abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60313706
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 23:10 schreef prupke het volgende:
biefstuk droogdeppen en peper en zout erop , dan een uur op het rooster in de oven op 60 graden celcius.
Dan boter in de pan en goed heet laten worden, 40 seconden aan elke kant bakken en dan nog in de alu folie

erg mals en erg lekker (wel biefstuk van de haas , want die is het lekkerst )
Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!
Het allermooiste is nog om een zo groot mogelijk stuk van de haas te nemen en het dan aan tafel (of in de keuken) te trancheren, net zoals een rosbief.
Gewoon inderdaad in de oven, hoppa kernthermometertje er in en vooral rustig de tijd er voor nemen.
Zo blijven de sappen optimaal behouden.

Verder lees ik hier wel erg veel onzin, beetje jammer.
Een biefstuk schroei je niet dicht!
Dat is de grootst mogelijke onzin die er bestaat.
Ik kan het zelf uitleggen, maar Heston Blumenthal doet dat veel overtuigender, evenals Harold McGee.

Hier een aflevering over steak and salad van Heston Blumenthal (deel 2 gaat met name over de biefstukfabeltjes):





"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_60313988
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:24 schreef beunkster het volgende:

[..]

Kijk en dát is nu precies de beste bereidingswijze!
Het allermooiste is nog om een zo groot mogelijk stuk van de haas te nemen en het dan aan tafel (of in de keuken) te trancheren, net zoals een rosbief.
Gewoon inderdaad in de oven, hoppa kernthermometertje er in en vooral rustig de tijd er voor nemen.
Zo blijven de sappen optimaal behouden.

Verder lees ik hier wel erg veel onzin, beetje jammer.
Een biefstuk schroei je niet dicht!
Dat is de grootst mogelijke onzin die er bestaat.
Ik kan het zelf uitleggen, maar Heston Blumenthal doet dat veel overtuigender, evenals Harold McGee.

Hier een aflevering over steak and salad van Heston Blumenthal (deel 2 gaat met name over de biefstukfabeltjes):





Maar probeer in Nederland maar eens echt gerijpt vlees te krijgen...
  donderdag 24 juli 2008 @ 09:52:52 #93
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_60314198
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
zzz
pi_60314358
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
Er is nog zo'n slager, maar ik ben de naam vergeten... Die levert ook aan toprestaurants.
pi_60314656
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 09:52 schreef L.Denninger het volgende:
Tip voor mensen die bij Amsterdam in de buurt wonen:

In Baambrugge zit boerderij de Lindenhoff : http://www.lindenhoff.nl/particulieren/index.html

Die hebben de beste biefstuk die je maar kan krijgen.
Ze leveren aan de beste restaurants, maar maar weinig mensen weten dat je 'm daar ook gewoon particulier kan halen.

Als je die biefstuk hebt hoef je 'm alleen maar in de boter te gooien - je hoeft er verder echt niks mee te doen.
En hop, de lekkerste biefstuk die je ooit gehad hebt in een restaurant - maar dan thuis !
Da's echt even wat anders dan die van de 'gewone' slager of super.
Je hebt natuurlijk slagers en slagers, van die types met van die vleespaketten voor 10 euro wordt je idd niet vrolijk, maar er zijn ook een aantal erg goede vakmensen. In die laatste categorie schaar ik dan ook mijn neef, als mensen 30km komen rijden voor zijn rollade's dan kan het niet slecht zijn. Zijn haasbiefstuk is zo mals, die kan je door een rietje opzuigen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60314702
Ik heb me even geregistreerd op die site van Lindenhoff om de prijze te checken en die zijn alleszins prima. Ossenhaas is bijvoorbeeld ¤ 46,70 per kg. T-bone-steak ¤ 27,50 per kg. Goed te doen!
pi_60314892
http://www.slagerijdeleeuw.nl/index.php?menuID=1&pageID=112

Deze slager heb ik volgens mij wel eens op tv gezien. Schijnt ook erg goed te zijn.
pi_60315084
Slagerij Tol in Hillegersberg, Rotterdam schijnt ook erg goed te zijn. En ik lees net dat de biologische slager bij mij om de hoek (Theo Pronk, Rotterdam) dit jaar is gekozen tot de beste biologisch slager van Nederland. Al weet ik niet in hoeverre smaak daar bepalend voor is geweest. Ik heb er wel eens heel goed vlees gekocht, maar ook wel eens wat minder vlees.
pi_60315241
http://www.superslagerijvandenberg.nl/

Dat is de slager die ik bedoelde, alleen blijkt die man de toko verkocht te hebben aan één of ander groot concern. Niet dat dat per se betekent dat de kwaliteit minder wordt natuurlijk. Het betekent echter wel dat er niet meer aan particulieren wordt geleverd.
pi_60315530
Als echt een keer goed vlees wilt hebben moet je hier es eten, die hebben echt letterlijk de hele wereld afgevlogen op zoek naar het beste vlees, en dat laten ze wekelijks vers invliegen. En het is nog wel aardig betaalbaar ook, maar wel altijd erg druk heb ik begrepen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_60315655
Hmmmm lekkere tvp
  woensdag 23 december 2009 @ 12:07:44 #102
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_75963710
Staat ook al in het Ik heb trek in een biefstuk #3 - Mannen eten vlees Topic
Maar het is wel de ideale Guide voor een perfecte biefstuk..
  woensdag 23 december 2009 @ 12:57:47 #103
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_75965874
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
zzz
pi_75966933
tvp, derde kerstdag moet ik eraan geloven
pi_75967072
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
bijna... ik wil em altijd medium-well
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_75967386
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Mijn broer, want hij eet geen rood vlees
pi_75967638
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Als je in Amerika een welldone vraagt krijg je volgens onze maatstaven een medium.
Dus daar bestel ik altijd ietsjes hoger.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
pi_75970555
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:07 schreef Snaavel het volgende:
Staat ook al in het Ik heb trek in een biefstuk #3 - Mannen eten vlees Topic
Maar het is wel de ideale Guide voor een perfecte biefstuk..
[ afbeelding ]
Is een redelijke richtlijn, maar het hangt wel erg af van de dikte van de biefstuk. Als het een dik stuk is heb je met 1 minuut elke kant braden een biefstuk die nog koud en compleet rauw is in het midden...
Kom je hier vaker, of loop je stage?
pi_75972709
Sukkel,

Er komt geen bloed uit maar vleesvocht............
Op een dag drink je geen bier meer.
Dan drink je Grolsch!!
  woensdag 23 december 2009 @ 15:37:27 #110
267465 Snaavel
Appeltaartenbakker!
pi_75972876
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Ja dan kan je beter een gebakken schoen eten..
Bij mij moet de biefstuk lekker rood van binnen zijn..
pi_75973022






Zo moet hij er uit zien
  woensdag 23 december 2009 @ 16:24:20 #112
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_75974884
quote:
Op woensdag 23 december 2009 15:40 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo moet hij er uit zien
juist, op je schoot voor de televisie
  woensdag 23 december 2009 @ 16:48:39 #113
20716 tonja
twitch.tv/tonjatekenshow
pi_75975917
Ziet er goed uit, wel een beetje een groot stuk vlees zeg!
►►►https://www.twitch.tv/tonjatekenshow ◄◄◄◄
pi_75976008
T-Bone denk ik.
A.F.C. Ajax - Piet de Visser
pi_75976780
Biefstuk is nooit te groot
  woensdag 23 december 2009 @ 17:26:46 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75977240
quote:
Op woensdag 23 december 2009 15:40 schreef Gesloten het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Zo moet hij er uit zien
Dat is geen biefstuk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_75977377
quote:
Op woensdag 23 december 2009 14:45 schreef thomaster het volgende:

[..]

Is een redelijke richtlijn, maar het hangt wel erg af van de dikte van de biefstuk. Als het een dik stuk is heb je met 1 minuut elke kant braden een biefstuk die nog koud en compleet rauw is in het midden...
en je moet er natuurlijk voor zorgen dat de biefstuk sowieso op kamertemperatuur is voordat je hem bakt. Als je rechtstreeks uit de koelkast de pan ingooit, dan is het ten eerste slecht voor het vlees en ten tweede is het nog koud van binnen als je hem medium rare wilt.
pi_75977528
quote:
Op woensdag 23 december 2009 17:26 schreef golfer het volgende:

[..]

Dat is geen biefstuk.
Dat kun je wel zeggen ja Lekkere t-bone hoor.
  Redactie Games donderdag 24 december 2009 @ 10:16:40 #119
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_76005349
Over 2 dagen een stuk hert op bord krijgt .. Ben benieuwd..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
pi_76019258
quote:
Op woensdag 23 december 2009 12:57 schreef _Led_ het volgende:
Zijn er uberhaupt mensen die biefstuk 'well-done' lekker vinden ?
Zwangere vrouwen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')