ArcticBlizzard | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:06 |
Heeft iemand een recept voor smaakvolle knapperige groente. Ik eet nu nauwelijk groente op aardappelen na en wil daar verandering in brengen. Ik heb een enorme hekel aan zachte groente, nu heb ik een keer een aantal recepten gekregen maar ik ben ze kwijtgeraakt. Het mag dus niet *squish* doen wanneer ik er een hap in zet. Ja ik ben een zeurpiet. In ruil voor wat goede recepten heb ik ook een recept in de aanbieding voor Skillingsboller. | |
golfer | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:08 |
Even wokken of anders grillen. Stomen kan ook. | |
ArcticBlizzard | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:12 |
Oh ja, kleine aanvulling. Mag absoluut niets met uien te maken hebben of kaas. Voor de rest ben ik heel makkelijk........... Stomen is niet echt een optie, maar grillen wel. | |
OldJeller | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:12 |
Pak een pan, doe er een laagje water in 0.5 - 1 cm en doe daar je groente in. Deksel erop (snelkookpan is beter) en dan even laten staan. Na korte tijd laten stomen is het klaar en knapperig. | |
LastRequest | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:14 |
Je kunt sperziebonen kort koken zodat ze nog wel knapperig zijn, een lapje ontbijtspek eromheen en nog even aanbakken.. dan doet het niet squish ![]() | |
Papierversnipperaar | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:15 |
Bevroren groenten? ![]() | |
Maeghan | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:17 |
Stamppot met rauwe andijvie, witlof en boontjes kun je beetgaar eten, rauwkost is natuurlijk nooit zacht, en taugé knappert altijd lekker (en ís lekker). Edit: ik vergeet verse mais, zo lekker he, een hele maiskolf afkluiven... | |
ArcticBlizzard | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:33 |
Maar paprika en tomaat grillen dat is geen enkel probleem, die gaan zomers ook op de bbq (ja ik ben dol op de bbq) maar ik zou weinig andere groentes kunnen bedenken die je kan grillen. Ik ben dus ook niet zo thuis in de groenten (hadden jullie natuurlijk al begrepen), ik ben een echte vleeseter en heb daar dan ook enorm veel recepten voor. | |
Oblivion | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:39 |
Aubergine kan je grillen. En die ander groene lange, geen komkommer, maar kom niet op de naam, kan je grillen.. ![]() | |
vergeetmewelletje | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:44 |
Groenten roosteren in de oven is wel lekker. ![]() Van alles wat (paprika, courgette, wortel), scheutje olijfolie er overheen en in een hete oven zetten. Zo af en toe even omdraaien is geen slecht idee. Bonen kun je ook zelf weken en koken, dan kan je ze wat harder houden. Lekker met hazelnoten ofzo. Verse tuinbonen kunnen goddelijk zijn als je ze een bite laat houden. Zeker met een scheutje room en wat verse kruiden. Roerbakken kan prima met brocoli of bloemkool. | |
en_Joy | dinsdag 25 maart 2008 @ 21:45 |
Roerbakken werkt goed. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de groenten wat minder lang laten koken, is het nog sneller klaar ook! | |
golfer | dinsdag 25 maart 2008 @ 22:06 |
quote:Courgette bedoel je? Trouwens groene asperges zijn ook heerlijk om te grillen. | |
prupke | dinsdag 25 maart 2008 @ 23:30 |
quote:waarom is stomen geen optie? als ik vragen mag ![]() | |
Oblivion | woensdag 26 maart 2008 @ 08:06 |
quote: ![]() ![]() | |
Curiosity | woensdag 26 maart 2008 @ 09:59 |
peultjes roerbakken in wat olie met knoflook. | |
motorbloempje | woensdag 26 maart 2008 @ 12:10 |
broccoli en sperzieboontjes met wat champignons in een ChowMein sausje wokken ![]() | |
_Arual_ | woensdag 26 maart 2008 @ 12:31 |
Sugarsnaps wokken in wat wokolie! | |
Vandaag... | woensdag 26 maart 2008 @ 12:47 |
Rauwkost ![]() | |
Tezz | woensdag 26 maart 2008 @ 12:48 |
Maak een salade met gegrilde groentes. Een receptje: Op een platte schaal rucola (als je die te 'pittig' vindt kun je ook Romeinse sla nemen) uitspreiden. Een dressing maken van olijfolie en balsamico azijn (verhouding 3:1) en eventueel een snufje suiker erbij en dat over de sla sprenkelen. Groentes grillen, wat je maar lekker vindt. Ik pak meestal courgette, rode paprika en champigons. De nog warme groentes over de sla doen. Ricotta kaas (shit dat mag je niet hebben, nou ja, weglaten dus) er over kwakken. Geroosterde pijnboompitten er over. Om het af te maken nog wat verse basilicum en nog wat druppels dressing. Jummie! | |
Ps2K | woensdag 26 maart 2008 @ 21:57 |
brocoli! 3-4 min gekookt zodat het echt net gaar is (kleine stronkjes) | |
Erosjuhhh | woensdag 26 maart 2008 @ 22:21 |
Raapstelen! | |
Aventura | woensdag 26 maart 2008 @ 22:26 |
quote:Dat is een goeie. En ken je rettich. Dat is een groente met een heel aparte, frisse en knapperige structuur. Alleen eet je dat wel rauw. Je kunt ook rauwe witlof pakken, dit in stukjes hakken en husselen met wat cocktailsaus en stukjes appel. Een eenvoudige en gezonde salade naast je stukje vlees. Je kunt ook voor de afwisseling eens tempura maken. | |
ArcticBlizzard | woensdag 26 maart 2008 @ 22:38 |
Kijk dat zijn allemaal goede tips, er zitten volgens mij wel lekkere tussen. quote:Natuurlijk mag je dat vragen. De keren dat ik eten gegeten heb wat dmv stomen was gemaakt smaakte echt afschuwelijk. Dat zal ongetwijfeld aan de onkunde van de kok hebben gelegen maar dan ben ik altijd meteen even genezen. Heb ik ook bij verkurkte bananen, zit er eentje tussen die verkurkt is dan gooi ik meteen de hele tros weg en eet ik 3 weken geen bananen. Overigens stoomde mijn moeder de aardappels altijd en die zijn wel lekker. Misschien stomen dan toch een optie. @ Tezz, dat klink echt ontzettend lekker. Nooit gehoord van rettisch. Zal het eens even opzoeken. Het enige wat ik nu wel eens doe is rode en groene paprika grillen op de BBQ, niet echt smakelijk want ik heb gewoon geen flauw idee hoe je groenten lekker kunt laten smaken. Geef me een stuk vlees en ik maak iets heerlijks maar groenten hebben nooit echt prioriteit gehad. Nu heb ik een meerjaren plan om gezonder te gaan eten en ben nu aan beland bij het hoofdstuk groenten. Kon geen lekkere/makkelijk en snel uitvoerbare recepten vinden. Kort koken is misschien ook wel een optie al lijkt grillen me dan wel lekkerder, ben nog steeds bang voor het *squish* effect. Heb vorig jaar wel wat lekkere recepten gevonden in een kookboek, heb alleen dat kookboek cadeau gedaan aan een vriend................ | |
prupke | woensdag 26 maart 2008 @ 22:52 |
Ik kookte altijd mijn groenten , maar sinds ik een stoomnetje heb aangeschaft vind ik de groente lekkerder. Door het stomen blijven er meer vitaminen in de groente en de smaak ook. En ik ben ook zo iemand die moet kunnen bijten in groeten zodat ik weet wat ik eet. Wat heel lekker is : je pakt gerookte spekreepjes die bak je , daar doe je wat aardappel blokjes bij (van die voorgekookte dingen) vervolgens stoom je voor een minuut of 15 spruiten en daar gooi je dan wat nootmuskaat overheen en die bak je dan weer samen met de spekjes en de aardappelen ![]() Voor stomen is het voor jezelf even een kwestie van er bij blijven en mee en dan een keer in de groeten prikken tot het voor jezelf de juiste gaarheid heeft | |
Tezz | donderdag 27 maart 2008 @ 08:00 |
quote:Is het ook, hihi! Stukje kip erbij en voila: maaltijd! Brengt me meteen op mijn volgende tip: maaltijdsalades! Als je niet van gekookte/gestoomde groentes houdt, waarom eet je dan niet gewoon rauwe groentes?? Zeker in de zomer is het heerlijk om gewoon een maaltijdsalade te maken. Als basis gebruik je lekkere sla (rucola, romeinse, ijsberg, noem maar op!) en daar voeg je vlees of vis bij. (bijvoorbeeld gerookte kipfilet, vis in allerlei soorten of bijvoorbeeld lauwwarme biefsukreepjes). En daar gooi je dan een stapel groentes bij (wortel, komkommer, cherrytomaatjes, augurk etc. etc. etc.). Eindeloos varieren mogelijk! Bijvoorbeeld met fruit er door, of noten............. En om het een volwaardige maaltijd te maken voeg je stukjes gekookte aardappel of pasta toe. | |
DarkElf | donderdag 27 maart 2008 @ 08:05 |
quote:mm dat klinkt goed ![]() als in: even onthouden voor morgen... met een flinke biefstuk erbij voor manlief (echte vleeseter, die vind mijn vleesloze fratsen maar even leuk ![]() ![]() | |
The_Hives | zaterdag 21 maart 2009 @ 21:30 |
Ik werk in de buurt van Amsterdam Centraal. Omdat ik ook vaak 's avonds of tot een uur of 6 werk heb ik niet altijd tijd om als ik thuiskom verse groenten te halen. Nou kan ik in mijn pauze naar de Appie gaan, maar die standaard groente daar wordt je ook niet altijd even vrolijk van. Iemand die een goede groenteboer weet (met niet alleen het standaard groente en fruit) in de buurt van Centraal/Nieuwendijk? | |
Pietverdriet | zondag 22 maart 2009 @ 10:33 |
Tip: Snij courgette aan plakken. Sla een eitje los met wat zout peper en gewone rode sambal (ja, sambal) of chilipoeder. Haal de plakken courgette door het ei en dan door de bloem. Bakken in ruim olie (neem een neutrale olie zoals maisolie of arachide olie) tot goudbruin. Smullen, daar krijg je de grootste groentenmuffel mee om | |
Pietverdriet | zondag 22 maart 2009 @ 10:33 |
Ook te doen met aubergine overginds | |
Erosjuhhh | zondag 22 maart 2009 @ 11:50 |
quote: Of de ah op de dam, heeft redelijk veel, Anders is er een groenteboer in de warmoedstraat | |
lighted | zondag 22 maart 2009 @ 18:15 |
quote:Ja het zal aan de kok gelegen hebben ![]() ![]() | |
The_Hives | zondag 22 maart 2009 @ 18:22 |
quote:Die Apie bedoel ik inderdaad. Valt me vaak tegen daar ![]() quote:zal eens die kant op wandelen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 maart 2009 @ 18:35 |
quote:Warmoes, das een soort snijbiet (bietenloof), een erg lekkere bladgroente. | |
golfer | zondag 22 maart 2009 @ 18:38 |
quote:Als je dan toch aan het verbeteren slaat, Piet: het is overigens. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 maart 2009 @ 18:40 |
quote: ![]() |