quote:
Op woensdag 16 juli 2008 17:32 schreef clumsy_clown het volgende:Wel schudden, niet schudden, wel zouten, niet zouten. CUL is verdeeld

.
Ik hang graag de betweter uit, zo blijkt, dus waarom nu niet.
Over het zouten van biefstuk is sowieso verdeeldheid, ook onder koks.
De waarheid is echter dat vooraf zouten bij biefstuk juist een pre is. Om de simpele reden dat de biefstuk een dikker stuk vlees is; en wanneer je deze goed dichtschroeit, niets aan sappen verliest.
De zout zorgt juist voor die mooie, bruine, crispy korst en dat botermalse binnenste.
Het verbod op vooraf zouten geldt weer wel voor sirloin, t-bone of entrecote. Die zijn platter en drogen snel uit, ondanks de vetten. Die kun je echter wel vooraf kruiden met goede steak kruiden ( zonder zout ) .
Onder het grillen bestrijken met gezoute roomboter is helemaal steak-heaven.
Daarna indien gewenst nog zout toevoegen, maar ik doe dat zelf nooit..nergens voor nodig. Die steaks zijn als ontzettend smaakvol van zichzelf.
Een biefstukje is heel mager en neutraal van smaak; die kan wel een oppepper gebruiken.