Ik heb vandaag dus allemaal vegetarisch midden-oosters lekkers gemaakt, met dank aan Claudia Roden

Gezellig met z'n twee eten

![]()
Gevulde tomaten, met een prutje van risottorijst, rozijnen, pijnboompitten, veel verse kruiden en kaneel en piment
![]()
geserveerd met dikke turkse yoghurt met wat knoflook zag dat er zo uit:
![]()
Verder courgettekoekjes met feta, munt en dille
![]()
En drie salades:
![]()
Achter de zoete-aardappelsalade met specerijen, peterselie en olijven, rechts de salade van geroosterde aubergine en tomaat, gegarneerd met granaatappel, en links de salade van aubergine met yoghurt-tahindressing en pijnboompitten en granaatappel. Vooral die laatste vond ik zelf verrukkelijk

Erbij olijven, knoflookyoghurt, olie en hol Egyptisch brood.
![]()
Keihard, ik smeer er yoghurt op en laat het een tijdje staan om wat zachter te worden. Dan eet ik 't met wat gehakte peterselie en olijfolie. Heerlijk.
Groot bord vol
![]()
*Burp.
Toe granaatappelpitten voor de frissigheid, koffie met een kleintje Tia Maria, en egyptische zoetigheden van de bakker op de hoek.
Excuses voor de brakke, bewogen flitsfoto's