Nou, dat dus ja. Daarom vind ik het zo'n raar berichtjequote:Op zondag 20 april 2008 20:40 schreef Emel het volgende:
[..]
PDD-NOS is een restgroep en valt ook onder autismespectrum stoornis. En er overheen groeien bij autisme, doe je niet. En dat van chromosomen, snap ik niet. Autisme diagnosticeer je aan de hand van gedragscriteria. Voor zover ik weet, hebben ze nog geen genen gevonden die in verband worden gebracht met autisme.
Kan je me dat uitleggen? Ik zie zoveel kinderen met autisme of PDD-NOS, die weinig aansluiting hebben met leeftijdsgenoten. Het gaat hier om onvermogen. Deze kinderen raken vanuit hun beperkingen in een isolement. En dan hebben ze echt hele fijne ouders!quote:Op zondag 20 april 2008 20:52 schreef Noisemaker het volgende:
Nee kijk. Bovenstaand bericht kan genuanceerd worden.
Het pdd-nos was vooral gediagnosticeerd op het feit dat ik met sociale interactie achterop liep met klasgenoten.
Het chromosomen onderzoek was deel van een groter onderzoek. Mijn gebrek aan kennis bracht dat in verband met dit. En waarom ik opvoeding erbij betrek is dat ik niet de kans kreeg om in een sociaal isolement te komen.
Waar dit onderzoek was zal ik nog even navragen, wss Utrecht.
Alleen aanwijzingen jaquote:Op zondag 20 april 2008 20:59 schreef Troel het volgende:
[..]
Nou, dat dus ja. Daarom vind ik het zo'n raar berichtje
Er zijn wel aanwijzingen dat er in bepaalde genen wat terug te vinden is, maar volgens mij zijn ze nog niet met elkaar eens welke genen dat zijn
Veel van de kinderen die ik zie zouden meer vriendjes willen maar vinden ook fijn om alleen te zijn. Er hoeft geen sprake te zijn van een sociaal isolement.quote:Op zondag 20 april 2008 21:17 schreef Troel het volgende:
Overigens heb ik nooit in een sociaal isolement gezeten, hoe wil je dat dan verklaren?
Bijvoorbeeld ja. Het zou overigens wel heel prettig zijn als chromosomenonderzoek autisme kon aantonen en dus uitsluiten, maar ik denk dat dat nog wel een tijd zal duren (en dan nog is het maar de vraag of je kan aantonen welke gradatie en dergelijke)quote:Op zondag 20 april 2008 21:18 schreef Emel het volgende:
[..]
Alleen aanwijzingen jaChromosomenonderzoek bij een vermoeden van autisme? Ik zie het in de praktijk niet. Het lijkt me dat ze zo'n onderzoek doen als ze bijv. denken aan een algehele achterstand (bijv. syndroom van Down).
Ja, maar meer vriendjes willen is denk ik normaal bij kinderen? Ik weet niet of dat heel erg met autisme samenhangt. Hoe meer vriendjes, hoe meer populariteit, hoe meer feestjes, noem maar opquote:Op zondag 20 april 2008 21:20 schreef Emel het volgende:
[..]
Veel van de kinderen die ik zie zouden meer vriendjes willen maar vinden ook fijn om alleen te zijn. Er hoeft geen sprake te zijn van een sociaal isolement.
Ik ben benieuwd naar zijn uitleg. We kunnen het iig nog weerleggen tochquote:Op zondag 20 april 2008 21:20 schreef Troel het volgende:
[..]
Bijvoorbeeld ja. Het zou overigens wel heel prettig zijn als chromosomenonderzoek autisme kon aantonen en dus uitsluiten, maar ik denk dat dat nog wel een tijd zal duren (en dan nog is het maar de vraag of je kan aantonen welke gradatie en dergelijke)
het zal wel aan mij liggen, ik krijg er een beetje een troll-gevoel bij
Niet bij ieder kind met pervasieve ontwikkelingsstoornis he. Natuurlijk hoort het ook bij kind-zijn.quote:Op zondag 20 april 2008 21:22 schreef Troel het volgende:
[..]
Ja, maar meer vriendjes willen is denk ik normaal bij kinderen? Ik weet niet of dat heel erg met autisme samenhangt. Hoe meer vriendjes, hoe meer populariteit, hoe meer feestjes, noem maar op
Je zou dus eerder verwachten dat een autistje dus liever minder vriendjes heeft
Ja, er zit hier behoorlijk wat kennisquote:Op zondag 20 april 2008 21:23 schreef Emel het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd naar zijn uitleg. We kunnen het iig nog weerleggen tochGenoeg kennis hier.
Ik weet niet of ik als kind heel erg bewust was van mijn beperkingen. De kinderen met wie ik veel om ging hebben zich al vroeg aan mij aangepast (quote:Op zondag 20 april 2008 21:27 schreef Emel het volgende:
[..]
Niet bij ieder kind met pervasieve ontwikkelingsstoornis he. Natuurlijk hoort het ook bij kind-zijn.
Ik zie het voornamelijk bij kinderen met Asperger of PDD-NOS. Die zijn zo bewust van hun beperkingen. Ze willen meer vriendjes want ze zijn er bewust van dat op sociaal gebied niet soepel gaat.
En daarmee snijd je direct een goed punt aan. Mischien hebben de medici mijn sociale achterstand bestempeld als 'onvermogen' en daarmee de link naar pdd gemaakt.quote:Op zondag 20 april 2008 21:14 schreef Emel het volgende:
[..]
Kan je me dat uitleggen? Ik zie zoveel kinderen met autisme of PDD-NOS, die weinig aansluiting hebben met leeftijdsgenoten. Het gaat hier om onvermogen. Deze kinderen raken vanuit hun beperkingen in een isolement. En dan hebben ze echt hele fijne ouders!
Eerder zeg jij: "het een sluit het ander niet uit". Het mag toch duidelijk zijn dat autisme een abstract begrip is? Niet generaliseren, en nogmaals exuses als jij mijn verhaal van net als een aanval op jou als persoon zag.quote:Op zondag 20 april 2008 21:17 schreef Troel het volgende:
Overigens heb ik nooit in een sociaal isolement gezeten, hoe wil je dat dan verklaren?
Dat is bij ouderen ook zo hoor.quote:Op zondag 20 april 2008 21:27 schreef Emel het volgende:
[..]
Niet bij ieder kind met pervasieve ontwikkelingsstoornis he. Natuurlijk hoort het ook bij kind-zijn.
Ik zie het voornamelijk bij kinderen met Asperger of PDD-NOS. Die zijn zo bewust van hun beperkingen. Ze willen meer vriendjes want ze zijn er bewust van dat op sociaal gebied niet soepel gaat.
Ik blijf in herhaling vervallen, maar het is herkenbaar. Contacten leggen kan ik wel (ook moeizaam maar ik kan het) maar onderhouden is een no no.quote:Op zondag 20 april 2008 22:51 schreef SHE het volgende:
[..]
Dat is bij ouderen ook zo hoor.
Althans, voor mij is sociale interactie nu mijn grootste aandachtsgebied.
Ik ben namelijk ontzettend makkelijk in het leggen van contact, en daar houd het dan op. Ik ken honderden mensen, alleen wij kennen elkaar niet echt.
Ik wil dolgraag een vriend of vriendin ( buiten mijn relatie ) maar ik heb dat al zovaak geprobeerd dat ik nu ook een beetje het lef ben verloren.
Ik weet precies waar ik de mist inga ( betrokkenheid, empathie, inleven, afspraken maken, weten wanneer je de ander moet laten praten..etc )
Alleen weten is niet genoeg.
Maar ik ben bezig met een boekenlijst, zodat ik komende zomer eens flink ga lezen over vriendschappen.
Even totaal egocentrisch reageren hierquote:Op zondag 20 april 2008 21:31 schreef Troel het volgende:
[..]
Ik weet niet of ik als kind heel erg bewust was van mijn beperkingen. De kinderen met wie ik veel om ging hebben zich al vroeg aan mij aangepast () Ik was uiteraard ook pas 15 toen ik hoorde dat ik een stoornis had en pas 17 toen ik het daadwerkelijk accepteerde omdat het me op een fatsoenlijk manier uitgelegd werd (in eerste instantie werd mij verteld dat ik een contactstoornis had, waarop ik doodleuk reageerde "wat, IK? Als er iemand is die makkelijk contact maakt ben ik het wel (ja, inderdaad, TE makkelijk
), pas later werd me goed uitgelegd wat ik precies had, overigens door dezelfde Van der Stam waar Logi mee gesproken heeft
)
Dat vraag ik mij ook af. Er zijn een paar autisten waar ik enorm goed mee kan praten en die mij ook snappen en omgekeerd. Misschien is dat omdat wij niets verwachten van elkaar zoals in de "normale" maatschappij wel gebeurd.quote:Op zondag 20 april 2008 23:27 schreef Troel het volgende:
En toch, autisten onderling gaat best wel goed heb ik het gevoel. Komt dat omdat je op een lijn zit? Toen ik Logi nog wat vaker sprak, kwam ik daar ook regelmatig en voelde me daar ook echt op mijn gemak.
Haha misschien hebben we daar binnenkort een goede verklaring voorquote:Op zondag 20 april 2008 23:27 schreef Troel het volgende:
En toch, autisten onderling gaat best wel goed heb ik het gevoel. Komt dat omdat je op een lijn zit? Toen ik Logi nog wat vaker sprak, kwam ik daar ook regelmatig en voelde me daar ook echt op mijn gemak.
Ik kreeg een telefoontje dat ik op gesprek kon komen, en toen werd mij de diagnose verteld en het rapport ervan overhandigd. Dat was een concept want ik moest het eerst lezen of ik het er mee eens was en of er geen fouten in stonden (dus wel) en die heb ik aangegeven en terug gestuurd en 1 week later kreeg ik het definitieve rapport.quote:Op zondag 20 april 2008 23:29 schreef Logician het volgende:
[..]
Even totaal egocentrisch reageren hier
Ik krijg als het goed is deze wk de uitslag, ik vraag me af he, krijg je dan direct een soort diagnose of .... ??? begin in de stress te raken en moet me inhouden er niet achter aan te gaan bellen
Idemquote:Op zondag 20 april 2008 23:28 schreef Juup© het volgende:
[..]
Ik blijf in herhaling vervallen, maar het is herkenbaar. Contacten leggen kan ik wel (ook moeizaam maar ik kan het) maar onderhouden is een no no.
Ik heb er redelijk veel over "na" gedacht en vind het maar een vreemd iets dat aan de hand van zo'n test ineens een uitslag van iets komt..quote:Op zondag 20 april 2008 23:31 schreef Juup© het volgende:
[..]
Ik kreeg een telefoontje dat ik op gesprek kon komen, en toen werd mij de diagnose verteld en het rapport ervan overhandigd. Dat was een concept want ik moest het eerst lezen of ik het er mee eens was en of er geen fouten in stonden (dus wel) en die heb ik aangegeven en terug gestuurd en 1 week later kreeg ik het definitieve rapport.
quote:Op zondag 20 april 2008 23:33 schreef Logician het volgende:
[..]
Ik heb er redelijk veel over "na" gedacht en vind het maar een vreemd iets dat aan de hand van zo'n test ineens een uitslag van iets komt..Kan er ineens niet meer goed bij met mijn hoofd....
quote:Op zondag 20 april 2008 23:30 schreef Logician het volgende:
[..]
Haha misschien hebben we daar binnenkort een goede verklaring voor
We hebben ons ieg samen heerlijk vermaakt en kapot gelachen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |