quote:Op zondag 4 mei 2008 19:31 schreef Fastmatti het volgende:
De werknemer moet komen werken als de werkgever dit zegt. Artsen hebben daar helemaal niks mee te maken hoewel het voor de werkgever natuurlijk buitengewoon onverstandig is om tegen bepaalde adviezen in te gaan.
Fokkers zien overal een schandaaltje inquote:Op maandag 5 mei 2008 08:46 schreef botterfly het volgende:
Ziek is ziek maar ik krijg een raar gevoel nu ik je al vaker zie posten dat je denkt dat de arts A te snel aan het werk gaat zetten. Wat speelt hier nog meer?
Nee hoor, ik zie geen schandaaltje ofzo maar vraag me af of hier geen sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie! Als dat zo is moet die maat een ander traject gaan volgen.quote:Op maandag 5 mei 2008 10:09 schreef soylent het volgende:
[..]
Fokkers zien overal een schandaaltje inMisschien, heel misschien, is de maat van TS wel gewoon ziek.
Netjes geregeld daar!quote:Op maandag 5 mei 2008 14:12 schreef FortunaHome het volgende:
Ik heb een tijdje op een P&O afdeling gezeten van een zeer groot bedrijf. Daar ging het als volgt:
Als de medewerker op gesprek is geweest bij de Arbo en deze zegt dat hij moet gaan werken, dan moet hij komen. Vindt hij van niet, dan moet hij ZELF second opinion aangevragen bij het UWV. Deze dient hij ZELF te betalen en in de tussentijd wordt het loon opgeschort.
Blijkt nu dat de second opinion zegt dat meneer inderdaad niet kan werken, dan wordt het loon alsnog uitbetaald, en ook de kosten voor de second opinion worden vergoed. Zegt de second opinion echter dat hij gewoon had moeten komen, dan ben je dat salaris kwijt en word je gesommeerd om op een bepaalde datum te verschijnen, kom je vervolgens niet, dan wordt het sanctie traject in werking gezet. (boete, schorsing, ontslag).
Vandaar mijn eerdere posts met de vraag of er niet iets anders speelt omdat al meerdere keren is gemeld dat de vriend denkt dat hij aan het werk gezet wordt terwijl hij dus nog ziek is. En dan nog steeds: Ziek is Ziek! Niet Ziek is werken of een andere baan zoeken als het je niet bevalt.quote:Ikzelf vind bovenstaande zeer schappelijk. Als 2 artsen constateren dat jij (gedeeltelijk) aan het werk moet, dan heb je maar te komen, of ontslag nemen en andere baan zoeken als het je niet bevalt. Een beetje onterecht teren op de werkgever kan er bij mij niet in.
Het ging geestelijk al minder met A, maar hij was wel bereid uit zichzelf rond juni weer rustig aan het werk te gaan, maar nu dit alles gebeurd is, voelt hij zich gespannen bij de gedachte weer te gaan werken.quote:Op maandag 5 mei 2008 11:09 schreef botterfly het volgende:
[..]
Nee hoor, ik zie geen schandaaltje ofzo maar vraag me af of hier geen sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie! Als dat zo is moet die maat een ander traject gaan volgen.
En moet dit ook zeker bij de arbo-arts gemeld worden. Mediation is dan een betere optie dan maar naar het UWV voor een secondopinion. Daarom vraag ik of er niet iets anders speelt.
En zoals ik begon tussen de sub regels: Ziek is Ziek! En dan maakt het niet uit of het lichamelijk is of geestelijk. In beide gevallen moet er actie ondernomen worden. Maar wel op de juiste manier.
Zoals hierboevn al aangegevn, er is wellicht sinds het gesprek pas (!) een verstoorde arbeidsrelatie, maar A is wel degelijk ziek.quote:Op maandag 5 mei 2008 14:41 schreef botterfly het volgende:
Vandaar mijn eerdere posts met de vraag of er niet iets anders speelt omdat al meerdere keren is gemeld dat de vriend denkt dat hij aan het werk gezet wordt terwijl hij dus nog ziek is. En dan nog steeds: Ziek is Ziek! Niet Ziek is werken of een andere baan zoeken als het je niet bevalt.
Misschien moet A gewoon een flinke schop onder z'n hol hebben, met z'n luie flikker.quote:Op maandag 5 mei 2008 16:27 schreef BB_Koning het volgende:
nu dit alles gebeurd is, voelt hij zich gespannen bij de gedachte weer te gaan werken.
Waarom twijfel je aan de kundigheid van een bedrijfarts?quote:Op maandag 5 mei 2008 16:30 schreef BB_Koning het volgende:
[..]
Zoals hierboevn al aangegevn, er is wellicht sinds het gesprek pas (!) een verstoorde arbeidsrelatie, maar A is wel degelijk ziek.
Ik twijfel gewoon aan de objectiviteit en eigenlijk ook aan d ekunde van een bedrijfsarts, vooral aangezien de huisarts een diagnose gedaan heeft.
Ik vind niet dat hte oordeel van iemand die 4 jaar een studie gevolgd heeft om bedrijfsarts te worden vergeleken kan worden met een huisarts die 10 jaar bezig geweest is.quote:Op maandag 5 mei 2008 16:47 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Waarom twijfel je aan de kundigheid van een bedrijfarts?Die krijgt zijn papieren ook niet bij een pakje boter hoor.
Ben je echt zo dom, of doe je het expres?quote:Op maandag 5 mei 2008 17:05 schreef BB_Koning het volgende:
[..]
Ik vind niet dat hte oordeel van iemand die 4 jaar een studie gevolgd heeft om bedrijfsarts te worden vergeleken kan worden met een huisarts die 10 jaar bezig geweest is.
Het enige verschil tussen een bedrijfarts en een huisarts is dat ze een ander specialisme gekozen hebben.quote:Op maandag 5 mei 2008 17:05 schreef BB_Koning het volgende:
[..]
Ik vind niet dat hte oordeel van iemand die 4 jaar een studie gevolgd heeft om bedrijfsarts te worden vergeleken kan worden met een huisarts die 10 jaar bezig geweest is.
Dit punt geldt dan juist andersom; de bedrijfsarts wordt immers betaald wordt door..... preciesquote:Op maandag 5 mei 2008 17:20 schreef FortunaHome het volgende:
Bovendien is een huisarts meer partijdig want die wil jou niet kwijtraken als klant dus imo zal hij eerder naar jouw kant neigen.
Volgens mij wil jij het niet snappen he? Een bedrijfsarts is gespecialiseerd in ARBO, derhalve heeft hij al het recht om hier een oordeel over te vellen.quote:Op maandag 5 mei 2008 17:05 schreef BB_Koning het volgende:
[..]
Ik vind niet dat hte oordeel van iemand die 4 jaar een studie gevolgd heeft om bedrijfsarts te worden vergeleken kan worden met een huisarts die 10 jaar bezig geweest is.
De huisarts is even min zalig makend als een bedrijfsarts. En de bedrijfsarts kan de huisarts consulteren.quote:Op maandag 5 mei 2008 16:30 schreef BB_Koning het volgende:
[..]
Zoals hierboevn al aangegevn, er is wellicht sinds het gesprek pas (!) een verstoorde arbeidsrelatie, maar A is wel degelijk ziek.
Ik twijfel gewoon aan de objectiviteit en eigenlijk ook aan d ekunde van een bedrijfsarts, vooral aangezien de huisarts een diagnose gedaan heeft.
Als je het niet eens bent met het oordeel van de arboarts, dan stap je voor een second opinion naar het UWV. Indien je daar hetzelfde verteld krijgt, zou ik me gaan afvragen of ze niet toch gelijk hebben...quote:Op maandag 5 mei 2008 20:32 schreef Sorella het volgende:
Als mijn huisarts zegt dat ik niet mag/kan werken en de arbo arts zegt van wel dan gaat die voor de huisarts ?
En nog een stapje verder als mijn specialist zegt dat ik niet mag/kan werken door bv rugklachten en de arbo arts zegt van wel dan gaat de arbo arts voor de specialist ?
P.s. ik ben niet ziek, werk gewoon maar het is me niet helemaal duidelijk wie nu boven wie staat voor het geval dat
De arboarts neemt vaak contact op met de behandelend arts om meer informatie te krijgen en zal die informatie meenemen in zijn beslissing.quote:Op maandag 5 mei 2008 20:53 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als je het niet eens bent met het oordeel van de arboarts, dan stap je voor een second opinion naar het UWV. Indien je daar hetzelfde verteld krijgt, zou ik me gaan afvragen of ze niet toch gelijk hebben...
Hier ben ik het mee eens maar er ligt ook verwijtbaar gedrag bij de WG. Die hebben mijn inziens ook te lang gewacht.quote:En de vriend van TS had zelf al tijden geleden een gesprek bij de arboarts moeten aanvragen, in plaats van thuis te gaan zitten afwachten.
Dream on ...quote:Op maandag 5 mei 2008 16:47 schreef MinderMutsig het volgende:
Overigens is een bedrijfarts gewoon objectief en mag hij geen medische gegevens doorspelen aan de werkgever zonder jouw toestemming.
Stel een arbo-arts werkt voor de WG en stuurt stelselmatig de WN-mers te snel weer aan het werk. Uiteindelijk komen deze WN-mers steeds weer in de ziektewet omdat de klachten niet over waren en ze dus te vroeg aan het werk gestuurd zijn. Wat wint een WG hiermee?quote:Op dinsdag 6 mei 2008 00:17 schreef r_one het volgende:
[..]
Dream on ...
Diens brood men eet, diens woord men spreekt ... zoals soylent ook al constateerde
Dezelfde reden waarom de huisarts ook niet objectief is.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 00:17 schreef r_one het volgende:
[..]
Dream on ...
Diens brood men eet, diens woord men spreekt ... zoals soylent ook al constateerde
mwoch, de arbo zei ook tegen mijn tante (een maand na de chemo en bestraling gedurende een jaar) dat ze best voltijd kon werken hoor. toen ze de zaak daarna uitlegde bij de sociale dienst hebben die dingen geregeld met het uwv. veel van die arbo lui zullen best weten hoe en wat, maar er zitten er ook tussen die zich alleen druk maken om arbeidskapitaal en winstmarges met een "niet zo aanstellen" mentaliteit.quote:Op maandag 5 mei 2008 20:53 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Als je het niet eens bent met het oordeel van de arboarts, dan stap je voor een second opinion naar het UWV. Indien je daar hetzelfde verteld krijgt, zou ik me gaan afvragen of ze niet toch gelijk hebben...
En de vriend van TS had zelf al tijden geleden een gesprek bij de arboarts moeten aanvragen, in plaats van thuis te gaan zitten afwachten.
Eerder aan de bel trekken? Vooral met zaken als overspannen raken, kun je niet vroeg genoeg aangeven dat het niet lekker gaat. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde inderdaad...quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:51 schreef simmu het volgende:
[..]
mwoch, de arbo zei ook tegen mijn tante (een maand na de chemo en bestraling gedurende een jaar) dat ze best voltijd kon werken hoor. toen ze de zaak daarna uitlegde bij de sociale dienst hebben die dingen geregeld met het uwv. veel van die arbo lui zullen best weten hoe en wat, maar er zitten er ook tussen die zich alleen druk maken om arbeidskapitaal en winstmarges met een "niet zo aanstellen" mentaliteit.
en wat betreft "je moet er wel zelf achteraan": da's een leuke catch-22! want als iemand oprecht er zo beroerd aan toe is kan die persoon dat wellicht oprecht niet.
ik beodel meer het volgende: iemand die zichzelf overspannen vind, maar bij wie het wellicht allemaal meevalt, is veel beter in staat om dingen te regelen. als die persoon in staat is om die dingen te regelen is die persoon (in mijn nederige opinie dan hoor) juist wel in staat om (al dan niet in deeltijd ofzo, therapeutisch geblabla) wel aan het werk te kunnen terwijl iemand die oprecht zo in de knoei zit dattie niks kan dit ook niet zal kunnen regelen. nog buiten het feit dat dergelijke bureaucratisch gedoe regelen soms best intensief en pijnlijk kan zijn, mensen vaak tegenstrijdige informatie krijgen en soms ook ronduit genaaid worden omdat "men" ervanuit gaat dat het toch aanstelleritus is.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:59 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Eerder aan de bel trekken? Vooral met zaken als overspannen raken, kun je niet vroeg genoeg aangeven dat het niet lekker gaat. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde inderdaad...
Je hebt helemaal gelijk. In theorie zijn dit de procedures. En toch .... in de praktijk ... het gebeurt.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 08:58 schreef botterfly het volgende:
Stel een arbo-arts werkt voor de WG en stuurt stelselmatig de WN-mers te snel weer aan het werk. Uiteindelijk komen deze WN-mers steeds weer in de ziektewet omdat de klachten niet over waren en ze dus te vroeg aan het werk gestuurd zijn. Wat wint een WG hiermee?
Wat wint de arbo-arts hiermee?
Als de WN kan aantonen dmv consulten bij huisarts ed. dat hij niet in staat is te gaan werken zal de arbo-arts de WN niet arbeidsgeschikt verklaren. Als die WN een deskundigenoordeel (second opinion) aanvraagt bij het UWV wordt de arbo-arts gecontroleerd op zijn functioneren. En het UWV is er bij gebaat dat een WN goed uitziekt en niet chronisch ziek wordt want dan komt dit op het bordje van het UWV.
Klopt, alleen liggen de belangen anders: een arbo-dienst die een grote klant dreigt te verliezen of een (vaak overvolle) huisartsenpost die maar 1 patiënt dreigt te verliezen.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:50 schreef Fastmatti het volgende:
Dezelfde reden waarom de huisarts ook niet objectief is.
nee, dat niet. ik heb zelf eens zoiets gehad tijdens mijn opleiding. veel universiteiten hebben een fonds waar je aanspraak op kan maken als je ziek bent geweest en studievertraging hebt opgelopen. enfin: ik in de ellende dus (een erge rotsituatie met dood en ziekte enzo) ik stapte er toen zelf direct mee naar de studieadviseur alwaar ik dit alles meldde, plus dat ik onder behandeling was met een schatting van hoelang het allemaal zou duren volgens de behandelaar. enfin: die studieadviseur vertelde mij dat alles nu geregistreerd was en goed zou komen. toen ik eenmaal opgeknapt was en dingen aan het regelen was, bleek dus mooi van niet en kreeg ik te horen dat ik dat alles direct bij dat fonds had moeten melden. tsja: helaas pindakaas. pech voor mij, ik kon er geen aanspraak op maken vanwege het feit dat ik dingen te laat gemeld had. die studieadviseur had het gewoon fout, pech voor mij. dan dien je een klacht in en krijg je een soortemet-van excuusbrief (waarin vooral benadrukt werd dat het toch echt mijn eigen verantwoordelijkheid was), en dat is het dan. die studieadviseur bleef overigens zitten waar die zat en nis inmiddels met een (dik) pensioen, later bleken er wel meer van dit soort 'oopsie's' geweest te zijn.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:30 schreef Sjeen het volgende:
Ben ik wel met je eens... Maar toch, zoiets gebeurd toch meestal niet van vandaag op morgen?
Ik heb het al eerder gepost! Hier heeft de WG ook een steek laten vallen.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:59 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Eerder aan de bel trekken? Vooral met zaken als overspannen raken, kun je niet vroeg genoeg aangeven dat het niet lekker gaat. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde inderdaad...
Snap niet dat mensen dit kunnen zeggen, zonder dat ze er naar mijn mening ervaring mee hebben.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 00:17 schreef r_one het volgende:
[..]
Dream on ...
Diens brood men eet, diens woord men spreekt ... zoals soylent ook al constateerde
HAHA! HAha! Ha!!!quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:55 schreef L.Denninger het volgende:
"Ik voel me nu al gespannen bij de gedachte dat ik weer aan het werk moet, vandaar dat ik nog wat langer thuis wil blijven!"
Snap niet dat jij zomaar kan concluderen dat mensen er geen ervaring mee hebben. Ik zeg ook niet dat arboartsen per definitie zo zijn, ik zei alleen dat "het gebeurt" (uitzonderingsgevallen dus maar daarom niet minder kwalijk).quote:Op dinsdag 6 mei 2008 11:03 schreef FortunaHome het volgende:
Snap niet dat mensen dit kunnen zeggen, zonder dat ze er naar mijn mening ervaring mee hebben.
En jij denkt dat er WG-ers zijn die deze adviezen in de wind slaan? Van zowel de arbo-arts en het UWV? Volgens mij heb je dan toch echt het recht als WN om je WG door de kantonrechter aan de kaak te laten stellen. Als het UWV een oordeel geeft is dat vaak al gebaseerd op een second opinion (deskundigenoordeel)quote:Op dinsdag 6 mei 2008 10:41 schreef r_one het volgende:
[..]
Bovendien hebben zowel arbo-arts als de UWV slechts een (niet bindende) adviserende functie. De uiteindelijke beslissing ligt bij de werkgever, die kan het advies in de wind slaan.
Precies, van thuis blijven wordt je meestal ook niet vrolijker en de drempel om weer te gaan werken wordt steeds hoger.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 11:02 schreef Copycat het volgende:
Bij depressiviteit is het juist van groot belang een goed ritme te hebben.
Zelf heb ik er een tijdje mee gekampt en in die tijd was ik gewoon honderd procent aanwezig, kreeg 100% betaald, maar werkte op 50% omdat het me veel meer moeite kostte de juiste inspiratie te vinden.
Dit is toentertijd in overleg met de bedrijfsarts geregeld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |