abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60148787
Mmm... gebakken motten!
/\oo/\
pi_60148823
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:40 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik hang graag de betweter uit, zo blijkt, dus waarom nu niet.


De zout

sorry ben verder nooit zo'n taalnazi, maar deze kon ik niet laten...

Ik zou mijn biefstuk ook van te voren, snel dichtschroeien, vuur wat lager, niet bewegen en nogmaals rauw van binnen! Ohja en bloed (of sap whatever) is rood veel lekkerder dan van dat vieze gebakken bloed (zoals mijn moeder dat maakte )
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:44:56 #28
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60148838
Er moest staan 'de zouten zorgen voor'

Mea maxima culpa
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:48:00 #29
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_60148884
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:39 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Sinds mijn hersenkronkels. Nee echt, vleessappen zijn ok, mits ze niet rood zijn. Dat krijg ik gewoon niet binnen .
Oh nou ok.

Ik bak hem kort aan op een vrij heet vuurtje. Zonder kruiden, zonder zout. He-le-maal niks.

En dan opeten.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 16 juli 2008 @ 17:57:04 #30
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_60149042
Peperen voor het bakken, want de smaak van peper wordt er beter van.
Zouten na het bakken, want anders onttrekt het zout water aan het vlees.
Heel heet vuur, heel korte baktijd.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
  woensdag 16 juli 2008 @ 18:00:03 #31
220836 rinzzz
Zoekt en gij zult moe worden.
pi_60149105
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:44 schreef zatoichi het volgende:

[..]

sorry ben verder nooit zo'n taalnazi, maar deze kon ik niet laten...

Ik zou mijn biefstuk ook van te voren, snel dichtschroeien, vuur wat lager, niet bewegen en nogmaals rauw van binnen! Ohja en bloed (of sap whatever) is rood veel lekkerder dan van dat vieze gebakken bloed (zoals mijn moeder dat maakte )
Tja, dat is een kwestie van smaak natuurlijk, doe mij maar doorbakken hoor...
pi_60149311
Ik ga op SHE's kookgodinnerij af. Wens me succes.
pi_60149365
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:44 schreef zatoichi het volgende:

[..]

sorry ben verder nooit zo'n taalnazi, maar deze kon ik niet laten...
De zout is Rotterdams.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  woensdag 16 juli 2008 @ 18:16:12 #34
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60149405
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 18:14 schreef heiden6 het volgende:

[..]

De zout is Rotterdams.
Shit, die had ik ook kunnen verzinnen
pi_60149424
Succes, en pics plaatsen!
pi_60149664
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 18:16 schreef SHE het volgende:

[..]

Shit, die had ik ook kunnen verzinnen
Is echt zo, heb het gelezen in een boekje over Rotterdams dialect.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_60150031
Wat ik zelf doe:

Biefstuk een half uur voor bereiding uit de koelkast halen.Biefstuk kruiden voor het bakken, beetje roomboter en olijfolie/zonnebloemolie in de pan. Boter goed heet laten worden, biefstuk erin, ongeveer 1.5 minuut per kant. Vervolgens vuur laag zetten en een deksel op de pan, minuutje of 4,5. Daarna biefstuk uit de pan halen testen of ie gaar is.

Testen of ie gaar is doe je door heel zacht met je vork (zonder te prikken op het vlees te drukken.
Als dat vlees hetzelfde meeveert als:

- de muis van je hand als je je duim gewoon recht hebt, is de biefstuk rood.
- de muis van je hand als je je duim naar je middelvinger laat wijzen, is ie rosé.
- de muis van je hand als je je duim naar je pink wijst, dan is ie bijna doorbakken tot gaar.

En als ie dan nog niet zo gaar is als je wil, wikkel de biefstuk even in alumiumfolie, en dan gaart ie nog heel zacht verder.

Het is ff een uitleg, maar trust me. Het werkt.
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_60150827
Er is volgens mij ook een kookboekje. 15 recepten die een man moet kunnen maken ofzo waarin de koks van loutje ofzo in amsterdam uitleggen hoe zij hunbiefstuk maken.
  woensdag 16 juli 2008 @ 19:36:19 #39
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60150831
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 18:14 schreef heiden6 het volgende:

[..]

De zout is Rotterdams.
Ech wel

Zouten & kruiden van de biefstuk vóór het bakken vind ik eigenlijk ook lekkerder. Ik gebruik altijd een half pakje roomboter voor 2 biefstukken met een beetje olie erbij, ze gaan dan lekker zwemmen. Je hebt ook een goed hoog vuur nodig, maar niet té. Ik kook het liefste op gas trouwens, want dan kan je de vlam goed zien.
quote:
- de muis van je hand als je je duim gewoon recht hebt, is de biefstuk rood.
- de muis van je hand als je je duim naar je middelvinger laat wijzen, is ie rosé.
- de muis van je hand als je je duim naar je pink wijst, dan is ie bijna doorbakken tot gaar.
pi_60152427
dichtschroeien aan beide kanten goed, daarna in aluminium minuutje laten rusten en je hebt heerlijke medium-rare biefstuk
pi_60152515
alleen jammer dat je biina nergens meer een goed lapje biefstuk kan kopen.
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
  woensdag 16 juli 2008 @ 20:52:06 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_60152563
quote:
Komt vrijwel overeen met mijn al gegeven tip.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 juli 2008 @ 21:57:12 #44
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60154056
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 20:49 schreef gebruikersnaam het volgende:
alleen jammer dat je biina nergens meer een goed lapje biefstuk kan kopen.
Sligro! Absoluut top biefstukjes.
Mijn keurslager bakt er in elk geval niets van; ik vind de biefstukken daar zeer matig. De super is al helemaal treurig.
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:12:10 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_60154413
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 21:57 schreef SHE het volgende:

[..]

Sligro! Absoluut top biefstukjes.
Mijn keurslager bakt er in elk geval niets van; ik vind de biefstukken daar zeer matig. De super is al helemaal treurig.
Die van de Albert Heijn zijn echt om te janken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_60154475
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:12 schreef Muck het volgende:

[..]

Die van de Albert Heijn zijn echt om te janken
Ook die vacuüm units? De Ribeye's daarvan vind ik uitstekend
pi_60154544
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 21:57 schreef SHE het volgende:
De super is al helemaal treurig.
Bij een test van Kassa bleek 2 op de 5 biefstukken uit de supermarkt niets eens biefstuk

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=467513

maar de AH vind ik zelf echt om te huilen, vorige keer zaten daar in de 'biefstuk' heel veel pezen en hij was zo taai als een schoenzool ondanks dat hij er van binnen perfecto uitzag

[ Bericht 13% gewijzigd door Trusten op 16-07-2008 22:23:03 ]
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:21:45 #48
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_60154640
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 21:57 schreef SHE het volgende:

[..]

Sligro! Absoluut top biefstukjes.
Mijn keurslager bakt er in elk geval niets van; ik vind de biefstukken daar zeer matig. De super is al helemaal treurig.
Vraag: waarom vind je de biefstukken van je keurslager matig?
  woensdag 16 juli 2008 @ 22:29:00 #49
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_60154809
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:17 schreef Trusten het volgende:

[..]

Bij een test van Kassa bleek 2 op de 5 biefstukken uit de supermarkt niets eens biefstuk

http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=467513
Verbaasd me niets; alleen al als ik die inkepingen zie ik dat treurige draderige vlees dan draait mijn maag om.
Biefstuk eet ik niet elke dag, niet eens elke week, maar als ik 'm eet dan wil ik 'm verdomme ook van de haas en van een beetje actieve koe. Niet zo'n bejaarde droefsnoet.
Maar dat snappen ze hier niet.
Ik eet mijn biefstuk praktisch rauw ( bleu ), dus ik proef het direct. Er zijn hier nogal wat stukken vlees in de prullenbak beland hoor.

Zelfde voor entrecote/T-bone , ribeye. Ik heb nog nooit een goede gegeten van een slager of super. Enige adres daarvoor is de groothandel; daar kan je'm ook mooi aan 1 stuk kopen, zodat je zeker weet dat niemand 'm verkloot door het verkeerd te snijden. Scheelt ook de lullige lapjes.
We hebben hier echt de meest laffe lapjes op deze planeet; zelfs de Turken maken vlees niet zo taai als hier. ( no pun Clums, jij ouwe griller jij )
pi_60154878
Ik ben nog wel eens ruzie gehad met de slager toen ik om een grotere hoeveelheid biefstuk. Hoorde ik hem achter in z'n zaak op lappen vlees meppen. In de super zie je vaak nog gaatjes overal in het vlees zitten van een machinale mals-maak-machine.
SHE heb jij al eens die vacuüm units van de AH geprobeerd?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')