FOK!forum / Televisie / Klootwijk aan Zee - Verder in 2008
golferdonderdag 31 mei 2007 @ 16:46
Vanaf vanavond weer te zien.
Wouter Klootwijk ( van de Keuringsdienst van Waarde) over alles wat met voedsel uit zee te maken heeft.

Nieuwe serie, ander vervoermiddel. Klootwijk aan Zee op de fiets. Televisie zoals TV bedoeld is. Mooie plaatjes, weinig woorden en groot nieuws. Voor het eerst vertoond; mosselsex in een afwasteiltje.

Klootwijk fietst naar de Waddenzee om de uitvinder te ontmoeten van de meest luie vorm van mosselvisserij. Je hangt een touwtje in zee en na een week zitten er mosselen aan vast.

Dan naar Zeeland om bij de plechtige conceptie aanwezig te zijn van drie miljoen mosselen tegelijk.

Ook in deze eerste aflevering: hoe maken ze in Yerseke van katholieke mosselen protestantse. En kun je werkelijk alles eten wat in zee groeit? Het antwoord is zo goed als ja, maar
of je het lust?

Te zien vanaf donderdag 31 mei 2007 op
Nederland 2, 21.25 uur.

Website: http://www.klootwijkaanzee.nl/
Pilesdonderdag 31 mei 2007 @ 17:20
Ik hoorde het op de radio
Ga zeker weer kijken
Martijn_77donderdag 31 mei 2007 @ 19:28
Mmmm, straks even de video instellen
Pilesdonderdag 31 mei 2007 @ 21:54
Toch mooi, die 'echte' Zeeuwse mosselen
golferdonderdag 31 mei 2007 @ 21:58
Die gebakken zeester was ook niet echt een succes.
Pilesdonderdag 31 mei 2007 @ 21:58
quote:
Op donderdag 31 mei 2007 21:58 schreef golfer het volgende:
Die gebakken zeester was ook niet echt een succes.
Echt ranzig
kabouter.mutsdonderdag 31 mei 2007 @ 22:30
Geweldig weer!!!
Ik heb genoten.
MissHobjevrijdag 1 juni 2007 @ 01:09
Ahh das mooi weer, ik zat er al op te wachten.. die tsjek ik dan later vandaag
David Lettermanzaterdag 2 juni 2007 @ 15:40
Blijft een prachtig programma!
okee6donderdag 7 juni 2007 @ 19:39
Was een beetje slapjes, veel doorlooptijd zeg maar met weinig informatie. Al een minuut of vier gevuld met fietsen op 24 minuten uitzending. Nu was het het net of hij boodschappen deed, het was ook al een soort van promo-blok.

vanavond om 21.25 uur over hengelen naar makreel, tonijn en de ansjovis.
golferdonderdag 7 juni 2007 @ 21:28
Nu dus weer.
golferdonderdag 7 juni 2007 @ 21:56
Die tonijnvisser die even die beesten op het dek dood sloeg.
kabouter.mutsvrijdag 8 juni 2007 @ 09:11
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 21:56 schreef golfer het volgende:
Die tonijnvisser die even die beesten op het dek dood sloeg.
Als ze dan toch dood moeten dan maar zo snel mogelijk
Goeie tip voor als ik zelf wat vang en geen knuppel mee heb.
Was weer erg leuk!!
Ik kan niet wachten tot volgende week.
Mijn zoon van 8 vind het trouwens ook erg leuk om naar te kijken.
Hij was uit bed (ziek)
okee6woensdag 13 juni 2007 @ 18:18
Vreemd dat ze de zeesterren lieten staan, dat was geen vertoning. Eet dan je bord leeg!
golferdonderdag 14 juni 2007 @ 16:09
Vanavond niet.
Pas weer volgende week donderdag.
Frollodonderdag 14 juni 2007 @ 16:11
quote:
Op woensdag 13 juni 2007 18:18 schreef okee6 het volgende:
Vreemd dat ze de zeesterren lieten staan, dat was geen vertoning. Eet dan je bord leeg!
'Niels lust werkelijk álles', was het vaste zinnetje in het vorige seizoen. Nou, niet dus.
golferdonderdag 21 juni 2007 @ 15:04
Vanavond dus weer.
kabouter.mutsdonderdag 21 juni 2007 @ 20:02
Jup ik zit er al klaar voor.
Pietverdrietdonderdag 21 juni 2007 @ 20:02
Genieten
Ben zelf trouwens niet gek op zoetwatervis.
golfervrijdag 22 juni 2007 @ 00:12
Video bekeken.

Was weer leuk. Vooral dat stukje over die voorntjes die naar Rusland ge-exporteerd worden.
En op het laatst met z'n vreemde vriend Niels die viste met een illegaal kruisnet.

Snoekbaars heb ik trouwens wel eens in een restaurant gegeten, prima te doen. Brasem en voorntjes lijken mij minder.
Pietverdrietvrijdag 22 juni 2007 @ 07:30
Het hele woord Karper is niet gevallen viel me op, terwijl dat in oosteuropa veel wordt gegeten en in NL een plaag is. Maar wellicht wordt er niet op gevist (beroepsvissers)? Heb wel in NL op viskramen Karper gezien.
reclamedoosvrijdag 22 juni 2007 @ 08:23
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 07:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Het hele woord Karper is niet gevallen viel me op, terwijl dat in oosteuropa veel wordt gegeten en in NL een plaag is. Maar wellicht wordt er niet op gevist (beroepsvissers)? Heb wel in NL op viskramen Karper gezien.
Volgens mij valt het wel mee met "de plaag" van karpers. De meeste worden uitgezet om de plantenstand van het water op peil te houden. Geen idee hoe ze smaken, maar vast wel lekker. Chinezen zijn ook dol op karpers (en op alles wat ooit geleeft heeft).
Snoek heb ik wel eens gegeten, en was erg lekker. Alleen barst het van de graten.
kabouter.mutsvrijdag 22 juni 2007 @ 10:35
Snoekbaars en baars eet ik wel. (baars vangt mijn zoontje nogal eens)
Voorntjes nog niet geprobeerd.
Hoorde ik nou dat je kleine voorntjes met graat en al kan bakken en eten? (2 sneetjes erin en bakken maar?)
Toch eens proberen.
okee6vrijdag 22 juni 2007 @ 12:14
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 07:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Het hele woord Karper is niet gevallen viel me op, terwijl dat in oosteuropa veel wordt gegeten en in NL een plaag is. Maar wellicht wordt er niet op gevist (beroepsvissers)? Heb wel in NL op viskramen Karper gezien.
Een karper is een gratenzak, niet eventjes in 20 minuten binnen te krijgen. Misschien dat het met een uur eettijd wel lukt, maar dat geduld zou ik niet opbrengen.
MissHobjevrijdag 22 juni 2007 @ 23:36
Zo ik ben de 2 gemiste afleveringen aan het kijken, goed programma nog steeds en leerzaam.
Pileswoensdag 9 juli 2008 @ 20:33
Waarom op vakantie gaan en ver reizen? Op de tv is het avontuur. Met Klootwijk aan Zee.

Klootwijk aan Zee trekt een blik sardines open en vraagt zich opeens af waarom alle visjes even groot zijn en waar de koppen bleven en de staart. In Marokko vangt Klootwijk sardines op een kottertje met een bemanning van dertig koppen en eentje in een piepklein bootje in zee wiens taak het is om niet te verdrinken. Met visbioloog Niels Daan zwerft hij over de vismarkt van Agadir, redt een katje van de hongerdood en ontdekt een nieuwe Marokkaanse frisdrank met een oer-Nederlandse naam. Maar bovenal, Klootwijk ontdekt aan zee het geheim van de sardines in blik en vindt het antwoord op de vraag, is de vis de baas of het blikje?.

http://www.tvgids.nl/programmadetail/?ID=7178404

Datum en tijdstip: vanaf dinsdag 9 juli 2008, 20:50-21:25 uur op Nederland 2

[ Bericht 0% gewijzigd door Piles op 09-07-2008 20:54:37 ]
Pileswoensdag 9 juli 2008 @ 20:35
Mag ik deze even een gigantische kick geven: Klootwijk aan Zee - Verder in 2008

Hier mag wat mij betreft ook gelijk een slotje op, maar dan weten jullie tenminste dat er een nieuwe serie is

Klootwijk aan Zee - Verder in 2008 dus
Symerwoensdag 9 juli 2008 @ 20:46
Wat een beschrijving
Erasmowoensdag 9 juli 2008 @ 20:56
*trekt een blikje open en gaat kijken*
Erasmowoensdag 9 juli 2008 @ 21:01
Appelsap!
Pileswoensdag 9 juli 2008 @ 21:07
Mooie vangst

Tering, dat lossen gaat rap
Erasmowoensdag 9 juli 2008 @ 21:13
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 21:07 schreef Piles het volgende:
Mooie vangst

Tering, dat lossen gaat rap
Prachtig om te zien hoe dat gaat!
Pileswoensdag 9 juli 2008 @ 21:19
Apart, maar leuk programma blijft het
Frollodonderdag 10 juli 2008 @ 07:23
Shockerend om Niels eens buiten zijn schuurtje te zien!

Mooi programma, ik heb het nog nooit gemist.
Alleen, tja, die act van 'Ik doe net alsof ik er héélemaal niks van afweet' begint nu wel een beetje sleets te raken. Kom op man, je bent al decennia voedseljournalist, doe nou niet net alsof je niet weet hoe surimi wordt gemaakt of dat je nog nooit gehoord hebt dat sardientjes worden geknipt.
Bij de Keuringsdienst is dat 'van den domme houd'-trucje toch leuker, als ze klantenservices gaan bellen en zo.

Maar goed, het blijft een interessant programma en die beelden zijn zo mooi! Geniaal camerawerk.
Erasmodonderdag 10 juli 2008 @ 07:49
Ook die spraakverwarring he

>Bent u een visser?
<Ja een sardinevisser
>Zou ik misschien een keer mee mogen?
<Wij vissen op sardines ja
Scrutinizerdonderdag 10 juli 2008 @ 16:45
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 07:23 schreef Frollo het volgende:

die beelden zijn zo mooi!
Gister was het inderdaad uitzonderlijk mooi
Gelliusvrijdag 11 juli 2008 @ 14:23
Frollo? U hier, als liefhebber van de ongeïnspireerde hap voer?
Frollovrijdag 11 juli 2008 @ 14:25
Shit.
Eyeopenerzaterdag 12 juli 2008 @ 11:40
Mooi programma! Alleen de verspilling vind ik vrij stuitend, zo'n goed product in veevoer verwerken
Pileswoensdag 16 juli 2008 @ 20:11
Vanavond weer
Felixawoensdag 16 juli 2008 @ 20:14
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 20:11 schreef Piles het volgende:
Vanavond weer
Over paling!
lurf_doctorwoensdag 16 juli 2008 @ 20:19
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 20:14 schreef Felixa het volgende:

[..]

Over paling!
idd, vandaar effe een TerugVindPaling
Pileswoensdag 16 juli 2008 @ 20:19
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 20:14 schreef Felixa het volgende:

[..]

Over paling!
quote:
Een van de meest geheimzinnige vissen is de paling. En een van de lekkerste visproducten is gerookte paling uit het IJsselmeer. In (voormalige) vissersdorpen rond de Zuiderzee is volop IJsselmeerpaling te koop. Maar hoe kan dat nou? Het gaat slecht met de paling, er wordt alsmaar minder van gevangen. Klootwijk aan Zee ontdekt het geheim van de IJsselmeerpaling. Het IJsselmeer is verhuisd en katholiek geworden.
Had ik gelijk wel kunnen posten eigenlijk
Felixawoensdag 16 juli 2008 @ 20:45
Ik moet wel kijken: ik woon in het palingdorp der palingdorpen!!
golferwoensdag 16 juli 2008 @ 20:55
Nu dus weer een aflevering te zien.
golferwoensdag 16 juli 2008 @ 20:56
Kijken weer.
Pileswoensdag 16 juli 2008 @ 21:03
"Do you know where I am? "
"No, sorry "

Felixawoensdag 16 juli 2008 @ 21:12
Mooi verhaal over St Patrick en die slangen!
Steven184woensdag 16 juli 2008 @ 21:18
Paling, en onze zeebioloog is weer buiten zijn hutje. Schokkend.
Blueswoensdag 16 juli 2008 @ 22:03
Ik vond het weer een leuke uitzending
En die koffer, die plaatsgemaakt heeft voor de fiets is leuk gevonden.
Alleen die snor van Niels vind ik zo onsmakelijk
JaFFewoensdag 16 juli 2008 @ 22:52
Die palingen die hij ging roken zagen er wel verlept uit. Zag Klootwijk trouwens laatst op Schiphol grappig dat ie die bruine gare koffer ook bij zich had.
Killer_Momdonderdag 17 juli 2008 @ 00:32
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 22:03 schreef Bluezz het volgende:
Ik vond het weer een leuke uitzending
En die koffer, die plaatsgemaakt heeft voor de fiets is leuk gevonden.
Alleen die snor van Niels vind ik zo onsmakelijk
of die pijp. , en wat hij zegt, paling is een luxe in Nederland, 11 Ero per pond op Helmond kermis , en lekker ! voor die vier keer per jaar betaal ik er graag voor.
thiamatdonderdag 17 juli 2008 @ 01:36
wat een meesterlijk program
lurf_doctordonderdag 17 juli 2008 @ 13:05
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:32 schreef Killer_Mom het volgende:

[..]

of die pijp.
He, 't was wel gerookte paling
Bluesdonderdag 17 juli 2008 @ 17:45
Steven184vrijdag 18 juli 2008 @ 10:54
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 20:35 schreef Piles het volgende:
Mag ik deze even een gigantische kick geven: Klootwijk aan Zee - Verder in 2008

Hier mag wat mij betreft ook gelijk een slotje op, maar dan weten jullie tenminste dat er een nieuwe serie is

Klootwijk aan Zee - Verder in 2008 dus
Maar dat is in TV, dat is niet leuk
Pileswoensdag 23 juli 2008 @ 22:09
quote:
Op vrijdag 18 juli 2008 10:54 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Maar dat is in TV, dat is niet leuk
Ze hebben stiekem gemerged

Maar het was een uur geleden dus
Steven184donderdag 24 juli 2008 @ 09:38
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 22:09 schreef Piles het volgende:

[..]

Ze hebben stiekem gemerged

Maar het was een uur geleden dus
Ja, kwam ik achter.
Bluesdonderdag 24 juli 2008 @ 12:33
gemergd.

Wat is het toch een heerlijk programma, maar wel veel te kort.
Een leuk toeval en leuk voor de opnames dat ie die amsterdammer trof, en wat rijd dat vis heen en weer
Die 2 sloebers in het sjiekere restaurant was ook erg leuk om te zien, gelukkig zei Wouter het zelf, dat er niet vaak een zwerver in zo'n restaurant komt eten.
golferwoensdag 30 juli 2008 @ 21:30
Was weer een leuke aflevering vandaag over haring.
Wat een enorme drijvende fabriek is dat tegenwoordig zo een trawler.
Frollodonderdag 31 juli 2008 @ 07:30
Hij stond op 5 meter vis.
Pileswoensdag 13 augustus 2008 @ 19:37
Weer eens een kick: vanavond
Hopelijk denk ik er weer een keer aan
quote:
Hoe krijg je een garnaal tegen het plafond? Door er hard met een hamer op te slaan. Maar wie doet zo maf? Een uitvinder halverwege. Klaas Kant droomde zich een garnalenpelmachine maar kon het alsmaar niet vinden. Toen gaf hij ten einde raad een garnaal op tafel een klap met de hamer. Dat hielp. Garnaal tegen het plafond. De machine die alle vorige garnalenpelmachine belachelijk zou maken zat ineens in zijn kop. Nieuwe pelmachines draaien in de haven van Lauwersoog en de vrachtwagens met garnalen voor de pelsters in Marokko kunnen zo zoetjesaan wel worden afgedankt. Klootwijk aan Zee ontdekt ook dat je garnalen beter bij de Hema kunt kopen dan bij Albert Heijn. Volmaakt dezelfde garnalen, alleen de prijs verschilt. Klootwijk aan Zee ontmoet weer visbioloog Niels Daan voor een bloedserieus gesprek.
lurf_doctorwoensdag 13 augustus 2008 @ 20:48
quote:
Op woensdag 13 augustus 2008 19:37 schreef Piles het volgende:

Hopelijk denk ik er weer een keer aan
[..]
Je hebt nog 4 minuten
Blueswoensdag 13 augustus 2008 @ 23:04
Er dreigt gevaar voor de marokkaanse garnalenpellers
golferwoensdag 13 augustus 2008 @ 23:20
Die geheimzinnigheid over die machine van vader en zoon.
dvrdonderdag 14 augustus 2008 @ 02:00
Fuck, vergeten! Hopelijk staat ie al op Uitzending Gemist.

edit: Ha gelukkig staat hij er idd al
PLAE@donderdag 14 augustus 2008 @ 02:26
Ik vind het leuk maar denk er nooit aan om het te kijken

Op internet is het ook belabberd kijken, en de dvd's van de RVU vind ik belachelijk duur (keuringsdienst dan tenminste).
kreedonderdag 14 augustus 2008 @ 02:28
Leuk programma idd.
Volgens mij zijn de uitzendingen nu, wel herhalingen.
Frollodonderdag 14 augustus 2008 @ 13:52
quote:
Op donderdag 14 augustus 2008 02:28 schreef kree het volgende:
Volgens mij zijn de uitzendingen nu, wel herhalingen.
Nee hoor.
dvrdonderdag 14 augustus 2008 @ 14:32
Ik vind het een heerlijk programma, maar vrees dat Klootwijk een beetje door de onderwerpen heenraakt.. we hebben de kabeljauw gehad, paling, tonijn, haring, haringvarianten, voorntjes, forel, snoekbaars, tong, tarbot, sardines, krabben, garnalen, kokkels, mossels en zelfs zeesterren. Welke vissen en andere waterbeesten blijven er nog over? En erger: wat voor minstens even leuk onderwerp kan hij nog bij de horens vatten als de vissen op zijn?

Ik wil trouwens ook even Ilja Gort noemen en roemen, wiens muziek veel aan de sfeer van het programma bijdraagt. Ik dacht dat die zich op zijn Franse wijnkasteel had teruggetrokken, maar het is leuk te horen dat hij nog componeert. Alleen bij dat melige melodietje dat je hoort wanneer vriend en zeebioloog Niels Daan ten tonele verschijnt heb ik mijn bedenkingen. Dat lijkt heel erg op de blije tune van een oud AVRO (?) programma, waarvan de titel me maar niet te binnen wil schieten.
Frollodonderdag 14 augustus 2008 @ 14:40
Nou dvr, als het je nog te binnen schiet, laat het vooral weten, want ik vind het een supertof liedje.
dvrdonderdag 14 augustus 2008 @ 15:31
Ik zat te denken aan iets als "Weg in eigen Land" of iets dergelijks, maar waarschijnlijk vergis ik me. Zo vind ik van de leader ook dat hij iets Soldaat van Oranje-achtigs heeft.

Voor de liefhebbers heb ik deze muziekjes even uit de stream opgenomen.. ze klinken niet best, maar daarmee is het misschien toch weer tot de volgende aflevering uit te houden:

1. de Visbioloog Niels Daan tune!
2. Titelmuziek van Klootwijk aan Zee.
Frollodonderdag 14 augustus 2008 @ 15:35
Whehe, lol dvr!
Prima kwaliteit toch? Ik zit er in elk geval met plezier naar te luisteren.

Over Ilja Gort gesproken, die rosé van La Tulipe is echt wel heel lekker.
MLFvrijdag 15 augustus 2008 @ 12:13
leuk programma, ik heb het pas 2x gezien, oa eergisteren over de garnalen
golferwoensdag 27 augustus 2008 @ 21:27
Vandaag was alweer de laatste aflevering. Over nieuwe vissoorten die steeds meer in Nederland voorkomen en over die Wolframkrab. Beetje smerig om te zien hoe die door Chinezen werden klaargemaakt en opgegeten.
Captain_Fabulousdonderdag 28 augustus 2008 @ 11:34
Wouter vond het ook niet erg lekker geloof ik...
Frollodonderdag 28 augustus 2008 @ 11:40
quote:
Op donderdag 28 augustus 2008 11:34 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Wouter vond het ook niet erg lekker geloof ik...
Lol, nee, niet echt.
NoCigardonderdag 28 augustus 2008 @ 13:12
Kent iemand die krab. Smaakt hij bijzonder?
golferzaterdag 11 juli 2009 @ 22:12
Bron: TT

Wouter Klootwijk heeft een prijs
gekregen voor zijn televisieserie
Klootwijk aan Zee,die hij maakte voor
de RVU.De nieuwe prijs,de People and
the Sea Award,is toegekend door de
Amsterdamse onderzoeksgroep MARE en het
Productschap Vis.Ze prijzen Klootwijk
voor de begrijpelijke,beeldende manier
waarop hij over de visserij vertelt.
Steven184zondag 12 juli 2009 @ 12:00
quote:
Op zaterdag 11 juli 2009 22:12 schreef golfer het volgende:
Bron: TT

Wouter Klootwijk heeft een prijs
gekregen voor zijn televisieserie
Klootwijk aan Zee,die hij maakte voor
de RVU.De nieuwe prijs,de People and
the Sea Award,is toegekend door de
Amsterdamse onderzoeksgroep MARE en het
Productschap Vis.Ze prijzen Klootwijk
voor de begrijpelijke,beeldende manier
waarop hij over de visserij vertelt.
En terecht.
Killer_Momzaterdag 22 augustus 2009 @ 01:57
Iedere vrijdag staat er een collum in het Eindhovens dagbad. ook te lezen op die genoemde krant en erg scherp en vermakelijk.
Killer_Momdonderdag 17 september 2009 @ 01:22
Vanavond was er een complicatie te zien, die eindigde met een snoekduik vanaf zijn fiets de dijk af en het water in.
Vanaf volgende week Woensdag gaat hij te voet langs de zee . Hij is terug!
Pileswoensdag 14 oktober 2009 @ 19:13
Kijken we nooit meer? Ik vergeet het steeds

Maar straks weer

Moeder waar komt de spekbokking vandaan? Nieuwe haring in het land, altijd goed voor een stukje in de krant. Maar nooit gaat het over andere haring dan Hollandse Nieuwe. Nooit is de spekbokking in het nieuws. Veel mensen weten niet eens van het bestaan van spekbokking en al helemaal niet dat het een geweldige haring is, koud gerookt. Klootwijk aan zee zoekt de andere haring, de grote haring en de dikke, en doet een ontdekking. Japanners eten geen haring, maar haar kuit. En is dat erg? Nee, zegt de bioloog. Het telt niet, de haringstand zal niet lijden onder wat de mensen eraan af eten. Goed nieuws voor culinairen. Eet gerust een spekbokking met in haar buik de kaviaar voor de arme mensen, haringkuit.
golferdonderdag 15 oktober 2009 @ 17:19
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 19:13 schreef Piles het volgende:
Kijken we nooit meer? Ik vergeet het steeds


Niet naar deze herhalingen, nee en verder is er een wat meer actueel topic:
[CUL-TV] Klootwijk aan zee
Pilesdonderdag 15 oktober 2009 @ 17:55
quote:
Op donderdag 15 oktober 2009 17:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Niet naar deze herhalingen, nee en verder is er een wat meer actueel topic:
[CUL-TV] Klootwijk aan zee
Ik herkende de aflevering niet, dus dacht dat het nieuwe waren
En ik verhuis mee naar CUL
dvrwoensdag 6 januari 2010 @ 03:56
* KICK *

Deze woensdag 6 januari 2010 barst Wouter Klootwijk eindelijk los met een nieuwe serie programma's, "De Wilde Keuken". Kijkt allen om 20:50u naar Nederland 2. De eerste aflevering gaat ons alles leren over de appel.

Zie en discussieer liefst hier verder: [CUL TV tip] De wilde keuken
Pietverdrietwoensdag 5 januari 2011 @ 19:23
De wilde keuken is terug

http://www.tvgids.nl/programma/10401703/De_wilde_keuken/
quote:
In het kort

* Titel:De wilde keuken
* Zender:Nederland 2
* Datum: 6 januari 2011
* Uitzendtijd:21:30 - 22:00 uur


rond de onstuimige keuken ('het is een werkplaats') van Wouter Klootwijk. Vanuit de keuken gaat hij op pad en zijn reizen eindigen in zijn keuken. Het zijn alledaagse vragen waar de huishoudjournalist van wakker liggen kan. Wat is scherp precies en waarom kun je botte messen kopen? Waar is de Nederlandse soepkip gebleven en hoe erg houden de wilde zwijnen huis op de akkers? Mag een varken een worstje eten van de dokter, waarvan wordt appelstroop gemaakt en hoe herken je een koekenpan?

Wouter Klootwijk vraagt zich af waar de koeien blijven die geen melk meer geven. Hij ontdekt dat het rundvlees in menig Nederlandse supermarkt niet van een koe en niet van een stier is. Want, komt het uit Ierland, dan is het vlees van een... os. En de Nederlandse oude koe? In de worst? Nee, ons puike Nederlandse koevlees gaat naar Spanje en wij eten uit Ierland een os.
Pileswoensdag 5 januari 2011 @ 19:25
Goeie kick ^O^
Hier verder: [CUL TV tip] De wilde keuken