Beste iedereen

Sinds eind december ben ik gestopt met mijn studie, om vervolgens in september een andere richting uit te gaan. De studie ging niet de kant op wat ik wilde en ik had mijn Propedeuse binnen dus ga ik naar de universiteit in september.
Mijn ouders zijn gescheiden en sinds mijn 18e verjaardag betaalt mijn vader de alimentatie aan mij. Dit betaal ik weer aan mijn moeder en haar vriend, omdat ik nog thuis inwoon.
Toen ik dit aan mijn vader vertelde weigerde hij nog alimentatie te betalen. Ik ging namelijk voor dat half jaar werken. Eerst voor 20 uur in de week en later iets meer omdat ik van job wijzigde zodat ik niet vast zat aan werk binnen kantooruren en zo het makkelijker kon gaan combineren met mijn studie in september (en dan natuurlijk ook een contract met minder uren zou pakken). Het geld was gewoon fijn om alvast te sparen voor mijn komende studie.
Iedereen die ik sprak vertelde me dat hij gewoon moet betalen, wat ik ook doe aan werk. Daarom heb ik in overleg met mijn moeder een instantie (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen) ingeschakeld die dit int.
De 16e mei kregen we een brief in de bus. Van zijn advocaat. Dat hij volgens artikel I:397 lid I BW geen onderhoudsgelden hoeft te betalen als ik in mijn eigen levensonderhoud kan voorzien. Hierdoor hebben wij contact opgenomen met een advocaat over dit. De advocaat zegt dat ik in totaal (onderhoudsgeld + salaris) meer verdien dan 881 euro en dus boven de bijstand zit. Hierdoor zou ik geen recht op dat geld hebben.
De advocaat stelde voor een schikkingsvoorstel te doen. I.p.v. 268,- per maand er 200,- van te maken. Mocht hij er niet mee akkoord gaan dan een rechtzaak te beginnen. Zo zou ik meer kans hebben omdat de rechter dan ziet dat ik in ieder geval geprobeerd heb het onderling op te lossen.
Ik denk erover hem te laten en zo de rechtzaakkosten en advocaatkosten te vermijden. Ik kan altijd nog mezelf verdedigen?
Mijn vraag is dus: wie staat er in zijn recht?
Alvast bedankt voor alle reacties!
Chris