abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58472900
Hoi
Ik ben op culinaire ontdekkingstocht en in het kader daarvan heb ik me voorgenomen om minimaal eens per maand iets te kopen wat ik nog nooit gegeten of klaargemaakt heb. Nu bedenk ik niet van tevoren wat dat moet worden maar kijk ik op de markt naar wat er leuk, lekker, grappig of eng uitziet en neem dat mee.
Maar dan kom je thuis en dan...?

Nu ben ik vast niet de enige fokker die wel eens iets in haar mandje gooit en achteraf thuis pas gaat bedenken dat ze geen idee heeft wat ze ermee moet en er zijn ongetwijfeld fokkers die het product wél kennen en leuke recepten kunnen geven dus het leek me een leuk idee om hier een groot 'ik-heb-iets-gekocht-maar-hoe-maak-ik-het-nu-klaar-topic' van te maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
TS trapt af:

Ik zag gisteren bij de poelier op de markt duifjes liggen en omdat ik nog nooit duif heb gegeten heb ik er twee gekocht. De grote vraag is dus nu: hoe maak ik het klaar?

There is no love sincerer than the love of food.
pi_58472936
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
pi_58472948
Wat voor ingrediënten heb je nog meer?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 15:49:44 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58472971
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
dat heb ik dus ook ja
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58472984
Is dit een idee?

Dat moet je toch allemaal wel in huis hebben?
Ziet er nog lekker uit ook...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 15:52:56 #6
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58473024
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Ehm... ok
pi_58473043
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Wat voor saus?
Tomaten saus? Wat zit er in de saus?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473090
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:47 schreef Oblivion het volgende:
Wat voor ingrediënten heb je nog meer?
Een berg asperges
Kastanjechampignons
Klein restje eekhoorntjesbrood
Sjalotten, rode uien en normale uien
Knoflook
Oranje en paarse bataat en roseval aardappeltjes
Diverse kruiden en specerijen

Voor dat recept heb ik alles in huis behalve de dragon. Ik had mijn vent eigenlijk beloofd om deze week een tarte tatin van de sjalotten te maken maar dit klinkt ook wel erg lekker eigenlijk.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473111
Neem je toch een ander kruid dan dragon?
Iets wat je zelf heel lekker vind en er bij past?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473134
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.

Wat voor saus heb je? En wat heb je in huis?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473199
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:58 schreef Oblivion het volgende:
Neem je toch een ander kruid dan dragon?
Iets wat je zelf heel lekker vind en er bij past?
Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?
Ik heb worteltjes, bosui, bleekselderij, platte peterselie, verse thijm en rozemarijn dus op zich zou dat moeten kunnen toch?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473253
Crap, 1 dl. slagroom (ik heb maar 2 duiven), volgens mij heb ik dat niet in huis.

Nevermind. Eerst kijken, dan gillen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473278
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 4 mei 2008 @ 16:23:44 #14
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58473622
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Wat voor saus?
Tomaten saus? Wat zit er in de saus?
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:59 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.

Wat voor saus heb je? En wat heb je in huis?
Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopen
Ehm... ok
pi_58473697
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?
Ik heb worteltjes, bosui, bleekselderij, platte peterselie, verse thijm en rozemarijn dus op zich zou dat moeten kunnen toch?


Koken maar met die hap!
En daarna in ijsblokplasticzakjes doen en invriezen.
Heb je het altijd bij de hand als je sausjes en of soep gaat maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473757
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:23 schreef Frumzel het volgende:

[..]


[..]

Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopen
Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.
Zou het gehakt rullen, uitje erbij, knoflook en het potje saus. (Zitten waarschijnlijk al kruiden in? )
En geraspte kaas natuurlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58474271
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Koken maar met die hap!
En daarna in ijsblokplasticzakjes doen en invriezen.
Heb je het altijd bij de hand als je sausjes en of soep gaat maken.
Hoeveel water, worteltjes, bosui, knoflook (?) en kruiden wil ik gebruiken voor die twee kleine karkasjes zodat mijn bouillon wel naar duif gaat smaken en niet alleen naar groente?

Oja, en wat eet je bij duif?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58474382
Gewoon de duifjes onder water zetten en dan spul erbij doen.
Niet teveel en niet te weinig.

(Kan je ook geen fluit mee... )

Wat eet je bij duif? Geen flauw idee...
Lekkere groentes?

Oh, oh, oh...euhm...
Aardappelpuree en dan de kastanjes ermee in gepureerd?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58474400
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?
Zeker, zeker
Of, in het geval van houdbare dingen: dat er een stoflaagje ontstaat
  zondag 4 mei 2008 @ 17:07:16 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58474456
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Zeker, zeker
Of, in het geval van houdbare dingen: dat er een stoflaagje ontstaat
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58474543
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:07 schreef Muck het volgende:

[..]



Jullie zijn heus de enige niet!
Alhoewel ik serieus mijn best doe om "alles" op te maken.
Gelukkig delen buuf en ik de keuken, als ik het niet nodig heb dan vraag ik aan haar of ze het kan gebruiken, en visa versa...
Werkt wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 17:29:42 #22
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58474812
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:29 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.
Zou het gehakt rullen, uitje erbij, knoflook en het potje saus. (Zitten waarschijnlijk al kruiden in? )
En geraspte kaas natuurlijk!
Eventueel nog even onder de grill? Of op bord eerst kaas en dan de saus erover (smelt de kaas ook zo lekker van )

(het potje is een kant en klaar saus. Dus ik denk inderdaad dat het er al wel bij zit die kruiden )
Ehm... ok
pi_58474844
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:02 schreef Oblivion het volgende:
Gewoon de duifjes onder water zetten en dan spul erbij doen.
Niet teveel en niet te weinig.

(Kan je ook geen fluit mee... )
Niet echt nee! Waar is beunkster als je hem nodig hebt.
Ik heb hem in ieder geval eens horen zeggen dat je alles even goed moest roosteren in de oven voor je bouillon gaat trekken dus dat ga ik dan maar doen. Heel hard bidden dat ik straks niet een heel fancy groentebouillon heb.
quote:
Wat eet je bij duif? Geen flauw idee...
Lekkere groentes?

Oh, oh, oh...euhm...
Aardappelpuree en dan de kastanjes ermee in gepureerd?
Ik heb wel lekkere nieuwe roseval aardappeltjes (ook nog nooit gehad overigens) maar ik vermoed dat het zonde is om daar puree van te maken (?) en ik heb geen kastanjes.

Ik had afgelopen herfst wel kastanjes, heel veel zelfs. En ik heb een hippe kastanjepofpan gekregen van mijn ouders. Maar ik kon nergens vinden hoe dat precies moest en toen heb ik het voor me uit geschoven en toen waren de kastanjes verschimmeld.

Ik denk dat de aardappeltjes kook en er dan nog een salade bij maak. Of misschien toch ook nog iets doe met die asperges.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58475028
Oh nee, geen roseval aardappeltjes pureren!
Daar doe je goed aan.

Die moet je toch gewoon schoon schrobben, in partjes snijden en in de over doen, besprenkelen met olijfolie, zeezout en rozemarijn?


En inderdaad als je de botjes van te voren goed in oven bruin laat worden heb je er meer smaak van.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58475058
Ik zie nu dat je KASATANJE champignons hebt...
Sorry, niet goed gelezen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58475317
OK, het wordt de duif met gekarameliseerde sjalotjes, roseval aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en Himalayazout (ik stond bij de kruidenkraam en dat zout was best duur maar ook heel lollig roze dus dat moest ik hebben ) en ik ga de asperges wokken met een bosui in stukjes en puntpaprika en minitomaatjes die even in de oven zijn geweest.

Ik zal her en der even fotootjes maken en straks hier plaatsen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58476473
Klinkt ontzettend lekker!
Ben benieuwd of het jullie smaakt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58480821
quote:
Op zondag 4 mei 2008 19:14 schreef Oblivion het volgende:
Klinkt ontzettend lekker!
Ben benieuwd of het jullie smaakt.
Ik ben er achter dat ik niet zo gek ben op duif.

Fotoverslagje:
De roseval aardappeltjes op de bakplaat met rozemarijn en Himalayazout.


De duifjes. De foto is een beetje onsmakelijk maar dat komt omdat het brakke telefoonfoto's zijn en omdat duif niet zo lekker kleurt bij mijn rode snijplank.
Ik heb hem niet in stukken gesneden omdat ze toch wel erg klein waren en zo handig ben ik nu ook weer niet met een mes. En voor de mensen die denken: wat moet die lepel daar? Nou die ligt daar zodat jullie kunnen zien hoe klein zo'n duifje is, dat is namelijk een theelepeltje.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Even achter een spoilertagje omdat mensen bang worden van mijn groene duiven.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Peper en zout op de duifjes.


Daarna aanbraden in boter, afblussen met witte wijn en een tijdje laten stoven.


Sjalotjes carameliseren in boter en honing.


Asperges en bosui in de wok.


Creatief met paprika.

Waarom makkelijk doen als het leuk kan? Ik was hier dus het velletje aan het zwart schroeien zodat ik het makkelijk kon verwijderen. Daarna in stukjes snijden en even meewokken maar daar heb ik geen foto van.

Op het eind de duifjes uit de pan en slagroom bij het vocht gieten en even laten inkoken tot de gewenste dikte. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap en dan serveren.

En dat ziet er dan ongeveer zo uit. In het echt leek het smakelijker.


Duif heeft een heel fijne structuur en een haast leverachtige smaak en laat ik daar nou helemaal niet van houden. Ik vond de duif dus niet zo'n succes maar voor de liefhebbers van wild en lever is het vast een succesnummertje. De asperges vond ik gewokt op zich wel lekker maar ik houd toch meer van de traditionele bereidingswijze.
De roseval aardappeltjes en de sjalotjes waren super.

En nu even uitbuiken met de rest van de wijn.

[ Bericht 3% gewijzigd door MinderMutsig op 05-05-2008 00:07:35 ]
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 4 mei 2008 @ 22:30:19 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58481108
groene duifjes in het eerste plaatje
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58481188
pi_58481295
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:30 schreef Muck het volgende:
groene duifjes in het eerste plaatje
Vies hè?!
In het echt hebben ze een echt wildkleurtje, van dat donkere vlees.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58481309


Ziet er goed uit, MinderMutsig!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58481414
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:39 schreef Oblivion het volgende:


Ziet er goed uit, MinderMutsig!
En helemaal from scratch.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58481430
Ik vind die groene duifjes doodeng . Verder klinkt het als iets wat ik absoluut niet lekker zou vinden, maar hé, dat mag de pret niet drukken .
pi_58481456
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:43 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

En helemaal from scratch.
Good girl!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58483205
quote:
Op zondag 4 mei 2008 22:44 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik vind die groene duifjes doodeng .
Zo beter?
quote:
Verder klinkt het als iets wat ik absoluut niet lekker zou vinden, maar hé, dat mag de pret niet drukken .
Ik vond het ook tegenvallen maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt hè, zal het niet nog een keer maken vermoed ik. Tenzij ik eters krijg die ik niet mag.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58483262
En toch vind ik je stoer dat je het geprobeerd hebt!
Mij krijg je dus niet aan de duif!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 5 mei 2008 @ 00:21:29 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58483404
ik hoef ook geen duif
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58483658
In het kader van nieuwe dingen uitproberen heb ik een maand of twee geleden gedroogde leliebloemen (tjiem tjiem) meegenomen uit een toko in Leuven maar ik heb er nog niks mee gedaan. Voornamelijk omdat ik niet weet wat ik er mee moet doen.
Ik kan natuurlijk wel een recept gaan googelen maar misschien is er een fokker die een géwéldíg recept heeft?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58483682
quote:
Op maandag 5 mei 2008 00:21 schreef Muck het volgende:
ik hoef ook geen duif
En geen lam en geen kuiken en geen varken en geen schaap en geen geit....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 5 mei 2008 @ 00:46:49 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58483829
quote:
Op maandag 5 mei 2008 00:37 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En geen lam en geen kuiken en geen varken en geen schaap en geen geit....
oh dat wel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58485708
Wow, ziet er lekker uit MM! Vooral je gekarameliseerde sjalotjes en de duifjes lijken me super. Wat betaal je nu ongeveer voor twee van die duifjes?
Sweet and innocent...
pi_58488845
quote:
Op maandag 5 mei 2008 09:06 schreef Innocence het volgende:
Wow, ziet er lekker uit MM! Vooral je gekarameliseerde sjalotjes en de duifjes lijken me super. Wat betaal je nu ongeveer voor twee van die duifjes?
Ze waren twee euro per stuk en op zich vond ik dat wel meevallen maar als je kijkt hoe weinig vlees eraan zit dan zijn ze eigenlijk toch best duur.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 5 mei 2008 @ 16:21:58 #44
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58493061
Ik heb vorige week rode linzen gekocht. Weet dus alleen niet hoe ik ze klaar moet maken en wat ik er dan mee kan doen
Iemand ideeën?? (Vegetarisch graag)
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_58493802
quote:
Op maandag 5 mei 2008 16:21 schreef Lips het volgende:
Ik heb vorige week rode linzen gekocht. Weet dus alleen niet hoe ik ze klaar moet maken en wat ik er dan mee kan doen
Iemand ideeën?? (Vegetarisch graag)
Oh dat wil ik ook wel eens proberen inderdaad. Je schijnt er lekkere soep mee te kunnen maken maar ik heb het nog nooit gehad.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 5 mei 2008 @ 17:49:29 #46
119783 JacMar
Marije dus ;-)
  maandag 5 mei 2008 @ 17:56:00 #47
200504 Amokzaaier
zonder te ploegen!
pi_58494691
ik zal eens een duif proberen te vangen.. dan heb je echt vers!
idem met konijn.

ik zat te denken aan in de oven met olijfolie, peper zout, -ui, knoflook prei, rozemarijn erin-, buitenkant rode wijn, tijm. miss zonder rozemarijn om het simpeler te houden en omdat konijn net als rozemarijn beetje zwaar smaakt.
je oogst wat je zaait
pi_58494907
quote:
Op maandag 5 mei 2008 16:21 schreef Lips het volgende:
Ik heb vorige week rode linzen gekocht. Weet dus alleen niet hoe ik ze klaar moet maken en wat ik er dan mee kan doen
Iemand ideeën?? (Vegetarisch graag)
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:45 schreef Oblivion het volgende:
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...

Oudje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58494923
quote:
Op maandag 5 mei 2008 17:56 schreef Amokzaaier het volgende:
ik zal eens een duif proberen te vangen.. dan heb je echt vers!
idem met konijn.

ik zat te denken aan in de oven met olijfolie, peper zout, -ui, knoflook prei, rozemarijn erin-, buitenkant rode wijn, tijm. miss zonder rozemarijn om het simpeler te houden en omdat konijn net als rozemarijn beetje zwaar smaakt.
Pas je wel op, meeste duiven zijn ziek...
Toch?
Zou wel even op onderzoek gaan als ik jou was..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 5 mei 2008 @ 20:01:00 #50
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_58497228
Vraagje nog over die linzen, hoe lang moet je die dingen koken??
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')