan basmati.
Basmati is idd heerlijke rijst.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 21:33:34 #16
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60516323
probeer de rijst bij de plaatselijke turk. Je moet rijst hebben met een ronde korrel.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 2 augustus 2008 @ 21:35:00 #17
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60516345
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 20:50 schreef LoudGirl het volgende:
Basmati plakt denk ik ook wel genoeg en ruikt en smaakt goddelijk.
basmati is absoluut geen plakrijst
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 3 augustus 2008 @ 00:50:35 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60519584
Ik vermoed dat de TS lontong-rijst heeft gegeten.
Dat is echte Indische kleefrijst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 3 augustus 2008 @ 13:13:17 #19
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_60525065
quote:
Op zondag 3 augustus 2008 00:50 schreef golfer het volgende:
Ik vermoed dat de TS lontong-rijst heeft gegeten.
Dat is echte Indische kleefrijst.
Daar zit ik dus ook aan te denken, geweldig lekker, heb een indo buurvrouwtje die het altijd maakte speciaal voor mij als kind, was er helemaal verslaafd aan
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 3 augustus 2008 @ 13:21:12 #20
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_60525213
Volgens mij hebben ze nauwelijks toko's in Belgie. Indonesie was immers een Nederlandse kolonie. Belgie zat, als ik me het goed herinner,meer in Afrika. Dus het verbaast me niet dat TS niet weet wat een toko is. Hier in Duitsland kom je ze ook niet tegen, helaas.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  zondag 3 augustus 2008 @ 14:24:30 #21
3869 David
Drum the drums
pi_60526330
Als TS Belg is, in de grotere steden zijn wel Chinese supermarkten te vinden (bv. Sun-Wah, zowel in A'pen als in Gent). Daar kun je zo'n rijst ook wel krijgen neem ik aan. En sowieso kun je in de 'normale' grotere supermarkten (Colruyt, Carrefour etc.) ook wel lontong en pandan rijst krijgen denk ik hoor.
  maandag 4 augustus 2008 @ 09:48:21 #22
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_60543753
Kan me nog herinneren tijdens een vakantie dat ik in een supermarkt in luik terecht kwam.. die had alleen maar buitenlands spul in die winkel, kan alleen niet op de naam van die supermarkt keten komen
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_60545220
Pandanrijst all the way....en per kopje rijst ong 1 + 1/3 kopje water toevoegen in je rijstcooker.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_60545430
En niet laten staan na het bereiden, meteen bereiden als je het extra plakkerig wilt hebben.
pi_60546549
sushirijst

maar dan wel met de Su (japanse azijn) erdoor
Ja doei.
pi_60546560
longton
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_60553451
ik ben gen belg, was gewoon naar gentse feesten.

thanks fr replies.

heb die magnetron rijs geproefd - niet te vreten. zaten twee bakjes in, diegene die wil mag tweede bakje bij me thuis komen ophalen of ik smijt het weg

heb die ronde turkse rijs geproefd, maar het is iets anders.

restaurant was genaamd mondane ofzoeites. iig bel ik er even naar toe
pi_60564272
Ga naar de toko en vraag naar kleefrijst
pi_60564327
Ketanrijst heet het trouwens
pi_60601304
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:24 schreef Technoviking het volgende:
Die 1-minuut bakjes voor de magnetron!

[ afbeelding ]
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60604450
en dan in een koffiekopje doen en omkeren op je bord
pi_60611123
ketan met gula jawa en santen
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_60624830
OT:

Ketan is een kort korrelige rijstsoort die behoorlijk plakt. Er is witte en zwarte ketan (al dan niet met vliesje) en wordt vaak als dessert of ontbijt gegeten in Z-O Azie.

Je kan waarschijnlijk ook wel sushi rijst gebruiken of andere rijst zolang de korrel maar gebroken is/kleine korrel is. Lange korrels met vliesje (zilvervlies enzo) krijg je niet goed plakkend.

Goed ik ga weer verder ketan eten
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 7 augustus 2008 @ 13:33:02 #34
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_60625592
Pandan is goed te doen.
Japanse Sushi (California Rose) ook.

Maar het toverwoord is droogkoken. Niet dus een handvol rijst in een pan met 3 liter water gooien en afgieten. Dan giet je al het zetmeel weg die de rijst aan elkaar doen plakken.
Gewoon het goede hoeveelheid water erbij met een scheutje extra om het zachter en plakkeriger te koken.

Daar leent jouw rijstkoker zich er prima voor.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_60626033
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 13:33 schreef Ashram het volgende:
Pandan is goed te doen.
Japanse Sushi (California Rose) ook.

Maar het toverwoord is droogkoken. Niet dus een handvol rijst in een pan met 3 liter water gooien en afgieten. Dan giet je al het zetmeel weg die de rijst aan elkaar doen plakken.
Gewoon het goede hoeveelheid water erbij met een scheutje extra om het zachter en plakkeriger te koken.

Daar leent jouw rijstkoker zich er prima voor.
en dat dan zeker niet vergeten.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60633870
Ik gerbuik gewoon basmati- of pandanrijst die ik kook tot net voordat het helemaal gaar is. Dan afgieten en met een klein beetje kookvocht weer terug op het gas.
Onder goed roeren zo nog een minuutje doorwarmen. Dan is het helemaal plakkerig en kan je er alle vormen van maken die je wilt
Sweet and innocent...
pi_60637654
Off-topic: wat Charmian zegt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_60678649
heb 5kg turkse rijst gekocht. world quality 2000 wat het ook mag zeggen over de kwaliteit
pi_60684558
Ik pak altijd een soeplepel en dan doe ik de rijst erin plakken.. omkeren op je bord, tedeee een bol rijst.
Ja wat zou jij doen?
pi_60684575
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:27 schreef Kook_slet het volgende:
Ik pak altijd een soeplepel en dan doe ik de rijst erin plakken.. omkeren op je bord, tedeee een bol rijst.
Wat voor rijst gebruik je dan?
pi_60684621
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:29 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Wat voor rijst gebruik je dan?
Eigenlijk gewoon alle soorten die er zijn, maakt niet echt uit hiervoor als je het maar goed aandrukt
Ja wat zou jij doen?
pi_60684659
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:32 schreef Kook_slet het volgende:

[..]

Eigenlijk gewoon alle soorten die er zijn, maakt niet echt uit hiervoor als je het maar goed aandrukt
Gewoon stevig stampen dus?
pi_60684895
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:35 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Gewoon stevig stampen dus?
Joah lekker stampen hehe
Ja wat zou jij doen?
pi_60692667
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 10:13 schreef LoveHenk het volgende:
heb 5kg turkse rijst gekocht. world quality 2000 wat het ook mag zeggen over de kwaliteit
Je kijkt naar de kleur en de korrels. De rijst is van goede kwaliteit als het hele en grote korrels zijn. De kleur moet wit/transparantachtig zijn. Als het geel is dan is het van slechte kwaliteit (let op: ik heb in dit geval over witte rijst).

En je moet nooit rijst afgieten zoals je bij pasta wel doet. Je moet eerst de rijst schoonmaken, gewoon wat water toevoegen, even roeren met de hand en vieze water weggooien. Net zolang totdat het water helder is. Bij goede kwaliteitsrijst hoeft je meestal maar 2 a 3 keer te doen. Je hebt een rijstkoker dus de rest gaat heel gemakkelijk. Wel is zo dat sommige rijst meer water opneemt dan de andere. En sommige mensen hebben voorkeur voor harde rijst en andere voor zachte. Dus je moet wat vaker rijst van dezelfde merk koken om precies het resultaat te bereiken wat je wilt hebben. Maar in het algemeen heb je 1 vingertop water nodig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')