abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 april 2005 @ 21:37:46 #151
16715 Mylene
*schatje*
pi_26008699
-edit topic opgeschoond en notes aangemaakt

1- voor een sauna meeting: open eventueel een apart topic
2- voor slowchatten: msn/icq/mail etc etc
3- ontopic maar weer, sauna reviews in dit geval

hartelijk dank
pi_26010880
eej Skatje , leuk dat je zo ijverig bent ! Maar ik had een vraagje over de sauna in joure ..en die is nu ook verdwenen

A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 2 mei 2005 @ 12:32:14 #153
1087 Merisse
broddeltante
pi_26663424
Gisteren een bezoek gebracht aan De Zwaluwhoeve nabij Harderwijk. We hadden prachtig weer en ik denk dat dat voornaamste reden was dat we zo'n geweldige dag gehad hebben.

De Zwaluwhoeve is een boerderijencomplex gelegen aan de rand van een dorp. We hadden een mediterannee arrangement wat inhield dat lunch en een hoofdgerecht inbegrepen waren evenals korte hammambehandeling en een massage. Nadeel was dat we meteen moesten lunchen want onze eerste behandeling was al 3 kwartier na aankomst. De buffetlunch was goed. De rustruimtes zagen er mooi en ruim uit maar daar zijn we alleen doorheen gelopen want het was veel te mooi weer en we zijn de rest van de dag buiten geweest. De Zwaluwhoeve heeft namelijk een grote tuin met heel veel lekkere ligbedden, terrassen, een zwembad en een paar whirlpools. Minpuntje was dat het zwembad buiten warm was wat gezien het mooie weer niet prettig aanvoelde.

Qua sauna's zijn we in de 90C panoramasauna geweest maar die was ons te heet en verder zijn we een paar keer in de infraroodsauna geweest zowel binnen als buiten, het kruidenbad, stoombad. Best plezierig allemaal maar niks bijzonders. De douches ook hier nergens instelbaar en zeep kwam uit een dispenser aan de muur. We hebben overgeslagen: de muzieksauna, ijsgrot, kleurensauna. Er waren die dag ook 2 opgietingen maar die hebben we voorbij laten gaan. We trokken de warmte niet goed vanwege het mooie weer maar ook gezien onze alcoholconsumptie van de (koninginne)dag ervoor.

De hammambehandeling is leuk om eens mee te maken, helemaal ingezeept en gescrubd worden. De massage viel me wat tegen, een kleine 20 minuten later stonden we weer buiten. Omdat zoveel mensen een arrangement hebben geboekt maken ze zich er een beetje vanaf had ik het idee. Het eten tenslotte was goed (maar niet heel goed) en het personeel vriendelijk.

Kortom, voor mooie dagen qua tuin een aanrader, voor de rest niet heel bijzonder.
N.B. De huur van badjas en handdoeken was echt heel fors: 10 euro p.p.! De volgende keer toch maar zelf meenemen.
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  zaterdag 7 mei 2005 @ 12:56:02 #154
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_26799170
Gisteren in thermen nijmegen geweest, erg goed altijd!

Vond Oss niet zo, erg kijken en bekeken worden. Ook niet echt een hoekjessauna maar allemaal een grote zaal.
Iemand bekend met nederasselt/overasselt??
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_26804422
Sauna Review Elysium te Bleiswijk

Vorige week met drie vrouw naar Elysium te Bleiswijk geweest. Hierbij mijn kijk op dit gigasaunacomplex. Lang verhaal geworden maar misschien leuk voor wie het al kent of wie er nog heen wil.

Elysium heeft een ruime parkeerplaats met duidelijke waarschuwing om de auto vooral in de vakken te zetten aangezien de politie dagelijks controleert. De parkeerplaats was slecht onderhouden n(heel veel onkruid), maar ik denk niet dat de auto daar heel veel moeite mee heeft om een dagje tussen het onkruid te vertoeven. Wij konden Elysium moeilijk vinden (het stond slecht aangegeven), maar dat kan ook aan ons liggen (vrouwen ).

De entree van de sauna lijkt een beetje op de balie bij een groot hotel. Er zijn ook poortjes bij de uitgang die wegrennen zonder te betalen moeten verhinderen. Ik zie dat als een typisch Randstad fenomeen en heb het dan ook nog nooit bij een andere sauna gezien. Je krijgt blauwe rubberen armbandjes met een nummer. Met deze armbandjes kun je je kledingkastje bedienen, maar ook wordt het bandje gescand als je wat te eten of drinken besteld. Echt super handig! Geen gedoe met sleuteltjes en dergelijke.

Er zijn drie kleedruimtes en wij hadden de achterste. De kleedruimte was klein, niet echt mooi en ik vond het er (nu al) vies. Witte kastjes, stenen vloer en het rook er muf. Niet echt een prettig begin, maar je gaat niet naar de sauna om de hele dag in de kleedruimte te blijven. Het beïnvloedt wel mijn beeld van de hygiëne en dergelijke.

Eén van de eerste dingen die je wel moet opvallen aan Elysium is dat het groot is. Er zijn bijvoorbeeld 15 verschillende sauna's! We hebben dus eerst een rondwandeling gemaakt om te kijken wat er allemaal te doen is.

De verschillende sauna's zijn precies dat: heel erg verschillend. Qua sfeer, qua temperatuur en qua luchtvochtigheid. We hebben niet alle sauna's gehad, maar wel heel erg veel voor één dag. Ook zijn we in twee stoombaden geweest en op diverse andere lekker-ontspannen-plekjes. Ik review alleen die plekjes waar we zijn geweest.

De zuurstofsauna is in Jugendstill-stijl. Dit hield in dat het er vrij donker was met zwarte tegeltjes. Twee pilaren met water en blauwe knikkers maakten de extra zuurstof aan. Zelf heb ik daar niet echt iets van gemerkt, maar de sauna had een erg aangename temperatuur. In de sauna ook Jugendstill afbeeldingen. Het gedeelte rond deze sauna had dezelfde stijl, waarbij ook twee kruidenbaden met donkere tegels. De kruidenbaden roken niet echt sterk, maar bubbelden lekker en waren goed warm. Het water dat steeds over de rand wegliep maakte wel een enorme herrie.

De Marakesh sauna met een oosterse sfeer ligt buiten in de tuin en zagen we bijna over het hoofd. Ook deze sauna is vrij donker met donkerblauwe tegeltjes. Die tegeltjes worden gemeen heet, dus tegen de wand leunen is er niet bij! In het midden staat de kachel waarbij steeds een waterdruppeltje op de hete stenen druppelt. Mooie sfeervolle sauna.


In de lichtsauna zijn we schandalig kort gebleven (3 min. of zo). Sauna is klein (max. 6 man) en is gebaseerd op het principe dat lichttherapie goed voor je orgaansystemen is. Geel voor je galblaas, pancras en lever, dat idee. Ik geloof daar niet zo in (wat zal je gezond worden in een disco) en deze sauna was eigenlijk gewoon heel erg saai Er waren maar steeds 2 lampjes aan en voor elke kleur gingen er twee andere lampjes aan; ik kon amper zien of het licht op een bepaald moment nu groen of blauw moest zijn. Matig.

De Duinsauna ligt verscholen onder een berg zand dat door moet gaan voor een duin. De sauna ademt een erg gezellige sfeer uit, alles is van (ietwat robuust ogend) hout en het dak is een beetje laag. Dat vond ik wel knus. In het midden is een kachel waar eens in de zoveel tijd via een automatisch systeem (leuk om naar te kijken) water op wordt gegoten. Fijne sauna.

De Finse blokhutsauna ligt buiten en heeft ook een robuste houtensfeer en de temperatuur is hier hoog. Het rook een beetje maf naar drop, maar iemand zei dat het er naar laurier rook (laurierdrop ). Op de site van Elysium staat dat het er naar eucalyptus zou moeten ruiken, maar dat kan ik er echt niet van maken.

De Romantische sauna is heel erg groot en wordt verlicht met kaarsen. De sfeer is dus allesbehalve knus door de grote, maar de aankleding maakt dat weer goed. Gezellige sauna. Buiten staat aangegeven dat je je sandalen/slippers moet aanhouden en dat is een heel erg goed idee. De stenen vloer wordt namelijk gloedheet! Deze sauna ligt bij het luxe binnenzwembad in de sfeer van 1000 en één nacht. Het zwembad heeft bijv. een prachtige sterrenhemel en een groot kruidenbad (mooi uitzicht). Het zwembad is max. 1 m 10 en dat is wel jammer. Aan de rand van het zwembad staan prachtige tweepersoonsbanken (bijna een soort verstelbare bedden) waar je heerlijk op kunt relaxen. Bij dit zwembad is ook voetlotion aanwezig om je partner een lekkere voetmassage te geven

We zijn ook in één van de infraroodsauna's geweest (tegenover de kruidensauna). Echt overal straalden de infraroodlampen (voor je, achter je, bij je voeten, naast je) en dat maakte het wel héél héél erg warm. Niet fijn en snel weggegaan.

Buiten in de stiltesauna werd gemiddeld eens per uur een Honing-zout-ritueel opgevoerd. Dit hield in dat er ijs op de kachel werd geschept en later ook water met een geurstof (een soort idee van opgieting). Na de eerste keer werden er bekertjes met zout of honing uitgedeeld. Je kon daar je lichaam mee insmeren. De honing zou schoonheidsbevorderend zijn en het zout ontslakkend. Wij kozen uiteraard de honing en ik was verbaasd dat het helemaal niet plakte. Door de hitte en doordat je zweet kon je het prima uitsmeren en het voelde nog lekker ook (hey, ik smaakte nog nooit zo goed ). Er is een pauze waarin je even kan afkoelen (tonnen met ijsschaafsel om je mee in te wrijven) en dan is er een tweede gedeelte met alleen opgieting en geen honing of zout. Dit vonden we zo lekker dat we het twee keer hebben gedaan; de tweede keer absoluut minder geslaagd dan de eerste keer, maar dat lag aan de andere dame die veel haast had

De stoomgrot rook een beetje naar Artis. Muffe steengeur met stoom. Op de muren grottekeningen voor de sfeer. Het zag er wel leuk uit, maar deed het hem niet voor mij. Echt veel stoom hing er nu ook weer niet. De steam room daarentegen was weer reuze leuk. Een ruimte met zoveel stoom dat ik me even moest oriënteren toen ik binnenkwam en aan de rechterkant bankjes om op te zitten en links een soort zitzwembad. Dat water was best warm, maar als je daar in zat dan leek het door de warme stoom boven het water juist heel verfrissend. Echt heel fijn.

Het saunacomplex heeft vele bubbelbaden, er is er altijd wel één te vinden waar je in kan. Buiten in de mediterane tuin staan een soort tonnen (hottubs) waar je met max. 4 man in kan. Heerlijk warm. Binnen heb je ook diverse bubbelbaden. Ik hou alleen niet zo heel veel van die vervelende bubbels en vind stil zitten in het hete water veel fijner. Buiten staan ook 3 jetstreambaden van plastic en die vond ik eigenlijk niet zoveel aan. Er was ook niet veel jetstream

Buiten is ook een groot, knus opgesteld zoutwaterbad te vinden waar je heerlijk in kan zweven. Dit water is ècht heel erg zout en één van ons kon daar niet zo goed tegen (huid protesteerde al snel). We zijn du sniet zo lang gebleven. Bij de in/uitgang van dit bad is wel weer een uitstekende douche die je van alle kanten afspoelt.

Er zijn 4 horeca punten in de sauna met verschillende kaart. Hier zijn ook relaxruimtes en twee plekken met terras. Voor het buffet moet je reserveren bij de ingang. Wij hebben wat gegeten in het restaurant. Het was lekker, maar ook erg duur.

Elysium heeft ook diverse tuinen. Buiten wordt een beeld gegeven van een strand (waar dus ook de duinsauna in ligt), er is een stiltetuin, een tropische tuin (gewoon warm met wat tropische kamerplanten en een nepkrekelgeluid) en een neveltuin. De neveltuin heeft ook kamerplanten en er zou water worden verneveld. Nu heb ik in de sauna in Amersfoort idd onder een nevelding gestaan, maar in Elysium kan ik het vergeleken met dat ding geen nevel meer noemen, eerder een zeer zachte douche.

De overige fasciliteiten waren prima. Er is maar één plek in de sauna voor een warm voetenbad en dat water is niet echt heel warm. Matige plek om op te warmen. Wel een goede plek voor wisselvoetenbaden aangezien je in de bak ernaast koud water kan laten stromen. De douches hadden bronwater wat je niet mocht drinken (uh..) en er is scrubzout in verschillende geuren (heerlijk), er is shampoo (niet gebruiken als je kritisch haar hebt, goedkope zooi) en doucheschuim. Verder kan je na je saunabezoek je huid insmeren met 1000 bloemenolie (amper een geur, maar wel lekker) of een bodylotion. Ik vond de douches erg wisselvallig qua temperatuur en ze zijn geen enkele keer op een fijne temp. geweest. In het Jugendstillgedeelte kan je de temp. zelf regelen, maar dat lukte niet echt goed.
De koude dompelbaden waren lauw en bij de meesten was er maar één (onhandige) trap naar beneden. Buiten is nog een megagroot kouddompelbad en dat vond ik weer wel heel erg leuk.
Binnen is trouwens nog ergens een drinkfonteintje en daar kan je heel fijn je lege waterflesjes vullen met lekker koud water.

Na je saunabezoek is er trouwens nog de mogelijkheid om je haar te fohnen en een geurtje op te doen.

Elysium heeft verder nog een beautycentrum met heel erg veel verschillende soorten behandelingen. Hier hebben we niets van gedaan, kan ik dus niets over zeggen. Er is wel een type massage voor 249 euro (Lomi Lomi Ceremonial Massage) waarvan ik dolgraag wil weten wat het is Ik verwacht voor dat geld minstens twee geisha's die over je heen lopen.

Conclusie
Elysium is in mijn ogen te groot. Er is veel te doen, er zijn veel leuke dingen en prachtige sauna's, maar ik hou meer van knus en gezellig. Ik ga naar een sauna om tot rust te komen en dat kan ik hier niet. Ik voel me net een klein kind in een snoepwinkel "daar wil ik nog in en dat nog en dat nog!!" In een ander topic noemde ik Elysium al een saunapretpark en zo denk ik er nog steeds over. Erg leuk voor een dag en ik heb ook best veel plezier gehad, maar ik ga niet terug voor ontspanning. Een voordeel van de grootte is dan wel weer dat je amper merkt dat het heel druk is: iedereen kan zich goed verspreiden. Ook vond ik het erg duur (24 euro entree) en door die prijs ga ik niet snel een uurtje slapen of zo. Dat doe ik in andere sauna's nog wel en dat is dus gewoon beter om te ontspannen. Ik vond het her verder niet zo schoon, maar da kan komen door de grootte en de hoeveelheid mensen. Dat lijkt me überhaupt een hele klus om schoon te houden. Wat me ook een beetje opviel was de overdaad aan bordjes dat je elkaar niet mocht aanraken, dat gewenste en ongewenste intimiteiten niet waren toegestaan en je moest op div. plekken je badjas aanhouden. Ik durfde bijna niet buiten in m'n blote kont te lopen (stel je eens voor in een sauna). Neem trouwens absoluut slippers mee ook al zijn die niet verplicht (te koop bij de sauna voor 7 euro). Er is veel buiten en de stenen zijn niet zo geschikt voor blote voeten, ook de romantische sauna is domweg niet te betreden zonder slippers (heet!).

Elysium: leuk voor een dag, niet om ècht tot rust te komen.

Ik had er wel meer foto's bij willen doen, maar die kan je niet van de site kopiëren
Kijk zelf even voor een mooi beeld op http://www.elysium.nl/site/main.php

Dan mijn cijferlijstje:
Sauna's waar ik ben geweest plus globaal cijfer:
* Sauna Bistro Velp te Velp (Gelderland)(9)
* Sauna en Thermen De Brug te Oosterhesselen (Drenthe) (8)
* Sauna de Linderbrink te Zuidwolde (Drenthe) (7,5)
* Elysium te Bleiswijk (Zuid-Holland) (7,5)
* Sauna Soesterberg te Soesterberg (Utrecht) (7)
* Sauna Palazio te Hoogeveen (Drenthe) (6)
* Scandic Sanadome te Nijmegen (Gelderland) (5)
* Sauna De Smelt te Assen (Drenthe) (4)

Op mijn verlanglijstje staan (raad maar aan of af ):
* Vitalizee te Scheveningen (Zuid-Holland)
* Saunadrome te Putten (Gelderland)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_26915504
sauna review de woudfennen / joure

Van een kennis gehoord dat dit een aangenaam verblijf zou zijn en aangezien ik in het bezit was van een free for one wellness card , ben ik dit gister samen met mijn vriendin gaan testen .

Bij aankomst viel ons de bijzonder nette en mooie parkeergelegenheid al op , en de mooi aangeklede boerderij.

We werden welkom geheten door een aardige jonge dame welke ons inschreef en ons de kluissleuteltjes gaf, overigens heb ik liever de digitale kluisjes welke in deze sauna niet aanwezig waren .

Nadat we ons hadden omgekleed , en beneden kwamen kregen we een kopje koffie . en hierna kregen we een rondleiding door het complex , een goed verzorgd bubbelbad , dompelbad , ruime douches , 1 sanarium (60 graden sauna met lichttherapie), een 80 graden droge sauna , ook is er een zwembad (beetje saai vormgegeven namelijk een gewone rechthoek , pluspuntje je kan van binnen naar buiten zwemmen) Buiten staan nog 2 heerlijke sauna's een Houtgestookte grot sauna hier wordt dagelijks ook de finse loyly gehouden (heerlijk ritueel , waarbij 12 liter water in 3 fases over de hete stenen worden gegoten waarna ze met een handdoek het warme vocht door de ruimte slingeren , je moet hier heel goed tegen de hitte kunnen anders gaat het mis ), ook staat er buiten nog een traditionele finse sauna , deze vond ik zelf wat aan de koele kant voor mijn gevoel.

Het restaurant heeft een niet al te grote kaart , maar de lunch die we er hebben genoten
was heerlijk en ales in ruime overvloed op tafel gekregen. Ook hebben we er 's avonds gegeten ook dit was erg lekker en niet te duur .

Al met al een hele fijne sauna met een ontzettend grote tuin waain je heerlijk kan liggen.

Hier kom ik zeker vaker , voor wie even op de website wil gluren www.dewoudfennen.nl
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 23 mei 2005 @ 13:19:01 #157
1087 Merisse
broddeltante
pi_27272540
Isa, wat hebben jullie veel gedaan bij Elysium
goeie recensie, ben het er wel mee eens al vond ik het wel leuker dan dat jij het vond

Iemand bekend met Houten?
* Merisse heeft wel weer zin een een sauna-tje
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  dinsdag 14 juni 2005 @ 22:57:51 #158
1087 Merisse
broddeltante
pi_27934872
Afgelopen zaterdag naar Houten geweest.

Wat gedateerde inrichting, verschillende zwembaden, een heel stel hete baden met en zonder bubbels, 2 stoombaden, 3 sauna's 70, 90 en 100 graden. Die van 100 C is een enorm grote, lege, want veel te hete, sauna. Dat was echt niet te hebben, we kregen alletwee na een minuut of vijf van die rode kringen. Dompelbad, verschillende koude afspoelmogelijkheden en een frigidarium met ijs.

Pluspunten: restaurant waren we zeer over te spreken, goede bediening en lekker eten
Minpunten: inrichting wat gedateerd, slechte afwatering (er stond centimeters water op de vloer) weinig aparte dingen, en wederom weer geen instelbare warme douches en ik vind ze altijd te koud
Ook slecht vond ik de schoonheidsbehandeling, onpersoonlijk, arrogant, veel te kort en ze heeft niet eens meeters weggehaald. Reinigingsmilk, scrub, masker, minimassage, klaar. Mijn vriendin had een massage en die was wel heel goed zei ze.
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  dinsdag 14 juni 2005 @ 23:55:28 #159
118784 denka
Vrijheid! Blijheid!
pi_27937178
Hallo, ik zou binnenkort ook graag naar de sauna willen en dat wordt dan mijn eerste keer. Maar nu heb ik gewoon een paar vragen alvorens ik misschien een paar genante momenten beleef. Hoe werkt dat nu eigenlijk? Moet je nu altijd naakt, of moet je wat aanhouden ( wat is verplicht)? Vrouwen en mannen gescheiden???

Ik ben leek op dat gebied dus wat info is altijd welkom!
Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs..
  woensdag 15 juni 2005 @ 00:31:17 #160
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27938155
in principe loop je in de sauna in je nakie. behalve in rustruimtes, daar heb je je badjes aan.
en als je ergens gaat liggen, een grote handdoek onder je, die helemaal onder je ligt, ook onder je voeten/hoofd.

maar, ga het even na. want ik begreep dat sommige sauna's badkleding gedeeltes hebben lijkt me geen echte echte sauna dan, maargoed.
en sauna's zijn altijd gemengd, denk ik, tenzij anders aangegeven.
sommige sauna's hebben vrouwen avonden/dagen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 15 juni 2005 @ 10:11:50 #161
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_27943073
quote:
Op dinsdag 14 juni 2005 22:57 schreef Merisse het volgende:
Afgelopen zaterdag naar Houten geweest.
He,mijn broer en zus waren er ook met twee anderen zaterdag!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 23 juni 2005 @ 12:50:35 #162
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_28159690
Iemand ooit een bezoekje gebracht aan de thermen in Tilburg? www.thermentilburg.nl Wij gaan hier a.s. zaterdag namelijk naar toe.
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
pi_29395141
Wij willen misschien as maandag naar de Zwaluwhoeve gaan in de buurt van Harderwijk.
Wie is daar al eens geweest? (heb nog niet hele topic doorgespit).
Zou het er druk zijn op een maandag in de zomervakantie (next week dus)?
Wanneer zijn daar de drukste dagen/ perioden en wanneer de minder drukke?
Er staat dat je vantevoren moet reserveren, is dit echt nodig (voor as maandag) en hoever vantevoren moeten we dat dan doen, kan het nu nog voor as maandag?

Alvast bedankt!
pi_29395322
Ik ben een paar keer geweest in de Zwaluwhoeve, erg leuk daar. Alleen ontzettend druk altijd. Ze adverteren namelijk heel veel, vooral in de telegraaf dus het is er elke keer als ik er was heel druk. En reserveren zou ik zeker doen. Kijk ook even op hun site www.zwaluwhoeve.nl
Ze hebben namelijk altijd wel leuke aanbiedingen.
pi_29395851
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:14 schreef bibi het volgende:
Ik ben een paar keer geweest in de Zwaluwhoeve, erg leuk daar. Alleen ontzettend druk altijd. Ze adverteren namelijk heel veel, vooral in de telegraaf dus het is er elke keer als ik er was heel druk. En reserveren zou ik zeker doen. Kijk ook even op hun site www.zwaluwhoeve.nl
Ze hebben namelijk altijd wel leuke aanbiedingen.
Klopt, een leuke aanbieding is voor ons ook de reden er eens heen te gaan (met zn 2-en voor de prijs voor 1 dus als we delen wordt dat nog geen tientje per persoon voor entree)
  woensdag 3 augustus 2005 @ 16:41:22 #166
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_29396292
Ik ben pas naar 1 sauna geweest, de thermen in valkenburg (lb). Wel veel keuze in sauna's vind ik, de houtsauna buiten vind ik een aanrader. Wel schoon, maar wat duur vind ik.

Iemand ervaring met De Carolusthermen in Aken?
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
  woensdag 3 augustus 2005 @ 16:45:07 #167
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_29396436
Ik ben afgelopen zondag en maandag naar de Zwaluwhoeve geweest. Ik heb nu niet zoveel tijd, maar ik zal vanavond een uitgebreide review schrijven .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_29396922
Mijn review over VITALIZEE te Scheveningen:

Pluspunten:
-In het midden zit een rond zwembad. Een zwembad, niet echt iets bijzonders dacht ik. Maar om alles gehad te hebben toch ook maar even het zwembad uitgeprobeerd op t einde van ons verblijf....maar wauw...wat een zaaaaaaalig water is dat!!
Leek wel of het een speciale samenstelling had dat water ofzo, je bleef bijna een beetje drijven en het water voelde heel licht, zacht aan. Ook temperatuur was precies goed.
Sommig water voelt heel 'hard' aan, dat je echt het water/ de weerstand van het water voelt, maar dit was vederlicht water, alsof je in veertjes dreef in plaats van water.
Echt superontspannend en onverwacht was dit ‘gewone’ zwembad toch het lekkerste van het hele verblijf daar.

Minpunten:

-Het houtwerk in de sauna’s was echt loeiheet. Op mn handdoek zitten met mn voeten op de bank eronder ging gewoon niet, ik verbrande mn poten dan gewoon. Ook als ik ging verzitten op mn handdoek (is op die plek denk ik net mn handdoek nat geweest van water of zweet) deed de hitte van het hout gewoon zeer.
De hitte kwam ook gewoon door mn handdoek heen, schroeide ik vaak gewoon nog half weg. Had eigenlijk een dubbeldikke handdoek moeten hebben ofzo hehe.
In ieder geval was de hitte van het hout voor mij een reden om voortijdig te sauna te verlaten steeds -snel springend want mn voeten verbranden bij elke stap bijna-(want lang in een houding zitten is op den duur vervelend en verzitten deed pijn door de hitte van die bankjes).
-De trekkertjes in de stoomcabine waren kapot, tenminste de exemplaren die ik in handen heb gehad. Daar was nl het rubbertje af. Dus het water/ zweet van je voorganger wegtrekken ging dan niet (goed) meer. Dat ze die dingen dan niet ff vervangen denk ik dan (neem aan dat het niet zo hoort dat het rubbertje eraf is).
En gedesinfecteerde zitmatjes hadden ze daar niet.
Ik kwam er overigens pas achter dat er trekkertjes (niet werkende dus, naar later bleek) lagen toen ik al ff zat. Nergens stond aangegeven dat je trekkertjes moest of kon gebruiken voor je hygiene.
-Grote beveiligingstags aan de gehuurde handdoeken (ook wel weer goed natuurlijk maar beetje irritant zo’n veiligheidstag aan je handdoek).
-Onoverzichtelijk:
*toen we eenmaal de kleedkamer hadden gevonden waren we nog 10 minuten aan het zoeken voor we het computersysteem hadden gevonden voor het invoeren van je sleutel. Bovendien beetje rare kleedruimte, zo open en dan maar 1 klein bankje voor al die kluisjes.
*ik zou zelf niet gauw hebben gezien waar de zoutwaterbaden zaten. Je ziet een douche in een nisje maar je moet maar net weten dat er daar ook nog zoutwaterbaden achter zitten, die zie je niet op het eerste gezicht lijkt het gewoon alleen een douche.
-Bubbelbad op vervelende plaats: bubbelbad zit achterin tegen de muur met goed overzicht op de rest van het complex. Dus van die groepjes mannen of alleenzittende mannen die daarin liggen te bubbelen en jij loopt ondertussen van kruidenbad naar kruidenbad en andere dingen en dan voel ik me toch wel ietsje bekeken soms (kijken hoort erbij maar toch. voelde me er toch meer bekeken dan in thermen nijmegen bijv.).
-Eten en drinken natuurlijk prijzig maar dat heb je bij alle thermen wel.
-Bediening beetje irritant. Ze kwamen al toen wij nog geen seconde zaten vragen wat we wilden drinken zonder dat we de kaart nog hadden gezien. Toen we daarna de kaart hadden gekregen kwamen ze al best snel terug, ik was nog bezig wat te eten uit te zoeken. Mn vriendinnen wisten al wat ze wilden en gaven hun bestelling door. Ik gaf mijn drankbestelling door maar was nog aan het kijken naar het eten (liet ik ook merken). Maar die vrouw zei ‘mag ik de kaart meenemen’ en zonder mijn antwoord af te wachten werd de kaart al uit mn handen gegrist terwijl ik mompelde dat ik nog aan het kijken was.
Nouja laat ook maar dacht ik toen beetje bozig.
T kwam een beetje gehaast/ commercieel/ onhartelijk op me over allemaal, de bediening en de hele rustruimte.
-Minder gezellige relaxruimte dan in Thermen Nijmegen.
-Minder menukeuze en minder lekker eten dan in Thermen Nijmegen.
-Best duur, maargoed dat heb je als je op zo’n locatie aan de scheveningse boulevard zit.
pi_29397361
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 16:45 schreef MaLo het volgende:
Ik ben afgelopen zondag en maandag naar de Zwaluwhoeve geweest. Ik heb nu niet zoveel tijd, maar ik zal vanavond een uitgebreide review schrijven .
Tnx, graag
pi_29397376
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 17:11 schreef tulpje6 het volgende:

[..]

Tnx, graag
ik raad je aan toch even het topic door ste spitten.
ik weetd at er minimaal 1 recensie van instaat
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 3 augustus 2005 @ 19:21:06 #171
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_29401006
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 17:12 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ik raad je aan toch even het topic door ste spitten.
ik weetd at er minimaal 1 recensie van instaat
Die had ik ook al gezien, maar ik zal toch nog even mijn ervaringen van afgelopen weekend posten .

Zondag en maandag ben ik dus met een vriendin naar de Zwaluwhoeve geweest. We hadden een duo-arrangement met overnachting geboekt. Dit was inclusief brunch- en dinerbuffet. Op zondag was het heel erg druk; door het slechte weer bleef ook nog eens iedereen binnen. op maandag was het minder druk en omdat het toen veel mooier weer was verspreidden de mensen zich ook over de tuin.

Bij de ingang was het behoorlijk druk; we moesten ongeveer 10 minuten wachten voordat we geholpen werden. De kleedruimte was vrij klein en we moesten met ons tweetjes één niet zo groot kluisje delen. Omdat we dus ook nog overnachtingsspullen bij ons hadden, was dat behoorlijk krap.
Het welkomstdrankje met iets lekkers bestond uit koffie of thee met een plak hotelcake. Niet echt bijzonder dus.

Boven was het saunaplein. Er waren douches, een kleurensauna, een infraroodsauna, een stoombad, een panoramasauna, koude douches en een warm voetenbad. Het plein op zich was vrij klein; de sauna's zaten dicht op elkaar en 's middags krioelde het van de mensen. Het was (met name zondag) moeilijk een vrij plekje te vinden. Ik ben in de kleurensauna en de infraroodsauna geweest en die waren goed.

Buiten is een heel mooie, grote tuin. Hierin bevindt zich het zwembad, het caldarium / kruidenkamer / scrubruimte, een houtgestookte kruidensauna, een infraroodsauna, een muzieksauna, een ijsgrot en 2 bubbelbaden. Ook is hier nog een relaxruimte.
Het zwembad was voldoende groot en aangenaam van temperatuur. 2 Whirlpools vond ik nogal weinig voor het aantal gasten, maar ze waren wel fijn.
Het kruidenbad was heel lekker, maar helaas erg rumoerig. De scrubruimte was veel en veel te klein, je kon er hooguit met maar 2 mensen tegelijk fatsoenlijk scrubben. De infraroodsauna buiten was voor mijn gevoel heter dan die binnen, maar wel erg lekker.

het brunchbuffet was goed. Voldoende gevariëerd en lekker eten, niks op aan te merken. Het dinerbuffet vond ik van mindere kwaliteit. Er zat minder variatie in het eten en het was niet echt bijzonder. Het smaakte wel, maar daar was alles mee gezegd.

Als extra behandeling hadden we een lichaamsmassage van 45 minuten genomen. Deze was goed, maar niet de hele 45 minuten werden volgemaakt. Ook was er geen rustmoment aan het eind van de massage. Verder kon je letterlijk verstaan wat er in de naastgelegen hammamruimte werd gezegd; dat bevordert natuurlijk niet de ontspanning.

Het publiek was over het algemeen vrij rumoerig. Met name in het kruidenbad werd er verschrikkelijk luid gepraat toen wij er zaten. Ook de rustruimtes waren niet altijd even rustig.

Iets dat mij verder nog opviel, was dat in de föhnruimte deo's stonden van ..... het huismerk van de Lidl. Ook de luchtverfrissers op de wc waren van de Lidl. De Lidl heeft prima spul, maar het doet toch een beetje het luxe gevoel dat je wilt hebben in de sauna teniet.

Pluspunten vond ik
* de prachtige tuin met voldoende ligbedden
* de kwaliteit van de sauna's
* de kwaliteit van de baden
* dat het personeel over het algemeen erg vriendelijk was

Minpunten vond ik
* dat in de rustruimte er een dikke laag stof lag en er heel veel vliegen vlogen
* de drukte; met name op zondag waren er veel te veel mensen binnen
* de kwaliteit van het dinerbuffet
* het kleine saunaplein binnen
* geluidsoverlast tijdens massage
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_29422150
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 19:21 schreef MaLo het volgende:

[..]

Die had ik ook al gezien, maar ik zal toch nog even mijn ervaringen van afgelopen weekend posten .

Zondag en maandag ben ik dus met een vriendin naar de Zwaluwhoeve geweest. We hadden een duo-arrangement met overnachting geboekt. Dit was inclusief brunch- en dinerbuffet. Op zondag was het heel erg druk; door het slechte weer bleef ook nog eens iedereen binnen. op maandag was het minder druk en omdat het toen veel mooier weer was verspreidden de mensen zich ook over de tuin.

Bij de ingang was het behoorlijk druk; we moesten ongeveer 10 minuten wachten voordat we geholpen werden. De kleedruimte was vrij klein en we moesten met ons tweetjes één niet zo groot kluisje delen. Omdat we dus ook nog overnachtingsspullen bij ons hadden, was dat behoorlijk krap.
Het welkomstdrankje met iets lekkers bestond uit koffie of thee met een plak hotelcake. Niet echt bijzonder dus.

Boven was het saunaplein. Er waren douches, een kleurensauna, een infraroodsauna, een stoombad, een panoramasauna, koude douches en een warm voetenbad. Het plein op zich was vrij klein; de sauna's zaten dicht op elkaar en 's middags krioelde het van de mensen. Het was (met name zondag) moeilijk een vrij plekje te vinden. Ik ben in de kleurensauna en de infraroodsauna geweest en die waren goed.

Buiten is een heel mooie, grote tuin. Hierin bevindt zich het zwembad, het caldarium / kruidenkamer / scrubruimte, een houtgestookte kruidensauna, een infraroodsauna, een muzieksauna, een ijsgrot en 2 bubbelbaden. Ook is hier nog een relaxruimte.
Het zwembad was voldoende groot en aangenaam van temperatuur. 2 Whirlpools vond ik nogal weinig voor het aantal gasten, maar ze waren wel fijn.
Het kruidenbad was heel lekker, maar helaas erg rumoerig. De scrubruimte was veel en veel te klein, je kon er hooguit met maar 2 mensen tegelijk fatsoenlijk scrubben. De infraroodsauna buiten was voor mijn gevoel heter dan die binnen, maar wel erg lekker.

het brunchbuffet was goed. Voldoende gevariëerd en lekker eten, niks op aan te merken. Het dinerbuffet vond ik van mindere kwaliteit. Er zat minder variatie in het eten en het was niet echt bijzonder. Het smaakte wel, maar daar was alles mee gezegd.

Als extra behandeling hadden we een lichaamsmassage van 45 minuten genomen. Deze was goed, maar niet de hele 45 minuten werden volgemaakt. Ook was er geen rustmoment aan het eind van de massage. Verder kon je letterlijk verstaan wat er in de naastgelegen hammamruimte werd gezegd; dat bevordert natuurlijk niet de ontspanning.

Het publiek was over het algemeen vrij rumoerig. Met name in het kruidenbad werd er verschrikkelijk luid gepraat toen wij er zaten. Ook de rustruimtes waren niet altijd even rustig.

Iets dat mij verder nog opviel, was dat in de föhnruimte deo's stonden van ..... het huismerk van de Lidl. Ook de luchtverfrissers op de wc waren van de Lidl. De Lidl heeft prima spul, maar het doet toch een beetje het luxe gevoel dat je wilt hebben in de sauna teniet.

Pluspunten vond ik
* de prachtige tuin met voldoende ligbedden
* de kwaliteit van de sauna's
* de kwaliteit van de baden
* dat het personeel over het algemeen erg vriendelijk was

Minpunten vond ik
* dat in de rustruimte er een dikke laag stof lag en er heel veel vliegen vlogen
* de drukte; met name op zondag waren er veel te veel mensen binnen
* de kwaliteit van het dinerbuffet
* het kleine saunaplein binnen
* geluidsoverlast tijdens massage
Tnx
Had idd die andere recensie bij nader inzien ook gelezen, maar het is altijd leuk om te weten hoe andere mensen het beleefd hebben en iedereeen let toch weer op andere dingen. De een vooral op hoe stil het is, de ander op hoe de kwaliteit van de sauna's is, de ander op de prijzen etc.

Hehe nouja van dinerbuffet en geluidsoverlast bij de massage hoeven we in ieder geval geen last te hebben want dat gaan we toch niet doen (geen geld helaas)
  donderdag 4 augustus 2005 @ 15:04:08 #173
115121 Arizona
The Grand Canyon State
pi_29423767
@ Tulpje6, nog even als antwoord op jouw vragen:
afgelopen maandag waren er toen wij in de rij stonden mensen die gewoon een kaartje kochten, die dus niet gereserveerd hadden. Maar als je van de aanbieding gebruik wilt maken, zou ik voor de zekerheid wel reserveren.
En qua drukte, ik denk dat dat heel afhankelijk is van het weer. Als het mooi weer is, verspreiden de mensen zich lekker door de hele tuin; dan merk je veel minder van de drukte.

Gaat het door, maandag naar de Zwaluwhoeve? Zo ja, dan wens ik je vast veel plezier .
I'm gonna love you 'til the heavens stop the rain
I'm gonna love you 'til the stars fall from the sky
For you and I
pi_30509000
ik ben gisteren in de zwaluwhoeve geweest, en heb echt een heerlijke dag gehad.
het leek wel een soort efteling voor volwassenen, zo kwam het althans geheel op mij over.
maargoed, ik heb echt ontzettend genoten, lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')