abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 12 juni 2008 @ 17:19:04 #301
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_59340158
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 14:07 schreef peejdorie het volgende:

[..]

Ik zit min of meer in hetzelfde schuitje, heb nu ook een dSLR, maar voor uitgaan, leuke dingen die je gewoon overdag tegenkomt enz enz is het fijn om een compact cameratje erbij te hebben.

Ik denk dat het bij mij de Ixus 70 of 75 wordt van canon:

[ afbeelding ]

maar ik lees nog even mee
Ik heb zelf de Ixus 90is en zeker met uitgaan etc is hij echt ideaal. Start supersnel op, autofocus is razendsnel en flitser stevig genoeg om ook met uitgaan als het donker is een groep mensen op de foto te kunnen krijgen. Daarnaast voelt-ie ook erg stevig aan (hij is wel een beetje zwaar, want helemaal van metaal gemaakt), heeftie een prachtig groot scherm en pastie in je broekzak.

Nadeel is wel de prijs, je betaalt er goed voor. Maar de 80is is een stuk goedkoper en heeft alleen wat minder megapixels en een wat kleiner scherm. Ik denk dat je je met die camera's sowieso geen miskoop doet. Alleen hebben de 70 en 75 geen IS als ik me niet vergis en dat is soms nog wel eens lastig.

E: En om even de vraag van je voorganger te beantwoorden:
Nee, op 1 accu kun je geen 500 foto's maken, tenminste niet als je uitgebreid alles wilt terugbekijken etc. Als ik dat doe, ook nog wat filmpjes maak, wat kloot met instellingen, flits behoorlijk gebruik kom ik op 200, 250 foto's.
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')