abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61185049
Gister (28-8-08) gegeten bij Paul van Waarden in Rijswijk en het viel tegen.

Het restaurant ligt in een knus straatje in het oude centrum van Rijswijk en heeft een fijne "huiskamer" uitstraling maar niet iedereen zal gecharmeerd zijn de schilderijen met daar op dode of gekookte dieren.

Echter vieze stoelen in een restaurant dat is echt not done.

Er was een keuze menu van:

Dungesneden runderlende met couscous, crostini's en mostermayonaise* OF Dungesneden lauwwarme zalm met bieslooksaus en venkelsalade.

Op parmaham gebakken zeebrasem met een puree van aardappel en zoete paprika* OF Gebakken tamme eendenborst met rode bietjes en een madeirasaus.

Warme chocolademousse met halfgeslagen room en veenbessen OF Crème brulee van vanille*.

De gerechten met een * zijn door mij gegeten, en waren wel ok maar absoluut niet wat ik gewend ben van een ster restaurant. Gerechten waren vet en plat van smaak en straalde weinig uit.

Maar de grootste tegenvaller was wel de bediening. Deze was te beschrijven als: zenuwachtig, druk, geen overzicht, te laat, lawaai, bot.

Misschien was het wel wat druk maar je zou toch verwachten dat het personeel wel gewend zou zijn aan drukte zeker als er in totaal maar 6 gerechten zijn die uitgeserveerd moeten worden.

Een gemiste kans van Paul van Waarde de puntjes moeten altijd op de i staan ook tijdens de restaurantweek.
Sinds 1978
pi_61186233
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 22:37 schreef _Boo_ het volgende:
Ik heb bij Bloom in Rotterdam gegeten; heerlijk, mooie zaak en echt goede bediening
Ik heb daar de laatste keer gegeten en vond de bediening ook geweldig! Kunnen veel zaken nog wat van leren...
Sweet and innocent...
pi_61197665
Staat bij Bloom die kerel van 'Herman zoek chef' nog in de keuken? Nee toch?

Gisteren dus gelunched bij Amarone - en het was echt erg goed. Leuke, gezellige sfeer. Aardig personeel, lekker eten, mooie zaak. Erg tof .

Ik heb eerlijk gezegd niet helemaal mee op een rijtje wat we allemaal hebben gegeten. Volgens mij vooraf een carpaccio van zeeduivel, met rivierkreeftjes, croutons en 'een saus'. Erg lekker, goed van smaak - alleen viel het nogal zwaar.

Als hoofdgerecht een op de huid gebakken schol, met aardappel-truffel-puree, spinazie, peultjes en een schuimige saus van paddestoelen. Was ook weer erg prima! De schol was af en toe wel erg zout, maar niet op een verkeerde manier. Alles bij elkaar was het erg goed, smaakvol en gewoon lekker .

Het nagerecht was een tompoes van bladerdeeg met crème van kwark, gekaramelliseerde appel en roomijs van moscovado-suiker. Vooral het ijs was echt superlekker, zeker samen met de appel. Ook nog om een glas dessertwijn gevraagd - waar ik de naam uiteraard van ben vergeten -, wat er heerlijk bij paste. Daarna nog koffie en thee gedronken en afgerekend.

Een heerlijke middag gehad! Hopelijk kunnen we er ook eens terecht voor een echt diner incl wijnarrangement, je krijgt er zeker in alles waar voor je geld .
pi_61198077
Lekker BS, en wat jammer bakkiepleur maar met die usernaam kan je ook niet veel verwachten toch?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 28 augustus 2008 @ 18:06:13 #55
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61198158
Ik krijg nu al een mail van het roode hert, waar wij zaterdag gaan eten, over een nazomergerecht in september .
4 gangen voor de prijs van drie.
Maar dat is dan misschien voor de volgende maand. Eerst zaterdag maar eens hopelijk lekker eten .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_61205111
Zaterdagavond naar Avant-Garde in Eindhoven (in het PSV stadion).

Iemand al eens geweest? Zou er zelf niet snel naar toegaan vanwege de locatie, maar nu met restaurant week, wil ik het wel eens meemaken!
  vrijdag 29 augustus 2008 @ 16:27:27 #57
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_61224295
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 09:19 schreef bakkiepleur het volgende:
Gister (28-8-08) gegeten bij Paul van Waarden in Rijswijk en het viel tegen.

Het restaurant ligt in een knus straatje in het oude centrum van Rijswijk en heeft een fijne "huiskamer" uitstraling maar niet iedereen zal gecharmeerd zijn de schilderijen met daar op dode of gekookte dieren.

Echter vieze stoelen in een restaurant dat is echt not done.

Er was een keuze menu van:

Dungesneden runderlende met couscous, crostini's en mostermayonaise* OF Dungesneden lauwwarme zalm met bieslooksaus en venkelsalade.

Op parmaham gebakken zeebrasem met een puree van aardappel en zoete paprika* OF Gebakken tamme eendenborst met rode bietjes en een madeirasaus.

Warme chocolademousse met halfgeslagen room en veenbessen OF Crème brulee van vanille*.

De gerechten met een * zijn door mij gegeten, en waren wel ok maar absoluut niet wat ik gewend ben van een ster restaurant. Gerechten waren vet en plat van smaak en straalde weinig uit.

Maar de grootste tegenvaller was wel de bediening. Deze was te beschrijven als: zenuwachtig, druk, geen overzicht, te laat, lawaai, bot.

Misschien was het wel wat druk maar je zou toch verwachten dat het personeel wel gewend zou zijn aan drukte zeker als er in totaal maar 6 gerechten zijn die uitgeserveerd moeten worden.

Een gemiste kans van Paul van Waarde de puntjes moeten altijd op de i staan ook tijdens de restaurantweek.
Goh, je hebt dus dezelfde ervaring als mij: Eucs recensie paradijs!
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 22:22 schreef Ingridh007 het volgende:
Zaterdagavond naar Avant-Garde in Eindhoven (in het PSV stadion).

Iemand al eens geweest? Zou er zelf niet snel naar toegaan vanwege de locatie, maar nu met restaurant week, wil ik het wel eens meemaken!
Een stuk of 5 keer, ik vond het iedere keer heel erg goed. Ok, soms hebben ze een net iets te spannend gerechtje, zoals de vorige keer, toen hadden ze iets met redbull wat nergens op sloeg, maar verder is het een echte topzaak met geweldig uitzicht over het stadion (Alleen jammer van de club die er speelt, maar ach )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_61234936
Kampioenen .

Goed om te horen dat jij er een aantal keer geweest bent en dat het goed was. En ik ben gek op Red Bull

Ik zal zondag een review posten
pi_61235673
Graag mét foto's, zoveel leuker lezen/kijken
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 29 augustus 2008 @ 23:38:22 #60
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61235757
Ik heb er nu al zin in morgen
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_61239867
Oja, hoe onthouden jullie eigenlijk was jullie op je bord hebben liggen
Ze vertellen vaak zoveel dingen die ik niet ken, dat ik het bij de 1e hap al vergeten ben
  zaterdag 30 augustus 2008 @ 08:45:00 #62
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_61239954
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 08:24 schreef Ingridh007 het volgende:
Oja, hoe onthouden jullie eigenlijk was jullie op je bord hebben liggen
Ze vertellen vaak zoveel dingen die ik niet ken, dat ik het bij de 1e hap al vergeten ben
Ik onthoud het gewoon

Maar je zou het eventueel kunnen opschrijven, of als je dat een beetje genant vindt, zet het in je telefoon
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_61243810
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 08:24 schreef Ingridh007 het volgende:
Oja, hoe onthouden jullie eigenlijk was jullie op je bord hebben liggen
Ze vertellen vaak zoveel dingen die ik niet ken, dat ik het bij de 1e hap al vergeten ben
Fotootje maken van je bord Of het menu meevragen.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 augustus 2008 @ 22:13:26 #64
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61254282
We(ik, mijn moeder en mijn broetje) hebben gegeten bij het Roode Hert in Oud-Velsen. (www.roodehert.nl). Dit restaurant is in handen van Jeroen van den Bogaerde en Edwin Roest. We hebben er gegeten in het kader van de restaurantweek.

Nadat we ons eerste drankje namen, kregen we een aperitief, dit bestond uit een paar olijfjes, nootjes en een eetbaar bakje met een zalmdingetje(geen foto’s maar het was erg lekker, kan er even geen juiste woorden voor vinden )

We hadden dus een driegangen menu voor 25 euro. Vooraf een salade met lauwwarme gegrilde tonijn met minitomaten vinaigrette. Dit smaakte erg lekker. (sorry bloes hiervan was ik vergeten een foto te maken ). Tonijn was vers en zag er goed uit.

Als hoofdgerecht een kalfsribeye met cantharellensaus, aardappelgarnituur en gemixte groente.



Goed stuk vlees, lekker mals, groente was lekker en zelfs mijn broertje heeft de paddenstoelen opgegeten . Daarbij hadden we een rode pinot noir bourgogne, was erg lekker.

Als dessert hadden we een chocolade’mousse’ toren het was niet echt een mousse want was iets minder luchtig, was al wat ingezakt waarschijnlijk. Een bolletje vanille-ijs en een karamelsaus. Erg lekker.

Ik was al begonnen .

Overall een goede voldaan gevoel. Eten was lekker, lekkere wijn en het waren aardige mensen.

De kater kwam later, maar dat had niks met het eten te maken .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_61254671
Restaurant Terra Cotta, Bloemendaal 30 augustus 2008

In het kader van de restaurantweek op deze zwoele avond gaan eten bij Terra Cotta, hier in het dorp.
We hebben er in het verleden al meer gegeten, en waren daar voor het laatst 3 jaar geleden, 2 sept. 05, als afsluiting van onze trouwdag.
We kregen natuurlijk het 3 gangen diner zoals de bedoeling is, met als extraatje een tussengerecht.
Bij binnenkomst dronken we een lekkere bubbeltjeswijn, en bij het eten een mooie koele pouilly fumé, die overal goed bij past. (vinden wij)

Het voorgerecht is een carpaccio van tonijn met mozarella, gamba's, sla en shi-takes met een olie-soja dressing, en smaakte verrukkelijk.



Het extra tussengerecht bestond uit een scholfilet met tagliatelle en roomsaus, en een bitterbal met hollandse garnalen, ook erg smakelijk.



Het hoofdgerecht vervolgens ; tamme eendenborst op een bedje van kool en bloemkool, met een gembersaus en cranberries. Alhoewel we geen liefhebbers zijn van gember smaakte ook dit prima!



Als toetje kregen we een ijsbolletje van witte- en melkchocolade, een muffin van pure chocolade en een bolletje vanilleijs. Erg zoet, maar dat hoort nu eenmaal bij chocolade. De muffin was wat droog.



We hebben heerlijk gegeten, personeel is vriendelijk en attent, in een heerlijke zomeravond temperatuur teruggewandeld naar huis en koffie met limoncello gedronken
pi_61254738
Boris foto's En lekker gegeten dus Zag er ook goed uit!!
Whats met de kater?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 30 augustus 2008 @ 22:34:33 #67
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_61254751
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 22:34 schreef Bluezz het volgende:
Boris foto's En lekker gegeten dus Zag er ook goed uit!!
Whats met de kater?
Ajax verloor .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_61254803
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 21:52 schreef mascara-klodder het volgende:
Marktzicht in Dordrecht was verrukkelijk


Daarna kregen we:
-gelei van bietjes en rode port met room en rivierstaartkreeftje
Dit lijkt me toch zo goddelijk
pi_61256001
Net terug van Avant Garde. Het was echt geweldig! Door het mooie weer eerst buiten op de tribune een glaasje champagne gedronken en daar na afloop ook de koffie.

Wel zonde van het systeemplafond binnen...

Ik heb van alle gerechten een foto gemaakt, dus die post ik morgen.

Quote van de avond (aan een andere tafel):
"Wilt u nog koffie of thee na?"
"Zit dat bij het arrangement inbegrepen?"
  zondag 31 augustus 2008 @ 08:12:27 #70
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_61259967
quote:
Op zaterdag 30 augustus 2008 23:32 schreef Ingridh007 het volgende:


Quote van de avond (aan een andere tafel):
"Wilt u nog koffie of thee na?"
"Zit dat bij het arrangement inbegrepen?"


Overigens, was de bediening nog steeds wat stijfjes? Vooral dat kleine mannetje? "Dame Heer, wat mag ik U als aperitief inschenken?" En het dan zeggen met een hele officiele zware stem?

Later op de avond(middag) worden ze altijd een beetje losser, maar vooral in het begin zijn ze te formeel.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_61260294
Ze waren idd heel formeel. Ik vind het zelf altijd best moeilijk. Ik ben namelijk 23 en vaak is de bediening ook van mijn leeftijd of ouder. Van mij hoeft het niet zo formeel.

Ook jammer, wel formeel zijn, maar niets zien. Heb 3x gezwaaid voordat ik een mijn Bitter Lemon kon bestellen, en een vrouw bij het raam heeft 7 keer zelf de schuifpui dicht gedaan waar het personeel steeds door liep en steeds open liet staan...
pi_61260589
Ik heb gister Japans gegeten bij Ono in Rotterdam. Ik was er nog niet eerder geweest, maar het is echt een leuke zaak met vriendelijke bediening en het eten was heerlijk.
Voorgerecht was sushi en sashimi, tussengerecht miso soep en het hoofdgerecht een bento box met gefrituurde garnalen, zalm in teriyaki saus en andere garnalen waarvan ik vergeten ben hoe ze bereid waren, maar die waren het lekkerst.

Geslaagde restaurantweek weer voor mij!

pi_61262828
Mmmm, klinkt goed Boo, en die inrichting is wel erg eehhh roze
  zondag 31 augustus 2008 @ 14:47:17 #74
128548 pavv
The computer says NO
pi_61265374
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 10:13 schreef _Boo_ het volgende:... en andere garnalen waarvan ik vergeten ben hoe ze bereid waren, maar die waren het lekkerst.

handig
pi_61266334
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 12:44 schreef Bluezz het volgende:
Mmmm, klinkt goed Boo, en die inrichting is wel erg eehhh roze
Nee wit, maar roze belicht. Klinkt misschien niet heel stijlvol, maar dat is het wel. Modern ook vooral.
quote:
Op zondag 31 augustus 2008 14:47 schreef pavv het volgende:

[..]

handig
Ja jammer he. Ben niet zo culinair onderlegd eigenlijk, ben er beter in om dingen gewoon op te eten
pi_61274696
En dan hierbij het hele verslag .

Gisteren hebben davinci en ik via restaurantweek gegeten bij Avant Garde , in het PSV stadion in Eindhoven.



Bij binnekomst per lift schrok ik toen de deuren open gingen aan de overkant van de deur waar ik instapte, en een ober ons op stond te wachten. Mijn reactie: "Hoi!"

Hij nam mijn jas aan en begeleide ons naar het restaurant. Of we direct aan tafel wilden, of een apertitief wilden op het terras. Dat wilden we wel en kozen op advies van de ober voor de champagne. Met uitzicht op de afwezige middenstip en met een heerlijke zomeravond temperatuur, genoten wij van de champagne en eerste amuse.



Van links naar rechts: kerriechipjes, marshmellow met kaviaar en een blaadje munt, een compote van aubergine voor op de toastjes en een een kippenborst heel dun achtig iets... (erg lekker). Unaniem favoriet: de marshmellow.

Vervolgens werd de 2e amuse geserveerd op het terras:



Een komkommersoepje met schuim van geitenkaas (heerlijk!). Davinci buigt zich over de wijnkaart. Hij koos voor een bijpassend wijnarrangement, ikzelf voor alleen een bijpassend glas wijn bij het hoofdgerecht.

Hierna werden we naar de tafel geleid. Zoals al eerder gepost, vonden wij de zaal wat "evenementerig". Op bijv beurzen heb je wel eens gelegeheidsrestaurant afgezet met schermen. Dit gevoel kregen wij hier ook, al moesten de grote vazen dit verbloemen. Het systeemplafond vonden wij ook niet zo mooi. Wel is het uizicht op het verlichte veld prachtig.

Vervolgens kregen wij weer een amuse, die van mij lichtelijk aangepast, omdat ik geen vis lust.



Pata negra met paprika en een zoute stengel (?), daarnaast een creme van erwten. Beide weer erg goed.



Als voorgerecht had ik een tartaar van kalfsvlees met een schuim van eiwit en eigeel. (lekker!). Davinci had een langoustine met kaviaar, een eitje van zee alg, besprenkeld met een dressing van zeewater. Het besprenkelen met zeewater gebeurde uit een fles en zag er erg cool uit. Bij het voorgerecht dronk davinci een glas Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland, die lekker fris was en veel citrus bevatte.

Daarna een tussen amuse; een spoom van rood fruit met cola schuim. De amuse die ons het meest verraste (in positieve zin).



Het hoofdgerecht bestond uit rolletjes kalfslende, uitgebakken zwezerik, een gelei van stoofpeer met popcorn afgemaakt met geschaafde truffel.



Ik vond dit niet zo'n succes, mijn zwezerik was droger dan die van davinci en ik ben niet zo dol op vlees met vetrandjes. De wijn was echter heerlijk, een Spaanse rode wijn. Davinci was wel heel enthousiast over het hoofdgerecht en heeft het overgebleven deel van mij opgegeten. Kan best, ook bij Avant Garde.

Tenslotte het dessert. Dit vonden we beide wat tegenvallen. 2 grote stukken kokos, waar we beide niet van houden en wij denken meerdere mensen met ons, vanwege de uitgesproken smaak. Daarbij perziken, yoghurt ijs en ijs van geitenmelk.



Wij sloten deze heerlijke avond af op het terras met thee, koffie en Dom Benedictine. Hierbij werd een palet zoetigheden geserveerd. Wij zaten al behoorlijk vol, maar met name de chocoladebrownie met framboos was erg lekker.



Concluderend: dankzij restaurantweek zijn we hier gaan eten. Zonder het restaurant week arrangement zouden we niet naar een restaurant in een voetbal stadion gaan. Het eten was absoluut heerlijk (een 8!), maar jammer van het nagerecht was niet onze smaak en ook niet echt exclusief en verrassend was.
Ik vond het jammer dat het personeel, wat wel heel correct en deskundig was, zo weinig zag. Een bitter lemon kreeg ik pas na 3x wenken. Ook had het personeel niet door dat een gast steeds de schuifpui dicht deed nadat zij het lieten open staan na het serveren op het terras. De locatie en de sfeer (systeemplafond, zaal idee) doen het eten te kort.

Wij rekenden 150 euro af, wat wij een prima prijs vonden.
pi_61287055
150 euro?? De wijn was 100 euro
pi_61288237
.

Voor restaurants met een michelin ster gold een toeslag van 10 euro p/p op de menu prijs van 25 euro.
Je kunt lezen wat we er los bij hebben genomen:

- 2x champagne
- 1x wijnarrangement
- bitter lemon + glas wijn
- tafel water
- koffie & friandaises
- Dom Benedictine
- fooi
pi_61288386
Leuk verslag! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het hoofdgerecht er helemaal niet lekker uit vind zien op de foto .

Amarone rekende overigens de 10 euro er niet bij - wij waren in totaal iets van 75 kwijt, incl koffie/thee, wijn en aperitief.
pi_61288585
quote:
Op maandag 1 september 2008 12:19 schreef BliksemSchigt het volgende:
Leuk verslag! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het hoofdgerecht er helemaal niet lekker uit vind zien op de foto .

Amarone rekende overigens de 10 euro er niet bij - wij waren in totaal iets van 75 kwijt, incl koffie/thee, wijn en aperitief.
Amarone was dan ook alleen lunch toch?
pi_61288752
Yep.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')