abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58472900
Hoi
Ik ben op culinaire ontdekkingstocht en in het kader daarvan heb ik me voorgenomen om minimaal eens per maand iets te kopen wat ik nog nooit gegeten of klaargemaakt heb. Nu bedenk ik niet van tevoren wat dat moet worden maar kijk ik op de markt naar wat er leuk, lekker, grappig of eng uitziet en neem dat mee.
Maar dan kom je thuis en dan...?

Nu ben ik vast niet de enige fokker die wel eens iets in haar mandje gooit en achteraf thuis pas gaat bedenken dat ze geen idee heeft wat ze ermee moet en er zijn ongetwijfeld fokkers die het product wél kennen en leuke recepten kunnen geven dus het leek me een leuk idee om hier een groot 'ik-heb-iets-gekocht-maar-hoe-maak-ik-het-nu-klaar-topic' van te maken.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
TS trapt af:

Ik zag gisteren bij de poelier op de markt duifjes liggen en omdat ik nog nooit duif heb gegeten heb ik er twee gekocht. De grote vraag is dus nu: hoe maak ik het klaar?

There is no love sincerer than the love of food.
pi_58472936
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
pi_58472948
Wat voor ingrediënten heb je nog meer?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 15:49:44 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58472971
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
dat heb ik dus ook ja
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58472984
Is dit een idee?

Dat moet je toch allemaal wel in huis hebben?
Ziet er nog lekker uit ook...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 15:52:56 #6
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58473024
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Ehm... ok
pi_58473043
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Wat voor saus?
Tomaten saus? Wat zit er in de saus?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473090
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:47 schreef Oblivion het volgende:
Wat voor ingrediënten heb je nog meer?
Een berg asperges
Kastanjechampignons
Klein restje eekhoorntjesbrood
Sjalotten, rode uien en normale uien
Knoflook
Oranje en paarse bataat en roseval aardappeltjes
Diverse kruiden en specerijen

Voor dat recept heb ik alles in huis behalve de dragon. Ik had mijn vent eigenlijk beloofd om deze week een tarte tatin van de sjalotten te maken maar dit klinkt ook wel erg lekker eigenlijk.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473111
Neem je toch een ander kruid dan dragon?
Iets wat je zelf heel lekker vind en er bij past?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473134
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:52 schreef Frumzel het volgende:
Ik heb tagiatelli gekocht en heb wel kant en klaar saus (voor spaghetti e.d.) staan, maar kan ik er nog iets aan toevoegen? Of zijn er nog andere mogelijkheden?
Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.

Wat voor saus heb je? En wat heb je in huis?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473199
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:58 schreef Oblivion het volgende:
Neem je toch een ander kruid dan dragon?
Iets wat je zelf heel lekker vind en er bij past?
Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?
Ik heb worteltjes, bosui, bleekselderij, platte peterselie, verse thijm en rozemarijn dus op zich zou dat moeten kunnen toch?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473253
Crap, 1 dl. slagroom (ik heb maar 2 duiven), volgens mij heb ik dat niet in huis.

Nevermind. Eerst kijken, dan gillen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58473278
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Whehe, ik koop zo vaak dingen die me lekker lijken, maar waar ik geen idee van heb hoe ik het klaar moet maken. Ik waag me alleen niet aan gekke, rare, enge, of vieze dingen .
Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 4 mei 2008 @ 16:23:44 #14
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58473622
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:54 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Wat voor saus?
Tomaten saus? Wat zit er in de saus?
quote:
Op zondag 4 mei 2008 15:59 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Ah kijk, er zijn meer mensen met vragen.

Wat voor saus heb je? En wat heb je in huis?
Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopen
Ehm... ok
pi_58473697
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Het klinkt wel heel goed dus ik denk dat ik dit ga maken inderdaad. Ik moet voor dat recept de filetjes en de bouten eraf hakken, dan houd ik dus twee karkasjes over. Kan ik daar nog iets mee in de richting van fond of bouillon en hoe?
Ik heb worteltjes, bosui, bleekselderij, platte peterselie, verse thijm en rozemarijn dus op zich zou dat moeten kunnen toch?


Koken maar met die hap!
En daarna in ijsblokplasticzakjes doen en invriezen.
Heb je het altijd bij de hand als je sausjes en of soep gaat maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58473757
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:23 schreef Frumzel het volgende:

[..]


[..]

Het is een tomatensaus ja. Verder heb ik nog wel gehakt in huis, een uitje. En voor de rest, wat er niet is, kan ik nog kopen
Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.
Zou het gehakt rullen, uitje erbij, knoflook en het potje saus. (Zitten waarschijnlijk al kruiden in? )
En geraspte kaas natuurlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58474271
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Koken maar met die hap!
En daarna in ijsblokplasticzakjes doen en invriezen.
Heb je het altijd bij de hand als je sausjes en of soep gaat maken.
Hoeveel water, worteltjes, bosui, knoflook (?) en kruiden wil ik gebruiken voor die twee kleine karkasjes zodat mijn bouillon wel naar duif gaat smaken en niet alleen naar groente?

Oja, en wat eet je bij duif?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58474382
Gewoon de duifjes onder water zetten en dan spul erbij doen.
Niet teveel en niet te weinig.

(Kan je ook geen fluit mee... )

Wat eet je bij duif? Geen flauw idee...
Lekkere groentes?

Oh, oh, oh...euhm...
Aardappelpuree en dan de kastanjes ermee in gepureerd?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58474400
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:06 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Gebeurt het jou ook regelmatig dat je het dan na een week verlept weggooit?
Zeker, zeker
Of, in het geval van houdbare dingen: dat er een stoflaagje ontstaat
  zondag 4 mei 2008 @ 17:07:16 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58474456
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Zeker, zeker
Of, in het geval van houdbare dingen: dat er een stoflaagje ontstaat
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58474543
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:07 schreef Muck het volgende:

[..]



Jullie zijn heus de enige niet!
Alhoewel ik serieus mijn best doe om "alles" op te maken.
Gelukkig delen buuf en ik de keuken, als ik het niet nodig heb dan vraag ik aan haar of ze het kan gebruiken, en visa versa...
Werkt wel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 4 mei 2008 @ 17:29:42 #22
159583 Frumzel
Dát dus.
pi_58474812
quote:
Op zondag 4 mei 2008 16:29 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik hou het zelf altijd heel simpel met pastasaus.
Zou het gehakt rullen, uitje erbij, knoflook en het potje saus. (Zitten waarschijnlijk al kruiden in? )
En geraspte kaas natuurlijk!
Eventueel nog even onder de grill? Of op bord eerst kaas en dan de saus erover (smelt de kaas ook zo lekker van )

(het potje is een kant en klaar saus. Dus ik denk inderdaad dat het er al wel bij zit die kruiden )
Ehm... ok
pi_58474844
quote:
Op zondag 4 mei 2008 17:02 schreef Oblivion het volgende:
Gewoon de duifjes onder water zetten en dan spul erbij doen.
Niet teveel en niet te weinig.

(Kan je ook geen fluit mee... )
Niet echt nee! Waar is beunkster als je hem nodig hebt.
Ik heb hem in ieder geval eens horen zeggen dat je alles even goed moest roosteren in de oven voor je bouillon gaat trekken dus dat ga ik dan maar doen. Heel hard bidden dat ik straks niet een heel fancy groentebouillon heb.
quote:
Wat eet je bij duif? Geen flauw idee...
Lekkere groentes?

Oh, oh, oh...euhm...
Aardappelpuree en dan de kastanjes ermee in gepureerd?
Ik heb wel lekkere nieuwe roseval aardappeltjes (ook nog nooit gehad overigens) maar ik vermoed dat het zonde is om daar puree van te maken (?) en ik heb geen kastanjes.

Ik had afgelopen herfst wel kastanjes, heel veel zelfs. En ik heb een hippe kastanjepofpan gekregen van mijn ouders. Maar ik kon nergens vinden hoe dat precies moest en toen heb ik het voor me uit geschoven en toen waren de kastanjes verschimmeld.

Ik denk dat de aardappeltjes kook en er dan nog een salade bij maak. Of misschien toch ook nog iets doe met die asperges.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_58475028
Oh nee, geen roseval aardappeltjes pureren!
Daar doe je goed aan.

Die moet je toch gewoon schoon schrobben, in partjes snijden en in de over doen, besprenkelen met olijfolie, zeezout en rozemarijn?


En inderdaad als je de botjes van te voren goed in oven bruin laat worden heb je er meer smaak van.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58475058
Ik zie nu dat je KASATANJE champignons hebt...
Sorry, niet goed gelezen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')