FOK!forum / Culinesse à gogo / Tips nodig voor een juiste BBQ..
EddyHardymaandag 14 april 2008 @ 14:03
Wij gaan in de zomer weleens bij vrienden die een tuin hebben, barbequeën en vaak ziet het er vreselijk lekker uit, maar maak ik me zorgen over hoe fout en kankerverwekkend het er uit ziet.
Hebben jullie misschien tips met betrekking tot het maken van het vuurtje tot en met het barbequeën van het vlees.
Pedermaandag 14 april 2008 @ 14:07
Geen vuur...laat t gloeien...
Bricketten ipv houtskool!
Veredr niet zeuren over kanker... van "je er zorgen om maken" krijg je namelijk hersen-kanker...

Verdere tips: BIER !!!!!!!! (en tieten)
rooienarmaandag 14 april 2008 @ 14:17
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen is mijn favoriete barbecue boek,
bevat naast recepten ook veel tips.
Leen het eens in de bibliotheek of kijk er eens in bij de boekhandel.

2 basistips :
-koop een houtskoolstarter om je briketten snel op temperatuur te brengen.
Koop een barbecue met een deksel zodat je met de deksel erop kunt barbecueen, kun je de temperatuur beter reguleren.
Jordy-Bmaandag 14 april 2008 @ 14:26
Gasbarbecue is beter qua kankerverwekkendheid, omdat je minder rook hebt. Is wel stukken minder lekker. Verder moet je er natuurlijk voor zorgen dat het vlees niet zwartgeblakerd wordt.

Houtskool/briketten aansteken met een flinke gasbrander of een (barbecue met) chimney-starter gebruiken. Niet gaan braden voordat de vlammen weg zijn.
EddyHardymaandag 14 april 2008 @ 19:03
quote:
Op maandag 14 april 2008 14:07 schreef Peder het volgende:
Verdere tips: BIER !!!!!!!! (en tieten)
Een vraagje, moet ik de tieten insmeren met kruiden voordat ik het op de BBQ gooi..
Stansfieldmaandag 14 april 2008 @ 19:41
quote:
Op maandag 14 april 2008 14:17 schreef rooienar het volgende:
De Barbecue Bijbel van Steven Raichlen is mijn favoriete barbecue boek,
bevat naast recepten ook veel tips.
Leen het eens in de bibliotheek of kijk er eens in bij de boekhandel.

2 basistips :
-koop een houtskoolstarter om je briketten snel op temperatuur te brengen.
Koop een barbecue met een deksel zodat je met de deksel erop kunt barbecueen, kun je de temperatuur beter reguleren.


Idd topboek.
ArcticBlizzarddinsdag 15 april 2008 @ 00:29
Een gas BBQ is fantastisch, ik zelf vind de smaak niet minder en heb er nog nooit iemand over horen klagen.

Ik heb er nu eentje staan met 2 branders en twee roosters boven elkaar, binnenkort komt er eentje met 3 branders en die is iets dieper. Een deksel is een must en zit er eigenlijk altijd op.
Jordy-Bdinsdag 15 april 2008 @ 00:40
Ik mis de barbecuesmaak bij gas... Je krijgt wel de grill-smaak, maar het verschil tussen de gasbarbecue en de elektrische grill is niet erg groot.
golferdinsdag 15 april 2008 @ 01:22
BBQ seizoen 2008
Gas bbq of houtskool bbq?
klotezooidinsdag 15 april 2008 @ 10:38
De ellende van zwart vlees is een te hoge temperatuur van de kolen
Mensen willen niet wachten tot de temp wat gezakt is en willen zo snel mogelijk klaar zijn met bbqen
Je moet hier echt de tijd voor nemen, lekker hele avond genieten
Dus op t gemak aansteken en laten gloeien
Ook het vlees vaak draaien en niet te veel vet laten druipen op de kolen, dat geeft vlammen dus zwart vlees