abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_63347221
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 15:35 schreef RobinOok het volgende:
Het kan nog wel uitmaken hoe groot de frietjes zijn, maar het ontloopt elkaar allemaal niet zoveel hoor.

Product - kCal
Franse frietjes van MacDonalds - 306
Friet van Kentucky Fried Chicken - 255
Friet (volgens www.watziterin.nl) - 320
Friet (volgens voedingswaardetabel.nl) - 281

Mini patates frites (Super, ongebakken(!)) - 135
Ovenfriet - 302
Patates frites, voorgebakken (!) - 145

Bron : http://www.frietopia.nl/index.php?page=47&wkey=Friet
Gelukkig eet ik altijd patat Maar kijk eens naar Ovenpatatjes en de rest, en ovenpatat wordt niet in vet gebakken.

Van frituren wordt je patat dus niet vetter.
pi_63348516
Aan ovenfriet wordt ook heel wat vet toegevoegd zodat het in de oven toch mooi bruin wordt. Dat is dus niet te vergeleken met zelfgesneden friet/patat met één lepel olie.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_63418671
Heb vanavond de chickenwings van C1000 in de actifry gedaan en ze waren heeeeeerlijk !!!
ze zijn stukken minder vet dan wanneer je ze bereidt in de braadpan.
En er bleef in de actifry een kopje vet achter afkomstig uit de kippenvleugeltjes .

Lekker eten en toch met veel minder vet.
  maandag 24 november 2008 @ 19:16:42 #104
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_63485935
Was Philips niet druk bezig met het ontwikkelen van een stoom friteuse o.id?

Edit*

Niet alleen Philips zo te zien;

http://www.hifri.com/
pi_63492442
heb ondertussen meer dingen geprobeerd

* kibbeling (diepvries) van de Aldi - niet alle stukjes bleven even mooi tijdens het mengen, maar het viel nog mee
* aardappelschijfjes - zelf gesneden uit verse aardappelen - waren niet krokant genoeg, werden ook niet goed gemengd, smaakten nog een beetje "rauw", dus misschien niet lang genoeg gebakken
* Vlaamse frieten - zelf gesneden uit verse aardappelen - niet super knaperig, maar wel lekker
* shoarma - lekker, niet veel anders dan uit de pan

de voordeel die ik tot nu toe vooral zie, behalve minder vet dan, je doet "iets" erin en hoeft je niet meer mee bezig te houden, je kunt in de tussentijd iets anders gaan doen, maar het is niets voor een grote familie, want dan heb je toch grotere porties nodig in een keer en duurt het gewoon te lang om nog een keer te bakken
pi_63510950
Aardappelschijfjes lijkt me dan afhankelijk van de gebruikte aardappelsoort. Bij mij komen juist de verse aardappels het beste er uit.

Gebruik zelf de vastkokende aardappels van C1000 of AH.
pi_63648399
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 09:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ja. De hitte icm (schoon!) vet schroeit je patat gelijk dicht. Er zal geen vet bij komen, enkel aan de buitenkant.
Sorry knul (meisje?) maar dit is ontzettende poep-praat.
Dichtschroeien is een illusie. Heb je ooit wel eens patat gebakken of post je gewoon zo uit het hoofd?
Als je ooit patat gebakken hebt weet je dat het spul enorm borrelt en bruist tijdens het frituren. Dat komt door het water in de patat, dat verdampt door de hitte van het bakken. Niks 'dichtschroeien', de stoom spuit aan alle kanten uit die patates frites!
Wanneer jij het mandje omhoog haalt, komt het vervelendste moment: De patat koelt af, en het vet dat op de patat ligt, trekt erin. Daarom kun je nog wat vetopname voorkomen door als een parkinson-patiënt met het mandje te schudden wanneer je de patat uit de hete olie haalt. Niks uitlekken; afschudden!

Aan het tabelletje:
quote:
Uit het calorieenboekje:
100 gram aardappel = 85 kCal
100 gram gebakken aardappel = 187 kCal
100 gram patat = 310 kCal
zie je duidelijk dat patat niet vetvrij is. Die kilocaloriën zijn er met dank aan het vet.
pi_63648733
By the way: Ik ben uiterst bijzonder erg heel veel geïnteresseerd in het apparaat.
Vooral omdat er hier in huis regelmatig iets (kip, patat, loempia's) in olie gebakken wordt.

Kan ik een deal maken met iemand die in Arnhem woont?
Mijn vrouw maakt regelmatig vietnamese loempia's - met de hand, welteverstaan. Misschien is er iemand die met ons een keertje wil proberen of die actifry echte Viëtnamese loempia's aankan?
pi_63984507
Het product klinkt ook weer te mooi om waar te zijn he.
Voor het lezen van dit topic was ik nl. enthousiast, je neemt een actifry, dondert daar wat voer in en voila van het resultaat wordt zelfs Herman den Blijker blij.

Maar voor zoveel geld verwacht ik wel dat het in ieder geval 1 keukenapparaat de deur uit kan, bv. de frituur of de oven, dat gaat echter niet dus er komt weer iets bij. En voor vetarm heb ik al een fijne oven.

Succes voor de aanschaffers, ik vraag over twee jaar nog wel eens wie het ding nog gebruikt. .
pi_63987026
quote:
Op zondag 30 november 2008 18:35 schreef mgerben het volgende:
By the way: Ik ben uiterst bijzonder erg heel veel geïnteresseerd in het apparaat.
Vooral omdat er hier in huis regelmatig iets (kip, patat, loempia's) in olie gebakken wordt.

Kan ik een deal maken met iemand die in Arnhem woont?
Mijn vrouw maakt regelmatig vietnamese loempia's - met de hand, welteverstaan. Misschien is er iemand die met ons een keertje wil proberen of die actifry echte Viëtnamese loempia's aankan?
Ik weet niet of je loempia's wel stevig genoeg zijn, ze worden immers door het apparaat gehusseld... of vergis ik me nu?
pi_63987345
Friet en snacks horen lekker uit het vet te komen! Al die verneukerij met zogenaamde gezonde frituurprodukten.....
  zaterdag 13 december 2008 @ 16:53:32 #112
3869 David
Drum the drums
pi_63987939
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 16:26 schreef bloodymary het volgende:
Friet en snacks horen lekker uit het vet te komen! Al die verneukerij met zogenaamde gezonde frituurprodukten.....
als het lekker is, zie ik het probleem niet. Lekker en gezond t.o.v. lekker en ongezond, tja moeilijke keuze, nietwaar...
pi_63992469
ik had laatst nog krabbertjes (soort spareribs) gemaakt en dat ging goed, ook 4 kippenbouten (elk bout gedeelt in 2 stukken = dus in totaal 8 stukken) ging redelijk, het vel was niet meer supermooi, ik weet niet of het door het roeren kwam, of dat ik ze net iets te lang erin had, waarschijnlijk een combinatie

op een Duits forum heb ik gelezen dat mensen ook broodjes opbakken (zonder roerarm)

ook stond er dat je goed moet opletten dat die Actifry goed roert, want als er iets onder de warmtespiraal blijft liggen kan dat heeeel bruin worden en zelf vlam vatten...en de rubberen ring onder de roerarm kan eraf om die goed schoon te maken....

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 13-12-2008 21:15:58 ]
  zaterdag 13 december 2008 @ 23:15:00 #114
98700 cygnusx
Manisch Positief
pi_63996271
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 23:35 schreef droomkoningin het volgende:
- Het energieverbruik is drie keer lager (gemiddeld 70 Wh voor 100 g frieten in plaats van 204 Wh bij een klassieke frietketel).
bron
Ja, drie keer lager, maar je friet moet dan ook wel 45 minuten erin zitten voordat het klaar is in tegenstelling tot je patat wat er 5 minuten in zit (+ 10 min opwarmingstijd ongeveer). dus 15 x 3 is ook 45.

Kort gezegd: Energieverbruik komt dus op hetzelfde neer voor een portie patat.

Daarnaast is de prijs ook zoveel hoger (150 - 199 euro) in vergelijking met een goede frituurpan (ongeveer 60 euro) waar als je er een hebt met koude zone je weinig last hebt van stinkend vet. Bovendien hoef je het met een koude zone ook niet zo vaak te vernieuwen omdat het langer meegaat.
Jesus loves you, the rest of us think you`re an idiot.
pi_63997601
quote:
Op zaterdag 13 december 2008 20:34 schreef Zana het volgende:
ik had laatst nog krabbertjes (soort spareribs) gemaakt en dat ging goed, ook 4 kippenbouten (elk bout gedeelt in 2 stukken = dus in totaal 8 stukken) ging redelijk, het vel was niet meer supermooi, ik weet niet of het door het roeren kwam, of dat ik ze net iets te lang erin had, waarschijnlijk een combinatie

op een Duits forum heb ik gelezen dat mensen ook broodjes opbakken (zonder roerarm)

ook stond er dat je goed moet opletten dat die Actifry goed roert, want als er iets onder de warmtespiraal blijft liggen kan dat heeeel bruin worden en zelf vlam vatten...en de rubberen ring onder de roerarm kan eraf om die goed schoon te maken....
En wanneer ik deze post lees he... met mijn oven heb ik een prima resultaat.
Tefal levert toch hele fijne procucten. Beetje jammer dit.
  zaterdag 27 december 2008 @ 13:02:26 #116
239053 trifko
One Minute!
pi_64397656
hoeveel zak patat kan je nou bakken in 1 beurt.. ongeveer 1 snackbarzak lijkt het..
The greatest trick Trifko ever pulled was convincing the world he doesn't exist...
pi_68434612
Interessant dingetje, ondanks alle anti-stemmen.

Op zich bak ik alles eigenlijk in olijfolie, ook aardappelschijfjes ed. Frieten kunnen ook op die manier. Ik vind hem nu nog steeds te duur (voor wat het ding kan) 127 euro bij de Marskamer/Blokker (159 verkoop en 31 euro terug actie van Tefal). Zelfs 2ehands opmarktplaats willen mensen er nog 150 euro voor hebben.

Tefal mag hem aan mij verkopen voor een schappelijke prijs, iets van 60-65 euro lijkt mij een goeie prijs waar voldoende aan te verdienen is.

Mocht je nou echt, zoals ik wat minder vet willen eten, dan kan je bij je lokal Toko ook wel een stoompan kopen.
  maandag 27 april 2009 @ 20:37:30 #118
40566 Ericr
Livewrong
pi_68435794
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 13:02 schreef trifko het volgende:
hoeveel zak patat kan je nou bakken in 1 beurt.. ongeveer 1 snackbarzak lijkt het..
Als de snackbar per zak 1 kilo levert wel ja.
pi_68439256
ik gebruik de actifry eigenlijk niet heel vaak, maar omdat ik een keertje kerrie had gebruik zijn veel onderdelen geel geworden en dat gaat ook niet meer goed schoon, ook de roerarm wordt niet fatsoenlijk schoon in de vaatwasser

Mijn zelfgemaaktr frietjes waren nooit echt knapperig, maar de laatste keer heb ik het zout en de kruiden pas aan het eind toegevoegd, dat was beter

[ Bericht 0% gewijzigd door Zana op 27-04-2009 22:36:43 ]
pi_68443412
quote:
Op maandag 27 april 2009 20:11 schreef Monni het volgende:
Interessant dingetje, ondanks alle anti-stemmen.

Op zich bak ik alles eigenlijk in olijfolie, ook aardappelschijfjes ed. Frieten kunnen ook op die manier. Ik vind hem nu nog steeds te duur (voor wat het ding kan) 127 euro bij de Marskamer/Blokker (159 verkoop en 31 euro terug actie van Tefal). Zelfs 2ehands opmarktplaats willen mensen er nog 150 euro voor hebben.

Tefal mag hem aan mij verkopen voor een schappelijke prijs, iets van 60-65 euro lijkt mij een goeie prijs waar voldoende aan te verdienen is.

Mocht je nou echt, zoals ik wat minder vet willen eten, dan kan je bij je lokal Toko ook wel een stoompan kopen.
Ik heb in de keuken liever iets functioneels dan iets interessants.

Ben blij dat ik het Tefalding niet gekocht heb.
  zondag 31 mei 2009 @ 21:31:01 #121
98700 cygnusx
Manisch Positief
pi_69585089
Andere tip dan, er is tegenwoordig bij elektrospeciaalzaken (scheer en foppen ook) een frituurpan die een inhoud heeft van 4 liter en toch maar minder dan een liter vet verbruikt. Deze pompt op de een of andere manier het vet rond o.i.d. wat er voor zorgt dat je minder vet verbruikt en dat het ook minder vet is.

Het is dan niet zo gezond als die actifry, maar je kunt er tenminste normale patat met een kroket mee bakken in een paar minuten.
Jesus loves you, the rest of us think you`re an idiot.
pi_72981900
Mega-kick.

Ik zit er ook wel eens over te denken. Want vet eten begint mij steeds meer tegen te staan. Ik wil echter voorkomen dat dit WEER een keuken apparaat is dat de kast in verdwijnt.

Iemand die deze in het beinn van dit topic heeft gekocht en hem nog gebruikt haha.
pi_72982366
Wij hebben hem nu twee maanden, en bijna elke dag staat hij wel aan. Vanavond ook, aardappeltjes en kippenpoot er uit. Smaakte lekker, en eindelijk een keer een kippenpoot eten zonder dat het vet van je vingers druipt.

Wij willen niet meer zonder de actifry.
  zondag 17 januari 2010 @ 17:22:17 #124
107521 Furia
snoopy weer
pi_76929863
Hier staat hij ook regelmatig aan. Nu alleen nog voor patat, frikandellen, mini-pizza's (draaiarm eruit halen) en aardappelschijfjes, maar we leren elke dag wat bij ;-)
pi_76930632
Inmiddels langer in ons bezit, en hij staat nog steeds bijna elke dag ergens voor aan. Vind het nog steeds een topaankoop.
pi_76931406
Kreeg laatst bij Mediamarkte een bakje frietjes aangeboden die gebakken waren in deze pan. Moet zeggen dat het aardig smaakte. Miste het vet niet echt.
pi_76939788
wat doen jullie dan dagelijks?
ik heb mij ook aangemeld voor een of ander tefalclub via hun website dan krijg je geregeld gratis receptkaartjes toegestuurd...maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit iets van gemaakt

ik gebruik de actifry bijna alleen voor zelfgemaakte frietjes/ wedges en af en toe voor kip, alles andere wat ik geprobeerd heb valt (deels) uit elkaar of kan ik makkelijker in de pan of oven doen
pi_76956114
Weer eens echt een miskoop gedaan. Die patatjes zijn best goed te eten, maar toch niet zo lekker als echte patat... Kipgerechten worden ook niet top. En met die lepel olijfolie had ik beter die kip even kunnen bakken. Sneller en lekkerder.
We komen hard, zo hard.
  maandag 18 januari 2010 @ 21:58:07 #129
107521 Furia
snoopy weer
pi_76987502
quote:
Op zondag 17 januari 2010 21:18 schreef Zana het volgende:
wat doen jullie dan dagelijks?
ik heb mij ook aangemeld voor een of ander tefalclub via hun website dan krijg je geregeld gratis receptkaartjes toegestuurd...maar eerlijk gezegd heb ik er nog nooit iets van gemaakt

ik gebruik de actifry bijna alleen voor zelfgemaakte frietjes/ wedges en af en toe voor kip, alles andere wat ik geprobeerd heb valt (deels) uit elkaar of kan ik makkelijker in de pan of oven doen
Alles wat ik normaal gesproken in de oven doe of waarvan ik denk dat het wel kan. Gisteren bijvoorbeeld rauwe schijfjes aardappel erin gedaan, na 20 minuutjes eruit en daarna nog even wokken met Aardappel Anders. Of 's avonds even lekker een frikandelletje (breek ze meestal door de helft of in 3 stukken, dan gaat hij beter met de draaiarm mee) of een kleine pizza. En verder inderdaad patat en aardappels in allerlei soorten en maten.
pi_77517973
Is er al een goedkope namaak variant van

Ga echt geen honderdzoveel voor een frikandellenvijver betalen
pi_77518677
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 23:35 schreef droomkoningin het volgende:
- Het energieverbruik is drie keer lager (gemiddeld 70 Wh voor 100 g frieten in plaats van 204 Wh bij een klassieke frietketel).
bron
als ik t eens na reken is een klassieke ketel toch zuiniger hoor
pi_77519108
quote:
Op maandag 1 februari 2010 16:56 schreef covie het volgende:
Is er al een goedkope namaak variant van

Ga echt geen honderdzoveel voor een frikandellenvijver betalen
Ze worden aangeboden op MP.
Dat kun je prima in de gaten houden want nu vragen sommige lui een hoop geld maar uiteindelijk zal je er wel voor een krats aan kunnen komen.
pi_77519154
quote:
Op maandag 18 januari 2010 10:21 schreef focal het volgende:
Weer eens echt een miskoop gedaan. Die patatjes zijn best goed te eten, maar toch niet zo lekker als echte patat... Kipgerechten worden ook niet top. En met die lepel olijfolie had ik beter die kip even kunnen bakken. Sneller en lekkerder.
Zonde is dat.
Hoe meer ik er over lees hoe meer ik het een dure flop vind.
Tja of je moet iedere dag patat willen en frikandellen in stukken.
pi_77529457
Ik zie het voordeel van het apparaat ook echt niet. Zelf dacht ik dat er bijna geen vet gebruikt werd, maar het verschil tussen 5% en 15% vet vind ik echt verwaarloosbaar voor die ene keer in de maand patat.
pi_77532706
quote:
Op maandag 1 februari 2010 17:24 schreef Stali het volgende:
[..]
Ze worden aangeboden op MP.
Dat kun je prima in de gaten houden want nu vragen sommige lui een hoop geld maar uiteindelijk zal je er wel voor een krats aan kunnen komen.
Typisch zo'n geval waarbij je je moet afvragen waarom deze apparaten op Marktplaats staan.
'Ik kreeg er één als cadeau maar ik had er al ééntje'. Ja, ja...

Edit. De meesten zetten er alleen bij dat ze hem maar 2-3 keer gebruikt hebben, maar niet waarom... dat geeft te denken.

[ Bericht 9% gewijzigd door mgerben op 01-02-2010 22:27:10 ]
pi_77533067
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:21 schreef mgerben het volgende:

[..]

Typisch zo'n geval waarbij je je moet afvragen waarom deze apparaten op Marktplaats staan.
'Ik kreeg er één als cadeau maar ik had er al ééntje'. Ja, ja...
Haahaha, ja inderdaad. Allemaal 1 keer gebruikt en verder nog nieuw in doos.
Tof die advertenties van na de kerst. .
pi_77534499
doe mij dan toch maar t frietje uit de vetketel :w dan maar wat minder gezond hoor :p
pi_77538598
er is nu ook een zwart model, ik weet eigenlijk niet wat er anders aan is...

ik zelf zou het ook niemand aanraden er een te kopen voor dat geld, je bent gewoon te beperkt in het dagelijkse leven met de hoeveelheden en ik vind het heel onpraktisch dat er in de pan een gat zit (voor de roerder) en dat zich alles niet zo heel goed laat schoonmaken, ook al kunnen de meeste onderdelen in de vaatwasser
pi_77565814
Ik vraag me trouwens af waarom mensen er kippepoten indoen. Die doe je toch gemarineerd in de oven?
pi_77570230
die worden op zich wel lekker, alleen het vel blijf niet helemaal mooi, maar ze worden de hele tijd rondgedraaid en daarbij komt veel vet vrij
pi_82995868
gebruikt iemand zijne Actifry nog regelmatig?

ik heb de laatste tijd vaak mijn opbakbroodjes opgebakken of iets met kaas overbakken erin, ook heb ik succesvol ontdooide (diepvries)aardappelkroketten gebakken en dan natuurlijk allemaal zonder de roerder en af en toe moet je de broodjes of kroketten verplaatsen of draaien, vleeskroketten zijn (ook zonder roerder) niet mooi bruin geworden aan de buitenkant en de vulling was deels ook uitgelopen,
op dit moment is het eigentlijk een klein "oventje" voor mij
pi_83004991
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 20:07 schreef Zana het volgende:
gebruikt iemand zijne Actifry nog regelmatig?

ik heb de laatste tijd vaak mijn opbakbroodjes opgebakken of iets met kaas overbakken erin, ook heb ik succesvol ontdooide (diepvries)aardappelkroketten gebakken en dan natuurlijk allemaal zonder de roerder en af en toe moet je de broodjes of kroketten verplaatsen of draaien, vleeskroketten zijn (ook zonder roerder) niet mooi bruin geworden aan de buitenkant en de vulling was deels ook uitgelopen,
op dit moment is het eigentlijk een klein "oventje" voor mij
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. .

En trouwens een oventje is veel goedkoper dan die Actifry en makkelijker schoonmaken ook nog.
pi_83045144
Ik gebruik het regelmatig, vooral voor patat. Ik vind de patat erg lekker, vrijwel net zo lekker als uit de frituurpan.

Het fijne eraan vind ik dat je niet in die geur zit, en dat het wat gezonder is (diepfriespatat zonder extra olie!).
Voor mensen die niet veel snacken is dit een goede keus, mensen die van vette snacks houden kunnen beter een frituurpan aanschaffen.
  Moderator / Miss SHO zondag 20 juni 2010 @ 11:41:27 #144
22592 crew  Ole
pi_83048449
quote:
Op vrijdag 21 november 2008 22:54 schreef Lanake het volgende:
Heb vanavond de chickenwings van C1000 in de actifry gedaan en ze waren heeeeeerlijk !!!
ze zijn stukken minder vet dan wanneer je ze bereidt in de braadpan.
En er bleef in de actifry een kopje vet achter afkomstig uit de kippenvleugeltjes .

Lekker eten en toch met veel minder vet.
Als je kip in de oven legt heb je hetzelfde effect toch? Zie ik het nut van zo'n dure actifry niet zo eigenlijk.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO zondag 20 juni 2010 @ 11:42:25 #145
22592 crew  Ole
pi_83048473
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 20:23 schreef Fastmatti het volgende:
Ik vraag me trouwens af waarom mensen er kippepoten indoen. Die doe je toch gemarineerd in de oven?
was al eerder gezegd ..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_83086389
Volgens mij kunnen we prima de eindconclusie trekken, namelijk dat de dure Tefal Actifry naast het hebben van een eenvoudig oventje van drie tientjes een volledig overbodige aankoop is.
  maandag 21 juni 2010 @ 09:29:59 #147
40566 Ericr
Livewrong
pi_83088041
Ik vind het verre van een overbodige aankoop, wel vrij prijzig maar zeker niet overbodig. Als ik het vergelijk met een frituurpan dan is er het voordeel dat je veel minder olie verbruikt en die verbruikskosten moet je ook meerekenen. Als ik iedere portie patat die ik in de actifry zou gefrituurd hebben in een frituurpan had ik toch aardig wat keren het frituurvet moeten verversen. Natuurlijk zou ik ook ovenpatat kunnen kopen zodat je geen frituutvet hoeft te gebruiken maar dan ben je beperkt tot de weinige soorten ovenpatat en ovenpatat is ook duurder dan normale patat.
pi_83643526
ik vind het een ideaal ding, je kunt er bija alles ingooien en het komt er altijd goed uit

hij roert zelf dus je kunt iets anders gaan doen als hij bezig is, het brandt nooit aan en de hitte en geurtjes blijven in de pan tijdens het koken
pi_83644299
quote:
Op zondag 4 juli 2010 14:32 schreef Schepseltje het volgende:
ik vind het een ideaal ding, je kunt er bija alles ingooien en het komt er altijd goed uit

wat maak je er dan mee bijvoorbeeld?
pi_83646579
quote:
Op zondag 4 juli 2010 15:01 schreef Zana het volgende:

[..]

wat maak je er dan mee bijvoorbeeld?
Ik heb er net stukjes gemarineerde kip ingegooid in combinatie met champignons, paprika en ui.. nog wat ananas er doorheen gedaan toen het klaar was.. smaakte goed
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')