Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!quote:Op dinsdag 22 juli 2008 23:10 schreef prupke het volgende:
biefstuk droogdeppen en peper en zout erop , dan een uur op het rooster in de oven op 60 graden celcius.
Dan boter in de pan en goed heet laten worden, 40 seconden aan elke kant bakken en dan nog in de alu folie
erg mals en erg lekker (wel biefstuk van de haas , want die is het lekkerst )
quote:Op donderdag 24 juli 2008 09:24 schreef beunkster het volgende:
[..]
Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!
Het allermooiste is nog om een zo groot mogelijk stuk van de haas te nemen en het dan aan tafel (of in de keuken) te trancheren, net zoals een rosbief.
Gewoon inderdaad in de oven, hoppa kernthermometertje er in en vooral rustig de tijd er voor nemen.
Zo blijven de sappen optimaal behouden.
Verder lees ik hier wel erg veel onzin, beetje jammer.
Een biefstuk schroei je niet dicht!
Dat is de grootst mogelijke onzin die er bestaat.
Ik kan het zelf uitleggen, maar Heston Blumenthal doet dat veel overtuigender, evenals Harold McGee.
Hier een aflevering over steak and salad van Heston Blumenthal (deel 2 gaat met name over de biefstukfabeltjes):
Er is nog zo'n slager, maar ik ben de naam vergeten... Die levert ook aan toprestaurants.quote:Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:
In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html
Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.
Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
Je hebt natuurlijk slagers en slagers, van die types met van die vleespaketten voor 10 euro wordt je idd niet vrolijk, maar er zijn ook een aantal erg goede vakmensen. In die laatste categorie schaar ik dan ook mijn neef, als mensen 30km komen rijden voor zijn rollade's dan kan het niet slecht zijn. Zijn haasbiefstuk is zo mals, die kan je door een rietje opzuigen..quote:Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:
In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html
Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.
Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
bijna... ik wil em altijd medium-wellquote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Mijn broer, want hij eet geen rood vleesquote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Als je in Amerika een welldone vraagt krijg je volgens onze maatstaven een medium.quote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Is een redelijke richtlijn, maar het hangt wel erg af van de dikte van de biefstuk. Als het een dik stuk is heb je met 1 minuut elke kant braden een biefstuk die nog koud en compleet rauw is in het midden...quote:Op woensdag 23 december 2009 12:07 schreef Snaavel het volgende:
Staat ook al in het Ik heb trek in een biefstuk #3 - Mannen eten vlees Topic
Maar het is wel de ideale Guide voor een perfecte biefstuk..
[ afbeelding ]
Ja dan kan je beter een gebakken schoen eten..quote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
juist, op je schoot voor de televisiequote:Op woensdag 23 december 2009 15:40 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo moet hij er uit zien
Dat is geen biefstuk.quote:Op woensdag 23 december 2009 15:40 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zo moet hij er uit zien
en je moet er natuurlijk voor zorgen dat de biefstuk sowieso op kamertemperatuur is voordat je hem bakt. Als je rechtstreeks uit de koelkast de pan ingooit, dan is het ten eerste slecht voor het vlees en ten tweede is het nog koud van binnen als je hem medium rare wilt.quote:Op woensdag 23 december 2009 14:45 schreef thomaster het volgende:
[..]
Is een redelijke richtlijn, maar het hangt wel erg af van de dikte van de biefstuk. Als het een dik stuk is heb je met 1 minuut elke kant braden een biefstuk die nog koud en compleet rauw is in het midden...
Zwangere vrouwen?quote:Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |