abonnement Unibet Coolblue
pi_58098349
quote:
Het internet, en dan met name de openheid en discussievrijheid van internet, komt ernstig in het gedrang. Niet alleen vanuit beperkende, regulerende en betuttelende regeltjes vanuit de overheid, maar ook vanwege grijpstuivergedrag van een aantal creatieve ondernemers.
Neem bijvoorbeeld iemand als Peter-Vincent Schuld die er een sport van maakt een dikke boterham te verdienen middels het op maffia-achtige wijze aftroggelen van enorme geldbedragen van nietsvermoedende bloggers en site-eigenaren.

Hoe handelt Peter-Vincent Schuld? Nou, heel simpel. Hij maakt heul veul foto's, pleurt deze uitgebreid op internet waar ze vrij geïndexeerd worden door google en alle andere zoekmachines en vervolgens gaat hij eens dikke facturen sturen naar alle kleine sites die zijn foto's 'misbruiken'. Dan ontvang je een envelop met 'PRE JUSTITIA, ONMIDDELIJK OPENEN !!' erop. Afzender 'Stichting Swordstone', waar hij dan weer eigenaar/directeur van is. Hendig sjiek en volledig binnen de wet. 960 Euro per foto factureert meneer. Betaling binnen 7 dagen anders wordt meteen Flanderijn Gerechtsdeurwaarders ingeschakeld. Die liften maar wat graag mee tegen een leuk percentage. En zo verzendt meneer Schuld waarschijnlijk tientallen facturen per dag.

Zoek eens op google naar 'Peter-Vincent Schuld' of 'Stichting Swordstone' en al snel wordt duidelijk dat hij momenteel flink aan de weg aan het timmeren is. Cinner.com, tilburgzeikt.com, ufowijzer.nl, argusoog.punt.nl, lucaswashier.nl enzovoort. Stuk voor stuk slachtoffers van de praktijken van meneer Schuld. Daaraan kan nu ook FOK! worden toegevoegd. Een van onze users heeft in een forumtopic een foto van Johan Cruijff geplaatst en dus plofte vandaag een dik pakket op de deurmat. Of ik even 960 euro wilde betalen want anders werd er een deurwaarder op me afgestuurd. Van een vriendelijk verzoek geen enkele sprake, meneer wil meteen poen zien, en niet weinig ook. En wat blijkt? Dit soort vorderingen kan en mag iedereen zomaar doen. Als ik elke Nederlander een vordering van 1000 euro wil sturen vanwege 'strontverwerking' (ik noem maar wat), dan overtreed ik daarmee geen enkele wet. Ook niet als mensen daadwerkelijk tot betaling overgaan omdat ze bang worden gemaakt. Dan zijn die mensen gewoon gulle gevers die ik hartelijk mag bedanken. En dat is min of meer de handelswijze van Peter-Vincent Schuld. Zoveel mogelijk claimen.

De foto is, zoals altijd bij een dergelijk verzoek, direct verwijderd, maar dat is voor meneer Schuld niet voldoende. Wij zijn namelijk criminelen! Boeten zullen we en moeten we!! 1000 euro en geen cent minder!!! En nu ik gezegd heb niet van plan te zijn dat te gaan betalen heeft hij gemeld de zaak dus over te dragen aan Flanderijn Gerechtsdeurwaarders, welke kosten hij uiteraard ook op mij zal verhalen.

Nu is Peter-Vincent Schuld niet de enige die deze naar afpersing riekende tactieken erop nahoudt, maar hij is wel en van de meest volhardende. Natuurlijk is het logisch dat zijn foto's, hoe belabberd ze ook zijn - niet iedereen heeft talent of hersens namelijk, niet zomaar door Jan en Alleman gebruikt mogen worden, maar in een beschaafde wereld proberen we dit doorgaans op een beschaafde wijze op te lossen. FOK! heeft geen reet aan door talentloze wannabe-fotograven gemaakte kutfoto's. We verdienen er geen cent mee en we plaatsen ze niet zelf. We bieden users de mogelijkheid hun berichten te illustreren middels foto's. Wij kunnen onmogelijk vaststellen of er wel of geen auteursrechtelijke beperking zit op de foto's die gebruikers plaatsen. De user kan de foto's even goed zelf gemaakt hebben. Het is onbegonnen werk dat allemaal te controleren. Daarnaast; onze moderators zijn vrijwilligers die echt niet in hun vrije tijd van elke foto uit gaan zitten zoeken wie de auteursrechthebbende is.

Volgens mij zal ook geen enkele rechter een dergelijke claim honoreren en derhalve ga ik een eventuele rechtzaak vol vertrouwen aan, zij het met enorme tegenzin. Ik moet nu namelijk een advocaat in de hand nemen en enorm veel tijd zinloos verspillen aan iemand die te lui en asociaal is om op fatsoenlijke wijze zijn brood te verdienen. Mocht er toevallig een jurist meelezen met verstand van internetrecht, webforums en auteursrecht en van mening zijn dat een sitebeheerder pas aansprakelijk kan worden gesteld als hij redelijkerwijs op de hoogte kan zijn van een overtreding en daar geen actie op onderneemt dan hoor ik het graag. We kunnen wel een advocaat gebruiken momenteel. In mijn ogen zou dit een prima testcasus zijn die voor eens en voor altijd vast zou kunnen stellen wanneer een sitehouder verantwoordelijk is voor items die door haar bezoekers worden geplaatst.

En mochten weblogs en websites de mogelijkheid tot reageren verliezen omdat site-eigenaren de claims niet meer kunnen ophoesten of geen zin hebben permanent in de rechtbank te vertoeven dan weten we allemaal wiens schuld dat is. Peter-Vincent's Schuld.
Link naar column van Danny


Gezien het forum vaak vol zit met (aankomend) juristen plaats ik hem hier
  woensdag 16 april 2008 @ 22:03:06 #2
134533 donroyco
dus niet Donroyco
pi_58098543
Interessante kwestie..
Op maandag 29 september 2008 11:45 schreef HostiMeister het volgende:
Dat is zeg maar de Nederlandse taal op een vuige keukentafel voorover buigen en hem dan zonder glijmiddel anaal verkrachten. :'(
  woensdag 16 april 2008 @ 22:06:33 #3
212634 Ron.Burgundy
Milk was a bad choice
pi_58098641
In mijn ogen staat die kerel vrij zwak. Hij verspreidt zijn eigen foto's toch?
You've got a dirty, whorish mouth, that's what you have.
pi_58098707
Belachelijke gast, serieus.
  † In Memoriam † woensdag 16 april 2008 @ 22:09:57 #5
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_58098730
Aks je de foto na het verzoek van iemand direct verwijderd (geloof binnen 48 uur) dan valt er niets te claimen, wat een mafketel
Helaas kan elke debiel een incassobureau starten en het proberen
pi_58098824
Als het door de crew was geplaatst (op de FP) dan was het begrijpelijk geweest. Maar een user op het forum.. Daar kunnen jullie vrij weinig aan doen. Ook hebben jullie het gelijk verwijdert, wat ook gewoon zijn vraag geweest zou moeten zijn.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  † In Memoriam † woensdag 16 april 2008 @ 22:14:40 #7
13819 Loedertje
Trotse GILF.
pi_58098873
oVerigens wat betreft Flanderijn, die schrijf je nadat ze je hebben aangeschreven keurig dat je de foto's direct hebt verwijderd en voor hen valt er dan niets te incasseren
pi_58098944
amen! goeie column mên.
pi_58099094
dat hij gaat procederen is zn goed recht... maar god, dat gejank of 'er iemand gratis bereid is deze zaak voor hem te doen' is wel erg zwak... en bovendien, beeidigde juristen mogen hieraan niet eens meewerken zonder te factureren.... het is in nederland verboden voor juristen om op 'o-cure-no-pay' basis te werken, juist om te voorkomen dat er zoals in amerika een 'claim-cultuur' ontstaat.

Fok! is verder natuurlijk wel een site met genoeg inkomsten en ook een sterke commeriele insteek... dat is niks om je voor te schamen; integendeel, maar dan moet jee ook ophouden met dat vragen naar 'Gratis inbreng' als je wel kennelijk behoefte hebt aan mensen met professionele kennis en die ook hun werk goed doen (en daarmee je mogelijk geld besparen)...
Waar het om juridische zaken gaat, moet je gewoon niet zeuren en ook betalen voor goed en professioneel advies en eventuele diensten (zoals het voeren van eeen goede verdediging tegen deze claim)

Als je zelf veel advertenties op je site hebt staan, en mensen strng aanpakt die openlijk zeggen deze te blocken, is het juist zeer aan te raden duidelijk te zijn in waar je morele scheiding ligt, tussen het 'geld verdienen aan' en waar je wél een gratis dienst aanbiedt en je mensen ook op vrijwillige basis laat bijdragen en op welke voorwaarden.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_58099193
Danny en betalen
pi_58099229
Tuurlijk gaat Danny niet dokken tenzij Danny keuzes moet maken.
Stel dat de eiser gewoon tijd, geld en het "lef" heeft om het door te zetten, waarop je moet kiezen of de kosten tegen de baten opwegen.
Als het tot een dagvaarding komt zal Danny een advocaat in handen "moeten" nemen. Omdat FOK! een bedrijf is, kan Danny geen gebruik maken van zijn eigen rechtsbijstand of hij moet dit voor FOK! zelf geregeld hebben, wat dan ook weer een kosten baten verhaal is. Maar voor het verhaal gaan we er even van uit dat hij dat niet heeft.
Dan zal er dus kosten gemaakt moeten worden, die bij een positieve uitspraak verhaald kunnen worden op de eiser. Of in ieder geval deels. Omdat er voldoende jurisprudentie is over auteurs/portretrecht is, kunnen beide partijen hun eigen voordeel hiermee halen. Dus het hangt totaal van de situatie af en valt er vooraf niet veel te zeggen over een eventuele uitspraak.
Korto, degene met de langste adem zal in de eerste instantie winnen, mocht het tot een dagvaarding komen, dan wordt het kiezen wat het je waard is.
Ik denk ook dat het bedrag in de dagvaarding hoger zal zijn dan het bedrag wat genoemd is in de brief.
pi_58099360
quote:
Op woensdag 16 april 2008 22:22 schreef RM-rf het volgende:
dat gejank of 'er iemand gratis bereid is deze zaak voor hem te doen' is wel erg zwak... en bovendien, beeidigde juristen mogen hieraan niet eens meewerken zonder te factureren.... het is in nederland verboden voor juristen om op 'o-cure-no-pay' basis te werken, juist om te voorkomen dat er zoals in amerika een 'claim-cultuur' ontstaat.
Ik ben hier niet van op de hoogte vandaar de volgende vraag: Mogen advocaten niet gewoon zonder kosten in rekening te brengen iemand verdedigen?
Dus geen no-cure-no-pay, maar gewoon geen kosten op factuur.
  woensdag 16 april 2008 @ 22:35:09 #13
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_58099463
ik ben benieuwd welke websites die gast beheert :p vast wel iets waar je hem weer op kunt pakken.
  woensdag 16 april 2008 @ 22:38:42 #14
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_58099543
En dan te bedenken dat er andere sites zijn geweest die idd zijn overgegaan tot betaling

Hoe dan ook, het blijft triest als je door zo'n figuur op kosten wordt gejaagd, want daar komt het feitelijk op neer.
Hij had iig z'n plaatjes wat beter moeten beschermen, ze gewoon op internet gooien en dan boos worden dat iemand ze gebruikt simpelweg triest. Had er dan lekker een enorm © doorheen gezet ofzo.

En dat nog even afgezien van het feit dat het eventuele bewijs dat hij stuurt dat het "zijn foto" is soms afwijkt van de gebruikte foto.... dan kan hij het origineel dus niet tonen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_58099769
Die gozer heeft echt geen leven zeker, wat een triest figuur zeg
know'm sayin?
×
word? word.
pi_58099863
Dus iemand die een hekel heeft aan iemand die een weblog heeft post even wat foto;s in de comments of op het forum en de eigenaar kan gaan dokken


geniaal
pi_58100319
Interessant. Ik ben benieuwd hoe hij denkt dit hard te gaan maken.
  donderdag 17 april 2008 @ 04:12:52 #18
1124 Mark
Awesome dad from hell
pi_58103857
Ik ben benieuwd hoe men hier 10 deeltjes mee vol denkt te krijgen
We used to hate people - Now we just make fun of them - It's more effective that way
Elk jaar Towel Day!(2)](3)
Dommage arachide-fromage
pi_58103863
We groeien langzaam maar zeker naar de cash maatschappij, iedereen denkt wel ergens poen uit te peuteren en niet geprobeerd is altijd mis.
*****Kraak........
  donderdag 17 april 2008 @ 04:46:01 #20
150152 Queen_Bee
See ya in another life, brotha
pi_58103902
Wat een treurig persoon
I'm super sonic man
Do you wanna buy a rocket
  donderdag 17 april 2008 @ 08:02:54 #21
70076 Alicey
Miss Speedy
pi_58104358
Danny gaat niet betalen, want ten eerste heeft Danny het redelijke gedaan, ten tweede is het geëiste bedrag absurd hoog in verhouding waar het om gaat. Mocht het tot een rechtszaak komen, zal het als de rechter de vordering niet van tafel lacht toch flink gematigd worden.

Het gaat overigens over een bedrag minder dan 5000 euro, dus Danny heeft geen advocaat nodig. Een jurist die er zin aan heeft kan de was doen.
  donderdag 17 april 2008 @ 08:25:38 #22
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_58104510
damnn bestaat er nu ook al zoiets als de poloraid mafia????
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
  donderdag 17 april 2008 @ 08:25:47 #23
101282 Het_Biertje
internet bierdrinkheld
pi_58104511
gewoon negeren.
  donderdag 17 april 2008 @ 08:29:52 #24
72039 Pappie_Culo
Spelen is leuk
pi_58104546
Jurist Pappie zou gaarne contact gegevens ontvangen van de heer Schuld om zijn weledelgeleerde lichtje over hem te laten schijnen
Dance into the fire, to fatal sounds of broken dreams...
  donderdag 17 april 2008 @ 08:32:30 #25
51435 mrSPLIFFY
Its evolution baby!!
pi_58104586
quote:
Op donderdag 17 april 2008 08:29 schreef Pappie_Culo het volgende:
Jurist Pappie zou gaarne contact gegevens ontvangen van de heer Schuld om zijn weledelgeleerde lichtje over hem te laten schijnen
1 sec. google;

laat maar op google...

[ Bericht 7% gewijzigd door Sjeen op 17-04-2008 09:36:06 ]
☐ Geschikt | ☑ Ongeschikt
Carved upon my stone my body lie, but still I roam...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')