Als je niks misdaan hebt, dan ook nergens mee akkoord gaan natuurlijk. Vervolgens gewoon een klacht indienen tegen zowel de agenten (niet opnemen van een klacht), alswel tegen die gorrilla bij de deur (want jij zult waarschijnlijk niet zijn enige 'slachtoffer' zijn), en gewoon doorvoeren totdat je wel je gelijk hebt gehaald.quote:Op zondag 27 juli 2008 17:17 schreef bikedevil1983 het volgende:
@ Yi-Long
Tja, probleem is alleen dat ik morgen met de baas van de politieagenten aan de tafel mag gaan zitten, en die vermoedelijk de hand boven het hoofd van de agenten zal gaan houden. Ik ben dan ook benieuwd of ik uit moet gaan van een boete, of van taakstraf? (beide zou ik onterecht vinden)
Een boete kan ik terugeisen. de tijd van een taakstraf niet! Daarnaast heb ik ook geen idee wat ik met de "reclassering" aan moet, of er van moet verwachten....is dat standaard?
De boete heb ik reeds gegoogled, en die zou uitkomen op 150,00!!!
Behalve een andere hele grote brede kerel (vermoedelijk een collega uitsmijter, die met de rug naar mij toestond), waren er geen getuigen...quote:Op zondag 27 juli 2008 17:24 schreef -_Tommy_- het volgende:
[..]
nee hoor en met de kermis zijn de agenten hier wel wat opgefokter dan normaal! maar goed het kan natuurlijk niet zo zijn!
zijn er getuigen dat je bent tegengehouden bij de deur?
ze gaan je daar echt niet slaan omdat je niet wilt betalen hoor! juist dus door toe te geven doen die knuppels het weer vaker!quote:Op zondag 27 juli 2008 17:26 schreef bikedevil1983 het volgende:
Tja, Tommy...wat dan? op mijn gezicht geslagen worden, en gedurende lange tijd mijn werk niet kunnen uitoefenen? Vroeger had ik dit wellicht gedaan, maar tegenwoordig echt niet meer. Dat lef is er bij mij echt wel uit.
Ik ga er op zo'n moment vanuit dat het alsnog ergens goed komt. En ik had alle hoop gevestigd op de politie, wat naar mijn idee de instantie is die voor orde in deze maatschappij "dient" te zorgen.
Zoals hiervoor al gezegd...de Politie is je beste vriend.....dacht ik!!!!
dus juist daarom zou ik het wel doen! maar goed dat is mijn mening!quote:Op zondag 27 juli 2008 17:30 schreef bikedevil1983 het volgende:
Tja, aanklachten tegen uitsmijters heb ik ook al voldoende over gehoord. Kennis van mij heeft dat gedaan, en is vervolgens opgewacht door zo'n gorilla, en even bijgewerkt! heeft uiteindelijk 3 weken thuis gezeten, aangezien hij amper nog iets kon. Sorry, maar tegen die gorilla's doe ik liever niks! tenzij het bv. anoniem kan...want anders is het mij die 20 euro niet waard....
Mij terug zien doen ze daar toch niet meer! ( los van het feit dat ik wellicht 2 keer in het jaar naar de stad ga!)
Dank je voor je uitgebreidde reactie. Er is naar mijn idee niks voorgevallen wat als hinderlijk kan worden ervaren. Ik heb in totaal 3 vragen gesteld. 1 met de vraag of het normaal was, 2 x wat ik dan verkeerd deed. Ik ben beleeft gebleven, ben absoluut niet gaan schelden, en heb naar mijn idee gehoor gegeven aan het bevel "oprotten jochie!". ik wilde alleen graag weten wat ik verkeerd heb gedaan. Om die reden heb ik daar 2 x een poging toe gedaan. Nog altijd netjes en beleefd!quote:Op zondag 27 juli 2008 17:33 schreef Gia het volgende:
Heb iets dergelijks, met een uitsmijter, heel vroeger weleens meegemaakt bij de marathon, Den Haag. Daar moest je bij het verlaten van het pand de uitsmijter een gulden geven. Was gewoon een regel.
Jij geeft die uitsmijter 20 euro, misschien was één euro ook genoeg geweest. Had je dat twintigje eerst even moeten wisselen.
Als het tippen van een uitsmijter daar 'normaal' is, zullen die agenten dat ook wel weten. En ik kan me voorstellen dat die, midden in de nacht, niet staan wachten op een zeurkous. Ze sommeren je om 'op te rotten'. Dus, dan moet je oprotten. Jij 'zeurt' door.
Naar mijn mening hadden die agenten ook even kunnen zeggen dat dit bij die tent 'normaal' is. (indien dit zo is, iemand uit Tilburg die dit weet?)
Verder vind ik ook de manier waarop jij bent aangepakt nogal overdreven. Ben er niet bijgeweest, maar uitgaande van wat jij zegt.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij tot vervelens toe die vraag herhaald hebt en na verschillende herhalingen van die agenten om op te rotten nog steeds door bleef zeuren?
Als je je gewoon omgedraaid had en weg was gelopen, was er in elk geval niks aan de hand geweest. Het zal dus toch wel iets in je houding zijn geweest. Het achteruit terugdeinzen, onderwijl blijven doorzeuren over die verplichte fooi.
Maar desalniettemin, blijf ik de reactie van de arm der wet nogal overdreven vinden. Ook het feit dat je niet naar huis mocht bellen, klopt niet volgens mij.
Als ik jou was, zou ik morgen zo vroeg mogelijk toch even het bureau voor rechtshulp hierover bellen. Dan weet je sowieso meer over wat wettelijk mag en wat niet.
Het is niet mijn intentie om het er bij te laten zitten. Anderzijds is het het woord van 2 agenten tegen "little old me"...en tja, ik denk dat die agenten elkaar in alles zullen ondersteunen.quote:Op zondag 27 juli 2008 17:39 schreef Omnifacer het volgende:
tvp
Laatst nog in die graftent geweest, en uiteraard die uitsmijter geen geld gegeven. Verder geen problemen gehad. Ik weet wel dat er laatst een hele nieuwe groep uitsmijters is gekomen, omdat de oude groep allemaal solidair waren aan 1 collega die weg moest.
Ik zou het zeker niet over mijn kant laten gaan. Gewoon elke gelegenheid aanpakken die er is om die uitsmijters en die agenten terug te pakken. Ik zou zeker even langsgaan bij het Rechtsbureau, baadt het niet dan schaadt het niet!
Tip: er is een tijdje terug ook een zaak geweest over buitensporig politiegeweld (ergens in het Oosten geloof ik). De agenten zijn toen in het ongelijk gesteld, dus het kan wel! Andere opties zijn: bedrijfsleiding benaderen, aangifte doen, ombudsman benaderen.
Laat het niet over je kant gaan!
Edit: dit is die casus waar ik het over had
quote:Geen zicht op buitensporig politiegeweld
18 juli 2008, 09:35 uur. Pieter Verbeek, Pieter.Verbeek@republic.nl
Verschillende agenten stonden de afgelopen weken voor de rechter wegens klachten over onnodig en buitensporig geweld tegen burgers. Een reactie op de verruwing in de maatschappij? Echt duidelijke cijfers blijken te ontbreken.
Drie agenten hoorden afgelopen maandag bij de rechtbank in Den Haag werkstraffen en geldboetes tegen zich eisen. Tijdens een uit de hand gelopen feest twee jaar geleden in Pijnacker hadden de drie te veel geweld gebruikt om losgeslagen jongeren in bedwang te krijgen. Een week eerder kreeg in Arnhem een agent van de rechter een werkstraf wegens zware mishandeling bij een arrestatie.
De week weer daarvoor werd twee agenten mishandeling ten laste gelegd bij de uit de hand gelopen scholierendemonstratie vorig jaar november. In Zeeland gaven afgelopen week een aantal strafrechtadvocaten het signaal af dat politie onnodig hard optreedt bij de arrestatie van verdachten.
Wat is er aan de hand? Treden agenten nu echt harder op en overschrijden ze daarbij vaker een grens? Uit cijfers van de Rijksrecherche en de Nationale ombudsman blijkt in ieder geval geen toename in het aantal klachten en meldingen over politiegeweld. ’Wel is de aard van de meldingen veranderd’, legt Yara Backx van de Nationale ombudsman uit. ‘Er is meer verruwing in de relatie tussen burger en overheid.’
Die verruwing verklaart wel de toename in geweld en agressie naar politieagenten toe, zegt
lector Veiligheid aan de hogeschool Windesheim Jaap Timmer, die al sinds 1993 onderzoek doet naar geweldgebruik van en tegen de politie in Nederland. ‘Het aantal agenten dat gewond raakt door burgergeweld neemt toe, maar de politie reageert daar niet op met harder optreden.’ Maar een echt systematisch en sluitend overzicht van geweld door de politie ontbreekt, volgens Timmer.
Meer hierover in het magazine re.Public van 18 juli 2008
Kans is groot dat ze elkaar backen ja, maar ja. Als je net een beetje een schappelijke agent treft komt er misschien wel iets uit voort. Je zou voor die laatste vragen effe Meld Misdaad Anoniem kunnen bellen, en ik denk dat ze er bij het rechtsbureau zeker meer over weten.quote:Het is niet mijn intentie om het er bij te laten zitten. Anderzijds is het het woord van 2 agenten tegen "little old me"...en tja, ik denk dat die agenten elkaar in alles zullen ondersteunen.
Betreffende die uitsmijter ga ik achterhalen wat de mogelijkheden zijn om anoniem een aanklacht in te dienen. Althans, dat niemand van de tegenpartij, mijn naam dus kan achterhalen, perongeluk kan inzien of wat dan ook.
Zou wel zo moeten zijn, ja. Vooral in dat straatje daar (Korte Heuvel, toch?). Geloof zelfs dat er borden staan met daarop de mededeling dat je gefilmd wordt!quote:Op zondag 27 juli 2008 17:52 schreef bikedevil1983 het volgende:
Wellicht een voordeel...in Tilburg hangen toch overal camera's?
Daar moet minimaal op te zien zijn wat er is gebeurt, en dat ik wegliep van de agenten. Daar is ook op te zien met wat voor geweld ik "in de boeien" ben geslagen....of zou dat hiervoor niet worden nagekeken?
quote:EEN KLACHT INDIENEN: WAT U WEL EN NIET KUNT AANKAARTEN
In veel gevallen kan de Nationale ombudsman een probleem tussen overheid en burger uit de wereld helpen. Jaarlijks worden ongeveer 10.000 klachten bij hem ingediend. De helft van de klachten die hij in onderzoek kan en mag nemen, is gegrond. In de wet is vastgelegd voor welk soort zaken de Nationale ombudsman zich mag inzetten: zijn werkterrein is afgebakend. Kort samengevat staat in de wet dat het werkgebied van de Nationale ombudsman op zes punten is ingeperkt. Deze zes voorwaarden staan hieronder weergegeven zodat u kunt bepalen of de Nationale ombudsman iets voor u kan betekenen.
Zes voorwaardenU klaagt over een overheidsinstantie (zie overzicht van overheidsinstanties ) U heeft zelf al - liefst schriftelijk - geklaagd bij die overheidsinstantie Die instantie heeft uw klacht niet langer dan één jaar geleden afgehandeld Er is geen bezwaar of beroep mogelijk (geweest) Uw klacht gaat niet over de inhoud van wettelijke regels Het gaat niet om een uitspraak van de rechter Voldoet uw probleem aan de voorwaarden? Dan kunt u via deze website een klacht indienen.
U kunt het klachtenformulier ook uitprinten en per post opsturen.
Mocht u vragen hebben over de voorwaarden, bel dan gerust 0800 - 33 55555 (tijdens kantooruren)
Fooien zijn niet verplicht. Nergens. Hoogstens een 'gebruik'. Belachelijk dat zoveel uitsmijters het maar als normaal beschouwen om te bedelen (en het desnoods af te dwingen). Als ze meer willen verdienen, moeten ze eens met hun baas om tafel. Salarisonderhandelingen heet dat, in de beschaafdemenssenwereld.quote:Op zondag 27 juli 2008 17:33 schreef Gia het volgende:
Heb iets dergelijks, met een uitsmijter, heel vroeger weleens meegemaakt bij de marathon, Den Haag. Daar moest je bij het verlaten van het pand de uitsmijter een gulden geven. Was gewoon een regel.
[..]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |