abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_59556367
Bric is verkocht inderdaad!
Die Oscar is een goede aanbieding en de verkoper schijnt betrouwbaar te zijn.Er zijn al aardig wat Duitsers die er een gekocht hebben.
pi_59573110
@MarkV: ik heb je een PM gestuurd
pi_59605102
Ik ben niet echt bekend met de Oscar, maar mijn vriendin vind hem er oerlelijk uit zien dus dat wordt hem waarschijnlijk niet. De reden dat ik liever nieuw kocht was dat ik al een paar keer op bezoek ben geweest voor bijvoorbeeld een la Pavoni, maar door roest/lekkend stoom/beschadiging toch altijd met lege handen weer naar huis gegaan.

Maar door jullie krijg ik toch een beetje hoop en ben ik weer aan het kijken voor een tweehands, als jullie nog tips hebben hoor ik het graag. Wat is trouwens de reden om over te gaan naar een horecamachine, is de kwaliteit van de espresso zoveel beter, of ligt het ergens anders aan?
pi_59605197
Mijn ervaring met horecamachines is dat de redenen/meerprijs vooral liggen in consistentie en in capaciteit. Ik vind de kwaliteit van de espresso uit horecamachines zeker niet per definitie hoger liggen. Sterker nog, ik kan uit mijn Silvia een betere koffie halen dan ik uit de Kees van der Westen op mijn werk haal. Ook met dezelfde koffie en maler.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59605295
Wauw, wat leuk om tegen te komen! Ik wist helemaal niet dat er zo een topic bestond

Ben zelf barista en werk voor Douwe Egberts! Ik ga dit topic zeker in de gaten houden!
  zondag 22 juni 2008 @ 22:15:54 #156
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59612646
Vandaag was het niet zo heel druk op het feithhuis
Daarom heb ik maar is even van de tijd gebruik gemaakt en wat oefeningen gedaan voor de aankomende kampioenschappen.
Als iemand even een goede upload site voor mij heeft dan zou ik mijn foto's is even uploaden
Proost!!
pi_59613227
quote:
Op zondag 22 juni 2008 22:15 schreef Mark_Boelen het volgende:
Vandaag was het niet zo heel druk op het feithhuis
Daarom heb ik maar is even van de tijd gebruik gemaakt en wat oefeningen gedaan voor de aankomende kampioenschappen.
Als iemand even een goede upload site voor mij heeft dan zou ik mijn foto's is even uploaden
Proost!!
probeer eens photobucket.com

wat voor kampioenschappen komen eraan?
  zondag 22 juni 2008 @ 22:36:43 #158
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59613274
Aah kijk daar is onze stapvriend van Alexxx
pi_59613585
quote:
Op zondag 22 juni 2008 22:36 schreef Mark_Boelen het volgende:
Aah kijk daar is onze stapvriend van Alexxx
wat heb k gemist
  zondag 22 juni 2008 @ 22:47:18 #160
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59613630
Groningenstad topic
Maar ik ben ze aan het uploaden
Alexxxxx maakt mij ondertussen uit voor mongool omdat ik vaak over koffie praat :S
pi_59613886
hahaha goed dat ik er nie over ben begonnen anders was ie waarschijnlijk not amused

Vind t echt leuk om uit te leggen hoe je namelijk een cappucino maakt en een latté en wat het verschil is etc etc. Ik google'de feithhuis even maar t komt niet over alsof het echt gespecialiseerd is in koffie of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
  zondag 22 juni 2008 @ 22:57:49 #162
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59613917
Ik ga eerst even foto's uploaden!!
  zondag 22 juni 2008 @ 23:08:38 #163
71721 Alexxxxx
Friespeuk
pi_59614255
quote:
Op zondag 22 juni 2008 22:56 schreef Chocolate het volgende:
hahaha goed dat ik er nie over ben begonnen anders was ie waarschijnlijk not amused

Vind t echt leuk om uit te leggen hoe je namelijk een cappucino maakt en een latté en wat het verschil is etc etc. Ik google'de feithhuis even maar t komt niet over alsof het echt gespecialiseerd is in koffie of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
Nee hoor, jij mag er best over vertellen Is altijd mooi om te zien hoe iemand gepassioneerd kan verteleln, als is het over duiven melken of filatelie

@Mark: er zijn meer dingen in de wereld dan koffie alleen.
pi_59614811
quote:
Op zondag 22 juni 2008 22:57 schreef Mark_Boelen het volgende:
Ik ga eerst even foto's uploaden!!
die wil ik graag zien
  zondag 22 juni 2008 @ 23:34:03 #165
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59615252
Een poging tot een Appeltje






Een pogin tot een Rosetta






Nog een poging voor een rosetta




En nog iets wat op een hartje moet lijken


Verder vanmiddag nog even geoefend voor een paar specials tijdens de baristawedstrijden.
Had vanmiddag een latte macchiato gemaakt bestaand uit 4 lagen, onderin een koffiesiroop van Monin, warme melk, dubbele espresso en melkschuim.

Ik zal binnenkort nog is wat foto's maken.
  maandag 23 juni 2008 @ 00:44:01 #166
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59616864
En nog steeds hoop ik heel snel deze te kunnen kopen:
Ik ben al aan het sparen

pi_59617683
@Mark: Ziet er netjes uit! Enneh, mooi suikerzakje

En ik lees net op koffiegek.nl dat Nederland (Liesbeth Sleijster) derde is geworden op de wereldkampioenschappen. Hoe cool is dat ! Zie ook http://www.liesbethsleijster.nl/

[ Bericht 18% gewijzigd door tim2308 op 23-06-2008 01:58:37 ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  maandag 23 juni 2008 @ 09:20:16 #168
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59619260
Beetje reclame voor peeze koffie he
pi_59629382
mooi geschonken, mooie figuurtjes

Hoe stoom jij de melk op? Bij koffie companee bijvoorbeeld doen ze dat met een stoompijpje en dan met een zeef door de melk voor het vliesje ofzo En die cappucino daar heeft een witte kop
  maandag 23 juni 2008 @ 17:00:22 #170
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59629666
Voeg me maar toe in je msn
Zie profiel
pi_59629849
quote:
Op maandag 23 juni 2008 16:49 schreef Chocolate het volgende:
mooi geschonken, mooie figuurtjes

Hoe stoom jij de melk op? Bij koffie companee bijvoorbeeld doen ze dat met een stoompijpje en dan met een zeef door de melk voor het vliesje ofzo En die cappucino daar heeft een witte kop
Hmmm ik wilde daar nog solliciteren maar zijn niet echt van de barista skills dus... Jammer. Ik snap overigens vaak niet waarom sommige horeca zulke smerige koffie durft te verkopen. De Brasserie in Groningen heeft zelfs een volautomaat staan.... en dan ook echt volautomaat, dus enkel 1 knopje indrukken, niets koffie erin doen, hij doet alles zelf
  maandag 23 juni 2008 @ 17:09:46 #172
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59629888
quote:
Op maandag 23 juni 2008 16:49 schreef Chocolate het volgende:
mooi geschonken, mooie figuurtjes

Hoe stoom jij de melk op? Bij koffie companee bijvoorbeeld doen ze dat met een stoompijpje en dan met een zeef door de melk voor het vliesje ofzo En die cappucino daar heeft een witte kop
Vliesjes?
Maken ze de melk dan warmen dan 70.c??
Of maken ze het stoompijpje niet schoon na gebruik? Dan blijft er z'n lekker vieze koek aanzitten
Lekker hygienisch
  maandag 23 juni 2008 @ 17:15:10 #173
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59630009
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:08 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Hmmm ik wilde daar nog solliciteren maar zijn niet echt van de barista skills dus... Jammer. Ik snap overigens vaak niet waarom sommige horeca zulke smerige koffie durft te verkopen. De Brasserie in Groningen heeft zelfs een volautomaat staan.... en dan ook echt volautomaat, dus enkel 1 knopje indrukken, niets koffie erin doen, hij doet alles zelf
Van die cappu's met uber grote bellen enzo
En cacao :S
pi_59630674
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:15 schreef Mark_Boelen het volgende:

[..]

Van die cappu's met uber grote bellen enzo
En cacao :S
In de tijd dat ik in Azië woonde nog wel meegemaakt dat je capuchino bestelt en dan een koffie uit een kan krijgt (oud!) en dan hebben ze een soort melkschuimspuugapparaat om er wat schuim op de laten drijven. Vaak zo'n mooie toren erop
Daarnaast kwam er ook vaak genoeg verrassend lekkere espresso uit de vreemste tentjes, het was altijd een gok!
pi_59631335
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:15 schreef Mark_Boelen het volgende:

[..]

Van die cappu's met uber grote bellen enzo
En cacao :S
cacao hoort er trouwens niet op! Vind het altijd zo vervelend als mensen boos worden omdat er geen cacao op zit

hihi de vorige keer bestelde iemand een latte en die bleef bij hoog en laag beweren dat het een cappucino was Dan vraag ik me af wat voor slootwater ze in godsnaam voorgeschoteld krijgen
pi_59631359
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:44 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

In de tijd dat ik in Azië woonde nog wel meegemaakt dat je capuchino bestelt en dan een koffie uit een kan krijgt (oud!) en dan hebben ze een soort melkschuimspuugapparaat om er wat schuim op de laten drijven. Vaak zo'n mooie toren erop
Daarnaast kwam er ook vaak genoeg verrassend lekkere espresso uit de vreemste tentjes, het was altijd een gok!
lol, is dat dan wel te drinken?! oude koffie met een drijvende schuimlaag
  maandag 23 juni 2008 @ 18:25:35 #177
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59631458
Klopt cacao hoort standaard niet op een cappu.
pi_59631503
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:19 schreef Chocolate het volgende:

[..]

cacao hoort er trouwens niet op! Vind het altijd zo vervelend als mensen boos worden omdat er geen cacao op zit

hihi de vorige keer bestelde iemand een latte en die bleef bij hoog en laag beweren dat het een cappucino was Dan vraag ik me af wat voor slootwater ze in godsnaam voorgeschoteld krijgen
Of jij hebt hem een kop met te veel schuim geserveerd. Kan ook gebeuren, niemand is perfect en iedere barista maakt weleens een fout.

Je hebt er ook die er geen zak van snappen. Toen ik het meisje bij de Coffee Company liet zien dat ze me een latte met twee vingers schuim had geserveerd vond zij dat het gewoon een latte was. Ik vind twee vingers al teveel schuim voor een cappuccino. Wel een nieuwe gekregen uiteindelijk maar de koffie daar is niet om over naar huis te schrijven (filiaal Groningen).
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 23 juni 2008 @ 18:32:30 #179
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59631605
Waar zit die W1ZZ?
Een latte hoort inderdaad niet 2 vingers schuim te hebben
En de foto's bekeken?
pi_59631698
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:27 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Of jij hebt hem een kop met te veel schuim geserveerd. Kan ook gebeuren, niemand is perfect en iedere barista maakt weleens een fout.

Bij ons zit de latte in een glas, je kon duidelijk zien in hoeverre het schuim zat. nog geen cm!
pi_59631729
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:00 schreef Mark_Boelen het volgende:
Voeg me maar toe in je msn
Zie profiel
done! koffiepraatjes
  maandag 23 juni 2008 @ 18:40:02 #182
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59631770
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:25 schreef Mark_Boelen het volgende:
Klopt cacao hoort standaard niet op een cappu.
heel stiekem vind ik dat wel lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59631789
De CC zit naast de AH in de Oude Ebbingestraat.

Uiteraard heb ik de foto's bekeken en hoe meer latte art in NL hoe beter Je tweede rosetta is mooi! Beter dan wat ik gemiddeld presteer. Je eerste rosetta is zoals mijn rosetta's er meestal uitzien op het moment. Mijn hartjes zijn wel beter Dingen die me wel opvallen zijn dat er weinig definitie is (in de zin van: het bruin is erg licht waardoor het kleurverschil tussen wit en bruin niet zo groot is) en dat je schuim wat droog oogt maar dat zal wel komen omdat er tijd zat tussen het maken van de kop en het nemen van de foto.

Werk je deze zondag? Ik beloof dat ik dit keer 'ns langskom, heb deze zondag eindelijk eens niets te doen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59631837
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:36 schreef Chocolate het volgende:

[..]

Bij ons zit de latte in een glas, je kon duidelijk zien in hoeverre het schuim zat. nog geen cm!
Dan ligt het nog steeds aan het formaat van de kop Bij een kleintje (zeg, 180ml / 6oz) zou ik dat teveel schuim vinden voor een latte. Bij een grote kop (zeg 12oz) is het prima.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 23 juni 2008 @ 18:47:28 #185
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59631948
Dat heeft inderdaad te maken met de tijd die tussen de foto en de bereiding zat.
Er waren nog wel een paar gasten dan
Niet zo heel veel maar oke
pi_59635204
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:20 schreef Chocolate het volgende:

[..]

lol, is dat dan wel te drinken?! oude koffie met een drijvende schuimlaag
Nee, het is net zo vies als het klinkt

Het verhaal van de CC op hun website leek me best prima, maar als ik de verhalen zo hoor is het een soort Starbucks ofzo? Enorme schuimlagen, cacao, personeel die geen idee heeft wat koffie is.

Overigens kreeg ik in Korea vaak kaneel op m'n cappuchino, dat was best verrassend!
pi_59635269
Ik heb weinig ervaring met *$ maar ook weinig met CC dus op zich kan ik wel vergelijken en vond ik *$ nog beter ook
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59651254
Vandaag eens koffie gehaald bij de Kaldi. Erg fijn dat ze 250 gram zakken gesealed hebben. Heb de evening delight, de silician blend en de barista's choice meegenomen. Eens kijken of ze mij van de Corazon af kunnen helpen!
  dinsdag 24 juni 2008 @ 14:12:46 #189
779 WaStEd
Hellaluha
pi_59651351
iemand bekend met La Brasialiana ? moet even koffie bestellen en met de Cubita een beetje zat.
too much is not enough....
  dinsdag 24 juni 2008 @ 14:33:20 #190
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59651881
Wat voor een espresoapparaat heb je Underdoggy?
pi_59652025
mijn eerste poging tot latte-art... In de verre verte een appeltje

Schuim met wat teveel bellen, maar ergens in de verte een appeltje... Ik blijf stug proberen!
pi_59652054
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 14:33 schreef Mark_Boelen het volgende:
Wat voor een espresoapparaat heb je Underdoggy?
Rancilio Miss Silvia
  dinsdag 24 juni 2008 @ 15:41:23 #193
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59653559
Wat koste dat apparaatje Underdoggy?
Als je je schuim voor uitschenken is rond walst en met het kannetje op de tafel "slaat"??
Krijg je dan geen mooiere strakkere schuim??
pi_59654372
Als je schuim goed is hoef je in principe nooit te slaan. Walsen en op de tafel slaan werken elkaar ook tegen (walsen homogeniseert, slaan separeert).

Underdoggy: ik zie dat je voor het appeltje hebt geprobeerd heen en weer te bewegen met je kan maar dit is niet gelukt omdat je schuim te dik was (vermoed ik). Probeer in het begin voor een appeltje gewoon de kan stil te houden in het midden. Komt vanzelf wel een keer dat je dan met genoeg ervaring een appel "met klokhuis" maakt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  dinsdag 24 juni 2008 @ 16:19:50 #195
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59654475
Het was goed bedoelt hoor W1ZZ?
pi_59654706
Dat geloof ik meteen. Ik wil alleen zeggen dat je naar mijn mening alleen zou moeten slaan als je bubbels hebt die dermate groot zijn dat ze er door walsen niet uitgaan. Slaan is er naar mijn mening ook de boosdoener van dat als je met één kan twee capps uitschenkt je een verschil in hoeveelheid schuim tussen de twee koppen krijgt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_59654744
Keiharde TVP
Work hard, play harder!
Last.fm
  dinsdag 24 juni 2008 @ 16:36:31 #198
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59654903
Daar heb je ook gelijk in W1ZZ.
Maar soms moet het gewoon, als je daarna weer even goed walst komt het meestal wel weer goed.
We moeten maar is samen oefenenen van elkaar leren als ik mijn espresso apparaat heb
Heb je nog wat leuks 2de hands bij kaldi staan momenteel?
Zo iets?



Nog steeds ¤ 1800 ?
pi_59655041
Nee deze zullen we voorlopig wel niet tweedehands krijgen

We krijgen maar heel af en toe tweedehands semi-automaten binnen, bijna alleen maar volautomaten. Laatst hadden we een tweedehands Domobar, door ons gereviseerd en ringen en rubbertjes enzo vervangen. Voor 350 verkocht geloof ik (was ook meteen weer de eerste dag weg). Als we een semi binnenkrijgen zal ik wel even wat laten horen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  dinsdag 24 juni 2008 @ 16:50:43 #200
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_59655220
nice
Deze is nog steeds 1800 euro zker??
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')