FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat zijn echt lekkere knakworsten voor een hotdog?
Karinadinsdag 22 juli 2008 @ 09:39
Van het weekend wil ik hotdogs maken, maar de knakworsten die ik de laatste keer had gekocht vond ik vrij smakeloos (ik denk dat het Unox knakworsten waren).

Welke knakworst is nou ECHT lekker voor een hotdog?

En de echte hotdogbroodjes kan ik ook nergens meer vinden trouwens (ik gebruik dus maar kadetjes).
Armageddondinsdag 22 juli 2008 @ 09:43
http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_dog
Helgidinsdag 22 juli 2008 @ 09:44
Gewone knakworsten zijn idd een beetje smakeloos en ik vind ze meestal te klein. Duitse Bockworsten met currysaus erbij vind ik altijd heel lekker.
Flurrydinsdag 22 juli 2008 @ 09:45
goede vraag.... ik vind al die rommel uit blik vrij week en smakeloos eigenlijk en knakworstjes van de slager zijn eigenlijk te klein
NutKeesdinsdag 22 juli 2008 @ 09:50
Ik zou zeggen en stevige frankfurter, maar welk merk zou ik ook wel eens graag willen weten want de meeste worsten uit blik/pot zijn inderdaad vrij smakeloos.
fm07dinsdag 22 juli 2008 @ 09:52
Bij de Lidl hebben ze (althans hier) Bockwursten , die zijn niet alleen een stuk pittiger maar ook een stuk steviger , lekker sappige bite en in verhouding niet duurder als de A merken zoals Unox etc

Lexiedinsdag 22 juli 2008 @ 09:54
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 09:52 schreef fm07 het volgende:
Bij de Lidl hebben ze (althans hier) Bockwursten , die zijn niet alleen een stuk pittiger maar ook een stuk steviger , lekker sappige bite en in verhouding niet duurder als de A merken zoals Unox etc

[ afbeelding ]
Bij de Lidl hebben ze ook verse knakworsten, die zijn .
fm07dinsdag 22 juli 2008 @ 09:58
fm07dinsdag 22 juli 2008 @ 09:59
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 09:54 schreef Lexie het volgende:

[..]

Bij de Lidl hebben ze ook verse knakworsten, die zijn .
Idd die zoals het filmpje bockwursten vind ik persoonlijk lekkerder maar als je voor knakworsten gaat zijn die van de LIDL ook onovertroffen
Curiositydinsdag 22 juli 2008 @ 16:23
Ik heb nu gelijk trek in broodje knakworst
Zaterdag maar op het menu zetten.
Martijn_77dinsdag 22 juli 2008 @ 16:28
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 09:50 schreef NutKees het volgende:
Ik zou zeggen en stevige frankfurter, maar welk merk zou ik ook wel eens graag willen weten want de meeste worsten uit blik/pot zijn inderdaad vrij smakeloos.
Meestal zijn die uit pot beter te eten dan uit blik
Logitikdinsdag 22 juli 2008 @ 16:30
Knakworsten knakken als je ze breekt, en die worsten uit blik en pot enzo is gewoon troep. Dat zijn restvleesworstjes en zijn niet te vreten (Unox enzo)
Logitikdinsdag 22 juli 2008 @ 16:31
De lekkere worsten liggen in het koelgedeelte, in plastic verpakking. Die zijn wel lekker,

Voor de echte lekkere worsten moet je het iver de grens zoeken
n0adinsdag 22 juli 2008 @ 16:52
Een karretje in de stad grillt de hotdogs altijd. Die in de winkel moet je altijd in het vocht opwarmen. Welke kun je nou ook zelf grillen? Bij de shite uit de winkel heb ik altijd last van vieze harde stukjes. Zijn altijd "veredelde" knakworsten. :/
arj1o1dinsdag 22 juli 2008 @ 17:00
Meica
http://www.meica.de/

Te koop bij o.a. Jumbo.
Ze hebben Hot dogs in een blik, maar ook echte Dtuise bockworsten (a 3,99 per 8...).
MdMa98dinsdag 22 juli 2008 @ 17:21
verse knakworsten.... die knakken ook echt iig
Karinadinsdag 22 juli 2008 @ 17:59
Ik zal eens bij de slager kijken voor verse knakworst, misschien zijn die lekkerder. Helaas heb ik geen Lidl in de buurt anders kon ik die eens proberen.
littledrummergirldinsdag 22 juli 2008 @ 19:51
de broodjes verkopen ze sowieso bij de super de boer en de jumbo, liggen gewoon bij het brood in een doorzichtige zak met rood/blauw/gele opdruk. Ze hebben er een hamburger en een hotdog variant van.
Karinadinsdag 22 juli 2008 @ 20:54
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:51 schreef littledrummergirl het volgende:
de broodjes verkopen ze sowieso bij de super de boer en de jumbo, liggen gewoon bij het brood in een doorzichtige zak met rood/blauw/gele opdruk. Ze hebben er een hamburger en een hotdog variant van.
Helaas heb ik in de buurt geen Super en geen Jumbo, ik weet wel welke je bedoelt, ik heb ze ooit wel ergens gezien. Ik heb hier alleen een AH. Maar er zit ook zo'n Turkse supermarkt, wie weet hebben die ze wel.
arj1o1dinsdag 22 juli 2008 @ 22:07
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 19:51 schreef littledrummergirl het volgende:
de broodjes verkopen ze sowieso bij de super de boer en de jumbo, liggen gewoon bij het brood in een doorzichtige zak met rood/blauw/gele opdruk. Ze hebben er een hamburger en een hotdog variant van.
Sla die maar over. Deze zijn van Golden Toast. En dit is gewoon 'houdbaar' brood. Waarom geen verse broodjes (witte puntjes)?

Verse knakworsten kun je vinden van Zwanenberg gewoon in de supermarkt bij de voorverpakte vleeswaren:


Ook zou je kunnen kijken naar Limco knakworsten als je een echte knakworst wil die knakt. Wel moet je even oppassen, dit zijn echt knakworsten die duidelijk even anders smaken dan de standaard Unoxworstjes...
popolondinsdag 22 juli 2008 @ 22:13
Deze zijn goed te doen voor een goede prijs, weet niet of ze in NL te krijgen zijn:





Waarom wil je knakworsten? Echte Frankers zijn toch veel lekkerder.
ki_kidinsdag 5 augustus 2008 @ 17:21
Verse knakworstjes uit het koelvak van de AH
OldJellerdinsdag 5 augustus 2008 @ 17:24
De niet dikmakende hotdog voor vrouwen:

SPOILER
sorry
Muckdinsdag 5 augustus 2008 @ 17:30
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 09:52 schreef fm07 het volgende:
Bij de Lidl hebben ze (althans hier) Bockwursten , die zijn niet alleen een stuk pittiger maar ook een stuk steviger , lekker sappige bite en in verhouding niet duurder als de A merken zoals Unox etc

[ afbeelding ]
Dat wilde ik ook zeggen ja
Cutebutpsychovrijdag 8 augustus 2008 @ 10:11
De echt knakkende worstjes van de Lidl..
Budahzaterdag 9 augustus 2008 @ 00:00
Zoals eerder gemeld is een broodje met een knakworst geen hotdog.
Neem een frankfurter of ga voor een goede worst naar een engelse winkel
Laurabeestdinsdag 12 augustus 2008 @ 17:43
tvp. Goed topic
charondinsdag 12 augustus 2008 @ 18:14
Als je wilt dat het knakt, moet je Wiener worstjes nemen, geen frankfurters.

Meestal zijn de vacuum verpakte knapperiger.

En inderdaad, ver weg blijven van Unox en dergelijke.

[ Bericht 19% gewijzigd door charon op 12-08-2008 18:25:05 ]
Dyobdinsdag 12 augustus 2008 @ 18:44
Gewoon bij Hema zo'n pakket halen, goddelijk! Vooral met die saus!
zageventdinsdag 12 augustus 2008 @ 20:25
Of het echte knackworstjes zijn, weet ik niet, maar ik zwéér bij Zwanworsten. Weense of Frankfurters, dat blijft hetzelfde, alleen de grootte is verschillend.

Laurabeestdinsdag 12 augustus 2008 @ 21:19
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 18:44 schreef Dyob het volgende:
Gewoon bij Hema zo'n pakket halen, goddelijk! Vooral met die saus!
Ja die hema-saus is echt
zquingwoensdag 13 augustus 2008 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 17:24 schreef OldJeller het volgende:
De niet dikmakende hotdog voor vrouwen:

[ afbeelding ]
SPOILER
sorry
Xenoriumzondag 16 mei 2010 @ 13:55
Schop.

Ik koop elke keer van die Unox of andere merk blikken in de supermarkt waar dan hot dog op staat of Frankfurter of Bockworst. Maar het smaakt allemaal naar knakworst!! Echte hotdogworstjes moeten echt knappen en hebben een andere smaak. Deze hotdogs smaken totaal niet zoals in de USA.

Dus wie o wie weet waar ik de echte hotdog worstjes kan vinden??
davo1979zondag 16 mei 2010 @ 17:08
quote:
Op zondag 16 mei 2010 13:55 schreef Xenorium het volgende:
Schop.

Ik koop elke keer van die Unox of andere merk blikken in de supermarkt waar dan hot dog op staat of Frankfurter of Bockworst. Maar het smaakt allemaal naar knakworst!! Echte hotdogworstjes moeten echt knappen en hebben een andere smaak. Deze hotdogs smaken totaal niet zoals in de USA.

Dus wie o wie weet waar ik de echte hotdog worstjes kan vinden??
Zwanenberg knakworsten maar zijn vrij duur 5 voor 2 euro ofzo.
stavromulabetazondag 16 mei 2010 @ 18:05
Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken:
1 kg varkensschouder
200 g broodkruimels
200 ml water
15 g zout
5 g witte peper
5 g mosterd poeder
5 g foelie-poeder
5 g scherpe paprika

Zo fijn mogelijk malen in de gehaktmolen en dan in +- 2m schapendarm proppen.
golferzondag 16 mei 2010 @ 18:10
quote:
Op zondag 16 mei 2010 13:55 schreef Xenorium het volgende:
Schop.


Dus wie o wie weet waar ik de echte hotdog worstjes kan vinden??
Ikea.
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10154252
FP128dinsdag 18 mei 2010 @ 16:45
Los van de goede adviezen die hierboven staan,zou je eigenlijk voor
het ultieme geviel nu de trein naar München moeten pakken en terplekke
een heerlijke bratwurst moeten bestellen
Tim86woensdag 19 mei 2010 @ 01:18
quote:
Op zondag 16 mei 2010 18:05 schreef stavromulabeta het volgende:
Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken:
1 kg varkensschouder
200 g broodkruimels
200 ml water
15 g zout
5 g witte peper
5 g mosterd poeder
5 g foelie-poeder
5 g scherpe paprika

Zo fijn mogelijk malen in de gehaktmolen en dan in +- 2m schapendarm proppen.
eitje
Weltschmerzwoensdag 19 mei 2010 @ 15:12
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 16:45 schreef FP128 het volgende:
Los van de goede adviezen die hierboven staan,zou je eigenlijk voor
het ultieme geviel nu de trein naar München moeten pakken en terplekke
een heerlijke bratwurst moeten bestellen
Frankfurt, het was een Frankfurter tot de Duitsers onaardig begonnen te doen en de naam veranderd moest worden in de VS. Toen heeft iemand Hot Dog bedacht, net als met de Freedom Fries een paar jaar geleden.
Pietverdrietwoensdag 19 mei 2010 @ 18:16
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 15:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Frankfurt, het was een Frankfurter tot de Duitsers onaardig begonnen te doen en de naam veranderd moest worden in de VS. Toen heeft iemand Hot Dog bedacht
Onzin
stavromulabetawoensdag 19 mei 2010 @ 19:12
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Onzin
En al helemaal omdat de Frankfurter in de VS bekend was als 'Wiener'...
Weltschmerzwoensdag 19 mei 2010 @ 19:25
Broodje weener zal het ook goed doen daar. De hotdog kennen ze daar nog steeds wel als Frankfurter. Alleen Duitse namen lagen een tijdje wat minder goed.
nappelwoensdag 19 mei 2010 @ 20:57
Het ideale worstje heb ik ook nog steeds niet gevonden eveneens als het goede broodje.
Maar wanneer je er zuurkool bij gooit en ketchup én mosterd gebruikt kom je al een heel eind in de goede richting...
Xenoriumzaterdag 31 juli 2010 @ 13:39
Ik heb de Bockworst van de Lidl geprobeerd, best wel te eten maar het worstje smaakt nog steeds niet naar een hotdog worstje maar qua smaak heeft het veel weg van een knakworst. Hoewel dat zo mag zijn, is het wel redelijk te eten als vervanger van die vieze unox en lupack knakworsten. Die knakworsten zijn zo slap als wat, smaken vreemd en er zitten altijd harde witte stukjes in ( bot, kraakbeen etc). Ik vraag het me af of het nou zo een moeite is om die harde stukjes eruit te filteren of fijn te vermalen of weg te laten zodat ik geen kokhals neiging krijg. Het is bijna bij elke supermarkt worst raak met dat vieze spul.

Als ik eenmaal zoiets gemerkt heb ik een product, dan koop ik het nooit meer. :r

Maar met de Bockworsten van Lidl, nog geen vieze stukjes tegengekomen. Hoera _O_

Ik zou haast spontaan naar Duitsland willen rijden voor fatsoenlijke worst en / of Engeland voor een heerlijke sausage voor bij het ontbijt.. Nederlanders kunnen geen worst maken of wat, vaak bij de bakker in de eigengemaakte saucijzen zit ook bot en kraakbeen. Ik snap dat gewoon niet. Het is echt bedroevend de kwaliteit.
Kworkzaterdag 31 juli 2010 @ 15:13
Ik vind die rode worstjes uit Denemarken lekker :9
Dubbyzaterdag 31 juli 2010 @ 15:15
Het lijkt me duidelijk dat je in ieder geval bij een Duitse supermarktketen moet zijn. Lidl bijvoorbeeld. Nederlanders hebben geen verstand van worst; laat staan die koekebakkers van Unox.
Fleischmeisterzondag 22 augustus 2010 @ 20:55
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 13:39 schreef Xenorium het volgende:
Ik zou haast spontaan naar Duitsland willen rijden voor fatsoenlijke worst en / of Engeland voor een heerlijke sausage voor bij het ontbijt.. Nederlanders kunnen geen worst maken of wat, vaak bij de bakker in de eigengemaakte saucijzen zit ook bot en kraakbeen. Ik snap dat gewoon niet. Het is echt bedroevend de kwaliteit.
Ik zit nu in Berlijn en haal die worsten regelmatig, gewoon voor tussendoor omdat het lekker is... Nooit iets gemerkt van harde kraakbeen stukjes, en ik weet wat je bedoelt :r Ook superveel keus, hele muren vol met alle soorten vlees die je kan bedenken :D
Het verschil is vooral de wat grovere textuur (maar nog steeds zonder harde stukjes), ze breken/buigen minder makkelijk en ze zijn groter (maar dat is standaard bij alles wat met vlees en/of bier te maken heeft :P)
charonzondag 22 augustus 2010 @ 21:32
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 16:45 schreef FP128 het volgende:
Los van de goede adviezen die hierboven staan,zou je eigenlijk voor
het ultieme geviel nu de trein naar München moeten pakken en terplekke
een heerlijke bratwurst moeten bestellen :Y
Stap liever in Eisenach uit.

Of, als je er ooit komt, in Hannoverisch Münden zit ook een goede slager :)
Daar moet ik ook altijd wat meenemen.
http://www.schumann-feinkost.de/

Edit: wat krijgen we nou, hij heeft zelfs een Webshop..

[ Bericht 4% gewijzigd door charon op 22-08-2010 21:37:42 ]
Miss_Virgomaandag 23 augustus 2010 @ 09:21
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 15:13 schreef Kwork het volgende:
Ik vind die rode worstjes uit Denemarken lekker :9
Die zijn inderdaad zoooo lekker! Broodjes hotdog uit Denemarken, met van die zure komkommer erop en gebakken uitjes ! Laatst hadden ze die worstjes bij de Lidl. En ze knakken zelfs!
psv01maandag 23 augustus 2010 @ 09:33
limco
http://www.limco.nl/
Xenoriummaandag 30 augustus 2010 @ 16:15
De beste worstjes tot nu toe, beter dan die van de Lidl zijn de Bockworsten van de Aldi. Niet zout, knakken, stevig, geen vies kraakbeen, sappig.

Tot nu toe zijn dat de beste worstjes voor een hotdog die voor een gemiddelde particulier beschikbaar zijn.
golfermaandag 30 augustus 2010 @ 16:49
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 15:13 schreef Kwork het volgende:
Ik vind die rode worstjes uit Denemarken lekker :9
Ik wacht al een jaar op mijn bestelling røde pølser die ik van een Fok!-er uit Denemarken zou krijgen opgestuurd. :')
seasushimaandag 30 augustus 2010 @ 17:02
eigenlijk vind ik een rookworst erin veel lekkerder, en dan een pistoletje en zuurkool curry en gedroogde uitjes.... mag vast geen hotdog meer heten...
Panzerknacker666maandag 30 augustus 2010 @ 19:25
tvp :D
Kworkmaandag 30 augustus 2010 @ 21:13
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 16:49 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wacht al een jaar op mijn bestelling røde pølser die ik van een Fok!-er uit Denemarken zou krijgen opgestuurd. :')
Zijn ze hier niet te krijgen? ;(
golfermaandag 30 augustus 2010 @ 21:24
quote:
Op maandag 30 augustus 2010 21:13 schreef Kwork het volgende:


Zijn ze hier niet te krijgen? ;(
Nee.
Rød Pølse in Nederland verkrijgbaar?