Bedankt voor je advies, maar ik ben opzich al vanaf vanmorgen 09:00 uur bezig geweest met deze opgaven, en snap gewoon niet hoe alles werkt. Kan toch?quote:Op woensdag 14 mei 2008 13:38 schreef thabit het volgende:
Ki08, ik kan je sterk aanraden een heet bad te nemen. Dan komt het luie zweet er tenminste uit. Ik heb namelijk sterk de indruk dat je niet ook maar een seconde over de opgaves hebt nagedacht die je hier neerplempt.
Maar hij heeft wel gelijk: het zijn steeds dezelfde stapjes die je hier moet doen, er komt nog weinig nadenken bij kijken. Als je een voorbeeldje bestudeert, zou je het zo zelf moeten kunnen.quote:Op woensdag 14 mei 2008 14:01 schreef Ki08 het volgende:
[..]
Bedankt voor je advies, maar ik ben opzich al vanaf vanmorgen 09:00 uur bezig geweest met deze opgaven, en snap gewoon niet hoe alles werkt. Kan toch?
Ok. Gelieve juist te letten op het door mij aangehaalde probleem. Bepaalde deelproblemen kunnen ongetwijfeld performanter opgelost worden dan ik voorlopig deed,maar goed.quote:Op woensdag 14 mei 2008 23:13 schreef Merkie het volgende:
Post je code eens? Ik doe altijd "clc; clear all;" bovenaan zetten om zeker te weten dat Matlab een nieuwe run doet.
Ja, weet ik best. Ik heb het programmeren dan nog niet helemaal beet, en concentreer me daarom even op de uitkomst ipv op het aantal loopjes. Zou toch in principe geen verschil mogen opleveren?quote:
population stelt een 3D matrix voor. Het bevat 75 mogelijke oplossing. Elke oplossing bestaat uit 7 punten van 2 dimensies, en die moeten allen opgeslaan worden. Die dimensies zijn niet zo vreemd in Genetic Algorithms lijkt me.quote:Op donderdag 15 mei 2008 00:00 schreef Merkie het volgende:
Ik ben ook niet zo'n ster in Matlab, maar hoe complexer je code hoe lastiger het is fouten eruit te herhalen. Ik raad aan om wat efficiëntere code te maken. Bijv. population is een dubbele matrix met 7x10 kolommen ofzo? Wat moet population voorstellen?
Hé, dankjewelquote:Op donderdag 15 mei 2008 08:20 schreef GlowMouse het volgende:
Voeg onder "while (test>compare)" eens de regel "[test compare]" toe. Je ziet dat het voor kan komen dat test nooit kleiner wordt dan compare. Ik ga de logica achter je code niet begrijpen om te zien hoe dat komt, maar ik denk zomaar dat het niets te maken heeft met voor de eerste of tweede keer draaien.
Dat ligt er aan of de straal de optisch dichtere stof in of uitgaat.quote:Op zaterdag 17 mei 2008 15:06 schreef BK89 het volgende:
Is de brekingswet van Snellius:
1/n=sin/sin (r) (Examenopgave)
of
n=sin/sin (r) (BINAS)
Of moet je dat ergens in de tekening van afleiden oid?
Als E=V en f=0, is dit niet waar.quote:Op zaterdag 17 mei 2008 21:23 schreef zuiderbuur het volgende:
Dit is nou waar ik echt pisnijdig van kan worden. Die "kleine" stapjes in een boek die je maar zelf moet doen maar waar je uiteindelijk niet in slaagt. De vorige keer heb ik het opgegeven, nu vraag ik het aan jullie![]()
:
Laat V een vectorruimte zijn waarop een hermitische vorm f werkt. Laat E een deelruimte zijn van f die totaal isotroop is ten opzichte van f (lees : waarop de restrictie van f gewoon triviaal is)
Toon aan dat je elke lineaire transformatie van E kan uitbreiden tot een isometrie van f op de hele ruimte V, die determinant 1 heeft.
Die laatste woordjes zijn het dus. Je hebt de stelling van Witt voor zulke uitbreidingen, maar is het zo triviaal om in te zien dat er altijd ook eentje kan gemaakt worden met determinant 1?
quote:
Laat L een veld zijn met involutief automorfisme theta. Laat K het fixveld zijn van theta.quote:Op zaterdag 17 mei 2008 21:39 schreef thabit het volgende:
Wat bedoel je hier uberhaupt met een hermitische vorm? In mijn hoofd is een hermitische vorm een positief definiete sesquilineaire vorm. Zulke dingen laten helemaal geen niet-triviale isotrope deelruimten toe.
Bedanktquote:Op zaterdag 17 mei 2008 15:30 schreef freiss het volgende:
[..]
Dat ligt er aan of de straal de optisch dichtere stof in of uitgaat.
sin/sin(r) = n geldt volgens mij als de straal de stof ingaat.
Ik kom er niet direct uit, maar ik zou weleens willen zien hoe het in het volgende voorbeeld werkt: neemquote:Op zaterdag 17 mei 2008 21:44 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Laat L een veld zijn met involutief automorfisme theta. Laat K het fixveld zijn van theta.
Laat V een vectorruimte zijn over L.
f is een hermitische vorm op V, als het een afbeelding is van V x V naar L, zodanig dat
f(v1+v2,w)=f(v1,w)+f(v2,w)
f(lambda*v,w)=lambda*f(v,w)
f(v,w) = f(w,v)^theta
Ik heb het dus zeker niet over unitaire ruimtes of zo. Zelfs over C kan je gemakkelijk hermitische vormen aanmaken die isotrope punten bevatten.
In de context waarin ik wil werken is het trouwens over galoisvelden, waar helemaal geen notie bestaat van positief definitief (alle nietsinguliere hermitische vormen zijn dan isometrisch trouwens)
Inderdaad, dat lijkt niet werken.quote:Op zondag 18 mei 2008 13:43 schreef thabit het volgende:
[..]
Ik kom er niet direct uit, maar ik zou weleens willen zien hoe het in het volgende voorbeeld werkt: neem
V=C^2, f((x1,x2),(y1,y2)) = x1(y2)^- + x2(y1)^-
(^- betekent hier complex geconjugeerde)
dus de vorm met matrix
0 1
1 0
Neem E={(x,0)}, lijkt me nogal isotroop, en als isometrie op E neem je vermenigvuldiging met i. Hoe zou je deze kunnen voortzetten tot een isometrie op V met determinant 1?
Ok, ik heb het even opgezocht in het boek waarin ik vast zit:quote:Op zondag 18 mei 2008 13:56 schreef zuiderbuur het volgende:
[..]
Inderdaad, dat lijkt niet werken.![]()
Wat nu? Wil ik anders gewoon zeggen wat ik eigenlijk wil doen.
Ik wil bijvoorbeeld begrijpen waarom SU(3,q) transitief werkt op de verzameling van isotrope vectoren, en dat soort zaken.
Ik ga morgen nog eens goed kijken naar de formulering van die uitspraak![]()
De uit te breiden afbeelding moest dus zelf al determinant 1 hebben.quote:let E be a totally isotropic subspace of the unitary geometry V
show that every element of SL(E) extends to an element of SU(V)
Then show that SU(V) is transitive on the flags of totally isotropic subspaces of a given type
ABC-regel...quote:Op dinsdag 20 mei 2008 11:38 schreef Rammstino het volgende:
Wiskunde: hoe los je: x^2+x-5=0 exact op?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |