SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TS trapt af:
Ik zag gisteren bij de poelier op de markt duifjes liggen en omdat ik nog nooit duif heb gegeten heb ik er twee gekocht. De grote vraag is dus nu: hoe maak ik het klaar?
There is no love sincerer than the love of food.
dat heb ik dus ook jaquote:Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen.
Wat voor saus?quote:Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Een berg aspergesquote:
Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.quote:Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?quote:Op zondag 4 mei 2008 15:58 schreef Oblivion het volgende:
Neem je toch een ander kruid dan dragon?
Iets wat je zelf heel lekker vind en er bij past?
Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?quote:Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen.
quote:Op zondag 4 mei 2008 15:54 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Wat voor saus?
Tomaten saus? Wat zit er in de saus?
Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopenquote:Op zondag 4 mei 2008 15:59 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.![]()
Wat voor saus heb je? En wat heb je in huis?
quote:Op zondag 4 mei 2008 16:02 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?
Ik heb worteltjes, bosui, bleekselderij, platte peterselie, verse thijm en rozemarijn dus op zich zou dat moeten kunnen toch?
Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.quote:Op zondag 4 mei 2008 16:23 schreef Frumzel het volgende:
[..]
[..]
Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopen
Hoeveel water, worteltjes, bosui, knoflook (?) en kruiden wil ik gebruiken voor die twee kleine karkasjes zodat mijn bouillon wel naar duif gaat smaken en niet alleen naar groente?quote:Op zondag 4 mei 2008 16:26 schreef Oblivion het volgende:
[..]![]()
Koken maar met die hap!![]()
En daarna in ijsblokplasticzakjes doen en invriezen.
Heb je het altijd bij de hand als je sausjes en of soep gaat maken.
Zeker, zekerquote:Op zondag 4 mei 2008 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?
quote:Op zondag 4 mei 2008 17:03 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Zeker, zeker
Of, in het geval van houdbare dingen: dat er een stoflaagje ontstaat
quote:
Eventueel nog even onder de grill? Of op bord eerst kaas en dan de saus erover (smelt de kaas ook zo lekker vanquote:Op zondag 4 mei 2008 16:29 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.
Zou het gehakt rullen, uitje erbij, knoflook en het potje saus. (Zitten waarschijnlijk al kruiden in? )
En geraspte kaas natuurlijk!
Niet echt nee!quote:Op zondag 4 mei 2008 17:02 schreef Oblivion het volgende:
Gewoon de duifjes onder water zetten en dan spul erbij doen.
Niet teveel en niet te weinig.
(Kan je ook geen fluit mee...)
Ik heb wel lekkere nieuwe roseval aardappeltjes (ook nog nooit gehad overigens) maar ik vermoed dat het zonde is om daar puree van te maken (?) en ik heb geen kastanjes.quote:Wat eet je bij duif? Geen flauw idee...
Lekkere groentes?
Oh, oh, oh...euhm...
Aardappelpuree en dan de kastanjes ermee in gepureerd?
Ik ben er achter dat ik niet zo gek ben op duif.quote:Op zondag 4 mei 2008 19:14 schreef Oblivion het volgende:
Klinkt ontzettend lekker!
Ben benieuwd of het jullie smaakt.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Even achter een spoilertagje omdat mensen bang worden van mijn groene duiven.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Peper en zout op de duifjes.
Daarna aanbraden in boter, afblussen met witte wijn en een tijdje laten stoven.
Sjalotjes carameliseren in boter en honing.
Asperges en bosui in de wok.
Creatief met paprika.
Waarom makkelijk doen als het leuk kan?Ik was hier dus het velletje aan het zwart schroeien zodat ik het makkelijk kon verwijderen. Daarna in stukjes snijden en even meewokken maar daar heb ik geen foto van.
Op het eind de duifjes uit de pan en slagroom bij het vocht gieten en even laten inkoken tot de gewenste dikte. Op smaak brengen met peper, zout en citroensap en dan serveren.
En dat ziet er dan ongeveer zo uit. In het echt leek het smakelijker.![]()
Duif heeft een heel fijne structuur en een haast leverachtige smaak en laat ik daar nou helemaal niet van houden. Ik vond de duif dus niet zo'n succes maar voor de liefhebbers van wild en lever is het vast een succesnummertje. De asperges vond ik gewokt op zich wel lekker maar ik houd toch meer van de traditionele bereidingswijze.
De roseval aardappeltjes en de sjalotjes waren super.![]()
En nu even uitbuiken met de rest van de wijn.
[ Bericht 3% gewijzigd door MinderMutsig op 05-05-2008 00:07:35 ]There is no love sincerer than the love of food.
Vies hè?!quote:
Good girl!quote:
Zo beter?quote:
Ik vond het ook tegenvallen maar dat weet je pas als je het geprobeerd hebt hè, zal het niet nog een keer maken vermoed ik.quote:Verder klinkt het als iets wat ik absoluut niet lekker zou vinden, maar hé, dat mag de pret niet drukken.
En geen lam en geen kuiken en geen varken en geen schaap en geen geit....quote:
oh dat welquote:Op maandag 5 mei 2008 00:37 schreef Oblivion het volgende:
[..]
En geen lam en geen kuiken en geen varken en geen schaap en geen geit....![]()
Ze waren twee euro per stuk en op zich vond ik dat wel meevallen maar als je kijkt hoe weinig vlees eraan zit dan zijn ze eigenlijk toch best duur.quote:Op maandag 5 mei 2008 09:06 schreef Innocence het volgende:
Wow, ziet er lekker uit MM! Vooral je gekarameliseerde sjalotjes en de duifjes lijken me super. Wat betaal je nu ongeveer voor twee van die duifjes?
Oh dat wil ik ook wel eens proberen inderdaad. Je schijnt er lekkere soep mee te kunnen maken maar ik heb het nog nooit gehad.quote:Op maandag 5 mei 2008 16:21 schreef Lips het volgende:
Ik heb vorige week rode linzen gekocht. Weet dus alleen niet hoe ik ze klaar moet maken en wat ik er dan mee kan doen
Iemand ideeën?? (Vegetarisch graag)
quote:Op maandag 5 mei 2008 16:21 schreef Lips het volgende:
Ik heb vorige week rode linzen gekocht. Weet dus alleen niet hoe ik ze klaar moet maken en wat ik er dan mee kan doen
Iemand ideeën?? (Vegetarisch graag)
Oudje...quote:Op donderdag 28 december 2006 14:45 schreef Oblivion het volgende:
Even nieuw leven in blazen.![]()
Rode linzen soep:
Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!![]()
Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.
Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.
Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...![]()
Pas je wel op, meeste duiven zijn ziek...quote:Op maandag 5 mei 2008 17:56 schreef Amokzaaier het volgende:
ik zal eens een duif proberen te vangen.. dan heb je echt vers!
idem met konijn.
ik zat te denken aan in de oven met olijfolie, peper zout, -ui, knoflook prei, rozemarijn erin-, buitenkant rode wijn, tijm. miss zonder rozemarijn om het simpeler te houden en omdat konijn net als rozemarijn beetje zwaar smaakt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |