abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58137464
Hoi allemaal,

Ik wil proberen gezonder te eten en af te vallen. Ik wil namelijk onder de 75kg wegen (bij 1,80m lengte) ipv de huidige 85kg. Nu weet ik van mezelf dat ik redelijk 'gezond' eet, maar te eentonig en in de avonden te vaak friet (3x in de week soms zelfs ). Dit probeer ik nu te veranderen, maar ik ben altijd al een zeer slechte eter geweest die erg weinig lust.. Dus best moeilijk

Mag ik mijn voorderingen (als die er zijn) en vragen hier neergooien? :p
pi_58137478
Mijn vader en zijn vrouw waren hier een paar dagen voor mijn verjaardag en ze hebben ons gisteren getrakteerd op een sjiek de friemel restaurant. Daar heb ik mij heel netjes gehouden. Géén brood, géén toetje. Maar 1 vlaams frietje om te proeven en 2 glazen wijn. Vanochtend van de taart maar een 2 cm. dik stukje gegeten. Ben trots! (ben pas morgen jarig, dus misschien morgen nog een centimetertje )
pi_58137481
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:01 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Chocomelk over m'n Malibu?
Jullie moeten mij steunen in gezonder eten en niet met nog meer slechte suggesties aan komen zetten .
Dan beter ook geen malibu drinken!!

Hier uhh: gister een dag niet slecht gegeten, voor de verandering. Het zit er weer in dus.
Maar vanavond uit eten, dus dat wordt ook weer niet goed wat dat betreft.
Het mooi kotsende meisje.
pi_58137520
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:01 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Chocomelk over m'n Malibu?
Jullie moeten mij steunen in gezonder eten en niet met nog meer slechte suggesties aan komen zetten .


Alcorexia is de nieuwste trend in ongezonde-dieetland, jeweets
pi_58137653
Inderdaad, succes. Kunnen we je helpen met lekkere recepten?
pi_58137781
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:19 schreef ColdFeet het volgende:
Inderdaad, succes. Kunnen we je helpen met lekkere recepten?
Dank je!
De meeste lekkere recepten lust ik niet, ik ben echt triest qua eten (staat op mijn to-do lijstje om dat te veranderen, maar het is nu iets te moeilijk nog). Ik lust eigenlijk alleen spaghetti/macaroni en gekookte aardappelen als warme maaltijd (met groenten en vlees natuurlijk (en friet, maar daar stop ik dus mee)).

Hoe houden jullie eigenlijk bij of jullie genoeg eten en niet te veel/te weinig? Kalorieen tellen ofzo?
pi_58137807
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:11 schreef conleche het volgende:
Mijn vader en zijn vrouw waren hier een paar dagen voor mijn verjaardag en ze hebben ons gisteren getrakteerd op een sjiek de friemel restaurant. Daar heb ik mij heel netjes gehouden. Géén brood, géén toetje. Maar 1 vlaams frietje om te proeven en 2 glazen wijn. Vanochtend van de taart maar een 2 cm. dik stukje gegeten. Ben trots! (ben pas morgen jarig, dus misschien morgen nog een centimetertje )
Gefeliciteerd alvast!

En ik heb al begrepen dat je 109 wordt dus dan hoeven we dat ook niet meer te vragen
Het mooi kotsende meisje.
pi_58137852
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:26 schreef veiligheidsspeldje het volgende:

[..]

Gefeliciteerd alvast!

En ik heb al begrepen dat je 109 wordt dus dan hoeven we dat ook niet meer te vragen
Nee, 108!!!! Ben nu nog 107
pi_58137941
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:24 schreef Inderdaad het volgende:

[..]

Dank je!
De meeste lekkere recepten lust ik niet, ik ben echt triest qua eten (staat op mijn to-do lijstje om dat te veranderen, maar het is nu iets te moeilijk nog). Ik lust eigenlijk alleen spaghetti/macaroni en gekookte aardappelen als warme maaltijd (met groenten en vlees natuurlijk (en friet, maar daar stop ik dus mee)).

Hoe houden jullie eigenlijk bij of jullie genoeg eten en niet te veel/te weinig? Kalorieen tellen ofzo?
Oei, dat is inderdaad niet veel. Eet je rijst? Vis? En wat voor pastasauzen lust je?
Hou je van salade, misschien? Of ben je een liefhebber van maaltijdsoepen?
Vind je pittig eten lekker?

Ik ben trouwens echt dol op friet, ik mag het eens per maand van mezelf.
pi_58138154
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:31 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Oei, dat is inderdaad niet veel. Eet je rijst? Vis? En wat voor pastasauzen lust je?
Hou je van salade, misschien? Of ben je een liefhebber van maaltijdsoepen?
Vind je pittig eten lekker?

Ik ben trouwens echt dol op friet, ik mag het eens per maand van mezelf.
Ik lust voornamelijk hollandse kost. Stamppotten enzo. Rijst lust ik (liever) niet. Vaak zo droog.. En ik weet niet hoe ik het klaar maak op een lekkere manier.
Pastasauzen.. Ik maak het altijd met pastasaus, soepgroenten, gehakt, peper+zout, maggiblokjes, ui en knoflook.. Meer ken ik er niet.
Qua vis eet ik alleen haring, lekkerbekjes en kibbeling.
Salade alleen normale sla met een dressing waar je alleen zonnenbloemolie hoeft toe te voegen..
Maaltijdsoepen, is dat gewoon tomatensoep met brood ofzo?
Pittig eten.. Liever niet.

Ik ben echt vermoeiend met eten als ik dat zo lees. En ik heb een frietverslaving, als ik me maar een beetje 'down' voel wil ik friet eten. Ik heb geen gezag over mezelf.
pi_58138539
Inderdaad! Dat is wel iets om aan te werken misschien, je smakenhorizon wat verbreden. Een keertje uit eten is al bijna lastig, zo.

Stamppotten vind ik ook erg lekker. Als je er maar geen liters vette jus en kilo's worst bij eet, best een gezond maal. Je hoeft geen berg te eten om goed vol te raken.
Pastasauzen uit een pot zijn vaak best vet; zelf tomatensaus maken kan wel lonen. Maar als je dat overdreven vindt, kun je ook wat groenten bakken met stukken tomaat erbij en dat door je pasta scheppen. Bijvoorbeeld een uitje fruiten, wat courgette erbij, een flinke handvol gehalveerde cherrytomaatjes en wat olijven.
Rijst eet je vaak met een sausje, zo kaal is het inderdaad te droog. Ik maak bijvoorbeeld weleens een sausje van o.m. sojasaus en chilisaus, wat ik bij gewokte kip met groente gooi. Maar dat vind je misschien te pittig.

Denk je dat je witvis (waar lekkerbekjes ook van gemaakt zijn) ook lust als het niet gefrituurd is? Bijvoorbeeld in een pakketje met wat groenten en kruiden uit de oven?

Of een salade met stukjes kip, wortel, lente-ui en tauge, bijvoorbeeld, met pinda's? Zou je zoiets lusten?
Maaltijdsoep moet stevig en vullend zijn, wat je maar wilt. Heb je een blender of staafmixer?

Heel erg veel vragen Maar ik wil je graag helpen.
pi_58138695
Valt toch wel mee Inderdaad?

Als je hier zo leest wat mensen allemaal koken denk je (ik) soms echt dat je een karig eenzijdig eetpatroon hebt. Maar vroegah aten mensen alleen maar brood en Hollandse warme prak (en als je Sonja doet nog steeds).

Maar ik eet ook niks bijzonders over het algemeen. Daar kan je best mee afvallen. Gewoon hetzelfde blijven eten maar dan minder

Dat is hoe ik erover denk iig.
Springfield's looking pretty dusty today
pi_58138748
inderdaad kan wel gaan sonja bakkeren
pi_58138757
nog voordat ik de post van -marz- had gelezen
pi_58138760
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 16:00 schreef -marz- het volgende:
Valt toch wel mee Inderdaad?

Als je hier zo leest wat mensen allemaal koken denk je (ik) soms echt dat je een karig eenzijdig eetpatroon hebt. Maar vroegah aten mensen alleen maar brood en Hollandse warme prak (en als je Sonja doet nog steeds).

Maar ik eet ook niks bijzonders over het algemeen. Daar kan je best mee afvallen. Gewoon hetzelfde blijven eten maar dan minder

Dat is hoe ik erover denk iig.
Heb je ook wel een beetje gelijk in hoor, Marz. Ik ben wel echt een dridubbeldoorgeflipte hobbykok, natuurlijk. En een beetje variatie is wel leuk, op z'n tijd.
pi_58138893
Inderdaad, welkom en veel succes Zou idd wel handiger zijn denk ik als je wat meer gaat proberen te lusten qua eten, afwisseling is wel zo fijn

Conleche, alvast gefeliciteerd met je 108e verjaardag morgen

Ik ben klaar met werken, nou nog ff een beetje bijlezen, tas inpakken en dan naar Peter toe

De huisarts had vannacht nachtdienst, dus was vandaag niet bereikbaar :S Nou moet ik dus nog tot maandag wachten tot ik kan bellen. Ben ik eindelijk tot het besef gekomen dat ik hulp nodig heb, en dan moet ik nog een paar dagen wachten voor ik er wat mee kan doen, beetje jammer.

[ Bericht 17% gewijzigd door _Hestia_ op 18-04-2008 16:15:49 ]
pi_58138937
Erg lange post, sorry.
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 15:53 schreef ColdFeet het volgende:
Inderdaad! Dat is wel iets om aan te werken misschien, je smakenhorizon wat verbreden. Een keertje uit eten is al bijna lastig, zo.
Heel erg bedankt! Ik wil zo grag meer dingen eten, maar als je zo gewend bent aan een aantal vaste dingen is het zo moeilijk te veranderen.. En nee, uit eten gaat dus niet op deze manier (als je echt eten wilt dan, dus geen friet).
quote:
Stamppotten vind ik ook erg lekker. Als je er maar geen liters vette jus en kilo's worst bij eet, best een gezond maal. Je hoeft geen berg te eten om goed vol te raken.
Half bord met een stukje vlees is inderdaad genoeg dan. Erg prettig en smakkelijk.
quote:
Pastasauzen uit een pot zijn vaak best vet; zelf tomatensaus maken kan wel lonen. Maar als je dat overdreven vindt, kun je ook wat groenten bakken met stukken tomaat erbij en dat door je pasta scheppen. Bijvoorbeeld een uitje fruiten, wat courgette erbij, een flinke handvol gehalveerde cherrytomaatjes en wat olijven.
Meestal doe ik door die pastasaus nog 2 blikjes normale tomatensaus. Zelf tomatensaus maken, met echte tomaten bedoel je? Zou het ook goed zijn om gewoon 2 (kleine) blikjes tomatensaus met water te mengen en dat te gebruiken als pastasaus? Dat kan ik nog net aan, zelf tomaten erin doen.. Nee, klinkt 'raar'.
quote:
Rijst eet je vaak met een sausje, zo kaal is het inderdaad te droog. Ik maak bijvoorbeeld weleens een sausje van o.m. sojasaus en chilisaus, wat ik bij gewokte kip met groente gooi. Maar dat vind je misschien te pittig.
Gewokte kip met groente en rijst is lekker. Ik doe er (als ik het eet) veel satesaus bij. Sojasaus/chilisaus ken ik niet. Dat is toch niet dat zoete spul he?
quote:
Denk je dat je witvis (waar lekkerbekjes ook van gemaakt zijn) ook lust als het niet gefrituurd is? Bijvoorbeeld in een pakketje met wat groenten en kruiden uit de oven?
Oh, overmaaltijden lust ik dus niet. Alleen broodjes uit de oven.. Mijn moeder was altijd iets te uitproberend ermee. Maar witvis alleen is wel lekker bij de aardappelen dacht ik.
quote:
Of een salade met stukjes kip, wortel, lente-ui en tauge, bijvoorbeeld, met pinda's? Zou je zoiets lusten?
Tauge lust ik niet echt. En pinda in een salade? Klinkt ook al zo raar. Ik heb nog nooit een salade met kip, wortel en ui gegeten, maar dat klinkt op zich wel lekker. Alleen moeilijk om te maken?
quote:
Maaltijdsoep moet stevig en vullend zijn, wat je maar wilt. Heb je een blender of staafmixer?
Ik hou van soep. En ja, die heb ik allebei.
quote:
Heel erg veel vragen Maar ik wil je graag helpen.
Ik voel me nu al een stuk beter hierover, dus nogmaals bedankt.
Ik eet trouwens voor het avondeten meestal 4 sneetjes (bruine) brood. Meestal alleen met kaas en sinds 1 week eet ik weer gekookte worst. Is dat genoeg?
pi_58139026
@ -marz-: Ik weet het, maar volgens mij bewogen mensen toen een stuk meer en aten ze toch anders.. Minder eten is misschien wel een idee ja, maar te weinig eten is ook weer niet goed? Je kon daar iig ook dik mee worden..

@Principessa.Farfalla: Sonja Bakkeren kan ik niet. Ik lust daar maar 1x per week iets van. Werkt niet.

Dank je Sylvana
pi_58139356
Inderdaad: Als ik zelf pastasaus maak is het vaak iets van:
Ui, paprika, knoflook en tomaat wokken, tomatenpuree erdoor, beetje rode wijn of melk erdoor en veel kruiden.
Dat is de basis. Voor de rest kan je nog veel groente toevoegen (champignon, prei of whatever) en/of gehakt.
Room is er ook wel erg lekker door, maar dan weer vrij vet
pi_58139433
Meer bewegen is altijd een goed idee, Inderdaad. Niet alleen voor je lijn!

Verder: als je zelf tomatensaus wilt maken, neem liever een blik tomaten op sap dan een blikje tomatenpuree. Dat is namelijk best zuur! Koop wat italiaanse kruiden om het op smaak te maken, en knoflook is natuurlijk altijd lekker

Vispakketjes maak ik weleens omdat mijn man echt een pieperd is als het op vis aankomt. Bijvoorbeeld vis in aluminiumfolie met een beetje witte wijn, wat dille en plakjes citroen. Of in een pakketje met tomaat, basilicum, knoflook en courgette. Maar als je dat vies vindt klinken, tsja, dan houdt het op.

Sojasaus is hartig, chilisaus is vrij zoet. Pas op met pindasaus: het is best vet! Probeer eens of je een woksausje kunt vinden dat je lekker vindt. Zoetzure saus uit een flesje is bijvoorbeeld lang niet zo'n calorieenbom, en zelfgemaakt kan het vaak nog wel wat slanker.

Ik maak vaak dikke soepen met de staafmixer. Een uitje fruiten, eventueel wat knoflook of specerijen erbij, een groente naar keuze, even meebakken, dan bouillon van een blokje erbij en laten koken totdat de groente helemaal gaar is. Dan pureren. Heb je lekkere dikke soep. Ik maak bijvoorbeeld courgettesoep met een klein beetje kerrie, of bietensoep met komijn en sinaasappel. Voor het serveren een klein beetje creme fraiche erin, donker brood erbij en klaar. Een kliekje is een fijn tussendoortje voor de volgede dag.
pi_58139582
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 16:33 schreef ColdFeet het volgende:
Meer bewegen is altijd een goed idee, Inderdaad. Niet alleen voor je lijn!

Verder: als je zelf tomatensaus wilt maken, neem liever een blik tomaten op sap dan een blikje tomatenpuree. Dat is namelijk best zuur! Koop wat italiaanse kruiden om het op smaak te maken, en knoflook is natuurlijk altijd lekker
Tomaten op sap doe ik de andere helft van de tijd Resultaat zit inderdaad wel verschil in, maar ik vind het allebei lekker
pi_58139649
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 16:39 schreef freecell het volgende:

[..]

Tomaten op sap doe ik de andere helft van de tijd Resultaat zit inderdaad wel verschil in, maar ik vind het allebei lekker
Tomatenpuree moet best lang sudderen voordat het lekker (=minder zuur) wordt, vind ik. een lepel tomatenpuree door een from scratch gemaakte tomatensaus komt natuurlijk minder hard aan
pi_58139728
quote:
Op vrijdag 18 april 2008 16:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Tomatenpuree moet best lang sudderen voordat het lekker (=minder zuur) wordt, vind ik. een lepel tomatenpuree door een from scratch gemaakte tomatensaus komt natuurlijk minder hard aan
Mja, het staat hier ook altijd wel een tijdje te pruttelen en is meer een bij-ingrediënt dan de basis, dat scheelt denk ik ook. Voor 2 personen gebruik ik maar 1 klein blikje. En een beetje Zuid Afrikaanse rode wijn erdoor helpt ook om het wat minder zuur te maken
(Voor 2 personen gebruik ik trouwens ok één groot blik gepelde tomaten, dat is eigenlijk veel meer )
pi_58139827
Gepelde tomaten mag je ongelimiteerd eten, toch?

Weinig calorieen, heel erg veel gezonderigheid!

Enne: WIJN??? In jouw conditie? Tsk
pi_58139830
Ik ga dit allemaal van het weekend nogmaals doorlezen en dan eens kijken wat ik geestelijk aan kan
Vandaag andijviestampot met een karbonade. <3 Ook wel gezond denk ik.

Heel erg bedankt voor de tips.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')