abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 april 2008 @ 00:04:14 #1
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_57860403


Vervolg van: Doctor Who & Torchwood #6 - Alone, he's the Doctor...

[ Bericht 8% gewijzigd door Wer-Al_Zwowe op 06-04-2008 00:55:33 ]
No escape from reality
pi_57861131
Het plaatje zie ik alleen niet
  zondag 6 april 2008 @ 00:54:33 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57861530
Torchwood is afgelopen, dan zou dat in principe van de TT afkunnen, dan kan de hele regel er ook op: "He looks like a man, but he's a legend"
Vond het nou net zo'n geweldige TT.
  zondag 6 april 2008 @ 00:56:32 #4
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_57861579
Ik kan de titel helaas niet editen. Maar misschien Breuls?
No escape from reality
  zondag 6 april 2008 @ 00:58:55 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57861632
Moet "men" het er natuurlijk wel mee eens zijn..
Maar ik ben sowieso voor een apart Torchwood en Doctor Who topic..
  zondag 6 april 2008 @ 01:01:38 #6
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_57861677
Ik ben meer voor een afkorting, zoals TW.
No escape from reality
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:05:20 #7
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57861749
Argh. Ben ik effe een uur of wat de deur uit, heb ik de Post Topic al klaarstaan, ben ik alsnog te laat.

Nouja, dan maar niet als OP.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:05:51 #8
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57861763
Doctor Who & Torchwood #7 - He looks like a man...

...but he's a legend..

And his name is the Doctor.



Doctor Who is de langstlopende SF-serie ter wereld. Oorspronkelijk een programma dat liep van 1963 tot 1989, maar sindsdien rustende in het land der 'series van vroeger'. Totdat Russel T Davies de draad in 2005 weer oppikte. In Doctor Who volgen we de avonturen van the Doctor, die in zijn ruimte- en tijdmachine, de TARDIS, van hot naar her reist, avonturen beleeft en iedereen uit de nesten helpt.

Doctor Who en Torchwood tot nu toe...

In de nieuwe serie zien we the Doctor in zijn negende incarnatie. Hij heeft onlangs de Time War, een massale oorlog tussen zijn volk, de Time Lords en hun vijanden, de Daleks, beslecht door alles en iedereen uit te roeien, inclusief de planeten van de twee volkeren: Gallifrey en Skaro. Hiermee is the Doctor echter thuisloos geworden. Niet langer vertegenwoordigt hij zijn thuisplaneet; die bestaat niet meer. Voor zover hij weet is hij de laatste van zijn volk.

Wanneer we the Doctor tegenkomen in zijn eerste avontuur sinds zijn achtste incarnatie in de jaren '90 is hij bezig de Autons uit te schakelen. Hierbij loopt hij Rose tegen het lijf, een winkelmeisje met weinig doel in haar leven. Wanneer zij hem succesvol helpt in de strijd tegen de Autons nodigt hij haar uit mee te reizen in de Tardis. Zij gaat accoord en samen reizen ze onder andere naar het einde van de wereld, de dag van haar vaders overlijden, het Cardiff van 1869 (waar we voor het eerst kennis maken met the Rift) en bevechten ze aliens in Downing Street. In het London van de Tweede Wereldoorlog komen ze Captain Jack Harkness tegen, een rogue Time Agent die hen eerst probeert op te lichten, maar ze later helpt in de strijd tegen miljoenen kleine medische reparatiebotjes die door een misverstand alle mensen op hun pad veranderen in zombies.

Hun reis samen lijkt tot een einde te komen wanneer ze, samen met Jack, de Daleks tegenkomen op Satellite 5, een tv-satellietstation in het jaar 200100. Het gevaar loopt zo hoog op dat, uit bescherming, the Doctor Rose met de Tardis naar huis stuurt, maar vastbesloten als ze is breekt ze de Tardis open, stuurt ermee terug naar de plaats des onheils en redt ze de dag. Door de kracht van de Tardis te gebruiken roeit ze de Daleks uit, brengt ze Jack weer tot leven en voorkomt ze de dood van the Doctor. Echter; niet zonder gevolgen. Haar actie leidt ertoe dat the Doctor overladen wordt met energie uit de Tardis, wat funest is voor zijn lichaam en alsnog tot de dood leidt. En zo komen we aan het einde van zijn negende leven. Rose en the Doctor keren terug naar London, Jack achterlatend op Satellite 5.



Wanneer the Doctor regenereert in zijn tiende incarnatie en de aarde redt van overname door de Sycorax reizen the Doctor en Rose verder. Samen verkennen ze New Earth, een ruimteschip met portalen naar 18e-eeuws Frankrijk, een parallele aarde, een planeet in een baan rond een zwart gat en maken ze de kroning van de Koningin mee - via televisie. Hun reis brengt ze ook naar het Schotland van 1879, waar ze Queen Victoria redden van een gewisse dood. Die gebeurtenissen doen haar echter besluiten een instituut op te richten om het Britse rijk te beschermen tegen bovennatuurlijke en buitenaardse bedreigingen: het Torchwood Institute. En hoewel the Doctor haar heeft gered, bang als ze is verbant ze hem uit het Britse rijk en maakt ze het weren van the Doctor uit de UK een van de taken van Torchwood.

Bij een bezoek aan hedendaags London komen the Doctor en Rose erachter dat de Cybermen, die ze eerder op een parallelle aarde tegenkwamen, bezig zijn onze aarde over te nemen. Bovendien blijkt het Torchwood Institute nog steeds te bestaan en een geheim project te hebben, bovenin Canary Wharf. Dit geheime project leidt echter tot de intocht van miljoenen Daleks over de aarde, die in gevecht treden met de Cybermen. Omdat deze legers niet zomaar te verslaan zijn zit er voor the Doctor maar een ding op: hij moet de Void openen, de ruimte tussen parallelle werelden. Dat zal ervoor zorgen dat alle wezens die daar doorheen gereisd zijn erin teruggezogen worden. Echter: hijzelf en Rose zijn er ook doorheen gereisd en met zijn actie brengt hij zichzelf en Rose ook in gevaar. Terwijl the Doctor zichzelf weet vast te houden aan onze wereld, lukt Rose dat niet, en zo wordt ze bruut gescheiden van de man die haar zinloze leven kleur gaf. Haar reis met the Doctor eindigt die dag.



The Doctor, zich nog maar nauwelijks realiserend wat voor impact deze gebeurtenis op zijn leven heeft, vindt zich ineens opgescheept met een bruid in zijn Tardis, die eist te worden teruggebracht naar haar bruiloft. Donna Noble is haar naam en ze blijkt onderdeel te zijn van een plan om oeroude spinachtige aliens uit hun bijna eeuwige slaap in de kern van de aarde te wekken. Nadat the Doctor Donna hier logischerwijs uit redt en hij bedenkt dat zij misschien wel een tijdje met haar mee wil reizen, nu hij zonder Rose helemaal alleen is, bedankt zij voor de eer en keert the Doctor eenzaam sterrewaards.

Niet veel later belandt hij echter wederom op aarde. Er is wat mysterieus aan de hand in een ziekenhuis in London, dus hij checkt zichzelf in, om vervolgens met ziekenhuis en al op de maan te belanden. In dat ziekenhuis ontmoet hij Martha Jones, medisch studente, die zichzelf door haar snelle handelen en nuchtere benadering van een overduidelijke panieksituatie bij the Doctor in de kijker speelt. Hij nodigt haar uit voor een ritje in de Tardis, als dank voor haar hulp, maar al snel wordt dat ene ritje er twee, worden die twee er drie en voordat ze het beiden doorhebben zijn ze letterlijk tot het einde van het universum geweest voordat ze samen met wederom Jack Harkness in hedendaags London terechtkomen, waar aardsvijand the Master de controle over Groot-Brittannie blijkt te hebben genomen. Hun poging het bewind te eindigen leidt tot een kruistocht van een jaar, waarin the Doctor en Jack gevangen gehouden worden door the Master en Martha over de hele wereld steun verzamelt om hen beiden te bevrijden.



Na dit avontuur, waarbij Martha een jaar alleen door de wereld is getrokken terwijl niet alleen Jack en the Doctor, maar ook haar eigen familie een jaar lang gevangenen van the Master waren, vindt Martha het mooi geweest. Ze besluit op aarde te blijven, bij haar familie, haar studie af te maken en the Doctor alleen te laten. Het duurt echter niet lang voordat we Martha weer zien. Na haar studie gaat ze voor UNIT werken, een internationale militaire organisatie die als taak heeft buitenaardse bedreigingen te bestrijden.



Jack Harkness, na de strijd met de Daleks achtergelaten op Satellite 5, gebruikte zijn Vortex Manipulator om terug in de tijd te gaan en naar de aarde te reizen, in de hoop the Doctor weer tegen te komen. Hij komt terecht in 1869 en vindt zichzelf uiteindelijk in Cardiff, waar hij wordt opgemerkt en gerecruteerd door de lokale afdeling van Torchwood. Jack, onsterfelijk gemaakt door Rose's reddingsactie, beleeft de volledige twintigste eeuw als werknemer van Torchwood totdat hij, vlak voor het einde van het millennium, de leiding krijgt en zijn eigen team vormt. We pakken de draad van zijn verhaal op in 2006 met de eerste aflevering van de tv-serie Torchwood. Hierin betrekt hij PC Gwen Cooper bij het team, dat op dat punt bestaat uit Owen Harper, Ianto Jones, Toshiko Sato en Suzie Costello. Gwen wordt effectief de vervanger van Suzie, wanneer blijkt dat zij moorden pleegt om een buitenaardse handschoen, die mensen voor een minuut of twee terug kan brengen uit de dood, te kunnen testen. Suzie pleegt uiteindelijk zelfmoord.

We volgen de avonturen van het team totdat Jack ontdekt dat the Doctor in de buurt is en hij besluit achter hem en Martha aan te gaan. Na het avontuur met the Master beseft hij echter dat hij een verantwoordelijkheid heeft om op zijn team te letten. Hij keert terug naar Torchwood en neemt de leiding van het team weer op zich.

Na zijn terugkeer komt Jack erachter dat the Rift, die we voor het eerst zagen in het bezoek van the Doctor en Rose aan Cardiff in 1869, actiever is dan ooit en hem onder andere in contact brengt met een oud-partner van the Time Agency, alienterroristen, Rift-verdwijningen en zijn verloren gewaande broer. Ook Martha zien we terug, als Jack haar hulp inroept bij het onderzoeken van een reeks mysterieuze moorden. Ze gaat voor Torchwood undercover en ontmaskert de directeur van een kliniek die een alles-genezend medicijn uit buitenaardse technologie heeft ontwikkeld. Dit gaat echter niet zonder gevolgen; nadat Torchwood zijn zaakje heeft opgerold schiet hij Owen in de borst, wat leidt tot zijn dood. De handschoen waar Suzie een dodelijke obsessie voor had was er echter een van een paar, en Jack, zwaar geėmotioneerd door het verlies van een teamlid, gebruikt de overgebleven handschoen om Owen terug te brengen, die vervolgens als levende dode bij het team kan blijven tot hij aan het einde van het tweede seizoen vermoedelijk voorgoed overlijdt.

In dit laatste avontuur verliest Torchwood ook Toshiko door een schotwond, afgevuurd door Gray, Jacks broer. Uit wraak voor het feit dat Jack Gray, toen ze beiden nog kinderen waren, is kwijtgeraakt, begraaft hij zijn onsterfelijke broer levend, wat er uiteindelijk voor zorgt dat een ruim 2100 jaar oude Jack aan het einde van het tweede seizoen het met een team van drie moet doen.

Het vervolg...

Torchwood heeft op 4 april het tweede seizoen afgerond. Er is nog niets bekend over een eventueel derde seizoen, behalve dat het productieteam wel een vervolg voorbereidt in afwachting van de opdracht om de serie ook daadwerkelijk te gaan maken. Doctor Who is op 5 april begonnen aan het vierde (of dertigste) seizoen, waarin the Doctor vergezeld wordt door Donna Noble en uitendelijk zijn vorige companions en zelfs familie ook weer tegenkomt.

Uitzendschema Doctor Who seizoen 4

Het vierde seizoen van Doctor Who wordt wekelijks op zaterdagavond uitgezonden op BBC One. De begintijd van een aflevering varieert meestal ergens tussen 7 en 8 uur en een aflevering duurt 45 minuten, waarna op BBC Three de making-of-serie Doctor Who Confidential nog eens 45 minuten lang duurt.

› 1. Partners in Crime - 5 april
quote:
Donna Noble is determined to find the Doctor again – even if it means braving the villainous Miss Foster and her hordes of sinister Adipose. But when the alien threat escalates out of control, can Donna find her Time Lord before the march of the Adipose begins?

(PO)
› 2. The Fires of Pompeii - 12 april
quote:
The Doctor and Donna travel back into ancient history. When they arrive in 79AD, however, they discover psychic powers and beasts of stone running riot in the streets of old Pompeii. The time-travellers face their greatest challenge yet - can established history be changed, or must the Doctor let everyone die?

(PO)
› 3. Planet of the Ood - 19 april
quote:
Donna's first visit to an alien world. And it's freezing! But on the icescapes of a distant planet, the greatest danger might be from the human race itself. When the Doctor meets the Ood again - last seen in 2006's The Impossible Planet and The Satan Pit - he's determined to find out the truth behind their servility. But when an Ood's eyes turn red, you know you're in trouble, and the red-eye is spreading…

(RTD)
› 4. The Sontaran Strategem - 26 april
› 5. The Poison Sky - 3 mei
quote:
Martha Jones summons the Doctor back to modern-day Earth, but an old enemy lies in wait, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. With the mysterious ATMOS devices spreading across the world, Donna discovers that even her own family is not safe from the alien threat – but is it too late to save them?

(PO)
quote:
The return of Martha Jones! We've seen Freema Agyeman take Martha from Doctor Who to Torchwood, and now back home again in her new job as medical officer for UNIT, a worldwide army dedicated to fighting alien menaces. But the menace is bigger than ever, as the threat of ATMOS spreads across the planet. Sounds like she needs her old friend, the Doctor! But he's about to meet an old enemy, as the Sontarans lie in wait - the warlike, potato-faced monsters not seen on screen since 1985. They're back, they're brutal and they're out for revenge…

(RTD)
› 6. The Doctor's Daughter - 10 mei
quote:
Yes, that's the title. And it does exactly what it says on the tin! I'm saying no more; just watch David Tennant take the Doctor into new territory, with his most spellbinding performance yet.

(RTD)
quote:
The Doctor meets the most important woman of his life on the distant planet Messaline, in the middle of an endless war, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues.

But as General Cobb threatens genocide, and Martha is kidnapped by the Hath, the Doctor faces an even greater battle – can he find peace with his own child?

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his new companion, Donna Noble. Freema Agyeman and Georgia Moffett guest star.

(PO)
› 7. The Unicorn and the Wasp - 17 mei
quote:
In 1926, Agatha Christie mysteriously disappeared, only to be found, ten days later, with no memory of what happened. Was it a nervous breakdown? A cry for help? Or perhaps a giant alien wasp…?

It's a classic murder mystery, with a country house, vintage cars, a flapper, a vicar, a butler, a body in the library, tea on the lawn, and horrible deaths. And see if you can spot how many titles of Agatha Christie novels are hidden in the dialogue!

(RTD)
quote:
In 1926, Agatha Christie disappeared for 10 days. Was it amnesia? A nervous breakdown? Or a Giant Alien Wasp..? As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna join forces with the world's most famous crime novelist to encounter a body in the library, poisoned cocktails and a Vespiform seeking revenge.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Felicity Kendal and Fenella Woolgar.

(PO)
› 8. Silence in the Library - 31 mei
quote:
One hundred years ago, the universe's greatest library was sealed off, leaving only one warning: "Count the shadows". But now, the shadows are moving again. As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna must uncover the terrible truth behind the Nodes and the horrifying Data Ghost, to find the library's secret.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton.
(PO)
› 9. Forest of the Dead - 7 juni
quote:
As the shadows rise and march, the Doctor forges an alliance with the mysterious River Song, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. But can anyone stop the Vashta Nerada?

While the Doctor discovers long-buried secrets and revelations about his own future, the sinister Nodes declare that Donna is doomed.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna. Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton guest star.
(PO)
quote:
Just to warn you, Steven Moffat created the "Are you my mummy?" Empty Child, Madame de Pompadour's Clockwork Droids and last year's Weeping Angels ("Don't blink!"). But I think he was just warming up, getting ready for this year's adventure. Now we've got two episodes of terror with an abandoned library, moving shadows, the gruesome Nodes, and the horrifying Data Ghost - possibly the most spine-chilling scene I've ever seen, anywhere. Don't blink indeed, don't miss a second!

(RTD)
› 10. Midnight - 14 juni
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
› 11. Turn Left - 21 juni
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
› 12. Aflevering 12 (titel staat hieronder in de spoiler)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
› 13. Journey's End
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De teksten in de spoilers/quotes zijn afkomstig van BBC Press Office (PO) of Russell T Davies/Radio Times (RTD).

Wekelijks is er een BBC7 podcast beschikbaar waarin acteurs, producers en schrijvers afwisselend audiocommentaar bij de afleveringen verzorgen. Als je de afleveringen downloadt en ze tegelijk met de podcast afspeelt, kun je er het beste van genieten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 13-06-2008 15:37:47 ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 01:06:14 #9
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57861771
Kan ook ja, en als ze weer beginnen met Torchwood weer gewoon schrijven en Doctor Who afkorten tot DW..

[Edit] Toch wel jammer hoor Breuls, kan je je Adminrechten niet even misbruiken?
Heeft volgens mij niemand bezwaar tegen..
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:07:27 #10
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57861796
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 23:38 schreef SiGNe het volgende:

Ik bedenk me nu opeens iets, vonden julie ook niet dat het ruimteschip zeer veel vergelijkenissen vertoonde van het schip uit Close Encounters?
Dat is bewust gedaan. Ik ken Close Encounters niet, maar RTD zei er al iets over in de Radio Times.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:08:08 #11
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57861808
quote:
Op zaterdag 5 april 2008 23:41 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Als je de digitale features wilt, kun je ook gewoon een schotel met een Dreambox nemen. De kanalen onder de rode knop zijn namelijk gewoon te ontvangen. Alleen is er een kleine hack in de zenderlijst nodig. Op de Astra 2 satelliet zijn namelijk een paar als data gemarkeerde kanalen (STREAM-0 t/m STREAM-6 van BSkyB). Die moeten eenmalig via het programma DreamBoxEdit, omgezet worden in TV. Dus eigenlijk alleen een header aanpassen, die aangeeft, wat van soort kanaal het is. Het echter niet via de rode knop. Er moet dus wel gezapt worden, naar het juiste kanaal. Maar de functie onder de rode knop (opnemen of eigenlijk capturen) werkt wel op deze kanalen.
Voor een schotel moet ik een VvE overtuigen van het nut, en daar heb ik geen zin in.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 01:09:54 #12
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57861843
Ken je Close Encounters niet? Foei! Foei! Foei!
Is echt een klassieker..zag er laatst nog een hele mooie dvdbox van bij de V&D..
Vooral in DTS is het een mooie film..
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:22:15 #13
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57862069
quote:
Op zondag 6 april 2008 01:06 schreef SiGNe het volgende:

[Edit] Toch wel jammer hoor Breuls, kan je je Adminrechten niet even misbruiken?
Heeft volgens mij niemand bezwaar tegen..
Dat is aan de TO. Ik ga niet zomaar bot mijn OP erin plakken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:22:45 #14
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57862080
quote:
Op zondag 6 april 2008 01:09 schreef SiGNe het volgende:
Ken je Close Encounters niet? Foei! Foei! Foei!
Is echt een klassieker..zag er laatst nog een hele mooie dvdbox van bij de V&D..
Vooral in DTS is het een mooie film..
Er zijn zoveel klassiekers die ik niet heb gezien. Geeft niet, komt allemaal wel een keer.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:25:46 #15
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57862129
Ik zat overigens van de week Boom Town te kijken en bedacht me dat er op dat moment drie Jacks in Cardiff waren: met the Doctor in de Tardis, bevroren in het mortuarium recht onder de Tardis, en alive and well als leider van Torchwood in the Hub.

Ik kan me zo voorstellen dat Jack tijdens die 'aardbeving' zijn team heeft bevolen binnen te blijven en zich er niet mee te bemoeien, omdat hij de afloop al wist.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:31:07 #16
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57862200
quote:
Op zondag 6 april 2008 01:07 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dat is bewust gedaan. Ik ken Close Encounters niet, maar RTD zei er al iets over in de Radio Times.
Nog even gekeken; het was niet RTD maar de Radio Times zelf:
quote:
Have fun spotting references to everything from Toy Story to Close Encounters of the Third Kind and Mary Poppins to Alien.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 01:47:27 #17
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57862436
quote:
Op zondag 6 april 2008 01:25 schreef Breuls het volgende:
Ik zat overigens van de week Boom Town te kijken en bedacht me dat er op dat moment drie Jacks in Cardiff waren: met the Doctor in de Tardis, bevroren in het mortuarium recht onder de Tardis, en alive and well als leider van Torchwood in the Hub.

Ik kan me zo voorstellen dat Jack tijdens die 'aardbeving' zijn team heeft bevolen binnen te blijven en zich er niet mee te bemoeien, omdat hij de afloop al wist.
Welke aflevering is dat?
  Admin zondag 6 april 2008 @ 01:54:03 #18
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57862501
Afevering elf van seizoen 1, waarin ze een van de Slitheen tegen komen in Cardiff. Die wil een kerncentrale bouwen zodat ze een explosie kan gebruiken om van de aarde weg te surfen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 01:58:13 #19
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_57862547
The Doctor is back
stupidity has become as common as common sense was before
  zondag 6 april 2008 @ 02:07:49 #20
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57862651
quote:
Op zondag 6 april 2008 01:54 schreef Breuls het volgende:
Afevering elf van seizoen 1, waarin ze een van de Slitheen tegen komen in Cardiff. Die wil een kerncentrale bouwen zodat ze een explosie kan gebruiken om van de aarde weg te surfen.
ah, die heb ik ook nog, binnenkort maar weer eens kijken
  FOK!fossiel zondag 6 april 2008 @ 10:37:46 #21
8443 cptmarco
it's captain...
  zondag 6 april 2008 @ 10:49:51 #22
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57864752
Ow, las toevallig (moest ff een torrent hebben, aangezien ik gister de episode niet kon zien), dat er een verwijzing in zit naar de torrent scene. Op het dak praten the doctor en donna over martha, met een rant van "Mad Martha, blind Martha, CHARITY Martha". dat schijnt terug te verwijzen naar een releaser van torrents, genaamd Mad Martha (MM).

Zie ook deze post voor meer uitleg:
quote:
It was probably a shoutout added by the writer who once hung out at the ole
Demonoid.com site. He was a frequent uploader of old Doctor Who episodes,
and I think, fanfic.

One day about two years ago he said goodbye to everyone in a
comment thread.

His dream of writing for Doctor Who had come true. He was offered
a spot on the writers staff.

He felt that as such that he shouldn't be uploading any Who materials;
And so his leaving as an active participant in the torrent scene.

i bet it was him
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zondag 6 april 2008 @ 11:34:56 #23
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57865402
RTD heeft de aflevering geschreven. Nu betekent dat niet dat er niemand anders aan het script heeft gewerkt, maar het lijkt niet te matchn met de quote.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 11:44:17 #24
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57865560
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:34 schreef Breuls het volgende:
RTD heeft de aflevering geschreven. Nu betekent dat niet dat er niemand anders aan het script heeft gewerkt, maar het lijkt niet te matchn met de quote.
mja, het kan zijn dat het gewoon toeval is, maar het kan best zijn dat dit een 'verzoekje' was
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zondag 6 april 2008 @ 11:48:44 #25
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57865622
De podcast van BBC7 is overigens al beschikbaar: http://www.bbc.co.uk/radio/podcasts/doctorwho/

Overigens wel vreemd: het programma duurt een half uur maar de bijbehorende podcast is 49 minuten en lijkt bovendien het audiocommentaar bij de aflevering te zijn..
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 11:50:10 #26
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57865644
Hmm.. ik bedenk me net iets, wat wel eens de verklaring van de verschijning van Rose kan zijn:
Toen ze in de time vortex keek, zei ze oa: "I can see it all, the present, the past, the future, what can be, what will be." Met andere woorden: ze kan voorspelt hebben dat ze vast kwam te zitten in een andere dimensie, en op de een of andere manier een zelfde manipulatie als "bad wolf" in gang hebben gezet.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zondag 6 april 2008 @ 12:22:24 #27
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57866257
Zou het? Ik vind het wel wat vergezocht. Het kan hoor, maar ik denk gewoon dat ze een weg terug aan het vinden is.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 6 april 2008 @ 12:35:58 #28
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_57866502
Fenomenale aflevering. .
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  Admin zondag 6 april 2008 @ 13:34:02 #29
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57867634
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:48 schreef Breuls het volgende:
De podcast van BBC7 is overigens al beschikbaar: http://www.bbc.co.uk/radio/podcasts/doctorwho/

Overigens wel vreemd: het programma duurt een half uur maar de bijbehorende podcast is 49 minuten en lijkt bovendien het audiocommentaar bij de aflevering te zijn..
Net de aflevering en de podcast tegelijk afgespeeld. Ze duren exact even lang en het commentaar klopt volledig met de aflevering.

De scene met Rose zat niet in de versie die de pers afgelopen week heeft gezien. Niemand wist er dus van, behalve de direct betrokkenen, zodat het niet gespoilerd kon worden in pers of fora oid.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_57871791
tvp
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
pi_57881565
quote:
Op zondag 6 april 2008 11:50 schreef Bensel het volgende:
Hmm.. ik bedenk me net iets, wat wel eens de verklaring van de verschijning van Rose kan zijn:
Toen ze in de time vortex keek, zei ze oa: "I can see it all, the present, the past, the future, what can be, what will be." Met andere woorden: ze kan voorspelt hebben dat ze vast kwam te zitten in een andere dimensie, en op de een of andere manier een zelfde manipulatie als "bad wolf" in gang hebben gezet.
Volgens mij is dat iets te vergezocht maar het kan natuurlijk.
Ikzelf hou het gewoon bij rift activiteit/rift manipulatie gezien we hebben gezien dat het kan.
Misschien heeft ze wel gewoon een apparaat waar ze mee kan riftjumpen.
  Admin maandag 7 april 2008 @ 07:40:01 #32
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57882672
Ze werkt natuurlijk voor de parallelle Torchwood, dus dat lijkt me best aannemelijk.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 7 april 2008 @ 09:03:33 #33
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57883262
quote:
Op maandag 7 april 2008 07:40 schreef Breuls het volgende:
Ze werkt natuurlijk voor de parallelle Torchwood, dus dat lijkt me best aannemelijk.
probleem met die theorie is dat er geen apparaten zijn die een rift kunnen maken tussen dimensies (de void schip van de daleks daargelaten). De rift geld alleen voor plaats en tijd. En ze waren niet in Cardiff
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin maandag 7 april 2008 @ 09:23:55 #34
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57883557
Oh, ja ik doelde niet op de Rift maar op het reizen in het algemeen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 7 april 2008 @ 11:02:32 #35
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57885164
quote:
Op maandag 7 april 2008 09:23 schreef Breuls het volgende:
Oh, ja ik doelde niet op de Rift maar op het reizen in het algemeen.
mja, de Doctor was vrij duidelijk erover: het kan niet. In elk geval niet zonder gigantisch veel schade aan te richten. Anders had hij het zelf ook wel geprobeerd (en het lijkt mij dat de kennis van de Doctor verder gaat.

een eventuele theorie kan wel zijn dat rose aan de andere kant een gelijkaardige Doctor gevonden heeft, die misschien wel een diee heeft
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin maandag 7 april 2008 @ 11:13:18 #36
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57885340
Dat is nou precies wat ik me al afvraag sinds ik hoorde dat Rose terugkwam.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 7 april 2008 @ 11:44:38 #37
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57885989
quote:
Op maandag 7 april 2008 11:13 schreef Breuls het volgende:
Dat is nou precies wat ik me al afvraag sinds ik hoorde dat Rose terugkwam.
wat me ook opviel aan rose is dat ze ene nogal neerslachtig gezicht had. Zo van "ik weet wat er komen gaat, maar mag me nog niet ermee bemoeien" kreeg er een raar gevoel bij.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_57888994
quote:
Op maandag 7 april 2008 11:02 schreef Bensel het volgende:

[..]

mja, de Doctor was vrij duidelijk erover: het kan niet. In elk geval niet zonder gigantisch veel schade aan te richten. Anders had hij het zelf ook wel geprobeerd (en het lijkt mij dat de kennis van de Doctor verder gaat.

een eventuele theorie kan wel zijn dat rose aan de andere kant een gelijkaardige Doctor gevonden heeft, die misschien wel een diee heeft
Ja, maar het zal ook niet de eerste keer zijn dat hij er gewoon naast zit natuurlijk.
En riftjumpen deden ze ook in de aflevering van de paralelle wereld (met torchwood institute).
  maandag 7 april 2008 @ 20:13:53 #39
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_57895966
quote:
Op maandag 7 april 2008 11:02 schreef Bensel het volgende:

[..]

mja, de Doctor was vrij duidelijk erover: het kan niet. In elk geval niet zonder gigantisch veel schade aan te richten. Anders had hij het zelf ook wel geprobeerd (en het lijkt mij dat de kennis van de Doctor verder gaat.

een eventuele theorie kan wel zijn dat rose aan de andere kant een gelijkaardige Doctor gevonden heeft, die misschien wel een diee heeft
Dat zou best wel eens kunnen. Het is namelijk bevestigd dat David Troughton (de zoon van 2e doctor Patrick Troughton) later in de serie een gastrol heeft. Misschien is hij wel een alternative versie van de 2e doctor.
No escape from reality
  Admin maandag 7 april 2008 @ 20:26:54 #40
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57896209
David Troughton zit in de aflevering Midnight, aflevering 10. De rest doe ik voor de zekerheid even zo:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 7 april 2008 @ 20:45:59 #41
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57896608
Overigens, dit is een screenshot uit Partners in Crime van de taxi die Stacey op moest halen voor haar avondje uit:



Let op het raam. Daar zit een sticker met het logo van ATMOS.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
(De spoiler is half spoiler, half speculatie.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 7 april 2008 @ 22:09:54 #42
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57898601
Twee blogberichten over (o.a.) de press launch van vorige week:

James Moran, schrijver van The Fires of Pompeii die a.s. zaterdag op tv is.
Jason Arnopp, redacteur van Doctor Who Magazine

Zoals je ook kunt lezen is het audiocommentaar (van hierboven ergens genoemde podcast) van komend weekend o.a. door Moran gedaan.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 8 april 2008 @ 02:11:50 #43
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_57902709
quote:
Op maandag 7 april 2008 00:55 schreef McKillem het volgende:

[..]

Volgens mij is dat iets te vergezocht maar het kan natuurlijk.
Ikzelf hou het gewoon bij rift activiteit/rift manipulatie gezien we hebben gezien dat het kan.
Misschien heeft ze wel gewoon een apparaat waar ze mee kan riftjumpen.
't kan natuurlijk ook een beetje zijn zoals Kess in Star Trek Voyager, dat ze overal tegelijkertijd kan zijn..
  dinsdag 8 april 2008 @ 12:49:24 #44
64288 Bensel
Ladderzat
pi_57908167
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 02:11 schreef SiGNe het volgende:

[..]

't kan natuurlijk ook een beetje zijn zoals Kess in Star Trek Voyager, dat ze overal tegelijkertijd kan zijn..
wat ik zelf eigenlijk hoop, naar aanleiding van bovenstaand, is dat ze door in de time vortex te kijken, een zelfde soort krachten heeft gekregen als de Time Lords. Immers, de time lords moesten om volwassen te worden ook in de vortex kijken (en The Doctor rende hard weg ). Aangezien de Doctor echter de Vortex uit Rose heeft gezogen, zou dat onwaarschijnlijk zijn. Maar, aangezien Rose het voorbeeld is van een goed en sterk mens (en de mensheid had nou eenmaal de toekomst), zou er wat achter gebleven kunnen zijn.

En dat zou eventueel kunnen leiden tot een nieuw Time Lord volk

(erg leuk om zo te speculeren.. Enig nadeel is dat ik het hele seizoen nu in 1 ruk door wil kijken, maar steeds een week moet wachten )
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  dinsdag 8 april 2008 @ 21:08:23 #45
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_57918866
Ik las op het Ian Levine Doctor Who forum nog een leuke speculatie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No escape from reality
  Admin woensdag 9 april 2008 @ 09:53:38 #46
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57928389
Oe, dat zou wel een leuke zijn. En een goede verklaring voor hun terugkeer.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_57928837
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 21:08 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:
Ik las op het Ian Levine Doctor Who forum nog een leuke speculatie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
probleem wat ik daarin vind is dat de doctor dit 'ras' al kent, en hun wijze van van opereren ook (een nanny sturen, die een planeet 'seed' (letterlijke woorden van de Doctor: "don't you know seeding a class 3 planet is strictly forbidden bij galactic rule blabla"). Het lijkt me dus sterk dat ze een precursor zijn van een nieuw Dalek ras
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin woensdag 9 april 2008 @ 20:11:23 #48
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57941688
Redelijk lang artikel (met foto's uit EP 2 en nauwelijks spoilers) in the Daily Mail.

Opvallende onjuistheid over Georgia Moffet, die in aflevering 6 speelt en de dochter van Fifth Doctor Peter Davison is.:
quote:
Moffett, whose character is called Jenny, grew up with Doctor Who as a child when her father played the role.
Peter Davison speelde the Doctor tot maart 1984, zij is geboren in december 1984. Dus die quote klopt niet.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 11 april 2008 @ 00:38:18 #49
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_57972422
De persbeschrijving voor The Sontaran Strategem, ook toegevoegd aan mijn overzichtspost hierboven.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zie ik daar een verwijzing naar dit moment?

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_57993952
Bah, had The Sun moeten bewaren. er werd iets gezecht over de uitspraak over When the wasps dissapear. Dat het iets met davros te maken had
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 13:28:41 #51
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58001758
Okay, het is zaterdag

› 19.45 The Fires of Pompeii, BBC One
› 20.35 DW Confidential - The Italian Job, BBC Three

En voor de geinteresseerden, een non-DW programma maar (toevallig ) wel over Pompeii:

› 22.10 Pompeii: The Last Day, BBC Four
quote:
A reconstruction of the final events leading to one of the worst natural disasters to strike the ancient world. Drawing on contemporary accounts and recent archaeological discoveries, this drama tells the real story of what happened, including the exact cause of the deaths of the 5,000 townspeople.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 13:33:47 #52
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58001867
Het team is blijkbaar al aan het filmen voor de Christmas Special, artikel hier. Maar: *spoiler alert* dus niet klikken en niet naar de URL kijken (daar zit de titel in) als je niets wil weten.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 12 april 2008 @ 21:10:30 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58010256
Nou, dat wordt weer downloaden..
waarom moeten vrouwen altijd moeilijk doen als je hebt laten weten dat je een programma wil zien?
tijdens "goede tijden" gebeurt het niet hoor!

de stukjes die ik wel gezien heb waren wel erg vet..mooie graphics
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 21:23:39 #54
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58010586
Was een goeie aflevering, wel. Verhaal zat leuk in elkaar en qua effects en omgeving was het ook erg tof.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 12 april 2008 @ 21:30:21 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58010738
vond het qua emotie ook een sterke..Donna die de Doctor er toch van kon overtuigen dat ze die mensen moest redden, mooie scene
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 21:38:45 #56
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58010885
De video's met achterdeschermen-zaken, interviews, trailers, etc staan online: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/s4/episodes/S4_02

De 'latest' links doen het niet, want dat zijn de echte afleveringen (en die zijn alleen voor UK aansluitingen zichbaar), maar de rest speelt prima af.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 21:39:44 #57
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58010900
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:30 schreef SiGNe het volgende:
vond het qua emotie ook een sterke..Donna die de Doctor er toch van kon overtuigen dat ze die mensen moest redden, mooie scene
Ja. Al kon ik me niet voorstellen dat ze de boel zouden laten eindigen met 'nou, de boel barst, laten we maar weggaan' en klaar. Dat is te hard.

De verwijzing naar Rose vond ik overigens wel okay.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 12 april 2008 @ 21:45:26 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58011020
Die heb ik gemist

En inderdaad, de Doctor is niet harteloos, in tegendeel, die heeft er 2
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 21:54:38 #59
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58011204
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 21:45 schreef SiGNe het volgende:
Die heb ik gemist
Het was een uitspraak van iemand uit Pompeii, die riep dat de dochter van London zal terugkeren of zoiets, en ik had het idee dat ze het niet over Donna hadden (die kort daarvoor ook dochter van London werd genoemd).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!fossiel zaterdag 12 april 2008 @ 22:06:30 #60
8443 cptmarco
it's captain...
pi_58011472
volgens mij was het iets van "she will return..."

-edit-
om precies te zijn zei hij: "Doctor, she is returning..."

en Donna krijgt binnenkort een probleempje met haar rug...

[ Bericht 36% gewijzigd door cptmarco op 12-04-2008 22:42:47 ]
  zaterdag 12 april 2008 @ 22:40:42 #61
2738 Knut
Loyal Dog
pi_58012169
Check. Verwijzing naar rose
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  Admin zaterdag 12 april 2008 @ 23:12:17 #62
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58012705
Podcast van het audiocommentaar is online.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58013214
Het was weer een ouderwets goeie aflevering , en weer een mooie verwijzing naar Rose inderdaad .
  Admin zondag 13 april 2008 @ 01:12:54 #64
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58014625
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 22:06 schreef cptmarco het volgende:

om precies te zijn zei hij: "Doctor, she is returning..."
Yes. Dit is 't in de context:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
                LUCIUS
      I gather I have a rival in this household. 
      Another with The Gift.

                METELLA
      Oh, she's been promised to the Sibyline 
      sisterhood. They say she has remarkable visions.

                LUCIUS
      The prophecies of women are limited and dull. 
      Only the men folk have the capacity for true 
      perception.

                DONNA
      I'll tell you where the wind's blowing right 
      now, mate.

The sound of Vesuvius, rumbling.

                LUCIUS
      The mountain god marks your words. I'd be 
      careful if I were you.

                THE DOCTOR
      Consuming the vapours, you say?

                EVELINA
      They give me strength.

                THE DOCTOR
      It doesn't look like it to me.

                EVELINA
      Is that your opinion, as a Doctor?

                THE DOCTOR
      I beg your pardon?

                EVELINA
      Doctor, that's your name.

                THE DOCTOR
      How did you know that?

                EVELINA
      And you.. (to Donna) You call yourself Noble

                METELLA
      Now then Evelina, don't be rude.

                THE DOCTOR
      No no no no, none at all.

                EVELINA
      You both come from so far away.

                LUCIUS
      The female soothsayer is inclined to invent all 
      sorts of vagueries.

                THE DOCTOR
      Oh not this time, Lucius. I reckon you've been 
      out-soothsayed.

                LUCIUS
      Is that so, man from Gallifrey?

                THE DOCTOR
      What?

                LUCIUS
      The strangest of images. Your home is lost in 
      fire, is it not?

                DONNA
      Doctor, what are they doing?

                LUCIUS
      And you, daughter of.. London!

                DONNA
      How does he know that?

                LUCIUS
      This is the gift of Pompeii. Every single 
      oracle tells the truth.

                DONNA
      That is impossible.

                LUCIUS
      Doctor, she is returning. 

                THE DOCTOR
      Who is? Who's she?

                LUCIUS
      And you, daughter of London. There is 
      something on your back.

                DONNA
      What's that mean?

                EVELINE
      Even the word 'Doctor' is false. Your real name 
      is hidden. It burns in the stars, in the Cascade 
      of Medusa herself. You are a lord, sir. A Lord 
      of Time. 

She faints.

                METELLA
      Evelina!
          


[ Bericht 10% gewijzigd door Breuls op 13-04-2008 01:24:51 ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 13 april 2008 @ 01:23:28 #65
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58014739
Ze zeggen natuurlijk steeds dat Donna's verhaal langzaam opbouwt tijdens het seizoen. Als je je bedenkt dat iedereen al weet dat Rose terugkomt en je de tekst van een van de afleveringen leest (ik hou het even vaag om spoileren te voorkomen) dan is het niet eens zo gek dat er twee vage voorspellingen over Rose en Donna achter elkaar worden gedaan.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 13 april 2008 @ 02:15:21 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58015194
something on your back kan ook een last zijn die ze met zich meedraagt, hoeft niet iets fysiek te zijn..
  maandag 14 april 2008 @ 00:21:18 #67
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_58034587
Ik zat nu net op wikipedia te kijken en las het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No escape from reality
  Admin maandag 14 april 2008 @ 07:15:27 #68
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58036401
Hmm, interessant idee ja.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 14 april 2008 @ 07:50:11 #69
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58036553
Overigens, vanavond is David Tennant te gast bij Colin Murray, vanaf elf uur (tien, voor Mr Orange ) op BBC Radio 1.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 14 april 2008 @ 09:34:26 #70
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_58037563
Ik vind die Catherine Tate overigens een veel expressievere actrice dan Freema. Billie kon er wel wat van, maar Catherine gaat wel voor de full emotional. .
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  FOK!fossiel maandag 14 april 2008 @ 11:22:27 #71
8443 cptmarco
it's captain...
pi_58049194
quote:
Op maandag 14 april 2008 07:50 schreef Breuls het volgende:
Overigens, vanavond is David Tennant te gast bij Colin Murray, vanaf elf uur (tien, voor Mr Orange ) op BBC Radio 1.
Hehe, kzal eens luisteren als ik het niet vergeet
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  maandag 14 april 2008 @ 20:52:37 #73
82471 CrazyDutchPunk
Just watch me burn...
pi_58051308
Ik tate ook.
You know when you close your eyes and wish for something?
Well, God's the person that is ignoring you.
  Admin maandag 14 april 2008 @ 21:06:18 #74
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58051820
quote:
Op maandag 14 april 2008 19:53 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Hehe, kzal eens luisteren als ik het niet vergeet
Gewoon nu al aanzetten.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58063839
Gisteravond ontdekt dat Doctor Who alweer begonnen was ... Gelijk maar weer ingehaald. Donna is toch best wel een aardig karakter, zit veel pit in.
  dinsdag 15 april 2008 @ 12:47:16 #76
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_58064761
quote:
Op maandag 14 april 2008 21:06 schreef Breuls het volgende:

[..]

Gewoon nu al aanzetten.
Ik ben het vergeten. .
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  Admin dinsdag 15 april 2008 @ 13:26:38 #77
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58065583
Je kunt 't terugluisteren via de site. Tennant is te gast vanaf het begin vh tweede uur tot een kwartier voor het einde (totaal dus 45 min).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 19 april 2008 @ 12:18:00 #78
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58156443
Doctor Who vandaag

› 19.00 Fear Her (S2), BBC Prime
* 19.20 Planet of the Ood, BBC One
› 19.45 DWC Cut Down - The Fright Stuff, BBC Prime
› 20.05 DWC - Oods and Ends, BBC Three

De overlap met BBC Prime lijkt nog steeds vreemd, maar Prime heeft als doelgroep wereldburgers die geen Britse thuis-BBC-kanalen kunnen ontvangen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58159345
Lijkt me een leuke aflevering te worden. hopen dat the beast terug komt
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_58164456
oooooh (d), Martha volgende week, en grappig uitziende aliens
  Admin zaterdag 19 april 2008 @ 20:04:02 #81
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58164474
Oeh, oeh, weer een Rose hint, en een stukje van de vocals van Doomsday.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 19 april 2008 @ 20:04:58 #82
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58164499
Verdomme gemist

Prime:
19 april 2008, 00:00-00:45 uur
Titel aflevering: Fear Her

Planet of the Ood zal niet herhaald worden neem ik aan?
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_58165148
morgen valt ie wel te downloaden, bekijk de torrent scene maar even. (de release van Mad Martha (MM) is alttijd redelijk vroeg, snel, en goed van kwaliteit) mijn oplossing voor als ik het eens mis

Vond de aflevering wel leuk, beetje achtergrond bij the Ood, jammer alleen dat er niets is gebeurd wat ik hoopte (maar ja, je kan niet alles hebben)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zaterdag 19 april 2008 @ 20:56:13 #84
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58165829
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:04 schreef wdn het volgende:

Planet of the Ood zal niet herhaald worden neem ik aan?
Jawel, maar je moet wel BBC Three kunnen ontvangen. Morgen om 21.00 en vrijdag 25 april om 22.00 uur wordt deze aflevering herhaald, met direct erna een ingekorte versie (Cut Down) van DWC.
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 20:30 schreef Bensel het volgende:
morgen valt ie wel te downloaden
Waarschijnlijk vanavond al.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 19 april 2008 @ 21:59:56 #85
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58167193
BBC3 heb ik dus dan komt het allemaal goed
Zul je zien dat ik het weer vergeet
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zondag 20 april 2008 @ 04:00:20 #86
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58172049
Hebben jullie ook steeds DW-associaties bij de film Doomsday, or is that just me?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 20 april 2008 @ 04:36:14 #87
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58172167
Voor het archief: transcript van het Rose-momentje:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
                OOD SIGMA
      Whe thank you Doctor Donna, friends of Ood-kind.
      And what of you now, will you stay? There is room 
      in the song for you.
   
                THE DOCTOR
      Ooh, I've, I've, sort of got a song of my own, thanks.
   
                OOD SIGMA
      I think your song must end soon.
   
                THE DOCTOR
      Meaning?
   
                OOD SIGMA
      Every song must end.
   
MUSIC: Doomsday, vocals only, by Murray Gold.

                THE DOCTOR
      Yeah... 
         (to Donna)
      What about you? Do you wanna go home?
   
                DONNA
      No, definately not.
   
                THE DOCTOR
        (to the Ood)
      Then we'll be off.      

Net als in The Fires of Pompeii wordt er niet bij stilgestaan in het verhaal, en net als in Partners in Crime is er een hint naar (lees: fragment van) de muziek van Doomsday.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 20 april 2008 @ 11:22:21 #88
2738 Knut
Loyal Dog
pi_58173913
Bees disappearing, ending songs. .
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  Admin maandag 21 april 2008 @ 13:47:13 #89
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58201961
RT cover van deze week:
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 26 april 2008 @ 15:47:51 #90
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58321664
Ja die stond ook ergens op een website. Ik denk dat het de bbc site was.

Vandaag ga ik het NIET missen. Mijn alarmklok staat al ingesteld
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 26 april 2008 @ 17:00:50 #91
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58322808
Vanvond om 19.20 uur op BBC One:


In deze aflevering zien we Martha weer terug, waarin ze terugkomt op dit moment:


(Last of the Time Lords - Martha geeft the Doctor haar superphone zodat ze hem kan bellen als dat nodig is.)

..en we komen er misschien achter waarom de makers het relevant vonden om deze taxi van een ATMOS sticker te voorzien:



Zelf ben ik overigens zometeen voor de rest van de avond de deur uit, maar Confidential neem ik op, en The Sontaran Strategem download ik vannacht wel (of ik kijk morgen de herhaling op Three).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 26 april 2008 @ 20:05:16 #92
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58325918
Dat was weer leuk
Alleen afleveringen die uit 2 delen staan zouden ze verplicht meteen achter elkaar moeten uitzenden
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zondag 27 april 2008 @ 02:07:42 #93
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58332594
Net gezien, erg leuk. Goeie grappen erin overigens. Die Sontarans zijn goed gemaakt overigens: het zijn maskers, maar heel goed gevormd met gezichtsuitdrukkingen enzo, net echt.

Geen Rose-verwijzing deze keer, dus wellicht doen ze er 1 per verhaal ipv 1 per aflevering.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58333535
Wat is het toch een geweldige serie

Torchwood is leuk, maar Doctor Who
  FOK!fossiel maandag 28 april 2008 @ 12:17:44 #95
8443 cptmarco
it's captain...
pi_58356929
damn... ik was er gisteravond niet op voorbereid dat het een dubbele aflevering zou worden.....
  Admin zaterdag 3 mei 2008 @ 18:07:09 #96
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58457301


Nog iets meer dan een uur (19.20).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 3 mei 2008 @ 18:11:18 #97
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58457355
Om 19.00 uur overigens Doomsday op BBC Prime. Mocht je daar meer zin in hebben dan kun je kiezen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!fossiel zaterdag 3 mei 2008 @ 20:02:39 #98
8443 cptmarco
it's captain...
pi_58459130
zag ik Rose weer voorbij komen toen TheDoctor contact maakte met de Sontarans?? Ik kon het niet zo snel zien...
  FOK!fossiel zaterdag 3 mei 2008 @ 20:03:51 #99
8443 cptmarco
it's captain...
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:04:06 #100
2738 Knut
Loyal Dog
pi_58459171
What the fuck ?
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:04:19 #101
2738 Knut
Loyal Dog
pi_58459173
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 20:02 schreef cptmarco het volgende:
zag ik Rose weer voorbij komen toen TheDoctor contact maakte met de Sontarans?? Ik kon het niet zo snel zien...
Ja.
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
pi_58459179
Idd, Rose, Martha en Donna in één aflevering.

"Are you my mommy?"
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:04:47 #103
101884 PeRi
Allons-y!
pi_58459183
Luke !
OMG! Een doctordochter! Tof! .
Whatever I want.
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:06:10 #104
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58459212
Lekker ding die dochter
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zaterdag 3 mei 2008 @ 20:07:30 #105
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_58459233
Ik ben benieuwd of deze dochter ook te maken heeft met Suzan (de doctors kleindochter uit de eerste afleveringen uit de oerserie.)
No escape from reality
  FOK!fossiel zaterdag 3 mei 2008 @ 20:07:57 #106
8443 cptmarco
it's captain...
  FOK!fossiel zaterdag 3 mei 2008 @ 20:13:14 #107
8443 cptmarco
it's captain...
  Admin zaterdag 3 mei 2008 @ 20:52:37 #108
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58460103
quote:
Op zaterdag 3 mei 2008 20:02 schreef cptmarco het volgende:
zag ik Rose weer voorbij komen toen TheDoctor contact maakte met de Sontarans?? Ik kon het niet zo snel zien...
Ja. Ze knipperde even kort langs. 't Was de Rose-hint van de week

Overigens leuke verwijzingen: de Brigadier werd even genoemd, the Doctor verwees kort naar the Empty Child en met zijn bom aan boord van het Sontaran schip moest ik even denken aan hoe hij eigenhandig de Time War beeindigde met waarschijnlijk net zoiets. En tegelijk moest ik weer aan the Parting of the Ways denken toen het 'm niet lukte de knop in te drukken.

Wel jammer dat we uiteindelijk weinig Martha hebben gezien.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 3 mei 2008 @ 20:54:54 #109
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58460155
Volgende week overigens: tot nu toe was er twijfel of the titel "The Doctor's Daughter" betekende dat we daadwerkelijk zijn dochter zouden zien of gewoon iemand die claimt dat te zijn (of iets dergelijks), maar het lijkt toch wel het eerste te zijn.

Leuk dat de dochter van Peter Davison (5th Doctor) de dochter van the Doctor speelt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 3 mei 2008 @ 20:59:54 #110
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58460250
BBC Press Office beschrijving van The Doctor's Daughter:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook toegevoegd aan de seizoensgids bovenin het topic.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 4 mei 2008 @ 22:10:22 #111
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58480661
Screenshotje van Rose op de TARDIS monitor:


Ze leek overigens 'Doctor' te roepen, alsof ze dus contact zoekt met the Doctor.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58483959
"Are you my mommy?" Te droog tussendoor
En idd, Rose viel me ook op ja, ben nou toch wel benieuwd hoe die terug gaan komen.
  dinsdag 6 mei 2008 @ 21:07:15 #113
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_58519187
Er gaan nu diverse geruchten op Doctor Who fora rond over aflevering 12, waarvan de titel nog steeds niet officieel bekend is gemaakt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
No escape from reality
pi_58519699
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Admin dinsdag 6 mei 2008 @ 22:55:52 #115
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58521440
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 21:07 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:
Er gaan nu diverse geruchten op Doctor Who fora rond over aflevering 12, waarvan de titel nog steeds niet officieel bekend is gemaakt:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oeh, ik zat al die kant op te denken. Er wordt wel vaak gehint naar zaken die matchen met de tekst in de spoiler.

Ik zit overigens al echt zo van "schiet op met die afleveringen" want ik wil graag Turn Left en de laatse twee zien. (Al is het geen vervelende situatie om een Moffat two-parter tussendoor te krijgen.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 9 mei 2008 @ 11:50:10 #116
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58572538
Het seizoensoverzicht is uitgebreid met deze beschrijvingen van BBC Press Office:

The Unicorn and the Wasp - 17 mei
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Silence in the Library - 24 mei
(deel 1 van de Moff-2-parter)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
The Doctor's Daughter begint morgen om 19.45 uur.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_58574713
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 21:35 schreef dapluiz het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het laatste, vrouwelijk vorm is niet lord, maar lady
"Evil preaches tolerance until it is dominant, then it tries to silence good."
  vrijdag 9 mei 2008 @ 16:23:45 #118
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58577995
quote:
Op vrijdag 9 mei 2008 13:42 schreef Phoenix78 het volgende:

[..]

Het laatste, vrouwelijk vorm is niet lord, maar lady
Er is in de oude series toch wel een keer eerder een "time lady" geweest?
zoiets dacht ik in elk geval, dat de Doctor verliefd op haar was maar dat zij overleed ofzo..
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 13:15:03 #119
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58592881
Ik neem aan dat het allemaal wordt uitgelegd vanavond. Het heeft de potentie een hele goede te worden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 16:03:09 #120
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58595113
Ik kwam een mooie foto tegen op Flickr van de Cybus Industries fabriek. Wel leuk als vulling en stille hint naar
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Battersea Power Station and Grosvenor Bridge

Er zit overigens een leuk verhaal achter de foto (klikken om te lezen).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 19:42:09 #121
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58598302
Zit nog een beetje te denken aan Rose en het opnieuw verschijnen van de Daleks. We weten dat Rose in een parralelle wereld zit en de (naar wij weten) laatste Dalek uit New York ontsnapte met een Emergency Temporal Shift. Echter: er is een flink leger aan Daleks in de void gezogen in Doomsday, en het is niet gezegd dat die dat niet overleven.

Zeker omdat Rose terugkeert en dus door de void moet, en er nog meer Daleks dan die ene laatste uit NY gaan verschijnen, is het misschien wel aannemelijk dat de terugkeer van Rose en die van de Daleks met elkaar verbonden zijn. Zeker als op die manier ook weer Cybermen verschijnen (die zouden aan het einde van Journey's End ineens om de hoek kunnen komen ofzo).

Rose leek the Doctor te roepen vorige week. Misschien is ze *nu* in gevaar door Daleks...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:30:40 #122
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58599169
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 13:15 schreef Breuls het volgende:
Ik neem aan dat het allemaal wordt uitgelegd vanavond. Het heeft de potentie een hele goede te worden.
[ afbeelding ]
Grrr..weer nét gemist..
Die dochter van de Doctor ziet er wel erg lekker uit, zouden ze ook nog een spin-off serie mee kunnen beginnen.
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:31:41 #123
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58599187
Die zien we ooit weer terug
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_58599206
The Docters Daughter

Ik heb niets van Rose ontdekt deze keer, wel een verwijzing naar The Hitchhikers Guide
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:33:53 #125
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58599232
wow... gewoon wow... Volgens mij zien we Jenny nog vaker terug.. En daar kan ik niet rouwig om zijn.. heel erg lekker ding. En 1 van de weinigen die The Doctor sprakeloos kan maken
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:37:32 #126
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58599301
Ik heb alleen de laaste 5 minuten gezien, heb ook niet gezien hoe ze dood ging (en of ze wel echt dood was), maar waarom kreeg ze geen nieuw lichaam zoals bij elke Doctor gebeurt?
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:41:36 #127
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58599370
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 20:37 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb alleen de laaste 5 minuten gezien, heb ook niet gezien hoe ze dood ging (en of ze wel echt dood was), maar waarom kreeg ze geen nieuw lichaam zoals bij elke Doctor gebeurt?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 10 mei 2008 @ 20:59:36 #128
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58599714
BBC3.
Georgia Moffett is de dochter van Peter Davison (Tristan Farnon in James Herriot's All Creatures Great and Small ) ,Doctor Who nummer 5. Plus ze heeft op school gezeten bij een kind van Tom Baker, Doctor Who nummer 4.

Ze is geboren om deze rol te spelen
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 21:18:02 #129
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58600114
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 20:32 schreef Young_David het volgende:
The Docters Daughter

Ik heb niets van Rose ontdekt deze keer, wel een verwijzing naar The Hitchhikers Guide
Mja, ik vond dat 'unlikely' best gewoon 'improbable' had mogen zijn. Maar inderdaad: geen Rose.

OF, want we zijn voor wat betreft de seizoensfinale nog fijn aan het speculeren, Jenny heeft iets te maken met Rose. Ik zou niet weten hoe, maar ze kwam zo expliciet weer tot leven en David Tennant keek opvallend cheeky in de camera toen hij het over die laatste scene had, dat er bijna wel al iets geplanned zou moeten zijn..

Maarja, dat blijft gokken natuurlijk.

Ik vond het iig een super-aflevering. In het begin vond ik de manier waarop Jenny zijn dochter is een beetje lame, maar het verhaal, en vooral hoe Tennant en Moffett spelen vond ik echt super. Oh en Freema mag ook een pluim.
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 20:59 schreef wdn het volgende:
BBC3.
Plus ze heeft op school gezeten bij een kind van Tom Baker, Doctor Who nummer 4.
Colin Baker, niet Tom.

En dat zij de dochter van Davison was wisten we in dit topic al.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 21:19:54 #130
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58600157
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 20:41 schreef Bensel het volgende:

[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Niet om het een of ander, maar spoilertags zijn er om informatie die uit toekomstige afleveringen komt te vermelden, niet om je eigen speculaties of theorieen in te verstoppen. Zolang iets niet zeker is, en al helemaal als het geen bron heeft, is het geen spoiler.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 21:21:39 #131
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58600193
Oh, oh, en wat ik ook goed vond was de muziek. Ze gebruikten een paar verschillende versies van Martha's Theme, waaronder haar afscheidsthema (Martha Triumphant geheten), net als in Last of the Time Lords, en ze gebruikten This is Gallifrey in de scene waar the Doctor het even kort over zijn wereld heeft en een stukje aan Jenny uitlegt.

Vond ik ook erg mooi.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 10 mei 2008 @ 22:11:47 #132
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_58601266
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 20:41 schreef Bensel het volgende:

[..]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat we het meer moeten zien als het moment dat de Doctor zijn hand liet aangroeien. De (re)generatie was nog vers en er was dus energie over.
No escape from reality
  zaterdag 10 mei 2008 @ 22:16:43 #133
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58601354
ik zette mijn stukjes in spoilertags, omdat er waarschijnlijk ook mensen zijn die deze aflevering nog niet gezien hebben, en die dus niet willen weten hoe het afloopt met the doctor's daughter
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zaterdag 10 mei 2008 @ 23:19:07 #134
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58602453
Die moeten niet in het topic kijken. Da's de regel in alle tv-topics.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 11 mei 2008 @ 00:29:37 #135
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58603695
Die moeten maar snel downloaden, hij is al online, dus..
pi_58603945
quote:
Op zaterdag 10 mei 2008 22:11 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Ik denk dat we het meer moeten zien als het moment dat de Doctor zijn hand liet aangroeien. De (re)generatie was nog vers en er was dus energie over.
die canister met die hand van 'm kwam wel erg duidelijk in beeld inderdaad.
  FOK!fossiel zondag 11 mei 2008 @ 13:48:24 #137
8443 cptmarco
it's captain...
pi_58608792
voel ik een spin-off serie aankomen....?

dus geen Rose-reference deze keer... maar wat was de verwijzing naar de The Hitchhikers Guide dan?
  Admin zondag 11 mei 2008 @ 14:29:59 #138
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58609407
quote:
Op zondag 11 mei 2008 13:48 schreef cptmarco het volgende:
voel ik een spin-off serie aankomen....?

dus geen Rose-reference deze keer... maar wat was de verwijzing naar de The Hitchhikers Guide dan?
Dit:
quote:
"That's impossible"
"Not impossible, just very unlikely."
In de Guide is het:
quote:
"That's impossible"
"Not impossible, just very improbable."
Overigens speelde de moeder van Georgia Moffett in de TV-versie van de Hitchhiker's Guide.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 12 mei 2008 @ 12:26:30 #139
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58624693
Gisteren nog even naar het commentaar bij The Doctor's Daughter geluisterd, en daarin hadden ze het ook even over Jenny's einde. Dat ze weer tot leven kwam was het idee van Steven Moffat, en ze gaven niet de indruk dat ze dit seizoen nog terug zou keren.

Zegt nog steeds niks, maar toch.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 12 mei 2008 @ 19:38:46 #140
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58631537
quote:
Op maandag 12 mei 2008 12:26 schreef Breuls het volgende:
Gisteren nog even naar het commentaar bij The Doctor's Daughter geluisterd, en daarin hadden ze het ook even over Jenny's einde. Dat ze weer tot leven kwam was het idee van Steven Moffat, en ze gaven niet de indruk dat ze dit seizoen nog terug zou keren.

Zegt nog steeds niks, maar toch.
Moffat is wel slim. Zo creer je namelijk 'canon' (oftewel, dingen die daadwerkelijk in de serie gebeurd zijn), en creer je een hoop nioeuwe opties voor nieuwe verhaallijnen, maar ook bijv voor een eventuele spin-off (al vind ik dat dat nu nog niet kan, met alle spinoffs die net gemaakt, of lopende zijn)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin maandag 12 mei 2008 @ 19:51:03 #141
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58631811
Ja, daar zijn ze wel goed in.

Alleen is in de vorige seizoenen, terugkijkend, de opbouw naar de finale op bepaalde punten zo logisch, dat ik wel wil proberen het dit seizoen eerder door te hebben dan de finale.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 17 mei 2008 @ 13:57:16 #142
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58725499


The Unicorn and the Wasp - vanavond om acht uur.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 17 mei 2008 @ 15:16:40 #143
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_58726594
Ik zit er al klaar voor. FA Final en dan Doctor Who
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 17 mei 2008 @ 17:53:24 #144
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58729402
Wijziging in het schema: door het Eurovisie Songfestival is Silence in the Library een week uitgesteld. In plaats van volgende week wordt deze zaterdag 31 mei om 8 uur uitgezonden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 17 mei 2008 @ 21:37:51 #145
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58733174
leuke aflevering, al kwam dat niet door het verhaal zelf, maar meer de running gags die erin zaten (die flashbacks heb ik hard om moeten lachen)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 17 mei 2008 @ 21:46:41 #146
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_58733326
quote:
Op zaterdag 17 mei 2008 17:53 schreef Breuls het volgende:
Wijziging in het schema: door het Eurovisie Songfestival is Silence in the Library een week uitgesteld. In plaats van volgende week wordt deze zaterdag 31 mei om 8 uur uitgezonden.
Komt dat goed uit. Ik heb volgende week namelijk net iets op het werk dat laat kan worden.
No escape from reality
  zondag 18 mei 2008 @ 00:06:08 #147
19242 yavanna
Results may vary.
pi_58735832
Leuke aflevering, niet bijzonder spanned, wel erg vermakelijk. Met name de keuken scene. Ik moet de confidential nog kijken, maar heb een sterk vermoeden dat ze zelf ook 'slap lagen' bij het opnemen van die scene.

Thnx trouwens aan alle updaters alhier, ik schrjf nooit zoveel, maar vind de updates zeer handig.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_58737464
Wat een heerlijke, geweldige, fantastische aflevering. Only in Dr Who
pi_58754482
quote:
Op zaterdag 17 mei 2008 17:53 schreef Breuls het volgende:
Wijziging in het schema: door het Eurovisie Songfestival is Silence in the Library een week uitgesteld. In plaats van volgende week wordt deze zaterdag 31 mei om 8 uur uitgezonden.
Lost slaat ook al een weekje over en dan komt alles in het weekend dat ķk weg ben.

Aardige aflevering, vooral de keuken scene. Verder eigenlijk niet zo heel bijzonder, maar ik heb dan ook niet zoveel met Agatha Christie
pi_58793756
quote:
Op zaterdag 17 mei 2008 17:53 schreef Breuls het volgende:
Wijziging in het schema: door het Eurovisie Songfestival is Silence in the Library een week uitgesteld. In plaats van volgende week wordt deze zaterdag 31 mei om 8 uur uitgezonden.
Hmm, moet te halen zijn na de premiership finale Wasps - Leicester tigers in twickenham..


Steven Moffat For president!!!

Russel T davies stopt ermee en Moffat volgt hem op.


Bron:

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7411177.stm
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
pi_58794363
Moffat heeft wel een paar goede episodes op zijn naam staan, met name 'Blink'. Dus zo heel erg nieuws is het niet.

Wel jammer dat Davies stopt.
pi_58811061
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 01:43 schreef Young_David het volgende:
Moffat heeft wel een paar goede episodes op zijn naam staan, met name 'Blink'. Dus zo heel erg nieuws is het niet.

Wel jammer dat Davies stopt.
Moet toegeven dat dit een van de mindere season's is...

Ik wacht nog op een echt sterke aflevering.


Ik wil wel Moffat is goed bezig zien met Torchwood

Hij deed het erg goed met Jekyll
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  woensdag 21 mei 2008 @ 23:12:31 #153
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_58812518
Ja, Jekyll was echt verbluffend geschreven. .
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
pi_58816513
Als komende aflevering een beetje als Blink word dan gaat ie wel tof worden Blink was heel erg tof vond ik zelf.
  donderdag 22 mei 2008 @ 16:57:22 #155
211083 Angelof9
I must go first
pi_58828409
Was dat die met die beelden die alleen konden bewegen als ze niet bekeken werden? Dat vond ik echt een geweldige aflevering!
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
pi_58840781
Yep, das die aflevering
  vrijdag 23 mei 2008 @ 10:07:31 #157
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58849129
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 16:57 schreef Angelof9 het volgende:
Was dat die met die beelden die alleen konden bewegen als ze niet bekeken werden? Dat vond ik echt een geweldige aflevering!
hehe, geef de synopsis van die aflevering aan iemand die Dr who niet kent, en ze zullen vragen wat voor goedkope B serie dat nou weer is
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin vrijdag 23 mei 2008 @ 12:28:52 #158
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58853033
Ik las het in de krant van RTD, daar stond niks over Moffat, dus ik had vanmorgen leuk nieuws toen ik het ergens las. Ik was al bijna vergeten dat RTD had aangegeven na vier seizoenen te stoppen, en ik hoopte al dat het iemand uit het bestaande team zou worden die de showrunner-rol zou overnemen. Dat dat Moffat zou worden had ik alleen maar kunnen dromen. Een betere vervanger kun je natuurlijk niet hebben.
quote:
Op woensdag 21 mei 2008 22:11 schreef Mr. Orange het volgende:

Ik wil wel Moffat is goed bezig zien met Torchwood
Ik denk niet dat hij ook Torchwood gaat doen. Hij heeft volgens mij tot nu toe daar niets mee te maken gehad en volgens mij is Chris Chibnall daar een veel logischere opvolger. Oh, en er is nog helemaal niets bekend over de status van een derde seizoen.
quote:
Hij deed het erg goed met Jekyll
Absoluut, briljante serie.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 23 mei 2008 @ 12:31:29 #159
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58853117
Overigens, ter volledigheid, het Doctor Who oeuvre van Steven Moffat:

» The Empty Child / The Doctor Dances (s1)
» The Girl in the Fireplace (s2)
» Blink (s3)
» Time Crash (CiN/s3)
» Silence in the Library / Forest of the Dead (s4)

Is niet heel veel, vergeleken met RTD (die zo'n beetje een derde van alle afleveringen heeft geschreven), maar als hij ook als head writer dezelfde lijn volgt als RTD krijgen we dus erg veel Moffat werk te zien.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:31:43 #160
2738 Knut
Loyal Dog
pi_58854669
Blink is wel een ontzettend goede aflevering. Ik ben benieuwd.
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  Admin vrijdag 23 mei 2008 @ 13:37:07 #161
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58854816
Blink zou wel eens de beste van de eerste drie seizoenen kunnen zijn.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 22:15:04 #162
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58867540
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 13:37 schreef Breuls het volgende:
Blink zou wel eens de beste van de eerste drie seizoenen kunnen zijn.
Ik vond Planet of the beast ook erg goed.. erg goede spanningsopbouw. Maar Blink blinkt idd uit, puur qua ideeen, en verhaal, (vind die band met opnamen echt een geweldige vondst.. zeker ook omdat er tot 3 keer toe een gesprek ontstond, allemaal net even anders..)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_58868211
kgooi Blink er dit weekend maar eens in.
  Admin zaterdag 24 mei 2008 @ 00:29:24 #164
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58870453
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 22:15 schreef Bensel het volgende:

[..]

Ik vond Planet of the beast ook erg goed.. erg goede spanningsopbouw.
Ik gok dat je The Impossible Planet / The Satan Pit bedoelt? Was ok een erg goede ja.
quote:
Maar Blink blinkt idd uit, puur qua ideeen, en verhaal, (vind die band met opnamen echt een geweldige vondst.. zeker ook omdat er tot 3 keer toe een gesprek ontstond, allemaal net even anders..)
Uhuh. Het hele verhaal en alle sub-elementen zijn onderdeel van een grote puzzel die ronduit briljant in elkaar zit. De stukjes tijd, het concept van de quantum locking, enge standbeelden, etc.

En de dialoog: "goes ding when there's stuff" (over dat apparaat dat hij in 1969 heeft gemaakt)

Okay, die is niet megagrappig, maar past zo leuk in de woordenstroom die is the Doctor. En op het einde: "Yeah, listen, listen. Gotta dash, things happening. Well, four things. Well, four things and a lizard." Dat herhalen van het 'well' is daarna nog een paar keer gedaan maar dit is wel de leukste (misschien niet op papier, maar Tennant doet het briljant).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 24 mei 2008 @ 00:39:52 #165
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58870626
Ik kon het niet laten, ik heb even de tekst opgezocht:

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
               BILLY    
          Where am I?
          
               THE DOCTOR
          1969. Not bad as it goes: you've got 
          the moon landing to look forward to.
          
               MARTHA
          Oh, the moon landing's brilliant! We 
          went four times. Back when we had transport.
          
               THE DOCTOR
          Working on it.
          
               BILLY    
          How did I get here?
          
               THE DOCTOR
          Same way we did: Touch of an Angel. Same one 
          probably, since you ended up in the same year. 
             (Billy tries to get up and leave)
          No, no, no, no, don't get up yet. Time 
          travelling without a capsule, nasty. Catch 
          your breath. Don't go swimming for half an hour.
          
               BILLY    
            (stunned)
          But I don't- I can't-
          
               THE DOCTOR
          Fascinating race, the Weeping Angels. The only 
          psychopaths in the universe to kill you nicely. 
          No mess, no fuss, they just zap you into the 
          past and let you live to death. The rest of your 
          life used up and blown away in the blink of an 
          eye. You die in the past and in the present they 
          consume the energy of all the days you might 
          have had; all your stolen moments. They're 
          creatures of the abstract and live off potential 
          energy.
          
               BILLY    
          What in God's name are you going on about?!
          
               MARTHA
          Trust me, just nod when he stops for breath.
          
               THE DOCTOR
            (gets out a small machine)
          I tracked you down with this. This is my 
          timey-wimey detector. Goes ding when there's stuff. 
          Also it can boil an egg at thirty paces. 
             (Makes a face) 
          Whether you want it to or not, actually, so I've 
          learned to stay away from hens; it's not pretty 
          when they blow.... 


Dit toont wel hoe goed Moffat is. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 14:08:25 #166
77098 Foreverblue
The blue one
pi_58876787
Is er (ivm het songfestival) vanavond nu wel of geen aflevering? Ik had iets gelezen volgens mij dat het een week zou opschuiven, maar weet het niet zeker.
Een Tic-tac zou verfrissend werken, maar een wekker is best nog taai.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 14:16:28 #167
82471 CrazyDutchPunk
Just watch me burn...
pi_58876926

die ga ik bestellen!
You know when you close your eyes and wish for something?
Well, God's the person that is ignoring you.
  Admin zaterdag 24 mei 2008 @ 14:39:02 #168
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58877271
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:08 schreef Foreverblue het volgende:
Is er (ivm het songfestival) vanavond nu wel of geen aflevering? Ik had iets gelezen volgens mij dat het een week zou opschuiven, maar weet het niet zeker.
Geen. Volgende week is de eerstvolgende.
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:16 schreef CrazyDutchPunk het volgende:
[ afbeelding ]
die ga ik bestellen!
Toevallig van de week de S1 DVD bij HMV gehaald.

Oh, en die watertoren op de cover van dichtbij bekeken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 14:48:07 #169
211083 Angelof9
I must go first
pi_58877422
Ik heb die box van Torchwood al een jaar. Jullie lopen achter!
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  zaterdag 24 mei 2008 @ 15:01:35 #170
77098 Foreverblue
The blue one
pi_58877653
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:39 schreef Breuls het volgende:

[..]

Geen. Volgende week is de eerstvolgende.
Okidoki... had ik het toch goed onthouden. Dank je Breuls
Een Tic-tac zou verfrissend werken, maar een wekker is best nog taai.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 15:08:09 #171
82471 CrazyDutchPunk
Just watch me burn...
pi_58877757
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:48 schreef Angelof9 het volgende:
Ik heb die box van Torchwood al een jaar. Jullie lopen achter!
Dit is de Blu-Ray box, niet de DVD...
You know when you close your eyes and wish for something?
Well, God's the person that is ignoring you.
  Admin zaterdag 24 mei 2008 @ 17:07:02 #172
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58879382
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:48 schreef Angelof9 het volgende:
Ik heb die box van Torchwood al een jaar. Jullie lopen achter!
Ik had ze al op HD, dus zo'n haast had ik niet. En bovendien is een DVD niet hetzelfde als een BR.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 24 mei 2008 @ 17:21:10 #173
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58879627
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 14:39 schreef Breuls het volgende:

Oh, en die watertoren op de cover van dichtbij bekeken.
Even illustreren met een fotootje:
Millennium Centre

Ook leuk:
Boom Town

Dit is een echt krantenartikel. Niet uit een echte krant natuurlijk, maar het productieteam heef de moeite genomen een echt artikel onder de headline te schrijven over de plannen in Boom Town.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 mei 2008 @ 02:20:33 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58911688
Zag net een trailer voor de volgende week.. wow, dat gaat een toffe aflevering worden..
"ze" komen..
  Admin maandag 26 mei 2008 @ 08:03:36 #175
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58912294
Is dat deze? Want die is gaaf.

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 mei 2008 @ 08:41:36 #176
64288 Bensel
Ladderzat
pi_58912538
quote:
Op maandag 26 mei 2008 08:03 schreef Breuls het volgende:
Is dat deze? Want die is gaaf.

Damn, die is echt cool.. dat belooft heel wat voor de rest van het season

En het is de eerste keer dat we onze heldin iets horen zeggen dit seizoen

[ Bericht 5% gewijzigd door Bensel op 26-05-2008 08:51:24 ]
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  maandag 26 mei 2008 @ 17:33:50 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_58922863
Die bedoelde ik ja, echt zo'n vette trailer! ze houden de spanning er ook meteen mooi in.
Ik dacht alleen dat het de trailer voor volgende week was, maar het is dus de trailer voor de rest van het siezoen (ergens wel jammer want dan zou er zaterdag écht een supervette aflevering komen)
  Admin maandag 26 mei 2008 @ 18:25:58 #178
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58923757
Ik denk dat er dan zaterdag teveel in zou zitten. Rose komt pas over 2,5 week, tenzij ze haar stiekem al eerder in het verhaal proppen (wat ik niet verwacht).

Overigens vind ik het wel jammer dat The Doctor's Daughter en The Unicorn and the Wasp geen Rose-hints hadden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 26 mei 2008 @ 18:42:16 #179
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_58924033
Over Daleks gesproken: deze kwam ik op een onverwachte locatie tegen:

Hidden Dalek
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 mei 2008 @ 23:52:27 #180
2783 Mr. Orange
Leicester!
pi_58931064
quote:
Op maandag 26 mei 2008 08:41 schreef Bensel het volgende:

[..]

Damn, die is echt cool.. dat belooft heel wat voor de rest van het season
Mag hopen van wel, vind het zover nog niet zoveel aan dit seizoen
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 22:38:17 #181
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_58952070
Ik vind dit seizoen wel ok, maar het vorige was inderdaad beter. Maar ook dit seizoen vind ik nog steeds prima te verteren. Ik vond The Doctors Daughter tot nu toe de beste.

Ik zat gisteren de eerste aflevering nog eens te bekijken, maar wat gebeurt er nou eigenlijk precies in het begin van de aflevering met Donna en de capsule die ze gestolen heeft? Ze is bij de dikke vrouw op bezoek en op het moment dat ze aan de capsule begint te draaien, versnelt bij de vrouw het transformatie proces. Er wordt wel wat gezegd over het feit dat de capsule zich automatisch 'biotuned' en dat iemand dus een raw-capsule moet hebben geļntroduceerd, maar ik snap niet helemaal waarom dat ding zich dan op de vrouw richt en niet op Donna.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_58954626
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 22:38 schreef Wepeel2 het volgende:
Ik vind dit seizoen wel ok, maar het vorige was inderdaad beter. Maar ook dit seizoen vind ik nog steeds prima te verteren. Ik vond The Doctors Daughter tot nu toe de beste.

Ik zat gisteren de eerste aflevering nog eens te bekijken, maar wat gebeurt er nou eigenlijk precies in het begin van de aflevering met Donna en de capsule die ze gestolen heeft? Ze is bij de dikke vrouw op bezoek en op het moment dat ze aan de capsule begint te draaien, versnelt bij de vrouw het transformatie proces. Er wordt wel wat gezegd over het feit dat de capsule zich automatisch 'biotuned' en dat iemand dus een raw-capsule moet hebben geļntroduceerd, maar ik snap niet helemaal waarom dat ding zich dan op de vrouw richt en niet op Donna.
Omdat Donna die Slankpillen niet nam. Daarom transformeerde Donna niet.
De capsule versnelde het 'afbreken' van de vrouw, die de pillen wel nam.
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  woensdag 28 mei 2008 @ 23:07:59 #183
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_58975874
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 00:50 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Omdat Donna die Slankpillen niet nam. Daarom transformeerde Donna niet.
De capsule versnelde het 'afbreken' van de vrouw, die de pillen wel nam.
Oja.
Big duh.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin vrijdag 30 mei 2008 @ 16:16:01 #184
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59014876
Nieuwe press release voor Midnight, die op 14 juni wordt uitgezonden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze beschrijving is ook toegevoegd aan de gids.

Midnight is overigens het 200e Doctor Who televisieverhaal, wanneer je alle two-, three en four-parters als 1 verhaal telt. (En four-parters waren zo'n beetje standaard in de klassieke serie.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 30 mei 2008 @ 16:18:13 #185
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59014932
Berichtje over nieuwe issue van Doctor Who Magazine:

quote:
ROSE TYLER IS BACK

In this months Doctor Who Magazine actress Billie Piper talks about her imminent return to Doctor Who and how Rose's character has developed. "She's changed. She's hardened. She's been through a lot in her parallel world. I think she's been through emotional turmoil. She's quite sad and lonely, but also really bolshy and, that great quality that Rose has, just so headstrong and single-minded."

Billie promises another healthy quota of tear-jerking, heart-rending moments in this year's finale. Are those sorts of scenes as exhausting to perform as the technically-complex effects sequences? "It's just a different kind of intensity, but equally as intense, because you really have to focus. You're imagining things, seeing things, that aren't there. That takes a lot of concentration. But this series will make you cry. That’s a promise."
Meer hier.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 30 mei 2008 @ 16:19:28 #186
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59014955
En BBC News heeft ook een Billie artikeltje: http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7426282.stm
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 22:50:21 #187
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59023224
Rose!
Tof dat ze eindelijk weer terug komt. Ik ben ook wel toe aan wat echt drama.
Ik ben ondertussen ook begonnen met het kijken van Torchwood. Het is leuker dan ik verwacht had. Ik heb veel mindere kritieken gelezen, maar het valt me reuze mee. En het tweede seizoen schijnt nog beter te zijn.
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 00:50 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Omdat Donna die Slankpillen niet nam. Daarom transformeerde Donna niet.
De capsule versnelde het 'afbreken' van de vrouw, die de pillen wel nam.
Ik zat nog even te denken, en ik snap het punt an sich wel waarom Donna er niet op reageert, maar als dat apparaat zich automatisch biotuned dan zou het toch moeten reageren op de eerste persoon die het aanraakt/activeert? Want hoe zou het zich anders kunnen biotunen?
Misschien denk ik te moeilijk, maar ik vind het nog steeds een onduidelijk punt uit een toch al niet zo sterke openingsaflevering.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 23:37:38 #188
2738 Knut
Loyal Dog
pi_59024269
Seizoen 1 van torchwood is het beste seizoen imho.
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 00:25:40 #189
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59025223
Torchwood heeft het probleem dat ze maar 13 afleveringen hebben en hun seizoenen dus redelijk vroeg moeten afronden. Doctor Who kan dat veel beter hebben. TW2 begon goed, had daarna ook goede verhalen, maar als ze een momentje nemen om een gevolg van een grote gebeurtenis te onderzoeken heb je meteen het gevoel dat ze uit hun tempo raken.

Desalniettemin vind ik ze in S2 wel vooruit gegaan.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 10:51:31 #190
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59028385

Count the Shadows

Silence in the Library (door Steven Moffat), vanavond om 8 uur.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 31 mei 2008 @ 14:50:02 #191
211083 Angelof9
I must go first
pi_59031490
Volgens mij heeft Torchwood zelfs maar 10 afeveringen per seizoen. Het tweede seizoen is wat dramatischer dan her eerste, maar ik vind ze allebei geweldig. Ik hoop dat er een derde komt.
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 15:03:39 #192
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59031666
Nee, Torchwood heeft er 13:

Seizoen 1
1 Everything Changes
2 Day One
3 Ghost Machine
4 Cyberwoman
5 Small Worlds
6 Countrycide
7 Greeks Bearing Gifts
8 They Keep Killing Suzie
9 Random Shoes
10 Out Of Time
11 Combat
12 Captain Jack Harkness
13 End Of Days

Seizoen 2
14 Kiss Kiss, Bang Bang
15 Sleeper
16 To The Last Man
17 Meat
18 Adam
19 Reset
20 Dead Man Walking
21 A Day In The Death
22 Something Borrowed
23 From Out Of The Rain
24 Adrift
25 Fragments
26 Exit Wounds
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 15:05:02 #193
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59031686
En het lullige is dus: ze hebben (in totaal over 2 seizoenen) maar net iets meer afleveringen dan een normaal Amerikaans seizoen, dus grote lange arcs enzo kunnen ze wel shaken.

[ Bericht 8% gewijzigd door Breuls op 31-05-2008 18:04:11 (verduidelijking toegevoegd) ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 18:00:13 #194
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59034767
En nog een promoplaatje voor vanavond:
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 31 mei 2008 @ 20:06:46 #195
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59037040
Het begint goed
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zaterdag 31 mei 2008 @ 20:46:05 #196
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59037706
Godverdomme wat een spannende aflevering! Volgende week verder! Aaargh! Wie is die vrouw! Waar is Donna!!! Potverdomme ! !
Whatever I want.
  zaterdag 31 mei 2008 @ 20:47:41 #197
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59037750
wow, erg goede aflevering.. briljant geschreven.. wel heftig dat we een evenuele volgende companion al in actie zien.. (als ze tenminste niet de persoonlijke toekomst van the doctor verandert...)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 31 mei 2008 @ 20:52:25 #198
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59037838
Dit is toch wel de beste episode van het seizoen Ben zelfs aan het overdenken of deze beter is dan Blink (wat ik 1 van de 2 beste episodes vind). En ik neig ernaar om daar JA op te antwoorden,

Gokje: die vrouw is zijn dochter? Een Sonic Screwdriver vind je nou niet op elke plek van het universum.

Dat begin was geweldig; je kreeg het idee alsof ze in het hoofd van die meid zaten. Leuke misleiding.

Oh en geen Donna in deze epsiode
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zaterdag 31 mei 2008 @ 20:58:26 #199
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59037956
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 20:52 schreef wdn het volgende:
Dit is toch wel de beste episode van het seizoen Ben zelfs aan het overdenken of deze beter is dan Blink (wat ik 1 van de 2 beste episodes vind). En ik neig ernaar om daar JA op te antwoorden,

Gokje: die vrouw is zijn dochter? Een Sonic Screwdriver vind je nou niet op elke plek van het universum.

Dat begin was geweldig; je kreeg het idee alsof ze in het hoofd van die meid zaten. Leuke misleiding.

Oh en geen Donna in deze epsiode
over in dat hoofd zitten: hoe wist die psychiater nou dat het echt was, en wat de omstandigheden waren? Hij was ineens zo serieus, en wist dingen te vertellen die hij niet kon weten (dat alleen zij hun kon redeen)

en ik denk niet dat die vrouw z'n dochter was.. zij vertelde dat ze van een universiteit kwam.. en dat ze elkaar pas in de toekomst voor het eerst ontmoeten..
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zaterdag 31 mei 2008 @ 21:35:33 #200
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59038605
Wow.

Ik bedoel.. wow.

Okay, wat hebben we: een megalibrary, met daarin een onzichbaar monster, met schaduwen die gevaarlijk zijn, met iemand die the Doctor niet alleen al ontmoet heeft, maar er ook een bijzonder sterke band mee heeft, hem verdomde goed kent, zijdelings de Tardis een antiek stuk vuil noemt en zijn sonic screwdriver heeft gekregen. We hebben een meisje dat een droom of fantasie heeft, maar die eigenlijk de wereld voorstelt waar the Doctor zich in bevindt en een shrink die dat lijkt te weten.

Plus: Donna lijkt dood en overleden en de volgende aflevering heet Forest of the Dead. Forest? Een bos? Waar komt dat vandaan?

Ik snap er geen drol van.. brilliant! Ze zouden die Moffat showrunner moeten ma.. oh, wait..
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 31 mei 2008 @ 22:26:12 #201
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59039377
quote:
Op zaterdag 31 mei 2008 21:35 schreef Breuls het volgende:
Wow.

Ik bedoel.. wow.

Okay, wat hebben we: een megalibrary, met daarin een onzichbaar monster, met schaduwen die gevaarlijk zijn, met iemand die the Doctor niet alleen al ontmoet heeft, maar er ook een bijzonder sterke band mee heeft, hem verdomde goed kent, zijdelings de Tardis een antiek stuk vuil noemt en zijn sonic screwdriver heeft gekregen. We hebben een meisje dat een droom of fantasie heeft, maar die eigenlijk de wereld voorstelt waar the Doctor zich in bevindt en een shrink die dat lijkt te weten.

Plus: Donna lijkt dood en overleden en de volgende aflevering heet Forest of the Dead. Forest? Een bos? Waar komt dat vandaan?

Ik snap er geen drol van.. brilliant! Ze zouden die Moffat showrunner moeten ma.. oh, wait..
Moffat
idd.. hoop niet dat er veel van dit soort afleveringen komen.. kan niet goed voor je zijn
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 31 mei 2008 @ 22:37:53 #202
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59039554
Ze stelde ook dat hij heel veel ouder was. Kan dus best zijn dat dit ten opzichte van Donna's tijd een 'paar' jaar kan duren

Ik vind trouwens dat het doorvragen over dat boek en het willen proberen het boek te lezen niet goed zijn. De Doctor vertelt Donna constant dat ze niet moet doorvragen ivm. continuiteit en het niet mogen wijzigen van de kennis over de toekomst (zie bijv de Pompei aflevering). Maar hier gaat hij zelf proberen achter info te komen.
Leek me een beetje vreemd

Donna is niet dood. Die is naar de wereld verplaatst die waar die meid zich bevind (lijkt me).


Heerlijke episode. De making of was ook leuk alhoewel ik eigenlijk niet wilde kijken om eventueel mijn kijkplezier voor volgende week niet te verpesten.
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zondag 1 juni 2008 @ 01:50:11 #203
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59042423
Inderdaad, WOW. Het einde was ook briljant, met die stemmen achter elkaar.

Ik zat eraan te denken dat die vrouw weleens zijn vrouw of dochter kon zijn. Maar in zake van zijn dochter zou ze nogal erg veranderd zijn.

Denk ook niet dat Donna dood is. Er waren geen overlevenden, wel survivors. Tijdelijk elders opgeslagen, door dat meisje? Of inderdaad in de ( virtuele ) wereld van dat meisje, misschien is dat CAL. Een virtuele wereld.

[ Bericht 11% gewijzigd door yavanna op 01-06-2008 14:11:12 ]
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 1 juni 2008 @ 02:46:12 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59042930
Ik denk ook dat ze zijn vrouw is/was/wordt, die dochter moet toch ergens vandaan komen en ze had zijn sonic screwdriver en wist ook heel veel over 'm.

Bij CAL denk ik zelf overigens meteen aan calculator, een computer dus, misschien ook een verwijzing naar HAL.
En natuurlijk is Donna niet dood, die komt ook nog in komende afleveringen voor..
  zondag 1 juni 2008 @ 07:30:50 #205
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59043651
Op de map van die psychiater staat 'Cal' dus het lijkt mij dat ze zo heet
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zondag 1 juni 2008 @ 12:26:58 #206
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59045786
quote:
Op zondag 1 juni 2008 02:46 schreef SiGNe het volgende:
Ik denk ook dat ze zijn vrouw is/was/wordt, die dochter moet toch ergens vandaan komen
Welke dochter? Jenny? Die is gegenereerd door een machine.. geen moeder voor nodig.
quote:
Bij CAL denk ik zelf overigens meteen aan calculator, een computer dus, misschien ook een verwijzing naar HAL.
CAL werd genoemd in de promo, dus dat wordt nog wel uitgelegd, vermoed ik
quote:
En natuurlijk is Donna niet dood, die komt ook nog in komende afleveringen voor..
Duh. Daardoor weet je inderdaad dat ze heus nog wel leeft. Maar wat is er dan aan de hand.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 1 juni 2008 @ 12:27:46 #207
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59045799
quote:
Op zondag 1 juni 2008 01:50 schreef yavanna het volgende:

Er waren geen overlevenden, wel survivers.
Ehh...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59046622
De genialiteit van deze (eerste) aflevering!
"They misunderestimated me"
  zondag 1 juni 2008 @ 13:22:19 #209
2738 Knut
Loyal Dog
pi_59046812
quote:
zijdelings de Tardis een antiek stuk vuil noemt
Denk het niet, de 'technology here is ancient' daarmee doelde ze volgens mij op de spullen van de 'library' en niet van de Tardis.

Verder.
Damn.

Wow. Ik baalde voor het eerst sinds tijden weer dat het afgelopen was.`
[20:25] [Knut] Een vrouw met een kerst fetish...
[20:26] [Knut] Niet zo letterlijk dat ik haar met baard om moet HOHOHOEN
[20:26] [Knut] maar je snapt het idee wel.
  zondag 1 juni 2008 @ 13:48:04 #210
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59047289
trouwens, weer behoorlijk wat foreshadowing van de algehele verhaallijn:

Weer een planeet die 'verloren' is.
Rose zei dat The Darkness kwam.. schaduwen == duisternis
Er gaat iets gebeuren met Donna, dat veel invloed zal hebben op the doctor. the doctor heeft het immer nauwelijks over z'n voorgaande companions, dus Donna moet wel iets bijzonders hebben ondergaan/gehad dat hij het erover had met die vrouw
The doctor zal in de toekomst weer veranderen van vorm, hij zal ouder gaan lijken.
en waarschijnlijk gaat er nog wat gebeuren met die 'data ghosts'. Het is namelijk een plotmiddel met veel potentie
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zondag 1 juni 2008 @ 14:09:19 #211
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59047702
quote:
Op zondag 1 juni 2008 12:27 schreef Breuls het volgende:

[..]

Ehh...
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 1 juni 2008 @ 14:12:48 #212
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59047772
quote:
Op zondag 1 juni 2008 07:30 schreef wdn het volgende:
Op de map van die psychiater staat 'Cal' dus het lijkt mij dat ze zo heet
Ah, even gemist. Kan haar naam zijn of v.e' organisatie' oid.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 1 juni 2008 @ 14:13:44 #213
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59047798
Gaat Moffat nu meer afleveringen schrijven? Of blijft het, voor nu, hierbij?
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_59048066
CAL.

http://tardis.wikia.com/wiki/Cal_MacNannovich

Zal er verder wel niets mee uit te staan hebben i think.
  Admin zondag 1 juni 2008 @ 15:00:57 #215
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59048790
quote:
Op zondag 1 juni 2008 13:48 schreef Bensel het volgende:

Rose zei dat The Darkness kwam.. schaduwen == duisternis
Wanneer zei ze dat?
quote:
The doctor zal in de toekomst weer veranderen van vorm, hij zal ouder gaan lijken.
River herkende hem wel, dus hoewel hij er ouder uit gaat zien, hij is nog niet geregenereerd als hij haar leert kennen. Tricky om zoiets in je script te verwerken overigens, je geeft ermee aan dat je nog iets dergelijks moet doen (hem ouder maken oid) voordat een andere acteur het overneemt.
quote:
en waarschijnlijk gaat er nog wat gebeuren met die 'data ghosts'. Het is namelijk een plotmiddel met veel potentie
Zou goed kunnen, maar ik vond het ook een erg mooi element. Het is een mooie sci-fi manier van sterven.
quote:
Op zondag 1 juni 2008 14:13 schreef yavanna het volgende:
Gaat Moffat nu meer afleveringen schrijven? Of blijft het, voor nu, hierbij?
Hij wordt executive producer, oftewel head writer, oftewel showrunner. RTD schreef altijd zo'n beetje het halve seizoen (de vier afleveringen die na volgende week volgen zijn allemaal RTD), maar dat kan een persoonlijke benadering zijn. Ik denk wel dat Moffat meer gaat doen dan twee afleveringen per seizoen, en natuurlijk ben je als head writer nauw betrokken bij seizoensarcs en het tweaken van andermans scripts.

Sowieso krijgt een DW-schrijver van de producers een aantal elementen aangereikt waar hij/zij een verhaal van maakt (zoals The Fires of Pompeii, dat ging zo van "pompei, een monster onder de vulkaan, een familie, moeilijke keuze voor the Doctor, verzin maar iets" en James Moran heeft daar zijn draai aan gegeven). Dat wordt, na afronden, vervolgens licht bewerkt op niveau van invoeven van seizoensdingetjes ('Doctor, she is returning') en tweaken van dialoog. Al dat soort dingen worden de taken waar the Moff een dikke vinger in de pap krijgt.

Goede kans dat hij een verdomd ingenieuze seizoensarc voor S5 gaat maken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 1 juni 2008 @ 16:32:08 #216
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59050680
Pff eindelijk weer een aflevering waarbij je op het puntje van je stoel zit. Toen die vrouw een sonic screwdriver gebruikte had ik heel even een ingeving dat ze een toekomstige incarnatie van The Doctor zou kunnen zijn, omdat ik weleens wat gelezen heb over een Female Doctor. Maar dat lijkt me een kutidee en het lijkt er meer op dat ze samen iets groots hebben meegemaakt.

Wat de connectie is tussen dat meisje en the library is lekker vaag. Ze heeft de mogelijkheid om dingen in hun wereld te manipuleren. De psychiater zei iets in de trant van 'this world is fake', dat betekent dat ze zich wellicht gewoon in de core van The Library bevindt. En wellicht is er ook een link met Rose? Pfff. Ik snap er ook niets van Volgende week maar weer braaf kijken.

Het enige kleine minpuntje vond ik dat ze niet in the shadows mochten komen, maar dat is vrij onmogelijk dus je zag de acteurs continue op duistere plekken staan. Hoewel ze dat waarschijnlijk niet bedoelden met the shadows, maar het maakte het contrast iets minder spannend.

[ Bericht 8% gewijzigd door Wepeel2 op 01-06-2008 16:58:35 ]
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin zondag 1 juni 2008 @ 17:39:30 #217
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59051896
Het audiocommentaar is overigens beschikbaar, ingesproken door Phil Collinson en Euros Lyn, resp. producer en regisseur.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 1 juni 2008 @ 21:57:01 #218
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59056864
quote:
Op zondag 1 juni 2008 15:00 schreef Breuls het volgende:

[..]

Wanneer zei ze dat?
[..]

River herkende hem wel, dus hoewel hij er ouder uit gaat zien, hij is nog niet geregenereerd als hij haar leert kennen. Tricky om zoiets in je script te verwerken overigens, je geeft ermee aan dat je nog iets dergelijks moet doen (hem ouder maken oid) voordat een andere acteur het overneemt.
[..]

Zou goed kunnen, maar ik vond het ook een erg mooi element. Het is een mooie sci-fi manier van sterven.
[..]

Hij wordt executive producer, oftewel head writer, oftewel showrunner. RTD schreef altijd zo'n beetje het halve seizoen (de vier afleveringen die na volgende week volgen zijn allemaal RTD), maar dat kan een persoonlijke benadering zijn. Ik denk wel dat Moffat meer gaat doen dan twee afleveringen per seizoen, en natuurlijk ben je als head writer nauw betrokken bij seizoensarcs en het tweaken van andermans scripts.

Sowieso krijgt een DW-schrijver van de producers een aantal elementen aangereikt waar hij/zij een verhaal van maakt (zoals The Fires of Pompeii, dat ging zo van "pompei, een monster onder de vulkaan, een familie, moeilijke keuze voor the Doctor, verzin maar iets" en James Moran heeft daar zijn draai aan gegeven). Dat wordt, na afronden, vervolgens licht bewerkt op niveau van invoeven van seizoensdingetjes ('Doctor, she is returning') en tweaken van dialoog. Al dat soort dingen worden de taken waar the Moff een dikke vinger in de pap krijgt.

Goede kans dat hij een verdomd ingenieuze seizoensarc voor S5 gaat maken.
rose zei dat in de trailer voor de rest van het seizoen...
overigens herkende die vrouw The Doctor niet meteen.. ik denk meer aan z'n manier van doen, dan aan z'n gezicht..
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin maandag 2 juni 2008 @ 00:10:56 #219
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59059938
Ah, de trailer... da's cheating.

En ze herkende hem wel: ze zei meteen "hi sweetie".
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 2 juni 2008 @ 18:17:05 #220
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59074484
Volgt iemand hier ook The Sarah Jane Adventures? Ik begrijp dat het meer op kinderen gericht is, maar aangezien het een spin-of van Doctor Who is ben ik ergens wel benieuwd.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin maandag 2 juni 2008 @ 19:39:01 #221
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59076348
Nope. Ik kan geen CBBC ontvangen en ik ga niet de moeite doen het te downloaden, want ik denk niet dat ik het wat vind.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 2 juni 2008 @ 23:10:58 #222
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59079704
quote:
Op zondag 1 juni 2008 15:00 schreef Breuls het volgende:


Hij wordt executive producer, oftewel head writer, oftewel showrunner. RTD schreef altijd zo'n beetje het halve seizoen (de vier afleveringen die na volgende week volgen zijn allemaal RTD), maar dat kan een persoonlijke benadering zijn. Ik denk wel dat Moffat meer gaat doen dan twee afleveringen per seizoen, en natuurlijk ben je als head writer nauw betrokken bij seizoensarcs en het tweaken van andermans scripts.

Sowieso krijgt een DW-schrijver van de producers een aantal elementen aangereikt waar hij/zij een verhaal van maakt (zoals The Fires of Pompeii, dat ging zo van "pompei, een monster onder de vulkaan, een familie, moeilijke keuze voor the Doctor, verzin maar iets" en James Moran heeft daar zijn draai aan gegeven). Dat wordt, na afronden, vervolgens licht bewerkt op niveau van invoeven van seizoensdingetjes ('Doctor, she is returning') en tweaken van dialoog. Al dat soort dingen worden de taken waar the Moff een dikke vinger in de pap krijgt.

Goede kans dat hij een verdomd ingenieuze seizoensarc voor S5 gaat maken.
Daar kun je vrijwel vanuit gaan.

Thnx voor de info.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Admin dinsdag 3 juni 2008 @ 09:45:09 #223
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59083717
quote:
Torchwood's Season 3? We Do Know Jack

Tired of all the rumors surrounding Torchwood's future, TVGuide.com went directly to the rift, er, Cardiff, Wales, to learn if the truth was out there.

Well, 'Woodies (or Torchies, if you prefer), scripts for Season 3 are currently being developed and filming should start in the middle of August for airing on BBC1 in the spring of 2009. Best news of all, John Barrowman will return as the dashing bi-sexual adventurer. Though keeping more details close to the vest, executive producer Julie Gardner vows that fans "will be pleased with the casting." That better mean Eve Myles is returning!

Fans, however, may not be so happy with the mere five hours slated for next season. "We've decided to do a five-part mini-series, one big story that will run during one week," says Gardner, adding, "I wanted to make a really big noise about the show."

So far, the BBC has only green lit these five hours, but there could be more, we're told. When (or even whether) BBC America will run the mini-series has yet to be decided. — Ileane Rudolph
bron

Weird, een miniserie van een week? Beter dan niks, maar een vreemde keuze voor een serie met zoveel potentie.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 14:36:45 #224
2783 Mr. Orange
Leicester!
pi_59090246
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 09:45 schreef Breuls het volgende:

[..]

bron

Weird, een miniserie van een week? Beter dan niks, maar een vreemde keuze voor een serie met zoveel potentie.
Pleeeaaaaasssseeeee geen martha
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin dinsdag 3 juni 2008 @ 14:50:07 #225
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59090594
Wat is er mis met Martha (En waarom begin je erover, ze wordt niet eens genoemd. )
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 15:29:43 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59091644
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 09:45 schreef Breuls het volgende:

[..]

bron

Weird, een miniserie van een week? Beter dan niks, maar een vreemde keuze voor een serie met zoveel potentie.
aan de andere kant kan je dan in een week wel enorm veel mooie dingen laten zien en je kan het meer als een soort soap bekijken.
Daardoor kan de populariteit natuurlijk ook enorm omhoog gaan..
  Admin dinsdag 3 juni 2008 @ 15:31:34 #227
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59091696
Jah, maar je bent er wel in een week doorheen. Torchwood is typisch een serie waarvan je met gemak een amerikaans seizoen kunt vullen. Zeker gezien mijn arc-betoog van hierboven.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 3 juni 2008 @ 15:38:42 #228
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59091914
Da's zeker zo, maar misschien dat ze later in het seizoen nog een keer zo'n week doen?
Ergens is het trouwens ook wel kut, je moet de hele week op dat tijdstip thuis zijn om te kunnen kijken (of later downloaden natuurlijk, maar "live" kijken heeft ook zo z'n charmes.)
  dinsdag 3 juni 2008 @ 17:05:54 #229
211083 Angelof9
I must go first
pi_59094414
Ik ben benieuwd wie Tosh gaat vervangen, maar het zou me niet verbazen als het Martha was. En ik neem aan dat Spike ook blijft.
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  Admin dinsdag 3 juni 2008 @ 19:21:11 #230
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59097455
Marsters zei wel terug te willen komen, maar het zou me verbazen als hij een regular wordt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59135165
Meer mensen die de boeken (of beter gezegd boekjes) lezen? Vanmiddag "Winner Takes All" (by Jacqueline Rayer) gelezen

Moet zeggen, echt typisch DW verhaal, de sfeer is aanwezig, opmerkingen van Rose/Doctor zoals in de serie, story-line die heel goed een aflevering zou kunnen zijn van de serie. Als je van Doctor Who en van lezen houd kun je best eens zo'n verhaal proberen (wel in het engels natuurlijk). Lees lekker weg iig

Volgende 6 ook maar bestelt bij amazon.co.uk (6 delen + shipping, zo'n 50 euro).
  donderdag 5 juni 2008 @ 02:58:53 #232
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59135239
Haha, kijk nou wat ik vind, een cybermen shower radio

http://www.retrotogo.com/2007/07/dr-who-cyberman.html
  donderdag 5 juni 2008 @ 10:52:27 #233
211083 Angelof9
I must go first
pi_59138885
Ik heb die boeken ook, maar ik heb er maar een gelezen zover. Vind het wel heel mooie boeken, heb je de hardcovers ook?
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  Admin donderdag 5 juni 2008 @ 11:17:48 #234
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59139435
Ik heb 1 audoboek geluisterd, die stopten ze als CD bij de Radio Times. Werd voorgelezen door David Tennant, die zelf een schots accent heeft, maar heel duidelijk naar the Doctor switcht als-ie daar dialoog van voorleest. Leuk om te horen. En een leuk verhaal overigens, het heet The Resurrection Casket en is geschreven door Justin Richards.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin donderdag 5 juni 2008 @ 11:18:53 #235
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59139450
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 02:58 schreef SiGNe het volgende:
Haha, kijk nou wat ik vind, een cybermen shower radio
[ afbeelding ]
http://www.retrotogo.com/2007/07/dr-who-cyberman.html
Kijk maar uit dat-ie je douchegordijn niet kapot maakt. Daar hebben Cybermen een handje van.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59142484
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 10:52 schreef Angelof9 het volgende:
Ik heb die boeken ook, maar ik heb er maar een gelezen zover. Vind het wel heel mooie boeken, heb je de hardcovers ook?
Idd, de hard-covers zien er goed uit
  Admin donderdag 5 juni 2008 @ 14:05:05 #237
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59143885
Sci-Fi Channel zendt vanaf 16 juli Torchwood seizoen 1 (opnieuw) uit.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59147711
quote:
Op donderdag 5 juni 2008 11:17 schreef Breuls het volgende:
Ik heb 1 audoboek geluisterd, die stopten ze als CD bij de Radio Times. Werd voorgelezen door David Tennant, die zelf een schots accent heeft, maar heel duidelijk naar the Doctor switcht als-ie daar dialoog van voorleest. Leuk om te horen. En een leuk verhaal overigens, het heet The Resurrection Casket en is geschreven door Justin Richards.
Nu maak je me nieuwsgierig ... en daarnaast gefrustreerd dat ik ze niet kan vinden op internet. EN ik mag er natuurlijk niet naar vragen.
  Admin donderdag 5 juni 2008 @ 16:14:09 #239
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59147939
quote:
Starfall: a world on the edge, where crooks and smugglers hide in the gloomy shadows and modern technology refuses to work. And that includes the TARDIS. The pioneers who used to be drawn by the hope of making a fortune from the mines can find easier picking elsewhere. But they still come... for the romance of it, or old-fashioned organic mining. Or in the hope of finding the lost treasure of Hamlek Glint, scourge of the spaceways, privateer, adventurer, bandit.

Will the TARDIS ever work again? Is Glint's lost treasure waiting to be found? And does the fabled Resurrection Casket, the key to eternal life, really exist? With the help of new friends, and to the horror of new enemies, the Doctor and Rose aim to find out.
Verkrijgbaar bij Audible en via de iTunes Store. En vast nog wel op andere plekken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin donderdag 5 juni 2008 @ 16:17:16 #240
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59147998
BBC Press Office heeft de beschrijving voor Turn Left (zegmaar de aflevering waar we sinds Doomsday al naar uitkijken) vrijgegeven:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
BBC One, 21 juni om 8 uur.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 7 juni 2008 @ 20:46:04 #241
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59202282
Holy... Holy Fuck.. Dit is de beste 2 parter die ik ooit gezien heb.. Niet normaal, wat een aflevering. Moffat RULEZ!!!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_59202536
En deze man gaat headwriter van Doctor Who worden? ... Wordt een zeer interesant S5
  Admin zaterdag 7 juni 2008 @ 21:43:43 #243
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59203784
Goed verhaal wel dit zeg. Wow. Weer vol met lagen en verbindingen. Die Moffat is wel zo enorm briljant.

Ik vroeg me al af wat River in the Doctor's oor fluisterde, en dacht dat het misschien zijn naam zou zijn. En verrek.

En hij heeft wat over zichzelf geleerd: hij kan de TARDIS openen met een vingerknip.
quote:
Op zaterdag 7 juni 2008 20:46 schreef Bensel het volgende:
Moffat RULEZ!!!
Stating the bloody obvious, but allright.
quote:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Everybody lives! (The Doctor Dances)
quote:
Op zaterdag 7 juni 2008 20:56 schreef Young_David het volgende:
En deze man gaat headwriter van Doctor Who worden? ... Wordt een zeer interesant S5
Uhuh. Zelfs al schrijft hij niet zoveer als RTD deed, ik verwacht van hem een bijzonder interessante arc in S5.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 7 juni 2008 @ 22:01:23 #244
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59204293
Ik moet voortaan een wekker zetten ofzo
ik ga maar weer eens op DC++/μtorrent kijken..
  zaterdag 7 juni 2008 @ 22:05:16 #245
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59204408
quote:
Op zaterdag 7 juni 2008 22:01 schreef SiGNe het volgende:
Ik moet voortaan een wekker zetten ofzo
ik ga maar weer eens op DC++/μtorrent kijken..
okee, speciaal voor jou: Volgende week om 20:10 nederlandse tijd
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 7 juni 2008 @ 22:07:20 #246
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59204500
dank je.. zal m'n alarm alvast instellen
pi_59207253
quote:
Op dinsdag 3 juni 2008 14:50 schreef Breuls het volgende:
Wat is er mis met Martha (En waarom begin je erover, ze wordt niet eens genoemd. )
Ze is een slechte actrice... Ze was slecht in Torchwood en in Doctor who

En bij een nieuw seizoen voor Torchwood dacht ik al meteen aan haar, omdat ze in vorig seizoen was
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  zondag 8 juni 2008 @ 00:09:56 #248
166265 Acinonyx
Deutschland über alles ~ !
pi_59207482
kvin doctor who een geweldige serie, en kijk der ook elke zaterdag naar op BBC

alleen jammer dat het maar 1 keer per week komt
Drive few cars and far more unicorns.
.
Mr.Cooper schreef ooit het volgende:
ik kan teminste headbangen, lekker met me lange haar lopen chille en zo, kan ik van jou niet zeggen naar je chemokuur-kop
  Admin zondag 8 juni 2008 @ 02:21:37 #249
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59209883
quote:
Op zaterdag 7 juni 2008 23:57 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Ze is een slechte actrice... Ze was slecht in Torchwood en in Doctor who
Ik vond haar wel okay eigenlijk.
quote:
En bij een nieuw seizoen voor Torchwood dacht ik al meteen aan haar, omdat ze in vorig seizoen was
Dat was een gastrol.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 8 juni 2008 @ 02:54:41 #250
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59210304
Paar snapshots gemaakt:


River vertelt the Doctor zijn naam


Een nieuwe versie van The Doctor's Theme klinkt terwijl the Doctor River verbijsterd aanstaart


*knip*


Gelukt!
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59210570
Als de rest van de posts over de laatste ep in spoiler is, dan moet die eigenlijk ook
  Admin zondag 8 juni 2008 @ 03:53:40 #252
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59210793
Alleen voor komende afleveringen zijn spoilers nodig.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 8 juni 2008 @ 11:40:59 #253
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59213467
Goede aflevering weer van Moffat. Ik ben benieuwd wanneer, en of, River Song weer terugkomt. Ik heb sterk het gevoel dat ze wellicht toch een latere incarnatie van de dokter gekend heeft en niet de huidige dokter. Maar aangezien ze hem wel meteen herkende hoeft dat niet persé zo te zijn. Wellicht dat er in seizoen 5 nog op wordt teruggekomen.

Ik blijf het jammer vinden dat de belichting van deze dubbele aflevering niet geweldig was. In een aflevering waar het gevaar in de schaduwen loert verwacht je een duidelijk contrast tussen het licht en de schaduwen. In plaats daarvan was het op veel plekker halfdonker en liep iedereen vrolijk door duistere plekken, waar ze gezien de logica van de aflevering beter niet zouden kunnen lopen.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  zondag 8 juni 2008 @ 14:42:16 #254
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59218438
Ik heb in elk geval genoten

En Wepeel2: zoals de doctor al stelde: "het is niet elke schaduw".
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_59222491
Veel beter kan TV niet worden.
"They misunderestimated me"
  zondag 8 juni 2008 @ 18:17:47 #256
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59224393
quote:
Op zondag 8 juni 2008 14:42 schreef wdn het volgende:
Ik heb in elk geval genoten

En Wepeel2: zoals de doctor al stelde: "het is niet elke schaduw".
Nee snap ik, maar dat weet je van te voren natuurlijk niet. Waarschijnlijk gaat het ook alleen om de echt donkere plekken, en niet de halfverlichte plekken, maar echt duidelijk was het niet. Op deze pagina wordt het ook al vermeld:
http://tardis.wikia.com/w(...)Plot_Holes.2C_Errors

Dus hoewel ik kennelijk een detailneuker ben, ben ik iig niet de enige. Maar even serieus, ik vind Doctor Who echt een hele goede en toffe serie en juist daarom heb ik dan de behoefte om er toch even wat over te zeggen.

[ Bericht 40% gewijzigd door Wepeel2 op 08-06-2008 18:25:08 ]
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  zondag 8 juni 2008 @ 22:15:33 #257
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59232417
het is eerder een keuze. Je kunt wel een hele boel scherpe schaduwen creeren, maar de rest van het licht is erg overbelicht, en komt de donkere sfeer ook weer niet ten goede. Nu voelde je de dreiging, omdat het lang niet overal even licht was. Een plot hole zou ik het niet noemen, omdat de mogelijkheid van lege schaduwen ook uitgelegd werd. Ik stoorde me er overigens niet aan.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_59243255
Maar de Ood hadden het dus niet over River Song toen ze vertelde dat "Your Song will end soon" ?
  Admin maandag 9 juni 2008 @ 12:34:28 #259
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59243742
Oeh, dat is wel mogelijk. Alleen ga ik ervan uit dat het 'song' gedeelte sloeg op het lied van de Ood en vertaald werd naar the Doctor en Rose omdat ze op dat moment Doomsday lieten horen, en Doomsday is de muziek uit de afscheidsscenes tussen the Doctor en Rose.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 10 juni 2008 @ 11:55:11 #260
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59273458
Volgens de radio is de komende aflevering, Midnight, "pretty much the scariest they've done". Ben benieuwd. De trailer leek daar niet zo op te wijzen...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 21:13:40 #261
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59288359
Doctor Who en eng zijn sowieso twee dingen die bij mij niet echt samengaan. Hoogstens is het spannend.
Hoewel Blink toch wel een beetje in de buurt kwam.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin dinsdag 10 juni 2008 @ 21:15:34 #262
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59288425
Het is vooral voor de kids eng.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59291973
quote:
Op zaterdag 24 mei 2008 00:29 schreef Breuls het volgende:

[..]

Ik gok dat je The Impossible Planet / The Satan Pit bedoelt? Was ok een erg goede ja.
[..]

Uhuh. Het hele verhaal en alle sub-elementen zijn onderdeel van een grote puzzel die ronduit briljant in elkaar zit. De stukjes tijd, het concept van de quantum locking, enge standbeelden, etc.

En de dialoog: "goes ding when there's stuff" (over dat apparaat dat hij in 1969 heeft gemaakt)

Okay, die is niet megagrappig, maar past zo leuk in de woordenstroom die is the Doctor. En op het einde: "Yeah, listen, listen. Gotta dash, things happening. Well, four things. Well, four things and a lizard." Dat herhalen van het 'well' is daarna nog een paar keer gedaan maar dit is wel de leukste (misschien niet op papier, maar Tennant doet het briljant).
Oewh The Satan Pit.
Extreem vette computerrender van de belichaming van satan vind ik zelf.
Beter dan menige horrorflick er over.

Zijn er trouwens al theorien over de naam van de Docter?
Nou ben ik benieuwd.

[ Bericht 3% gewijzigd door McKillem op 10-06-2008 22:59:36 ]
  Admin dinsdag 10 juni 2008 @ 23:23:46 #264
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59293344
Vast wel, maar het lijkt me vanzelfsprekend dat we die naam nooit te weten komen. RTD verklaarde zelf dat ze er uberhaupt niet over nadenken, en gelijk hebben ze. Een mysterie rondom de naam is veel leuker dan het weten van de naam.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59294511
Hey, who turned off the light.
  woensdag 11 juni 2008 @ 09:50:33 #266
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59298192
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 00:05 schreef McKillem het volgende:
Hey, who turned off the light.
nu al legendarisch

Satan pit vond ik vooral erg goed in de spanningsopbouw. Zou het echt de duivel zijn? Ik denk dat hij nog weleens terug komt, misschien niet in fysieke vorm, maar in de vorm van de bezetenheid. (fysieke vorm was ook niet zo belangrijk, aangezien die al losgekoppeld was.) Aangezien de geestelijke vorm zo slim was, kan het een goede nemesis van The Doctor worden.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin vrijdag 13 juni 2008 @ 15:34:09 #267
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59365235
De titel van aflevering 12 is bekend. Omdat die tot nu toe geheim was behandel ik 'm als spoiler en zet ik de titel dus niet in het overicht bovenaan het topic. Althans, niet buiten spoilertags. Dit is de press office release over aflevering 12:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Interessant, hoe de titel inderdaad iets te maken lijkt te hebben met verwijzingen eerder in het seizoen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 14 juni 2008 @ 16:08:25 #268
211083 Angelof9
I must go first
pi_59388911
Waaaat, is het alweer de een na laatste aflevering?!?
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  zaterdag 14 juni 2008 @ 20:55:13 #269
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59394099
Aflevering van vandaag was weer zeer goed
Welkome afwisseling tussen al dat voetbal
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_59394228
Hele aparte maar wel goeie aflevering
Nog 2 afleveringen toch ? Dat betekend dat ik de laatste aflevering pas na 2 weken vakantie kan zien
  Admin zaterdag 14 juni 2008 @ 21:50:30 #271
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59395488
Ooooh, wow! Deze aflevering steunde echt volledig op de acteurs. Geen special of visual effects, behalve een paar kleintjes, gewoon acteerwerk, dialoog en een sterk verhaal (okay, en een berg postproductie, zoals te zien in DWC).

Erg sterk. RTD kan wel verhalen schrijven die boven het gemiddelde uitstijgen.
quote:
Op zaterdag 14 juni 2008 16:08 schreef Angelof9 het volgende:
Waaaat, is het alweer de een na laatste aflevering?!?
Nee. Deze afleveringen komen nog:

11. Turn Left - 21 juni, 19.40 uur
12. ****** - 28 juni
13. Journey's End -5 juli

En daarna wachten tot kerstmis.

(De titel van aflevering 12 staat iets hoger in dit topic in een spoiler.) Aflevering 11 is de terugkeer van Rose voor de laatste drie afleveringen. Daarnaast, en omdat ik niet weet hoezeer dit al was aangekondigd cq. duidelijk gemaakt in een spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59398822
ik werd stront ziek van al dat gezeik van al die passagiers.. beetje over de top imho.. verhaal wel tof verder.. en de roseglimp was er ook weer deze week
volgende week rose terug
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 01:50:10 #273
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59400041
Roseglimp? Je bedoelt Sky aan het begin van de aflevering? Ik moest toen ook aan Rose denken, maar er is al zo lang geen verwijzing geweest dat ik niet direct zeker wist of dat er eentje was.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 15 juni 2008 @ 02:47:45 #274
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59400470
Rose was te zien op het tv scherm, toen de doctor niet keek.

Ik vond het een sterke aflevering, goed gecast.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 15 juni 2008 @ 02:50:05 #275
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59400484
quote:
Op zaterdag 14 juni 2008 21:50 schreef Breuls het volgende:
Ooooh, wow! Deze aflevering steunde echt volledig op de acteurs. Geen special of visual effects, behalve een paar kleintjes, gewoon acteerwerk, dialoog en een sterk verhaal (okay, en een berg postproductie, zoals te zien in DWC).

Erg sterk. RTD kan wel verhalen schrijven die boven het gemiddelde uitstijgen.
[..]

Nee. Deze afleveringen komen nog:

11. Turn Left - 21 juni, 19.40 uur
12. ****** - 28 juni
13. Journey's End -5 juli

En daarna wachten tot kerstmis.

(De titel van aflevering 12 staat iets hoger in dit topic in een spoiler.) Aflevering 11 is de terugkeer van Rose voor de laatste drie afleveringen. Daarnaast, en omdat ik niet weet hoezeer dit al was aangekondigd cq. duidelijk gemaakt in een spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik zie nu alweer uit naar de kerst Gelukkig nog 3 afleveringen te gaan.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_59400485
quote:
Op zondag 15 juni 2008 01:50 schreef Breuls het volgende:
Roseglimp? Je bedoelt Sky aan het begin van de aflevering? Ik moest toen ook aan Rose denken, maar er is al zo lang geen verwijzing geweest dat ik niet direct zeker wist of dat er eentje was.
Die monitor achter de dokter ergens in het begin van de aflevering.
pi_59400504
quote:
Op zondag 15 juni 2008 01:50 schreef Breuls het volgende:
Roseglimp? Je bedoelt Sky aan het begin van de aflevering? Ik moest toen ook aan Rose denken, maar er is al zo lang geen verwijzing geweest dat ik niet direct zeker wist of dat er eentje was.
idd op de monitor
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
pi_59400513
quote:
Op zaterdag 14 juni 2008 21:50 schreef Breuls het volgende:
Ooooh, wow! Deze aflevering steunde echt volledig op de acteurs. Geen special of visual effects, behalve een paar kleintjes, gewoon acteerwerk, dialoog en een sterk verhaal (okay, en een berg postproductie, zoals te zien in DWC).

Erg sterk. RTD kan wel verhalen schrijven die boven het gemiddelde uitstijgen.
[..]

Nee. Deze afleveringen komen nog:

11. Turn Left - 21 juni, 19.40 uur
12. ****** - 28 juni
13. Journey's End -5 juli

En daarna wachten tot kerstmis.

(De titel van aflevering 12 staat iets hoger in dit topic in een spoiler.) Aflevering 11 is de terugkeer van Rose voor de laatste drie afleveringen. Daarnaast, en omdat ik niet weet hoezeer dit al was aangekondigd cq. duidelijk gemaakt in een spoiler:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 02:56:59 #279
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59400518
quote:
Op zondag 15 juni 2008 02:50 schreef McKillem het volgende:

[..]

Die monitor achter de dokter ergens in het begin van de aflevering.


Gemist! Damn!

Nouja, ik download 'm morgen nog wel effe.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59400525
quote:
Op zondag 15 juni 2008 02:56 schreef Breuls het volgende:

[..]



Gemist! Damn!

Nouja, ik download 'm morgen nog wel effe.
hij staat al op usenet
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 02:58:44 #281
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59400531
Ja, meestal dezelfde avond nog. Alleen Silence in the Library was wat lastiger.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59400547
quote:
Op zondag 15 juni 2008 02:58 schreef Breuls het volgende:
Ja, meestal dezelfde avond nog. Alleen Silence in the Library was wat lastiger.
Kheb ze hier keurignetjes allemaal. Torchwood ook, in HD zelfs.
Jammer dat drwho niet uitgezonden word op bbcHD.
Vergeleken met die HDrips van Torchwood zijn die doctor who divxjes echt rubbish.

[ Bericht 6% gewijzigd door McKillem op 15-06-2008 03:11:09 ]
  zondag 15 juni 2008 @ 03:07:05 #283
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59400577
Op Torrent sites staan ze vrijwel meteen na de aflevering, iig snel.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_59400674
quote:
Op zondag 15 juni 2008 03:07 schreef yavanna het volgende:
Op Torrent sites staan ze vrijwel meteen na de aflevering, iig snel.
Lang leve de technologie. (en de Nederlandse wetgeving die dit prima legaal vind)
  zondag 15 juni 2008 @ 11:31:47 #285
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59402561
Ik vond het een vreemde aflevering.. 1 van de weinigen waar The Doctor helemaal flabbergasted alles moest ondergaan, en geen geniale ingeving had om zichzelf en anderen te redden. Zijn gesprek met Donna aan het eind sprak ook boekdelen.. Hij was behoorlijk angstig geworden.. Sign of things to come?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 11:35:20 #286
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59402622
quote:
Op zondag 15 juni 2008 03:00 schreef McKillem het volgende:

[..]

Kheb ze hier keurignetjes allemaal. Torchwood ook, in HD zelfs.
Jammer dat drwho niet uitgezonden word op bbcHD.
Vergeleken met die HDrips van Torchwood zijn die doctor who divxjes echt rubbish.
In verband met de kosten schieten ze DW niet in HD, helaas.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 12:05:09 #287
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59403163
Gevonden:



Zo te zien hetzelfde als in The Poison Sky.

En een stukje preview:
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 15 juni 2008 @ 13:10:31 #288
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_59404547
quote:
Op zondag 15 juni 2008 11:35 schreef Breuls het volgende:

[..]

In verband met de kosten schieten ze DW niet in HD, helaas.
Is DW zoveel duurder dan TW?
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  zondag 15 juni 2008 @ 14:00:32 #289
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59405450
Oe toffe aflevering hoor. Zeer veel suspense.
In het begin dacht ik trouwens heel even dat Sky Jackie Tyler was. Ze heeft er wel iets van weg. Ik hoop eigenlijk dat we nog wel wat meer van Midnight (de planeet) te zien krijgen. Het is wel een spannend uitgangspunt.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 14:29:45 #290
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59405993
quote:
Op zondag 15 juni 2008 13:10 schreef Witchfynder het volgende:

[..]

Is DW zoveel duurder dan TW?
Ze hebben volgens mij meer special effects. Maar het kan ook gewoon zijn dat ze minder budget hebben, geen idee.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 15 juni 2008 @ 16:55:06 #291
101884 PeRi
Allons-y!
pi_59408535
Interview met David Tennant bij The Andrew Marr Show van 8 juni jl. Tof .
Whatever I want.
  Admin zondag 15 juni 2008 @ 19:44:59 #292
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59411681
quote:
Op zondag 15 juni 2008 12:05 schreef Breuls het volgende:

Zo te zien hetzelfde als in The Poison Sky.
Nog even opgezocht, het screenshot uit The Poison Sky:



Aanstaande zaterdag komen we overigens terug op deze quotes uit The Fires of Pompeii:


1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
                LUCIUS
      This is the gift of Pompeii. Every single 
      oracle tells the truth.

                DONNA
      That is impossible.

                LUCIUS
      Doctor, she is returning. 

                THE DOCTOR
      Who is? Who's she?

                LUCIUS
      And you, daughter of London. There is 
      something on your back.

                DONNA
      What's that mean?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59420633
quote:
Op zondag 15 juni 2008 12:05 schreef Breuls het volgende:
Gevonden:

[ afbeelding ]

Zo te zien hetzelfde als in The Poison Sky.

En een stukje preview:
[ afbeelding ]
Die kopf die ze trekt op foto 2.
Doe het bijna in mijn broek.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 15:00:33 #294
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59433313
quote:
Who Altered British TV? ‘Who’ Indeed

RUSSELL T DAVIES, perhaps the most admired writer and producer working in British television drama, was once confronted at a wedding by a fellow guest bristling with indignation about a scene in Mr. Davies’s hugely successful, family-friendly science fiction series, “Doctor Who.” In the scene Capt. Jack Harkness, a swaggering intergalactic hero who exuberantly lusts after both men and women, plants quick kisses on the mouths of both the title character and the title character’s female sidekick as they face imminent death. (Everyone survives.)
bron en volledig artikel
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!fossiel maandag 16 juni 2008 @ 17:50:24 #295
8443 cptmarco
it's captain...
pi_59437480
in de laatste afleveringen gung het regelmatig over de naam van de Doctor, zou dat nog een betekenis hebben in de komende afleveringen?
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 21:30:34 #296
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59443801
Niet in de zin van 'we gaan zijn naam onthullen', maar het zou goed kunnen. Ik zit een beetje Wikipedia door te speuren, en daar hebben ze uit interviews geprobeerd de grote lijn uit S4 te distilleren, maar dat lukt niet echt.

Wel is het zo dat ze aangeven dat je in S4 naar de losse elementen moet kijken, en daarvan zijn we er al een paar tegengekomen:

» Verschijningen van of referenties (zowel letterlijk als cryptisch) naar Rose Tyler
» Het verdwijnen van planeten
» Het herbouwen van volkeren (Adipose, Pyrovile, Sontarans, Doctor's Daughter, D***ks ( ))
» Het achteloos/betekenisloos noemen van The Medusa Cascade
» De naam van the Doctor
» .... (vul in op de lijn)

Ik denk dat veel van de herhalende elementen bedoeld zijn om terug te komen. Misschien wel allemaal. Dat zou enorm tegen kunnen vallen, maar als RTD het allemaal een beetje slim in elkaar heeft gedraaid kan het wel een fucking gave finale worden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 22:34:24 #297
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59446049
Radio Times van deze week:


Ligt meestal op donderdag/vrijdag in NL in de winkel.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:11:19 #298
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447486
De Radio Times website heeft overigens ook non-magazine content, zoals blogs:
quote:
Why I Love...Catherine Tate as Donna Noble

]I have to start by making a confession. I wasn't exactly chuffed when the news broke that Catherine Tate was to play the Doctor's new companion. Yes, I admit it, I joined countless other fans in a chorus of "What is Russell T Davies thinking?" I'd been unfortunate enough to catch a few minutes of Tate's comedy sketch show, and I couldn't see anything remotely funny about it. In Christmas special The Runaway Bride, I found her character, Donna Noble, brash, mouthy and annoying.

But as series four of Doctor Who progresses, I'm getting fat on humble pie. Donna is everything I hoped I'd get in Martha, but didn't.
Door Laura Pledger, hier de complete post.

Afleverings-reviews van William Gallagher:
» Partners in Crime
» The Fires of Pompeii
» Planet of the Ood
» The Sontaran Strategem
» The Poison Sky
» The Doctor's Daughter
» The Unicorn and the Wasp
» Silence in the Library
» Forest of the Dead
» Midnight

En tot slot de Episode Guide van Radio Times.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:16:46 #299
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447680
Ook leuk, een negatieve blik op Doctor Who, maar wel vanuit iemand die graag kijkt. Ikzelf ben het wel eens met 12, 9, 5 en natuurlijk 1.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:19:23 #300
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447740
Deze spoilers voor Midnight kloppen, op twee na. Ze zijn wel grappig als je eenmaal weet wat er wordt bedoeld.
quote:
› A sinister shadow poses a threat to the Crusader 50 vessel, according to a crew member.
› Betty Boop is seen doing the do in front of The Doctor.
› A Professor is carrying a hidden bomb strapped under his jumper along with a unique ultimatum.
› The Doctor toasts the Lost Moon of Poosh.
› It's Election Day on the planet Midnight, prompting The Doctor to discuss Arcadia.
› Rose Tyler trades places with a pop singer.
› Fans of a certain French phrase will be happy.
› The Doctor tries to force a pi into the mouth of an alien.
› One of the characters tells the Time Lord: "Oh Doctor, you're so handsome." He agrees.
› A famous poem by Christina Rossetti is analysed by The Doctor and one other character, in reference to ongoing events.
(bron)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:22:30 #301
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447837
Valt het op dat ik het topic volpost? Hier het vervolg: Doctor Who & Torchwood #8 - Doctor, she's returning
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')