Ik heb me daar afgelopen jaar in verdiept. De goedkoopste oplossing is verhuisdozen met TNT opsturen. Kost nog steeds een smak geld, en het duurt relatief lang voordat je pakket in de VS aankomt, maar het is een stuk goedkoper dan een internationaal verhuisbedrijf.quote:Op maandag 26 mei 2008 16:53 schreef OMG het volgende:
Mja, het topic was vol en opeens was ik het kwijt.
Vraagje aan de mensen die spullen hebben laten verschepen naar de VS voor de verhuizing... om hoeveel spullen ging het en wat kostte het ongeveer? M'n vriendin en ik staan pas aan het begin van het hele proces, maar zo kan ik me alvast voorbereiden op de kosten zonder nu al tig offertes aan te hoeven vragen..
Het gaat voornamelijk om m'n muziekcollectie, een berg DVD's en wat electronica, dus geen meubels en dergelijke.
Klopt, alhoewel het vaak een hoop stress met zich meebrengt.quote:Op maandag 26 mei 2008 18:09 schreef popolon het volgende:
Wel een ideale tijd om van je rotzooi af te komen zo'n emigratie.
Die runnen toch ook die museumwinkel in dat hollandpark in holland michigan(met die nederlandse molen)quote:Op maandag 26 mei 2008 18:09 schreef popolon het volgende:
Mijn vrouw heeft connecties met de mensen die de Dutchs Store runnen in Grand Rapids. Ik kon voor een paar honderd dollar dus alles mee laten verschepen met hun maandelijkse transport van NL naar de VS. Geluk dus.
Wel een ideale tijd om van je rotzooi af te komen zo'n emigratie.
Niet dat ik weet maar 't zou kunnen.quote:Op maandag 26 mei 2008 21:42 schreef klaasdj het volgende:
[..]
Die runnen toch ook die museumwinkel in dat hollandpark in holland michigan(met die nederlandse molen)
Ik was EUR2200 kwijt, Rotterdam - Boston, ~ 8 m3. Duurde ongeveer tien weken.quote:Op maandag 26 mei 2008 16:53 schreef OMG het volgende:
Mja, het topic was vol en opeens was ik het kwijt.
Vraagje aan de mensen die spullen hebben laten verschepen naar de VS voor de verhuizing... om hoeveel spullen ging het en wat kostte het ongeveer? M'n vriendin en ik staan pas aan het begin van het hele proces, maar zo kan ik me alvast voorbereiden op de kosten zonder nu al tig offertes aan te hoeven vragen..
Het gaat voornamelijk om m'n muziekcollectie, een berg DVD's en wat electronica, dus geen meubels en dergelijke.
Het kan nooit kwaad om een paar offertes aan te vragen, je verkijkt je al snel op hoeveel je meeneemt. Ik dacht dat ik amper iets meenam, maar had toch iets van 4 m^3. Betaalt je werkgever de verhuizing anders kun je het aftrekken van je (amerikaanse) belasting aangifte.quote:Op maandag 26 mei 2008 16:53 schreef OMG het volgende:
maar zo kan ik me alvast voorbereiden op de kosten zonder nu al tig offertes aan te hoeven vragen..
7 jaar geleden was ik voor een krat van ~1 x ~3 x ~1.5 = ~4.5 m3 (ook naar Boston!) iets van 2500 gulden kwijt. Drie maanden geleden heb ik nog eens geinformeerd bij hetzelfde bedrijf of ze voor mij ~1.5 m3 op konden sturen. Ik kan me niet meer precies herinneren hoe veel het zou kosten, maar het was belachelijk veel geld (800 euro?). Toen ik vroeg waarom het zo duur was, was het antwoord "vanwege de dollar". Je zou denken dat het dan goedkoper zou moeten zijn, en ik probeerde dat aan de goede man uit te leggen. Blijkbaar wordt er op dit moment behoorlijk verdiend aan de verscheping van spulletjes.quote:Op dinsdag 27 mei 2008 05:34 schreef Shivo het volgende:
[..]
Ik was EUR2200 kwijt, Rotterdam - Boston, ~ 8 m3. Duurde ongeveer tien weken.
't Is niet dat ik er echt op let ofzo, maar 't viel me toevallig op, en ik had een tvp-excuus nodig....quote:Op woensdag 28 mei 2008 02:38 schreef popolon het volgende:
Ja let je daarop Bora, alle landentopics hebben zo'n mooie inleiding.
Mja, heb ik al voor een groot deel gedaan. Op m'n 80 GB iPod past lang niet alles, maar ik heb inmiddels wel een groot deel geript. Ik heb geen idee hoe vaak ik terug zal gaan naar Nederland als ik er eenmaal woon en om nu opslag te huren of alles bij m'n ouders achter te laten... alles verhuizen is dan misschien 1 keer lastig en kost geld, maar dan ben je er wel vanaf.quote:Op woensdag 28 mei 2008 16:14 schreef wonderer het volgende:
CD'tjes rippen en op een externe HD zetten werkt ook niet? Zou wel een hoop materiaal schelenKun je daarna bij elke trip naar NEderland weer een zooi meenemen.
We zitten wat dat betreft waarschijnlijk allemaal in hetzelfde schuitje.quote:Op woensdag 28 mei 2008 17:38 schreef OMG het volgende:
Ik heb geen idee hoe vaak ik terug zal gaan naar Nederland als ik er eenmaal woon en om nu opslag te huren of alles bij m'n ouders achter te laten... alles verhuizen is dan misschien 1 keer lastig en kost geld, maar dan ben je er wel vanaf..
Ik mis mijn boeken wel, maar verder vind ik het wel best zo. Mijn kleren enzo pasten allemaal in twee weekendtassen (alleen zomerkleding, dat wel)... Maar ik wist dan ook dat ik regelmatig op en neer zou gaan.quote:Op woensdag 28 mei 2008 17:58 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
We zitten wat dat betreft waarschijnlijk allemaal in hetzelfde schuitje.Achteraf gezien had ik mezelf - en m'n ouders - een hoop moeite kunnen besparen door alles in een keer over te sturen. Maar toen ik in 2001 vertrok, had ik echt het idee dat het voor maar 1 of 2 jaar zou zijn.
Net als de NOS, trouwens. De NOS doet het ook online.quote:Op donderdag 29 mei 2008 13:39 schreef popolon het volgende:
Voor de liefhebbers:
ESPN zendt alle wedstrijden van Euro 2008 live uit.
ja, heb mijn 1500$ gekregenquote:Op dinsdag 27 mei 2008 18:07 schreef devzero het volgende:
[..]
Het kan nooit kwaad om een paar offertes aan te vragen, je verkijkt je al snel op hoeveel je meeneemt. Ik dacht dat ik amper iets meenam, maar had toch iets van 4 m^3. Betaalt je werkgever de verhuizing anders kun je het aftrekken van je (amerikaanse) belasting aangifte.
Iemand hier trouwens zijn $600 (of $1200+ voor de gezinnetjes) tax rebate al gehad? Het was afgelopen vrijdag op mijn rekening gestort
Je consoles zullen waarschijnlijk niet werken in de VSquote:Op woensdag 28 mei 2008 07:07 schreef OMG het volgende:
zoals ik al vermeldde wat electronica waarbij je moet denken aan video game consoles (een stuk of 4) inclusief games, maar die zouden allemaal bij elkaar in een grote doos moeten passen. Ook m'n platenspeler neem ik mee en wellicht ook al m'n boeken (deze zouden in totaal niet meer dan 2 verhuisdozen betreffen).
die kun je vast net als bij het WK alleen vanuit NL bekijken.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 08:07 schreef Shivo het volgende:
[..]
Net als de NOS, trouwens. De NOS doet het ook online.
Niet werken als in het hele gedoe met stroom of als in het NTSC/PAL gedoe? Ik heb daar ooit eens een converter gekocht voor iets wat ik daar had gekocht zodat ik het hier gewoon op een stopcontact kon aansluiten, omgekeerd lijkt me dan ook niet echt een probleem. Maar dan met een andere converter natuurlijk.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 03:26 schreef Quintony het volgende:
[..]
Je consoles zullen waarschijnlijk niet werken in de VS
En dan nog, zit je naar een schokkerige stream op je computer te kijken. Dat vind ik echt niks.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 03:31 schreef Quintony het volgende:
[..]
die kun je vast net als bij het WK alleen vanuit NL bekijken.
Kan zijn, maar ik heb geen tijd om alle wedstrijden in een cafe te gaan kijken. Dus als ik dan op mijn werk een klein schermpje rechtsonder open kan hebben met voetbal zou dat best prettig zijn.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 15:15 schreef popolon het volgende:
[..]
En dan nog, zit je naar een schokkerige stream op je computer te kijken. Dat vind ik echt niks.
Je ziet wel eens van die kereltjes van een jaar of 5 die alleen reizen, en die hebben dan een ticket om hun nek hangen, en op het vliegveld is er altijd speciaal personeel dat een oogje in het zeil houdt. Maar ik neem aan dat er voor jou geen restrictie's zijn.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 20:10 schreef IrCute het volgende:
Misschien een stomme vraag, en ook niet het geschikte topic, maar ik ben van plan deze zomer naar Amerika te gaan om een vriend te bezoeken. Ik ben 17, mag ik dan uberhaupt alleen vliegen?
En voldoet elk paspoort dat je nu aanvraagt daaraan of moet je aangeven dat je ermee naar de VS wilt? Mijn neefje van 11 gaat namelijk mee en die heeft nog geen eigen paspoort, dus dat moet aangevraagd worden.quote:Op zondag 1 juni 2008 17:32 schreef nickybol het volgende:
Biometrisch paspoort, waarbij je pasfoto aan al die nieuwe eisen moet voldoen.
Maar aangezien de meeste zeventienjarigen in Nederland toch geen rijbewijs hebben lijkt dat me geen probleem.quote:Op zondag 1 juni 2008 08:31 schreef Lyrebird het volgende:
Terzijde: voor het huren van een auto in de VS moetje bijna altijd ouder dan 25 jaar zijn.
Ja, elk nieuw paspoort voldoet daar aan.quote:Op zondag 1 juni 2008 17:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
En voldoet elk paspoort dat je nu aanvraagt daaraan of moet je aangeven dat je ermee naar de VS wilt? Mijn neefje van 11 gaat namelijk mee en die heeft nog geen eigen paspoort, dus dat moet aangevraagd worden.
25???quote:Op zondag 1 juni 2008 08:31 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Je ziet wel eens van die kereltjes van een jaar of 5 die alleen reizen, en die hebben dan een ticket om hun nek hangen, en op het vliegveld is er altijd speciaal personeel dat een oogje in het zeil houdt. Maar ik neem aan dat er voor jou geen restrictie's zijn.
Terzijde: voor het huren van een auto in de VS moetje bijna altijd ouder dan 25 jaar zijn.
Er zijn autoverhuurders die perse een credit card willen, omdat er onverlaten zijn die een auto huren op een debit card met slechts een paar dollar op hun bankrekening. Met een credit card kan de verhuurmaatschappij schade verhalen op de credit card maatschappij, en die staan er om bekend dat ze iedere dollar terugvinden.quote:Op maandag 2 juni 2008 16:45 schreef Shivo het volgende:
Ik kan met mijn Amerikaanse debit card overal terecht. Maar met een Nederlandse debit card zal dat niet gaan.
Ok, kleine aanpassing: ik kan met mijn debitcard bij de Budget om de hoek terechtquote:Op dinsdag 3 juni 2008 23:34 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Er zijn autoverhuurders die perse een credit card willen, omdat er onverlaten zijn die een auto huren op een debit card met slechts een paar dollar op hun bankrekening. Met een credit card kan de verhuurmaatschappij schade verhalen op de credit card maatschappij, en die staan er om bekend dat ze iedere dollar terugvinden.
Dat is idd een groot probleem. In mijn eerste jaar in de VS werd ik bedolven onder aanbiedingen voor credit cards, maar iedere keer als ik probeerde om er eentje te krijgen, werd ik afgewezen. Geen credit history.quote:Op woensdag 4 juni 2008 19:33 schreef devzero het volgende:
Alleen hoe kom je als buitenlander met een lege credithistory aan een creditcard? Ja, een debit card is geen probleem, maar voor een credit card moet je je creditscore opbouwen bv met een secured credit card. Heeft toch een jaar geduurd voor ik een "echte" amerikaanse credit card had en mijn nederlandse kon opzeggen.
Ja, seri? cool dat wil ik eigenlijk ook, maar krijg je[als je geen rijke ouders hebt] geen ongelofelijke schuld? Ik was sowieso van plan om er stage te gaan doen, en dan na mijn studie er 1 a 2 jaar heen gaan, dan blijf ik maybe sowieso wel plakken....ik heb eigenlijk nooit echt naar de mogelijkheden gezocht, omdat een iegelijk mij vertelde dat het onbetaalbaar is/was.quote:Op woensdag 4 juni 2008 21:09 schreef nickybol het volgende:
Ik ga vier jaar in de VS studeren, welke verzekeringen, behalve zorgverzekering, zijn min of meer standaard benodigd in de vs?
Maar moet je dan geen academische 'topper' zijn? Meestal krijgen international students volgens mij slechts een beurs als ze van uitzonderlijk niveau zijn...quote:Op woensdag 4 juni 2008 22:57 schreef nickybol het volgende:
Zoek dan even goed door, als je ouders niet verschrikkelijk veel verdienen zijn er vaak hele goede beurzen via universiteiten te regelen. Ik studeer studieschuldvrij af, dat kunnen de meeste Nederlandse studenten niet zeggen....
Je zou een inboedelverzekering kunnen nemen, maar als je niet te veel spullen mee neemt uit Nederland, dan is het de moeite niet waard. Zonder autoverzekering kun je hier niet rijden. Ik heb me wel eens verdiept in een WA verzekering, maar dat kennen ze hier niet echt. Soms zit die bij de inboedelverzekering ingesloten, soms bij je autoverzekering. Misschien een rechtbijstandsverzekering? Ik heb alleen m'n auto verzekerd.quote:Op woensdag 4 juni 2008 21:09 schreef nickybol het volgende:
Ik ga vier jaar in de VS studeren, welke verzekeringen, behalve zorgverzekering, zijn min of meer standaard benodigd in de vs?
Wij hebben op onze universiteit een programma voor PhD en MS students in vision science, waarbij je een beurs krijgt. Daar hoef je geen topper voor te zijn. Een technische of medische achtergrond is voldoende om het eens te proberen. Nederlandse studenten worden met open armen ontvangen.quote:Op woensdag 4 juni 2008 23:05 schreef NY_Giant het volgende:
[..]
Maar moet je dan geen academische 'topper' zijn? Meestal krijgen international students volgens mij slechts een beurs als ze van uitzonderlijk niveau zijn...
Ik zat te denken aan een master International Relations. Alleen in dat geval zal ik waarschijnlijk niet echt met open armen worden ontvangen, want volgens mij opent een technische achtergrond nog altijd meer deuren.quote:Op woensdag 4 juni 2008 23:20 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Wij hebben op onze universiteit een programma voor PhD en MS students in vision science, waarbij je een beurs krijgt. Daar hoef je geen topper voor te zijn. Een technische of medische achtergrond is voldoende om het eens te proberen. Nederlandse studenten worden met open armen ontvangen.
Ik heb schuldenvrij een PhD gehaald (nou ja, ik verdedig over een maand of 2, maar goed) in een soortgelijke discipline. Een hoop programma's zetten je part-time aan het werk als teaching/research assistant in ruil voor een bescheiden salaris, health insurance en collegegeldvergoeding.quote:Op woensdag 4 juni 2008 23:48 schreef NY_Giant het volgende:
[..]
Ik zat te denken aan een master International Relations. Alleen in dat geval zal ik waarschijnlijk niet echt met open armen worden ontvangen, want volgens mij opent een technische achtergrond nog altijd meer deuren.
Dat is inderdaad ideaal. Als ik de tuition helemaal zelf zou moeten ophoesten, wordt het een moeilijk verhaal. Ik ga me maar eens even goed informeren de komende tijd...quote:Op vrijdag 6 juni 2008 21:51 schreef Plastic_Power het volgende:
[..]
Ik heb schuldenvrij een PhD gehaald (nou ja, ik verdedig over een maand of 2, maar goed) in een soortgelijke discipline. Een hoop programma's zetten je part-time aan het werk als teaching/research assistant in ruil voor een bescheiden salaris, health insurance en collegegeldvergoeding.
Och, als je voor een paar maanden een fietsje nodig hebt en er staat er 1 met een krasje en ze geven me er direct 50% discount op, hoor je mij niet klagen...quote:Op zaterdag 7 juni 2008 02:22 schreef popolon het volgende:
Lage prijs, ja. Goed spul, valt tegen.
Ik heb meer wat tegen de bedrijfspolicy. Uitbaters zijn het met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die die in Nigeria doen verbleken. Ik kom er dus ook nooit.
Ik haal veel bij de lokale markten. Veel beter, goedkoper en verser.
Ga je trouwen Lyre?quote:Op zaterdag 7 juni 2008 03:15 schreef Lyrebird het volgende:
Ik heb 't ook niet zo op Wal-Mart, omdat ik een praktisch consuminderende persoon ben. Dat zal overigens rap veranderen als ik met een Amerikaanse ga trouwen.
Dat is een verrekkes interessante vraag!quote:Op vrijdag 6 juni 2008 23:50 schreef NY_Giant het volgende:
Is een PhD in de VS nu eigenlijk puur een voorbereiding op een academische carrière of kun je er uiteindelijk alle kanten mee op?
Nee, de kans daarop is klein. Ik ben wel weer aan het daten, maar het verschil in cultuur vind ik toch lastig om te overbruggen. Mijn ex was groen rechts, en dat ging erg goed samen met mijn opvattingen, maar dat soort dames zijn schaars in de VS. Ik heb redelijk goede hoop dat ik een leuke dame in Japan kan ontmoeten, maar als je het over een cultuurverschil hebt...quote:Op zaterdag 7 juni 2008 03:20 schreef popolon het volgende:
[..]
Ga je trouwen Lyre?![]()
Dat neemt niet weg dat je moet opstaan voor wat je vindt. Anders trouw je de verkeerde namelijk.
In MN ook niet. Dat is 1 van de weinige voordelen van mijn verhuizing naar OH: je kunt hier lekker bier en wijn in de supermarkt kopen en op zondag is het allemaal ook geen probleemquote:Op zaterdag 7 juni 2008 16:15 schreef Shivo het volgende:
Ik geloof in Connecticut mag op zondag uberhaupt geen drank worden verkocht.
Hmmm vreemd, mijn ervaring met de dames in West Michigan is juist vrij positief. Allemaal aardig goed op de hoogte en veel zijn niet echt 'high maintenance'quote:Op zaterdag 7 juni 2008 04:21 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Nee, de kans daarop is klein. Ik ben wel weer aan het daten, maar het verschil in cultuur vind ik toch lastig om te overbruggen. Mijn ex was groen rechts, en dat ging erg goed samen met mijn opvattingen, maar dat soort dames zijn schaars in de VS. Ik heb redelijk goede hoop dat ik een leuke dame in Japan kan ontmoeten, maar als je het over een cultuurverschil hebt...
Amerikaanse vrouwen zijnquote:Op zaterdag 7 juni 2008 16:28 schreef popolon het volgende:
[..]
Hmmm vreemd, mijn ervaring met de dames in West Michigan is juist vrij positief. Allemaal aardig goed op de hoogte en veel zijn niet echt 'high maintenance'
Mijn vrouw heeft in drie landen gewoond, Canada, Nederland en de VS, dus die heeft van alles gewoon het beste opgepikt.
Ik zie mezelf toch liever niet in de academische wereld blijven hangen. Alleen moet je voor een master meestal het hele bedrag betalen, dus dat is ook weer niet ideaal...quote:Op zaterdag 7 juni 2008 04:17 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Dat is een verrekkes interessante vraag!
Kun je er alle kanten mee op? Kun je dat in Nederland?
Mijn ervaring is dat PhD's worden gezien als guru's. Heb je een PhD in ik noem maar wat postzegelsverzamelen, dan ziet iedereen jou als een guru in postzegelsverzamelen. Als het lastig is om je brood te verdienen met het verzamelen van postzegels, dan is het zaak zo snel mogelijk van die titel af te komen. Maarrr, zit je in een vakgebied dat hot is, dan kun je inderdaad alle kanten op, in het bedrijfsleven en in de academische wereld.
Een academische cariere ligt overigens wat meer voor de hand hier in de VS. Het is niet zo dat bedrijven onwelwillend staan tegenover mensen met een PhD graad, maar je moet wel kunnen laten zien dat je je handjes kunt laten wapperen, dmv patenten, artikelen en voordrachten bij conferentie's.
Met een PhD/M.A. in IR kun je ook voor overheidsinstellingen, think tanks, de media en non-profit organisaties aan de slag.quote:Op zaterdag 7 juni 2008 17:05 schreef NY_Giant het volgende:
[..]
Ik zie mezelf toch liever niet in de academische wereld blijven hangen. Alleen moet je voor een master meestal het hele bedrag betalen, dus dat is ook weer niet ideaal...
Hier kun je het na kwart voor twaalf 's avonds vergeten... Maar ik weet niet hoe laat het wel weer mag.quote:Op zaterdag 7 juni 2008 09:04 schreef Isegrim het volgende:
Trouwens mijn meest absurde Wal-Mart-ervaring... Mijn pa en ik wilden op een zondagavond lekker gaan koken voor de mensen samen met wie we in een vakantiehuis verbleven. Dus wij op zondagochtend naar Wal-Mart om groenten e.d. in te kopen. Ook een paar flessen wijn in de kar gedaan. Die mochten we dus niet kopen, want zondags voor 12:00 's ochtends mocht je daar geen drank kopen.We waren met stomheid geslagen.
Is dit echt iets voor de Bible Belt (Texas in dit geval) of komt dit landelijk voor?
Ik vind het maar vaag. Ik vroeg het me toen ook af. Die toko is 24/7 open. Wat is het tijdstip dat het ineens niet meer mag?quote:Op zaterdag 7 juni 2008 19:01 schreef wonderer het volgende:
[..]
Hier kun je het na kwart voor twaalf 's avonds vergeten... Maar ik weet niet hoe laat het wel weer mag.
Wel myspace... Is facebook beter?quote:Op maandag 9 juni 2008 05:55 schreef Shivo het volgende:
Zit hier trouwens ook iedereen op Facebook? In Boston heb je zonder Facebook geen sociaal leven meer!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |