abonnement Unibet Coolblue
pi_59816883
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 12:01 schreef southboy het volgende:
Is het trouwens nou zo dat de roaccutane een tijdje in je blijft zitten zodra je stopt? Want ik moet over een week stoppen en ik ben bang dat het gelijk na 1/2 weken weer terugkomt!

xx
Blijft zoizo 2 maanden nog in je bloed
Het is altijd afwachten man moeilijk om te zeggen
pi_59818072
Hmm, is het verstandig om Roa te eisen als ik last heb van een paar ontstekingen in de maand? Het was vroeger een stuk erger en ben door de huisarts eigenlijk nooit doorverwezen naar de dermatoloog omdat deze het onnodig achtte (ik had veel vurige huid, maar te weinig nieuwe onstekingen. Toch wil ik gewoon een strakkere huid, het begint er echt steeds kutter uit te zien na elk extra bultje. Heb al een hoop zalfjes en zelfs antibiotica gebruikt wat matig hielp..
pi_59837775
Vaak komt het na een tijdje in mindere mate terug, de meesten gaan dan ook voor een 2e kuur, waarna het meestal (bijna) helemaal over is.

ik ben nu 1 maand bezig, en het is echt 10 keer zo erg geworden, m'n huid ziet er nog verschrikkelijker uit.
Ik zou wel een feest willen geven als het werkelijk verdwijnt aan het einde van de kuur.

over de bijwerkingen: droge huid valt er mee, alleen een beetje rond m'n mond. Droge lippen zijn soms wel erg, barsten/bloeden veel. ERG veel rugpijn, ik kan niet bukken zonder in elkaar te zakken van de pijn. Voor de rest valt het erg mee.

succes allen.
pi_59860149
@ Blaxje

Ja gewoon doen. Huisartsen weten geen drol die denken dat je echt een krater hoofd moet hebben om roa te mogen gebruiken. Onzin ik had zelf veel kleine puistjes en meeeters geen grote ontstekingen.

Huisarts zij toen ik om roa vroeg dat het niet erg genoeg was. Maar ik wou doorverwijzing dermatoloog. Ik kom aan bij die dermatoloog zit 2 min binnen eerste wat hij zegt ik zie het al nog heel actieve ance dan gaan we toch ROA proberen.

Ik dacht
Dus niks van huisarts aantrekken die zijn niet gespecialiseerd en weten er gewoon te weinig vanaf.
Dus gewoon bij dermatoloog om roa vragen

@GdfMarcel
Ja dit is zelf mijn 2de kuur hoop hierna er gewoon echt vanaf te zijn.

Ik weet hoe erg het is gevoel dat het WEER niet werkt en je kut voelt hoe je eruit ziet.
Bij mijn eerste kuur begon het pas echt na 5 maanden te werken.

Maar geloof me het werkt roa kost gewoon veeel veeel veeeeeel tijd.
Even wat tips:
Droge huid: Jojoba olie ideaal spul kost niet veel nu denk je olie?? maar inderdaad jojoba zorg er ook voor dat je talg productie normaliseert ideaal dus (gezicht nat maken en dan op nat gezicht klein beetje olie verdelen) (GOOGLE er maar eens op)

Droge lippen: Aquaphor de eerste kuur was ik net een clown met mij lippen nu nergens last van zo super spul komt uit amerika maar Marjenda van het forum verkoopt het (heb al vaker besteld) hier de link: http://www.roaccutanekuur.nl/aquaphor-roaccutane.html

Rugpijn: Had ik in begin ook last van is bij mij maar even tijdelijk geweest dus even afwachten.

Ik ben nu 3 maanden bezig met 2de kuur en alweer helemaal clean ik krijg weer complimentjes van wat zie je er goed uit enzo (zeker van de damens altijd leuk )
pi_59865925
@ Jeltos

over die rugpijn, dat moet ik inderdaad dan maar even afwachten, het gaan alweer wat beter.

voor mijn lippen gebruik ik het 'wonderpotje' een soort balsem voor van alles. Het is van het merk Oriflame. Dit werkt perfect, lekker vet voor je droge lippen.

en, super man. complimentjes over je huid, ik kan erniet op wachten

veel succes iedereen!
pi_59981927
ik kom ook maar even wat ervaringen delen. ben 26 jaar en na jaren smeersels, antibiotica etc besloten om aan de roa te gaan zonder spijt. werd dat huidgedoe een beetje zat ook en als je 26 bent en af en aan een slechte huid hebt dan is het weleens welletjes. roa is wat omstreden maargoed, als je jaren alles geprobeerd hebt ga je het niet voor jan lul slikken. meteen na de start pakte mijn huid het goed op en werd zo glad als wat, helemaal mooi. toch wat terugvallen gehad aantal keren. de kunst is er vanaf blijven, juist omdat je huid erg fragiel wordt blijven wondjes lang en onnodig aanhouden, met scheren dus ook erg uitkijken. ik heb een snelle baardgroei dus dat maakt mijn huid extra droog ook omdat ik vaker scheer. goede creme en mesjes etc. .. ik probeer zo optimaal mogelijk aan alle omstandigheden te denken. uiteindelijk zijn alle pukkels en oneffenheden weg, een ander issue wordt dan de droge huid en de schilfers, ga je daar aanzitten dan worden dat rode plekken. de huid wordt door roa namelijk heel dun en schilferig. je trekt er zo vellen vanaf soms, dus voorzichtig zijn met je gezicht, ook met zon .. het lijkt niks te doen maar je merkt gewoon dat je huid gaat loslaten door warmte en teveel zon, smeren dus.

Toch merk ik heel erg dat ik medicijnen slik. Elk lichaam is natuurlijk anders maar ik merk dat mijn lichaam harder werkt dan normaal, vaak ben ik dan ook vermoeid en moet ik opletten dat ik niet teveel hooi op de vork neem in het dagelijkse leven .. goed luisteren naar mijn lichaam en vooral goed uitrusten, slapen etc. geen gekke dingen doen. Anderen hebben hier misschien geen problemen mee, ik wel. Je slikt tenslotte medicijnen en je lichaam is bezig met het verwerken van de stoffen..in dit geval de lever en nieren, zware organen. Heb ook wel vaak spierpijn, ben wat rustiger door mijn lagere energiepijl. Ook heb ik weleens last gehad van een triloog wat 2 weken duurde, een spier in mijn arm die een week samentrok, droge ogen, 2 keer en flinke bloedneus maargoed, je doet het met een doel natuurlijk ..it comes with the game. irritant soms wel ..

Ik moet nog tot september, kleine 2 maanden dus. Als je stopt met roa verdwijnt de droge huid langzaam. het kan nu nog wel wat beter maar als ik mezelf nu bekijk ben ik erg blij met het resultaat. we zullen zien of ik nog een 2e kuur nodig heb, hoop het niet want 7 maanden medicijnen slikken en daarvoor al een jaar antibiotica is wel genoeg vind ik.
pi_60029878
1.5 maand bezig nu, merk nog helemaal niets.

alleen weerstand gaat achteruit.
pi_60045104
nieuwe ROA junk meldt zich...

op zich niet zo veel last als de meesten op t forum, maar toch... week of 3 terug was t zo erg dat ik naar de huisarts ging. Om roa gevraagd en meteen van hem, zonder doorverwijzing of lastig doen, gekregen!!! bloedtest was ook goed dus na mijn vakantie (midden augustus) beginnen.

Tegen droge lippen wil ik wel dat aquaphor halen maar dit is niet in nl verkrijgbaar... ???
Tegen droge huid haal ik die cetaphil lotion
Tegen rode plekken sudocrem (die ik nu al gebruik en waar ik zeer over te spreken ben!!!)
Als ik er, doordat ik niet in de zon mag, op den duur als een zombie bij loop haal ik lekker nivea summer look for men (heerlijk spul. bovendien als je een paar x smeert zijn je rode plekjes door je bruine huid minder zichtbaar ).

zo nu en dan kom ik wel met een update van mijn kant ;-)
pi_60076632
Kan je gewoon naar een dermatoloog gaan zonder doorverwijzing van de huisarts eigenlijk?
  maandag 14 juli 2008 @ 17:23:50 #60
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_60101096
quote:
[b]
Tegen droge lippen wil ik wel dat aquaphor halen maar dit is niet in nl verkrijgbaar... ???

Ik heb nog wat tubetjes Aquahor, als je geinteresseert bent, stuur me even een mailtje of kijk op www.roaccutanekuur.nl

Helpt erg goed tegen droge roa-lippen!

Groetjes en heel veel succes met je kuur!
  maandag 14 juli 2008 @ 17:38:57 #61
184597 Marjenda
www.roaccutanekuur.nl
pi_60101430
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 22:22 schreef GdfMarcel het volgende:
1.5 maand bezig nu, merk nog helemaal niets.

alleen weerstand gaat achteruit.
Heb nog efe geduld, op een gegeven moment zul je echt verbetering gaan zien. Alleen gebeurt dat bij de 1 wat sneller als bij de ander ....

SUCCES !!!
pi_60102983
Ja, ik houd vol, maar er is gewoon nog niets geen verbetering, 2 maand nu al. Erg veel last van bijwerkingen dus het is moeilijk om er in te blijven geloven, maar ik doe het.
pi_60103366
Jeetje, een hele lading forums over het gebruik van roaccutane... Dat hadden ze in mijn tijd (nog) niet of ik moet niet goed gekeken hebben. Puur toeval dat ik hier verzeild geraakt ben, want voor mij is dit verleden tijd (ik ben 38) en de enige reden dat ik eens ben gaan google'n is een advertentie die per email opeens kreeg voor één of ander D pantothenaat dat minder heftig dan isotretinoine zou zijn, maar toch ook een soortgelijke werking zou hebben. Mijn nieuwsgierigheid was toch even gewekt.

Eens kijken, ik heb zwavelzeep en zinkbenzoylzalf (of zoiets) gehad, werktte natuurlijk niet, en daarna een vreselijke tetracycline kuur: capsules, die kon ik dus niet doorslikken hè, dus al dat gele poeder uit die capsules, 2-4 gram per dag of zoiets [het geheugen laat me in de steek, misschien ook een nawerking...] met druivensap geconsumeerd en daarna NOOIT meer druivensap aangeraakt !
Het had geen effect, maar één voordeel had het weer wel, ik heb sindsdien geen moeite meer met de bittere smaak van paracetamol. Ik vind dat net een snoepje nu.

Omdat de tetracycline toch ook bijwerkingen begon te geven, bedacht mijn wat slome huisarts dat de overstap naar doxycycline misschien wat handiger was. Een tabletje deze keer die ik met veel moeite net weg kon krijgen. Had ook een erg lekkere buitenkant, maar werkte evenmin. Ik vraag mij af wat men mij nog qua antibiotica kan geven, mocht ik doodziek in het ziekenhuis terechtkomen want ik zal toch zeker wel hardstikke resistent tegen deze beide breedspectrum antibioticums zijn, ondertussen.

Daarna twee keer een roaccutane kuur gedaan en ja, dat heeft uiteindelijk geholpen. Ik kreeg 3x20 mg per dag geloof ik, maar ik twijfel nu of ik ook niet een tijdje 4x20 heb geslikt - het is al weer lang geleden. Ik was 80 kilo en 193 cm toendertijd, dat weet ik nog en ik begon aan de eerste kuur op mijn 17e. Die kuur moest 6 maanden duren, maar dat heb ik niet goed afgemaakt wegens de klachten. Toch was er al een duidelijke verbetering bij mij. Die bleef echter niet en op mijn 21e/22e/23e (weet niet precies meer) begon ik aan een tweede kuur van een half jaar. Gelijk van dag 1 de zwaarste dosering overeenstemmend met mijn gewicht (of dat nou 80 of 60 gram was, daar wil ik afwezen) en alleen aan het eind werd er afgebouwd. Daarna ik het 99.5% genezen verklaard. Dus ik ben blij.

Ik weet niet of dit nog steeds zo is, maar bij mij werd elke maand bloed afgenomen om de nier en lever functie te controleren. Gelukkig voor mij bleven die goed, maar ik kreeg wel (tijdens beide kuren) erge last van bloedingen in de darmen wat je bij ontlasting zag. Dus ik -als [nota bene !] ex-vakantiewerker op de afdeling gastro-enterologie van dat zelfde ziekenhuis de zomer daarvoor- met mijn benen wijd in zo'n bevallingshouder (je weet wel, waar vrouwen hun onderbenen in moeten leggen bij onderzoek) zodat de specialist met zo'n endoscoop eens rond kon kijken of het ernstig was. "Oh, hallo zuster Maaike, ja ik dacht, jullie hebben mijn klokkespel nog nooit gezien, dus ik dacht, ik ben in de buurt en ik kom nog effe langs ! Een bakkie doen ofzo". Ja, ja, jet moet VOORAL niet de indruk wekken dat je je doodgeneerd natuurlijk. Afijn, ik leefde nog, de bloedingen waren natuurlijk vanwege de roaccutane, maar zolang het niet nog erger werd (lees: doodbloeden) mocht ik doorgaan met de roaccutane. Vermoeidheid en depressiviteit zou ik ook als klachten willen opvoeren, tesamen met duizelingen en hoofdpijn. IK had echter zo'n dusdanig vette huid dat de problemen met mijn lippen (of met een bloedneus) uitbleven. Velletje en schifering, jazeker, kon ok mijn contactlenzen niet meer dragen en heb zelfs zogenaamde kunsttranen gebruikt, maar kloven in mijn lippen, nee dat had ik niet. Wel haarduitval en ik denk, mijn moeder is daar overigens zekerder van dan ik, dat mijn haar pluiziger is geworden dan het voorheen was. Herkent iemand dat ?

Nou ben ik zo'n man die vroeg begint met grijs worden en een kale kop (hoog voorhoofd, kale plek op het hoodf type monniken helicopterparkeerplaats, dus wat er precies terggekomen is weegt niet op tegen het door mijn genen en mijn testosteron vernietigde haar. Dus voor de mannen onder ons, maak je niet druk, je raakt het anders misschien toch wel kwijt.

Bij mijn weten moet isotretinoine EXACT hetzelfde zijn als roaccutane. De reden waarom de heren (en dames) dermatologen dan toch roaccutane aanraden, kan liggen in het feit dat ze wellicht iets krijgen van de vertegenmwoordiger van Roche en niet van die witte merk jongens. Onderschat dat niet. Toen ik daar dus vakantiewerk deed, kwam er zo'n farmaceutische vertegenwoordiger langs met allerlei leuke proefmonstertjes (de ziekenhuisuitvoering daarvan) en relatiegeschenkjes, dus...
Als roaccutane isotretinoine 20mg bevat en isotretinoine wit merk bevat ook 20mg van hetzelfde naampje dan IS het gewoon hetzelfde. Laat je niet gekmaken !

De vorm van acne die ik had was acne conglobata op mijn gehele rug, verder af en toe op mijn borst, dijbenen, en natuurlijk in iets mindere mate op mijn gezicht en ook weleens op mijn hoofd. Ik ging echt niet zwemmen of in de zon liggen of zoiets. En altijd als er een feestje of iets dergelijks was, of je moest op een klassefoto ofzo, dan zag je er werr net niet uit. Seen it, done it !!

Maar na mijn 25ste zag ik er toch eindelijk uit als een Griekse god (kuch...) en begrijp ik erop terugkijkend niet dat het toch nog tot mijn twee-en-dertigste heeft geduurd voor ik een vrouw kreeg. Ach, eigenlijk weet ik het wel, als je maar lang genoeg je kop niet boven het maaiveld durfde uit te steken uit onzekerheid over je eigen waarde, dan benader je ook al die leuke meisjes en vrouwen niet 1-2-3. Wie weet hoevelen mij (en jullie natuurlijk ook, dit gaat net zo goed over jullie allemaal) leuk vonden, terwijl ik het zelf niet voor mogelijk hield en dus heb ik vast vele mogelijke vriendinnetje misgelopen. Aaaaarg, mag ik het nog een keertje overdoen ?!? Hè toe nou !! Please...

Enfin, ondertussen al weer wat jaartjes gelukkig getrouwd met een een leuk wijf en een prachtige dochter van 2,5 jaar oud (mijn vader sprak de profetische woorden: "hoe is het mogelijk ?!?" De pestkop.). Dus, het komt goed. Echt. Bij de één wat later dan bij de ander, dat wel.
---
I burn not shine !
pi_60107336
@Ghostwheel
Pfff wat een verhaal man. Ik kan je wel begrijpen nu ben ik zelf pas 20 maar goed.
Ance is gewoon een ziekte die erg je zelf vertrouwen schaad in veel dingen.

Ik ben er gelukkig nu met 2de kuur weer clean. Ik heb ook gelukkig nooit zo erg als jouw gehad ik heb het idee dat artsen het tegenwoordig ook sneller voorschrijven.

Het krome is het is momenteel het enigste op de markt wat gewoon ook echt werkt. De rest van benzol tot antibiotica allemaal troep.

Ik las aantal maanden terug in de krant dat ze het DNA van ance bacterie hadden gekraakt en hierdoor een medicijn zouden kunnen ontwikkelen waardoor mensen met ance er 100% vanaf waren.
(maar het ontwikkelen hiervan duurde nog wel 10 jaar


Maar zo hoge dosis slikken dat je dat volhoud. Dan krijg je wel de horror bijwerking.
Maar was het bij jouw erfelijk? had je vader het bijvoorbeeld ook (wat in mijn geval wel zo was) waardoor mijn broertje en ik er ook last van hebben. (wel in mindere mate als mijn vader)
pi_60125788
Ben net gestopt met roa Isotretinoine, heb geen puistjes meer en mijn huid is helemaal glad. Mijn huid voelt ook niet meer jeukerig aan zoals tevoren. Kan dus onbezorgd op vakantie straks, zonder te verbranden. Heb nog wel wat rode vlekjes in mijn gezicht, moet het van de dokter even afwachten, kan dat het geleidelijk aan weggaat (en wellicht doet de zon ook nog goede dingen) en anders kan ik het laten laseren.

Denk dat ik binnekort nog een gezichtsbehandeling doe. Heb tijdens de kuur vooral erg last gehad van mijn lippen, elke dag weer opnieuw kapot. En mijn neus was altijd kapot van binnen.
  woensdag 16 juli 2008 @ 10:00:57 #66
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_60138520
Ik heb afgelopen week weer gehoord dat mijn bloeduitslagen nog helemaal goed zijn en hoef nu pas over 3 maanden terug te komen ipv elke maand!
Wel heb ik gevraagd of de dosis omhoog mocht, maar dit mag niet vanwege de zomer. Over 3 maanden wil hij het opnieuw overwegen, maar dan hoef ik nog maar 1.5 maand, weet niet of het dan nog zin heeft.

Heb de afgelopen weken echt een tegenslag gehad in mijn gezicht, maar dat trekt nu weer weg gelukkig.
Ook vind ik het wel apart dat bij mij de rode vlekjes ook vrij snel wegtrekken, daar ben ik wel blij mee.

De laatste periode heb ik nog al wat tegenslagen in het algemeen waar je echt niet vrolijk van wordt. Is het mogelijk dat je je door de Roa nog beroerder (down) voelt, of zal dat wel meevallen?
Ben zelf nooit depressief geweest, ben altijd heel opgewekt.

Succes iedereen!
  woensdag 16 juli 2008 @ 12:07:12 #67
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_60141294
quote:
Op zondag 13 juli 2008 15:53 schreef Mathijz het volgende:
Kan je gewoon naar een dermatoloog gaan zonder doorverwijzing van de huisarts eigenlijk?
Ik ben ook ooit zelf naar de dermatoloog gegaan, maar moest bijna een half jaar wachten voor een afspraak!
Zelf ben ik diabeet en na overleg heeft de internist mij doorverwezen en kon ik die week daarop al terecht.
pi_60154374
Alsmere,

Ja, down voelen of depressief zijn is één van de mogelijke bijwerkingen van Roa.
wacht het maar af, het zal wel weer overgaan.

Ik ben nu 2 maand bezig, ik merk nog absoluut niets geen verbetering.
M'n acné is vooral in mijn gezicht en op m'n schouders, hier is nog geen verandering te zien.

Bijwerkingen: Droge lippen,
pijnlijke rug, trekt trouwens alweer weg,
droge huid NIET, wat wel beter is. (alleen soms na het douchen)
bloedverdunning.

afwachten dus,
verder iedereen succes met zijn of haar kuur!
pi_60212641
Hey,

Ik gebruik nu een weekje ROA.
Toch wil ik nog even een duidelijk antwoord hebben wat betreft alcohol.
Ik had pas een feestje en heb daar gewoon 8 biertjes gedronken, en binnekort heb ik weer een feestje en ben ik van plan weer ongeveer 7 of 8 glazen bier te drinken.
Tot dat ik las dat alcohol 'gif' is voor je lever....
Helpt het als je 1 of 2 dagen voor dat je alcohol gaat drinken even stopt met ROA en daarna weer verder gaat?
Want ik las ook dat de ROA 2 maanden in je bloed blijft zitten.
Of moet ik me niet zo druk maken en is het niet erg om af en toe iets uit te schieten.
Het gebeurt namelijk niet vaak dat ik alcohol drink alleen op feestjes enzo alleen dat kan soms weer een maand duren ofzo en dan drink ik dus een maand niks.
pi_60266466
Jongens, het begint hier dood te gaan

dat mag niet gebeuren.
alcohol kan af en toe wel, maar probeer het te matigen
ga niet veel in 1 keer drinken, maar af en toe een flesje. (Y)
pi_60319901
Pas langs de huisarts geweest. Mocht ook aan de roaccutane beginnen, maar er is besloten dat ik na de vakantie ga beginnen zodat ik nog wel in de zon kan deze vakantie . Heb nu een antibiotica gel gehad.
pi_60322097
Hallo mensen,

Wat een uitgebreid topic over Roaccutane zeg! Ik lees dat het hier doodbloedt, nou ik heb misschien een vraag die de boel tot leven roept..

Ik ben en meid van 32 jaar en heb een tijdje terug voor 2,5 maand een kuur gevolgd. Een vrij lichte kuur van gem. 20 mg (weeg 60 kg). Voor ik er aan begon was ik best wel huiverig voor alle bijwerkingen die je kunt krijgen, het is echt een paarde middel. Maar op een gegeven moment wil je ook weleens een definitieve oplossing, dus de sprong maar gewaagd. Ik had vooral last van spierpijn, moeheid, en natuurlijk droge huid en lippen/mond. Dat vond ik op zich niet zo erg. Wel werd ik ook angstig/depressief en ik bleef het toch maar eng vinden. Daarom na 10 weken toch maar gestopt! Mijn huid is nog steeds mooi, wel iets vetter en hier en daar een puist, maar oké, is mee te leven.
Het is al iets van 5 maanden geleden, en sinds kort heb ik het idee dat mijn libido -zin in seks dus- minder geworden is. Ook is het allemaal minder gevoelig zeg maar. Eerst dacht ik niet direct aan Roa maar nu wel.
Want het spul schijnt nog even door te werken.

Vraag: zijn er meer mannen of vrouwen die dat gemerkt hebben? Ik heb ergens op internet- jaja Amerikaanse site dat dan weer wel- een onderzoekje gelezen dat dat dus WEL kan! En ik lees/hoor hier verder nergens wat over, ook niet in bijsluiters, anders was ik er echt niet aan begonnen, want het schijnt definitief te zijn!
Nou, ik hoop dus dat niet Roa de oorzaak is. En please......laat het hier ff weten als jij dit ook hebt.

Allemaal succes met de kuren maar pas op!
Groetjes

[ Bericht 0% gewijzigd door Danielle32 op 24-07-2008 16:12:03 ]
pi_60406892
ik ben nu 2 maand tot 2 en een halve maand bezig.
het is alleen nog maar erger geworden en ik word er eigenlijk een beetje down van.

na hoe lang de kuur te slikken begon het bij jullie echt te werken, dat je echt dacht van: wow, mijn huid ziet er al een stuk beter uit?

ik ben er namelijk erg benieuwd naar, heb nog geen steekje verbetering gezien.

b.v.d.
Marcel
  dinsdag 29 juli 2008 @ 10:22:29 #74
215276 Alsmere
Ook dat nog...
pi_60414022
Ik ben nu 3.5 maand bezig en mijn huid ziet er nu zo goed uit! Ik hoop wel dat het nu blijvende is, want toen ik 2 maanden bezig was, heb ik ook ca 1.5 week een hele rustige huid gehad.
Met een beetje geluk, zie ik dus na 3.5 maand verbetering.
pi_60420372
Wat jammer dat het soms zo lang duurt voor je verbetering ziet!
Bij mij was het na 2 weken al te merken. Maar het komt wel meer voor hoor dat het na 3 maanden of meer begint te werken, volhouden dus.

Heeft iemand al een antwoord op mijn vraag?
Of ben ik dan echt de enige?
Zou het fijn vinden ook een reactie van vrouw te horen....
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')