blonchi | maandag 21 april 2008 @ 04:04 |
OK OK, ons brood is te eten, maar het valt toch absoluut in het niet als je het vergelijkt met de ons omringende landen. Duitsland, België, Italië, Frankrijk, compleet Oost-Europa... ![]() Behalve Engeland, maar ja, is daar überhaupt wel iets te pruimen?? Klacht: In Nederland is alles eetbaar, maar voor echt lekker moet je toch regelmatig de grens over... | |
nachtdier2 | maandag 21 april 2008 @ 04:21 |
Niet waar! Je moet het brood beleggen met wat lekkers en tevens ook geen oud brood eten. Nederlands brood is best lekker:) | |
DrDentz | maandag 21 april 2008 @ 04:22 |
in tsjechie is elk broodje een gebakje ![]() | |
Maotrien84 | maandag 21 april 2008 @ 04:25 |
Zelfs in India heb je veel lekkerder brood... | |
nachtdier2 | maandag 21 april 2008 @ 04:29 |
De laatste keer dat ik in Tjechie was, hadden ze anders gewone doodnormale broodjes? Ja, Berliner bollen. Vers eet het net zo lekker weg als een gebakje. Maar voor de rest heb ik geen goede ervaring overgehouden aan het brood daar. Veelal droog, terwijl het toch wel vers gebakken was. | |
Maotrien84 | maandag 21 april 2008 @ 04:32 |
Iraans brood... | |
blonchi | maandag 21 april 2008 @ 04:35 |
quote:Droog brood smaakt nergens... Moet ik dan alles tot in de puntjes (leuke context ![]() | |
blonchi | maandag 21 april 2008 @ 04:37 |
quote:Je zegt het zelf: Best lekker. Maar voor bijzonder lekker moet je echt de grens over. ![]() | |
RickTheGreatest | maandag 21 april 2008 @ 04:37 |
Verhuis je toch. | |
Salvad0R | maandag 21 april 2008 @ 04:37 |
Wie heeft er nog een akkertje koren en een molen tekoop dan | |
Salvad0R | maandag 21 april 2008 @ 04:45 |
http://www.reuters.com/news/globalcoverage/agflation | |
r_one | maandag 21 april 2008 @ 04:57 |
quote:Jij vindt dat (van nature droge) Duitse brood bijzonder lekker? ![]() ![]() | |
nachtdier2 | maandag 21 april 2008 @ 05:02 |
MIsschien is het lekker als je het met de Duitste blondine in jouw avatar eet. Droog Duits brood. Gadver ![]() | |
tuxepux | maandag 21 april 2008 @ 06:30 |
Koop zuurdesembrood. Opgelost! | |
CyclingGirl | maandag 21 april 2008 @ 06:41 |
Jaaaaaaaaaaaa in het buitenland hebben ze altijd zo'n zoet laagje erover. Dat vind ik zo lekker. Hoe maak je dat eigenlijk? | |
Sakura | maandag 21 april 2008 @ 06:44 |
quote:Dan moet je eens naar een echt goede warme bakker gaan ipv dat gare fabrieksbrood bij de appie te halen | |
Suga_Mama | maandag 21 april 2008 @ 06:52 |
Duitse Broodjes ![]() | |
marcel-o | maandag 21 april 2008 @ 07:17 |
Nederlands brood is best te pruimen. Alleen jammer dat er zoveel e-stoffen in zitten. ![]() | |
skiczukie | maandag 21 april 2008 @ 07:23 |
quote:Alsof je dat proeft. ![]() | |
Curri | maandag 21 april 2008 @ 07:23 |
Grieks brood smaakt al helemaal niet, Italliaans brood is erg goed, Spaans brood dan weer niet, verschilt gewoon aan de smaak per land hoor! ![]() In Nederland kun je ook gewoon heel lekker brood halen, bij de Turk bijvoorbeeld ![]() | |
marcel-o | maandag 21 april 2008 @ 07:26 |
quote:in sigaretten zitten k-verwekkende stoffen proef je ook niet ![]() ![]() neem je er nog n paar? ![]() quote: ![]() | |
Votz | maandag 21 april 2008 @ 07:45 |
quote:Gadverdamme, dat brood is nog vlugger ouder dan een Nederlandse mik. Zuurdesem is net karton. Duitse broodjes zijn wel lekker en langer houdbaar, hier in Nederland kun je na een dag er de ruiten mee ingooien. | |
Agiath | maandag 21 april 2008 @ 07:59 |
Zolang je het maar niet bij de supermarkt haalt. | |
DroogDok | maandag 21 april 2008 @ 08:48 |
Zwitsers brood ![]() | |
DroogDok | maandag 21 april 2008 @ 08:49 |
quote:Als ik brood bij de "echte bakker" haal is het al na een dag oud, uit de supermarkt blijft het zeker een halve week te pruimen. | |
Viking84 | maandag 21 april 2008 @ 08:59 |
In Frankrijk eet je stokbrood en croissantjes. Mag dan wel lekker zijn, het is wél superongezond. Nee dan liever een volkoren bammetje met aardbei ![]() | |
maok | maandag 21 april 2008 @ 09:03 |
Oerbrood uit de supermarkt ![]() ![]() | |
sungaMsunitraM | maandag 21 april 2008 @ 09:05 |
Ik vind Nederlands brood behoorlijk OK hoor ![]() ![]() | |
Viking84 | maandag 21 april 2008 @ 09:05 |
quote:Oerlekker, maar ook oerduur ![]() | |
sungaMsunitraM | maandag 21 april 2008 @ 09:08 |
Die broden van 29 cent van de Aldi zijn gewoon gemaakt van schuimrubber op graanbasis ![]() | |
maok | maandag 21 april 2008 @ 09:12 |
quote:Dat heb ik er wel voor over. (¤1,70 bij Jumbo geloof ik) Ik doe 4 dagen met een brood dus per lunch valt het wel mee. | |
Diepvriez | maandag 21 april 2008 @ 09:13 |
![]() ![]() ![]() | |
Mr.Cooper | maandag 21 april 2008 @ 09:45 |
![]() Nederlands Brood is geil. | |
Armageddon | maandag 21 april 2008 @ 10:02 |
Ligt eraan wat voor brood je koopt natuurlijk. Als je van dat C1000 pauperbrood koopt dan smaakt het ook niet nee. | |
Biogarde | maandag 21 april 2008 @ 10:22 |
quote:Idd. Beetje bakker maakt prima brood. Zelfs het vers afgebakken brood van de AH is lekker. Alleen zo jammer van die prijssticker welke ze halverwege de verpakking plakken. Je trekt dus altijd de verpakking kapot ![]() | |
makkie88 | maandag 21 april 2008 @ 10:24 |
maaar in nederland heb je lekker water | |
TheClown1 | maandag 21 april 2008 @ 10:38 |
nederland heeft een grote selectie aan brood en echt lekker. zeker beter dan oost-europa. moet wel zeggen dat het brood uit duitsland minder kruimelt. had ff wat van het weekend gehaald | |
PsyCha | maandag 21 april 2008 @ 10:46 |
quote:Brood van de AH komt dan ook van de bakker. Die van C1000 uit fabriek. | |
J.Herrer | maandag 21 april 2008 @ 10:54 |
NY Bagels ![]() | |
Armageddon | maandag 21 april 2008 @ 11:07 |
quote:Niet alles. Ze bakken in sommige winkels ook zelf brood maar dat is duurder. Maar zoals altijd willen Nederlanders voor een duppie op de eerste rij zitten. Als je goed wil vreten kost het geld. Klaar. | |
Biogarde | maandag 21 april 2008 @ 11:23 |
Brood ![]() | |
santax | maandag 21 april 2008 @ 11:29 |
Boh het contrast van toen ik nog in brussel woonde. Daar elke dag vers brood. Heerlijk, geen conserveringsmiddelen in je brood alleen al maakt het zoooveeeelll beter. Nadeel: eet je brood wel die dag nog op... De dag erna begint het al hard te worden. | |
Semisane | maandag 21 april 2008 @ 11:33 |
quote:Supermarkt/fabrieks brood is idd niet te eten, maar er zijn best bakkers in Nederland die erg goed brood kunnen bakken/maken. Er zit bijvoorbeeld een bakkerswinkel in de Haarlemmerstraat in Amsterdam, die imho het beste brood in A'dam bakt...is errug lekker wat ze daar maken. ![]() ![]() ![]() | |
Rickocum | maandag 21 april 2008 @ 12:35 |
Fucking haters! Ga terug naar (je eigen/) een ander land!!! Nederland ftw, vuige swa's | |
JeukAanMeNaad | maandag 21 april 2008 @ 12:44 |
Ik ben godverdomme altijd weer blij als ik na een vakantie een lekker bruin pompoenpitten bammetje kan beleggen met normaal Hollands beleg ![]() | |
PsyCha | maandag 21 april 2008 @ 13:17 |
quote:Ach joh, eten is eten. | |
Fancy_Me | maandag 21 april 2008 @ 13:34 |
Brood uit belgie is ook maag 1 dag lekker.. geef mij maar NL brood. en al helemaal als het super vers is.. jammie ![]() | |
l3laster | maandag 21 april 2008 @ 13:44 |
nederlands brood moet je ook gelijk in vriezer gooien, en telkens ontdooien wat je nodig hebt... blijft het lekker maareh op vakantie in zwitserland geniet ik wel van die aparte broden | |
DinkyX | maandag 21 april 2008 @ 13:52 |
Er is wel lekker nederlandsbrood: Duivekater ![]() Tegenwoordig ook bij de hema/ah te krijgen als het geen pasen is ![]() | |
Flashwin | maandag 21 april 2008 @ 14:21 |
![]() | |
Blik | maandag 21 april 2008 @ 14:43 |
fatsoenlijk bruin brood is alleen te krijgen in Nederland, nog bijna nergens anders tegen gekomen. En wit brood is voor zwakke zuigelingen... | |
#ANONIEM | maandag 21 april 2008 @ 15:33 |
nou dat oost-europese brood vind ik maar smerig, zuurdesem ![]() | |
Kriegel | maandag 21 april 2008 @ 15:41 |
Nederlands brood pwnt, mafkees. :/ | |
skiczukie | maandag 21 april 2008 @ 18:23 |
quote:Lekker of niet, dat heeft toch met smaak te maken. Die rommel waar je het over hebt heeft geen smaak dacht ik. | |
sobriquet | maandag 21 april 2008 @ 18:55 |
Al het brood onder de ¤1,50 is niet te vreten. | |
Rickocum | maandag 21 april 2008 @ 19:28 |
Echte mannen eten gewoon rauw vleisch en sabbelen aan vrouwen hun tepels voor de dagelijksche melk hoeveelheden | |
elfzesendertig | maandag 21 april 2008 @ 19:28 |
Damn, alle bakkers hebben zich zo te zien verzameld in dit topic ![]() ![]() | |
blonchi | maandag 21 april 2008 @ 20:05 |
quote:Zo knulletje, lucht het op?? | |
elfzesendertig | maandag 21 april 2008 @ 20:09 |
Brood in Noorwegen is trouwens niet te pruimen, droge bagger die al afbrokkelt als je ernaar kijkt. Shit, nu lijk ik ook en bakker ![]() | |
longinus | maandag 21 april 2008 @ 20:11 |
Buitenlands brood is lekkerder, maar ze gebruiken dan ook iets ander meel. Houdbaarheid dank zij het niet gebruiken van conserveermiddelen is een hooguit 2 dagen. Maar daar zijn de bakkers wel 7 dagen per week open. | |
TheThirdMark | maandag 21 april 2008 @ 20:12 |
quote:Dan ben jij een KutPauper die nog nooit lekker brood heeft gehad ![]() Oerbrood, Maisbrood etc etc ![]() | |
SuperHarregarre | maandag 21 april 2008 @ 20:34 |
Hangt ervanaf wat je onder "Nederlands" brood verstaat. Als je gewoon die grijze voorgesneden dingen uit de supermarkt bedoelt, dan ben ik het met je eens. Er zijn echter heel veel verschillende soorten. Zoals TheThirdMark al zei zijn Oerbrood en Maïsbrood erg lekker. Bij oerbrood moet je wel uitkijken dat je het goed bewaart want het wordt vrij snel slof. Daarnaast heb je zelfs tussen de supermarktbroden nog genoeg soorten zitten die wel te pruimen zijn. Belangrijkste is dat je moet kijken naar de wat donkerdere broden. Gewoon kijken naar die extreem volkoren/tarwe dingen. Daar zit doorgaans veel meer smaak aan dan die grijsbruinige broden. Waldkorn is meestal wat donkerder. Je hebt ze in normale broodvorm maar ook als speciale broodjes, zoals in de vorm van een driekhoek en dergelijke. En je kunt hier in Nederland ook nog gewoon buitenlands brood kopen zoals ciabatta en dergelijke. Dus niet dramatisch doen dat je de grens over moet. ![]() | |
blonchi | maandag 21 april 2008 @ 20:38 |
quote:Misschien ben jij wel zo'n wereldvreemde malloot die zeker ook z'n Hollandse aardappelen meeneemt op vakantie. ![]() | |
SuperHarregarre | maandag 21 april 2008 @ 20:50 |
quote:Niet op mij gericht maar moet toch even reageren. Er zijn in Nederland genoeg goede broden te vinden. Dus óf je doet niet je best óf je bent inderdaad een pauper die in 't buitenland een keertje "gek" doet en zich gelijk een "kenner" vindt. Als je een kenner bent, dan zou je overal goede broden kunnen vinden. (Met uitzondering van de noord- en zuidpool misschien.) | |
tuxepux | maandag 21 april 2008 @ 20:58 |
quote:Ja, lekker, gebrande suiker en andere kleurstofjes! Echt volkoren brood is veel lichter (en lekkerder!) dan dat vieze donkerbruine 'pain de boulogne' van de AH. Ook dat verneukeratieve 'meergranen' overal op.. ik heb uit protest een keer een brood gebakken van spelt- en tarwebloem. Meergranen! En ontzettend wit. De AH was niet erg onder de indruk, maar in mijn hoofd was ik stoer! | |
SuperHarregarre | maandag 21 april 2008 @ 21:10 |
quote:Gelul. Als ik zie wat sommige mensen qua "bruin" brood eten, word je echt verdrietig. Slappe hap. Daar zou je je kwakje nog niet eens op willen deponeren. ![]() | |
MouzurX | maandag 21 april 2008 @ 21:14 |
Ik weet niet hoe het in andere landen is, maar ik vind brood eigenlijk best heel lekker hier hoor. In noorwegen hebbe nze wel lekkere broodjes met een speciale smaak erin, ik weet niet meer wat, dat is wel idd heeeel lekker, maar daarvan kan je er geen 4-5 achter elkaar van opeten ![]() En in frankrijk hebben ze geen brood ofzo , iig is het eten daar gewoon kut als nederlander ![]() | |
blonchi | maandag 21 april 2008 @ 23:57 |
quote:Is al goed, de grens overgaan is bijna niet meer nodig, omdat de meeste lekkere broden kopieën zijn van buitenlands brood. Maar toch zijn die broden in het land van herkomst lekkerderderder. ![]() Blonchi stelt stelling bij: Nederlands autochtoon brood is minder lekker dan het brood dat in de omringende landen wordt opgedist. ![]() | |
SuperHarregarre | dinsdag 22 april 2008 @ 00:01 |
quote:Haha. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
longinus | dinsdag 22 april 2008 @ 00:03 |
Ja, dat superbruine brood, gewoon witbrood met een kleurtje. Geef mij maar vezelrijk brood, beter voor de stoelgang en dat is idd minder donker | |
SuperHarregarre | dinsdag 22 april 2008 @ 00:19 |
quote:Niet elk van die broden is op die manier "verneukt" so to speak. ![]() | |
tim2308 | dinsdag 22 april 2008 @ 01:10 |
Nou ik mis het brood van AH in die papierachtige zakken echt wel hoor! Hier (=30 km ten oosten van Parijs) hebben ze of alleen maar stokbroden of alleen sandwichbrood.... Het enige brood wat nog een beetje in de buurt komt, van Maitre Paul, is keiduur, ligt zwaar op de maag en heel snel droog... | |
blonchi | dinsdag 22 april 2008 @ 01:43 |
quote:Quel malheur ![]() | |
blonchi | dinsdag 22 april 2008 @ 03:09 |
![]() ![]() Snel oud, maar vers o zo goddelijk... Dus dooreten... ![]() |