Pannenkoekentaart met spinazie![]()
Ingrediënten
2 zakken panklare spinazie (a 300 g)
2 eetlepels olijfolie
1 pak kant-en-klare pannenkoeken (5 stuks 300 g)
3 bosuitjes
1 duobakje hamreepjes (a 200 g)
2 x 100 g zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
1 bekertje zure room (125 ml)
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. In wok olie verhitten. Spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Intussen pannenkoeken uit verpakking op bord leggen en in magnetron in ca. 2 minuten en 30 seconden op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Bosui en ham door spinazie scheppen. In vergiet spinazie goed laten uitlekken. Geitenkaas verkruimelen en in kom mengen met zure room. Pannenkoeken hiermee bestrijken. Spinazie over 4 pannenkoeken verdelen. Deze pannenkoeken op platte schaal of bord opstapelen. Laatste pannenkoek erop leggen met geitenkaaskant boven. Pannenkoekentaart onder hete grill schuiven en kaas in ca. 3 minuten iets laten kleuren.