abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60546560
longton
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_60553451
ik ben gen belg, was gewoon naar gentse feesten.

thanks fr replies.

heb die magnetron rijs geproefd - niet te vreten. zaten twee bakjes in, diegene die wil mag tweede bakje bij me thuis komen ophalen of ik smijt het weg

heb die ronde turkse rijs geproefd, maar het is iets anders.

restaurant was genaamd mondane ofzoeites. iig bel ik er even naar toe
pi_60564272
Ga naar de toko en vraag naar kleefrijst
pi_60564327
Ketanrijst heet het trouwens
pi_60601304
quote:
Op zaterdag 2 augustus 2008 17:24 schreef Technoviking het volgende:
Die 1-minuut bakjes voor de magnetron!

[ afbeelding ]
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60604450
en dan in een koffiekopje doen en omkeren op je bord
pi_60611123
ketan met gula jawa en santen
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_60624830
OT:

Ketan is een kort korrelige rijstsoort die behoorlijk plakt. Er is witte en zwarte ketan (al dan niet met vliesje) en wordt vaak als dessert of ontbijt gegeten in Z-O Azie.

Je kan waarschijnlijk ook wel sushi rijst gebruiken of andere rijst zolang de korrel maar gebroken is/kleine korrel is. Lange korrels met vliesje (zilvervlies enzo) krijg je niet goed plakkend.

Goed ik ga weer verder ketan eten
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  donderdag 7 augustus 2008 @ 13:33:02 #34
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_60625592
Pandan is goed te doen.
Japanse Sushi (California Rose) ook.

Maar het toverwoord is droogkoken. Niet dus een handvol rijst in een pan met 3 liter water gooien en afgieten. Dan giet je al het zetmeel weg die de rijst aan elkaar doen plakken.
Gewoon het goede hoeveelheid water erbij met een scheutje extra om het zachter en plakkeriger te koken.

Daar leent jouw rijstkoker zich er prima voor.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_60626033
quote:
Op donderdag 7 augustus 2008 13:33 schreef Ashram het volgende:
Pandan is goed te doen.
Japanse Sushi (California Rose) ook.

Maar het toverwoord is droogkoken. Niet dus een handvol rijst in een pan met 3 liter water gooien en afgieten. Dan giet je al het zetmeel weg die de rijst aan elkaar doen plakken.
Gewoon het goede hoeveelheid water erbij met een scheutje extra om het zachter en plakkeriger te koken.

Daar leent jouw rijstkoker zich er prima voor.
en dat dan zeker niet vergeten.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_60633870
Ik gerbuik gewoon basmati- of pandanrijst die ik kook tot net voordat het helemaal gaar is. Dan afgieten en met een klein beetje kookvocht weer terug op het gas.
Onder goed roeren zo nog een minuutje doorwarmen. Dan is het helemaal plakkerig en kan je er alle vormen van maken die je wilt
Sweet and innocent...
pi_60637654
Off-topic: wat Charmian zegt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_60678649
heb 5kg turkse rijst gekocht. world quality 2000 wat het ook mag zeggen over de kwaliteit
pi_60684558
Ik pak altijd een soeplepel en dan doe ik de rijst erin plakken.. omkeren op je bord, tedeee een bol rijst.
Ja wat zou jij doen?
pi_60684575
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:27 schreef Kook_slet het volgende:
Ik pak altijd een soeplepel en dan doe ik de rijst erin plakken.. omkeren op je bord, tedeee een bol rijst.
Wat voor rijst gebruik je dan?
pi_60684621
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:29 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Wat voor rijst gebruik je dan?
Eigenlijk gewoon alle soorten die er zijn, maakt niet echt uit hiervoor als je het maar goed aandrukt
Ja wat zou jij doen?
pi_60684659
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:32 schreef Kook_slet het volgende:

[..]

Eigenlijk gewoon alle soorten die er zijn, maakt niet echt uit hiervoor als je het maar goed aandrukt
Gewoon stevig stampen dus?
pi_60684895
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 15:35 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Gewoon stevig stampen dus?
Joah lekker stampen hehe
Ja wat zou jij doen?
pi_60692667
quote:
Op zaterdag 9 augustus 2008 10:13 schreef LoveHenk het volgende:
heb 5kg turkse rijst gekocht. world quality 2000 wat het ook mag zeggen over de kwaliteit
Je kijkt naar de kleur en de korrels. De rijst is van goede kwaliteit als het hele en grote korrels zijn. De kleur moet wit/transparantachtig zijn. Als het geel is dan is het van slechte kwaliteit (let op: ik heb in dit geval over witte rijst).

En je moet nooit rijst afgieten zoals je bij pasta wel doet. Je moet eerst de rijst schoonmaken, gewoon wat water toevoegen, even roeren met de hand en vieze water weggooien. Net zolang totdat het water helder is. Bij goede kwaliteitsrijst hoeft je meestal maar 2 a 3 keer te doen. Je hebt een rijstkoker dus de rest gaat heel gemakkelijk. Wel is zo dat sommige rijst meer water opneemt dan de andere. En sommige mensen hebben voorkeur voor harde rijst en andere voor zachte. Dus je moet wat vaker rijst van dezelfde merk koken om precies het resultaat te bereiken wat je wilt hebben. Maar in het algemeen heb je 1 vingertop water nodig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')