Dat weet ik, ik vraag me echter af hoe het in zijn werk gaat met de verzekering.quote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:00 schreef Ultralaser het volgende:
Op naam zetten moet bij het postkantoor en kan niet telefonisch gedaan worden.
...quote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:13 schreef sungaMsunitraM het volgende:
Iets met hoofdzakelijke bestuurder.
Die constructies zijn ook verboden...quote:Op dinsdag 27 mei 2008 12:59 schreef AlphaOmega het volgende:
ze zouden die constructies via ouders gewoon moeten verbieden.
Gewoon de voorwaarden van de verzekeraar volgens mij. De verzekering moet op naam staan van de hoofdzakelijke bestuurder. Dus je mag wel af en toe rijden in een auto die op naam van je ouders verzekerd is, maar als je er permanent in rijdt vindt de verzekeraar dat niet leuk. (ergo: minder geneigd tot uitkeren bij schade. En ja, daar wordt op gelet want ze zijn al dit soort vormen van fraude en quasi-fraude behoorlijk zat)quote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:23 schreef NMGN23 het volgende:
...
Dat het wettelijk niet mag omdat mijn ouders geen hoofdzakelijke bestuurders zijn?
Okee, duidelijk, wist ik niet. Wordt dus gewoon op mijn eigen naamquote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:24 schreef Croga het volgende:
[..]
Die constructies zijn ook verboden...
De auto en de verzekering dienen op naam te staan van degene die het meeste in de auto rijd. Is dat niet zo dan kan de verzekering:
- De verzekering nietig verklaren waardoor je onverzekerd bent
- Zowel de verzekeringnemer (ouder) als de frequent bestuurder op de zwarte lijst plaatsen
Dit kan dus ook gedaan worden op het moment dat er schade gemeld wordt, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Dat kan behoorlijk in de papieren gaan lopen.....
Ofwel; leuk om de verzekering op naam van je moeder te zetten maar de risicos die er aan verbonden zijn zijn niet mals. Veel beter zet je gewoon de verzekering op je eigen naam zodat je meteen begint met het opbouwen van schadevrije jaren....
Dat zei ik toch ook?quote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:28 schreef sungaMsunitraM het volgende:
[..]
Gewoon de voorwaarden van de verzekeraar volgens mij. De verzekering moet op naam staan van de hoofdzakelijke bestuurder. Dus je mag wel af en toe rijden in een auto die op naam van je ouders verzekerd is, maar als je er permanent in rijdt vindt de verzekeraar dat niet leuk.
hoezo heeft dat weinig zin? Bij ZLM zou 1 schadevrij jaar toch al 15% korting opleveren.quote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:56 schreef NMGN23 het volgende:
Telt dus wel degelijk echter heeft bij mij op dit moment weinig zin.
Omdat het bijna een jaar is (10 maanden)quote:Op dinsdag 27 mei 2008 14:45 schreef danko het volgende:
[..]
hoezo heeft dat weinig zin? Bij ZLM zou 1 schadevrij jaar toch al 15% korting opleveren.
Als je dit kan hardmaken zwart op wit, dan moet dit volgens mij kunnen. Even bellen met de verzekeringsmaatschappijen en dan heb je zo je antwoordquote:Op dinsdag 27 mei 2008 13:56 schreef NMGN23 het volgende:
Ik heb bijna een jaar een lease-auto gereden, ik kan bij de maatschappij (leaseplan) mijn schadevrije periode laten aantonen. Telt dus wel degelijk echter heeft bij mij op dit moment weinig zin.
ik kan me vergissen maar volgens mij is dit niet meer mogelijk.. Evenmin het verhaal om de schadevrije jaren van opa's over te nemen.quote:Op dinsdag 27 mei 2008 15:22 schreef nogeenmaarten het volgende:
Je kan hiervoor je moeder de auto laten aanschaffen en jezelf als hoofdbestuurder opgeven. Je profiteert dan van haar tariefgroep. Zo heb ik jaren rondgereden in de auto van mijn ma, met mij als hoofdbestuurder. Later kon ik mijn schadevrije jaren als hoofdbestuurder gewoon meenemen voor mijn eigen polis.
Leuk dan, een eigen auto hebbenquote:Op dinsdag 27 mei 2008 15:22 schreef nogeenmaarten het volgende:
Kan mij voorstellen dat je geen enorme premie wilt betalen terwijl je zelf een (relaxte) rijstijl hebt, waarbij de kans op schade heel klein is. Je betaalt dan eigenlijk voor het jonge petjesvolk dat overmoedig in de auto stapt en veel kans op schade heeft.
Je kan hiervoor je moeder de auto laten aanschaffen en jezelf als hoofdbestuurder opgeven. Je profiteert dan van haar tariefgroep. Zo heb ik jaren rondgereden in de auto van mijn ma, met mij als hoofdbestuurder. Later kon ik mijn schadevrije jaren als hoofdbestuurder gewoon meenemen voor mijn eigen polis. Zo ging dit met open kaart met de unive en dat scheelde veel duiten.
Let wel dat je moeder dan eigenaar is van de auto. Al je bekeuringen gaan naar haar en de verantwoordelijkheid voor de wagen ligt ook bij haar.
Ik kan mij ook vergissen, maar twee jaar geleden ging het wel zo en als je niet teveel wilt betalen dan moet je dat even nagaan bij je verzekering..quote:Op dinsdag 27 mei 2008 15:39 schreef danko het volgende:
ik kan me vergissen maar volgens mij is dit niet meer mogelijk..
Onzin, dat bepaalt de verzekeraar gewoon zelf. Toen ik mijn eerste auto kocht kon ik bij de verzekeringsmaatschappij waar mijn vader zijn auto had een polis afsluiten waarbij ik de helft van zijn schadevrije jaren kreeg. Mijn vader ging hierbij niet achteruit in het aantal jaren. Nu heb ik al een aantal jaar de maximale no-claimkorting.quote:Op dinsdag 27 mei 2008 15:50 schreef Repeat het volgende:
En idd tegenwoordig kan je schadevrijejaren niet meer overnemen van iemand anders. Logisch ook
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |