Dat was ik sowieso niet van plan, denk dat ik het effe door de hete pan met beetje olie heen haal.quote:Op maandag 14 juli 2008 14:11 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Je kunt spinazie an sich prima 'rauw' eten, is best lekker. Maar ik zou het wel even opwarmen omdat je toch ook warme pasta wilt, niewaaa
Stay away from the water, thoughSpinazie koken in water, zo deed mijn moeder het. En dan heb je zo'n groen plasje op je bord
Klinkt lekker.quote:Op maandag 14 juli 2008 14:03 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Taglaitelle met tomaat en spinzie. Dit is het recept overigens ongeveer:
Was de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper een uitje en knoflook en fruit dit in een koekenpan in wat olijfolie.
Voeg de stukjes tomaten toe en laat het mengsel in 30 minuten sudderen. Eventueel met een staafmixer pureren. Kook de pasta al dente. Was de spinazie en kook deze in een laagje water. Giet de pasta en de spinazie af.
Meng de ricotta door de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
Roer de tomatensaus door de pasta en voeg vervolgens het ricottamengsel toe.
Och, dan passen we goed naast elkaar...quote:
Ik zit thuis bijna nooit achter de PC, dus foto's maken en uploaden is niet echt een optie. Zal wel zeggen hoe het smaakte, ook goed?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:14 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Klinkt lekker.![]()
Ik denk dat het met de kledderzooi nog wel meevalt als je het stoomt, dat is inderdaad wel zo als je het in water kookt. En als Jamie het zegt....![]()
Maak je wel een foto?
Paar maanden posten zegt toch niets en volgens mij zie ik vaak genoeg mensen reageren op je? Of ben ik scheel, dat is best mogelijk hoorquote:Op maandag 14 juli 2008 14:13 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
quote:Op maandag 14 juli 2008 14:14 schreef Muck het volgende:
even op uitdrukkelijk verzoek:
obli, mijn lieve, lieve obli, bedankt voor je lieve woorden
sla me niet
Oh Muck, dat is shit. Ga maar even lekker je moeder verwennen.quote:Op maandag 14 juli 2008 14:16 schreef Muck het volgende:
Maar goed, hoe lief ik jullie ook vind, ik moet er weer vandoor
Mijn moedertje had al een hernia, maar nu is ze nog gevallen ook en heeft ze een gekneusde enkel, waardoor ze helemaal niks meer kan
Maar even langs met een bloemetje![]()
![]()
??quote:Op maandag 14 juli 2008 14:15 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Och, dan passen we goed naast elkaar...
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
inderdaad, volgens mij doe je geowon mee met het 'gesprek'. Alleen stel je vragen vaak op een erg dringende manier, waardoor ik de neiging krijg gewoon niet te antwoorden. Dat hele gedoe met die kat van anthraxx bijvoorbeeld, stuur de beste vent een pm, het gaat verdorie over een stomme poes. En dit, tsja, als wij het niet weten, kijk ergens op i-net, of probeer het gewoon..quote:Op maandag 14 juli 2008 14:16 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Paar maanden posten zegt toch niets en volgens mij zie ik vaak genoeg mensen reageren op je? Of ben ik scheel, dat is best mogelijk hoor
enne ik post hier ook pas een paar maanden en heb er een paar ontmoet maar pas twee weken terug ..
ik ben gewoon charming denk ik
(ja dat is dus een geintje!)
Vooruit, dat mag ook.quote:Op maandag 14 juli 2008 14:15 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik zit thuis bijna nooit achter de PC, dus foto's maken en uploaden is niet echt een optie. Zal wel zeggen hoe het smaakte, ook goed?
We zijn bijna allemaal zo eerlijk in dit topic, ik dacht laat ik ook eens eerlijk zijn.quote:
Oeh, dat is ECHT DIVINEquote:Op maandag 14 juli 2008 14:24 schreef DarkElf het volgende:
Oh CF: morgen ga ik de aubergine plakjes maken met de yoghurt/tahin drek en granaatappelmelasse toestand enzo
(oh dat klinkt wel vies zo)
Oh echt?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:27 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Oeh, dat is ECHT DIVINE
Ik had net bedacht om dat te gaan maken als jij komt etenHou je van verse pasta?
Ik heb een lekker recept voor gevulde pasta met pompoen, feta en garam masala. Erg Fusionquote:Op maandag 14 juli 2008 14:30 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Oh echt?(ik liep zaterdag bij "de" turk en zag de granaatappelmelasse staan en toen bedacht ik me ineens dat ik dat nog eens moest maken...
verse pasta mmmmm zalig! Groot fan van!
(als er maar geen enge carbonarra saus opzit, brr... heb altijd het idee dat je bij elke hap meer dichtslibt ervan)
Hè? Ik geloof niet dat ik je helemaal snap?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:27 schreef Oblivion het volgende:
[..]
We zijn bijna allemaal zo eerlijk in dit topic, ik dacht laat ik ook eens eerlijk zijn.
Ik ga dus aan de race-kak van veel kersen.
Inderdaad, never mind!quote:Op maandag 14 juli 2008 14:33 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Hè? Ik geloof niet dat ik je helemaal snap?
Nou ja, never mind
Klinkt erg goed, ben benieuwd!quote:Op maandag 14 juli 2008 14:32 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik heb een lekker recept voor gevulde pasta met pompoen, feta en garam masala. Erg Fusionmet tomatensaus.
Spaghetti carbonara vind ik overigens ongeveer het lekkerste eten wat er is
Ik snap de afkeer van Carbonara ook niet...quote:Op maandag 14 juli 2008 14:32 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik heb een lekker recept voor gevulde pasta met pompoen, feta en garam masala. Erg Fusionmet tomatensaus.
Spaghetti carbonara vind ik overigens ongeveer het lekkerste eten wat er is
terechtquote:Op maandag 14 juli 2008 14:34 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Kersen, daar ben ik dus wel een groot fan van!
te rijk, te zout, te romig...quote:Op maandag 14 juli 2008 14:35 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik snap de afkeer van Carbonara ook niet...
Doet hij slim; mensen voelen zich zo creatief enzoquote:Op maandag 14 juli 2008 14:32 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Als je dat in je kookboek wil zetten moet je met iest speciaal komen en al helemaal niet zeggen dat jezelf maar wat moet experimenteren.
lekker met je handjes aan je eten zitten, jeweetsquote:Op maandag 14 juli 2008 14:37 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Doet hij slim; mensen voelen zich zo creatief enzo
Nou, nu kom ik even op voor Jamie.quote:Op maandag 14 juli 2008 14:32 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ik ben overigens ook verre van een fan van Jamie.
Ik vind'de meeste recepten verre van vernieuwend, maar ik heb dit boek van mijn vriendinnetje gehad, dus ik moet er toch wel wat aan doen.
Weet je wat ik irritant vind?
Er staat een recept in voor een broodje hamburgermet een heel verhaal over z'n pa erbij en dat ze razendpopulair waren. Dus ik benieuwd....
Niks bijzonders. Het is zelfs nog erger. Hij schrijft ook gewoon dat je zelf maar met kruiden moet proberen wat je lekker lijkt. Wat is dat voor een bullshit.
Een hambuirger kan ik echt wel zelf maken. Als je dat in je kookboek wil zetten moet je met iest speciaal komen en al helemaal niet zeggen dat jezelf maar wat moet experimenteren.
Als je een beetje nadenkt prik je daar toch gewoon doorheen?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:37 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Doet hij slim; mensen voelen zich zo creatief enzo
Iedere aap weet toch hoe je een hamburger moet maken?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:38 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Nou, nu kom ik even op voor Jamie.
Hij WIL juist dat je gaat experimenteren!![]()
Niemand heeft dezelfde smaak en overal wordt anders gekookt.
Als je dus een prima "basis" recept hebt dan kan je van daaruit heel veel dingen laten vloeien.
Ben zelf ook niet echt goed in het experimenteren, maar wel beter dankzij Jamie...![]()
Met zijn lispje..
Nou ik heb wel eens ergens gelezen hoeveel boeken hij al verkocht heeft dus t antwoord op jouw vraag is wrs: neequote:Op maandag 14 juli 2008 14:40 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Als je een beetje nadenkt prik je daar toch gewoon doorheen?
Nope, ben ik het niet mee eens...quote:Op maandag 14 juli 2008 14:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Iedere aap weet toch hoe je een hamburger moet maken?
Dat zou je nog weleens fors tegen kunnen vallen... CUL-SC'ers zijn niet echt de gemiddelde nederlander, wat dat betreft. Er zijn behoorlijk wat mensen die enkel diepvrieshamburgers eten!quote:Op maandag 14 juli 2008 14:41 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Iedere aap weet toch hoe je een hamburger moet maken?
Zou je het niet een keer willen proberen?quote:Op maandag 14 juli 2008 14:55 schreef Troel het volgende:
Ik heb nog nooit zelf een hamburger gemaakt hoor
Heb me er nog nooit echt in verdiept ook. Ik heb daar een goede slager voor
Ik maak soms wel gehaktballenEn die vind ik gedraaid lekker, maar het zal voor sommige mensen niet veel soeps zijn
Ik ben altijd in voor proberenquote:Op maandag 14 juli 2008 14:57 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Zou je het niet een keer willen proberen?
Of denk je, nah laat maar, ik haal ze wel kant en klaar.
quote:Op maandag 14 juli 2008 15:00 schreef Troel het volgende:
[..]
Ik ben altijd in voor proberenEr zijn een heleboel dingen die ik nog wil proberen. En, eerlijk is eerlijk, ik denk dat een goede eigengemaakte hamburger op de barbecue lekkerder is dan eentje van de slager, ook al heb je een goede
quote:Op maandag 14 juli 2008 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Weet je wat het ook met Jamie is, hij is zo groot geworden vanwege z'n image en niet zozeer vanwege zijn kookkunsten. Althans dat gevoel heb ik erbij. Soort van boyband gevoel zeg maar.
quote:Van jongs af aan was Jamie Oliver (1975) al te vinden in de pub van zijn ouders, The Cricketers in Clavering. Op zijn elfde stond hij liever daar in de keuken groenten te snijden dan erop uit te gaan met zijn vrienden.
Het was dan ook een logische stap naar het Westminster catering college, waarna hij stage liep in Frankrijk. Weer terug in London ging Jamie aan de slag bij Antonio Carluccio, waar hij onder leiding van Gennaro Contaldo de heerlijkste pasta's en foccacia's leerde maken.
Bij zijn volgende werkgever, het River Cafe, kwam hij voor het eerst voor de camera, waarna zijn televisiecarrière een feit was? The Naked Chef was geboren!
Enkele televisieseries en kookboeken later gaat Jamie een stapje verder en begint hij zijn eigen opleidingsrestaurants, Fifteen, gericht op kansarme jongeren. Na London en Amsterdam worden er inmiddels over de hele wereld Fifteen-restaurants geopend.
Momenteel maakt hij zich hard voor gezondere maaltijden voor kinderen. De campagne met de titel 'Feed me better' moet zorgen voor gezondere en smaakvollere maaltijden op scholen. Oliver wil hiermee het schoolmaaltijden-systeem, waar al jaren een snackcultuur heerst, veranderen. Kinderen in de groei moeten gezond eten, is zijn instelling. Hij krijgt hierbij steun van de Britse overheid. Ook in Nederland wordt deze campagne met interesse gevolgd. Het tv-programma over dit project trok wekelijks bijna 1 mln kijkers.
Van zijn boeken zijn in Nederland in totaal zo'n 1,5 miljoen stuks verkocht. Zijn laatste boek, Jamie's Italië, staat al maanden in de top 10 van de best verkochte boeken.
Beter inlezenquote:Op maandag 14 juli 2008 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Weet je wat het ook met Jamie is, hij is zo groot geworden vanwege z'n image en niet zozeer vanwege zijn kookkunsten. Althans dat gevoel heb ik erbij. Soort van boyband gevoel zeg maar.
Ik zeg dus al dat ik dat gevoel erbij heb. Ik zeg ook niet dat hij niks kan, maar ik denk wel dat er (en nu moest ik even denken hoeveel ik neer zou zetten) duizenden andere koks zijn die dit ook kunnen. Innovatief is het allemaal niet. Nou moet ik zeggen dat dat bij heel veel beroemde koks zo is, maar ik vind hem ook gewoon vervelend.quote:Op maandag 14 juli 2008 15:17 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Weet je wat het ook met Jamie is, hij is zo groot geworden vanwege z'n image en niet zozeer vanwege zijn kookkunsten. Althans dat gevoel heb ik erbij. Soort van boyband gevoel zeg maar.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |