verlies bij verkoop vorige woning mee te hypotheken en aftrekbaar?quote:Op zondag 30 maart 2008 17:39 schreef DS4 het volgende:
[..]
Gisteren een feestje gehad, dus misschien ben ik nog toeter, maar welk probleem zie jij in dezen? Ik geen enkel.
Als de nieuwe woning wel weer die waarde heeft, lijkt het me geen probleem.quote:Op zondag 30 maart 2008 18:20 schreef Napalm het volgende:
[..]
verlies bij verkoop vorige woning mee te hypotheken en aftrekbaar?
Ok, op die manier bedoel je het.quote:Op zondag 30 maart 2008 18:20 schreef Napalm het volgende:
verlies bij verkoop vorige woning mee te hypotheken en aftrekbaar?
Normaliter gezien is dat zo ja, maar er is weldegelijk sprake van een ongezonde prijsvorming van huizen. Iets wat per definitie risico met zich mee brengt als het gaat om forse correcties in de prijzen van huizen. Het (korter termijn) geluk van velen is dat er, zoals in OP beschreven, sprake is van een politiek moratorium op maatregelen die deze ongezonde manier van prijsvorming weer recht zetten waardoor een correctie in de prijs van huizen op dit moment niet echt te verwachten valt.quote:Op zondag 30 maart 2008 08:01 schreef Wombcat het volgende:
Nou is de kans op een beurskrach wel een stuk groter dan een huizenkrach.
Vergeet niet dat die schaarste kunstmatig is. Als er echt grote liberale beweging op gang komt kunnen de huizenprijzen snel gaan dalen.quote:En gezien de huizenmarkt in Nederland acht ik de kans niet groot dat de huizenprijzen op korte termijn flink gaan dalen. Er is namelijk meer vraag dan aanbod.
Nogmaals, de situatie van de ongezond hoge prijs van huizen blijft alleen bestaan zolang mensen dit kunnen betalen en dit daarmee opdrijven, dus als het een tweeverdieners koppel betreft (meerdere mensen betalen een huis) of als zij hun hypotheken kunnen blijven betalen (grotere lening afsluiten). Maar zodra er een flinke recessie is (en die komt er) dan zal de werkeloosheid aanzienlijk stijgen. Tegenwoordig steekt een groot deel van de Nederlander een groot deel van hun geld in het aflossen van hun hoge hypotheek (de financiële flexibiliteit en marge is klein) en de kans is dan groot dat bij werkeloosheid zij hun huis wel noodgedwongen moeten verkopen.quote:Op woensdag 2 april 2008 04:35 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Normaliter gezien is dat zo ja, maar er is weldegelijk sprake van een ongezonde prijsvorming van huizen. Iets wat per definitie risico met zich mee brengt als het gaat om forse correcties in de prijzen van huizen. Het (korter termijn) geluk van velen is dat er, zoals in OP beschreven, sprake is van een politiek moratorium op maatregelen die deze ongezonde manier van prijsvorming weer recht zetten waardoor een correctie in de prijs van huizen op dit moment niet echt te verwachten valt.
[..]
Vergeet niet dat die schaarste kunstmatig is. Als er echt grote liberale beweging op gang komt kunnen de huizenprijzen snel gaan dalen.
DS4, ik zal morgen even op jouw stukje antwoorden.
Ik ben zo benieuwd...quote:Op woensdag 2 april 2008 04:35 schreef Bolkesteijn het volgende:
DS4, ik zal morgen even op jouw stukje antwoorden.
Mensen kunnen ook andere keuzes maken. Niet meer twee, maar slechts één auto (ik ken een stel die precies die keuze heeft gemaakt om een huis te kopen welke boven budget was). Vakantie minder. Minder snel nieuwe meubels. Of meer van Ikea (the horror!).quote:Op vrijdag 4 april 2008 10:15 schreef Demophon het volgende:
Nogmaals, de situatie van de ongezond hoge prijs van huizen blijft alleen bestaan zolang mensen dit kunnen betalen en dit daarmee opdrijven, dus als het een tweeverdieners koppel betreft (meerdere mensen betalen een huis) of als zij hun hypotheken kunnen blijven betalen (grotere lening afsluiten).
Als jij het mij kan garanderen (maar dan ook echt GARANDEREN), staat er hier een zak geld klaar om samen op korte termijn miljardair te worden. Ik hoor graag van je...quote:Maar zodra er een flinke recessie is (en die komt er)
Met name onder diegenen die een huurwoning hebben...quote:dan zal de werkeloosheid aanzienlijk stijgen.
Aflossen? Dat is steeds minder populair. En diegenen die daar voor gekozen hebben vallen nog het minst snel om ook, want daar is best een mouw aan te passen, zeker als er zo lekker overwaarde is gecreëerd.quote:Tegenwoordig steekt een groot deel van de Nederlander een groot deel van hun geld in het aflossen van hun hoge hypotheek (de financiële flexibiliteit en marge is klein)
Het aantal gedwongen verkopen is in 2007 gedaald (was stijgende vanaf 2000 overigens) en bedraagt in Nederland nog geen 2.000 woningen per jaar. Niet echt alarmerend zeg maar...quote:en de kans is dan groot dat bij werkeloosheid zij hun huis wel noodgedwongen moeten verkopen.
http://www.refdag.nl/arti(...)n+onder+de+maat.htmlquote:HILVERSUM (ANP) - Veel hypotheekadviezen zijn volgens toezichthouder AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder de maat. Een kwart van de jaarlijks afgesloten hypotheken krijgt van AFM-bestuurder Theodor Kockelkoren het stempel „matig tot slecht”.
Dat zei hij zaterdagavond in het televisieprogramma Rondom 10.
Kockelkoren baseert zich op cijfers uit een onderzoek naar hypotheken dat ING/Postbank en de AFM samen uit lieten voeren. De AFM schat dat maximaal een op de tien adviseurs met opzet de klant verkeerd adviseert om zelf provisie op te kunnen strijken.
Ook blijkt uit het onderzoek dat slechts een op de vier huizenkopers zijn hypotheekofferte helemaal begrijpt. Vier op de tien huizenbezitters hebben een hypotheek die niet goed is afgestemd op de wensen van de aanvrager. Woonlasten kunnen later hoger uitvallen, omdat in de hypotheek geen rekening is gehouden met bijvoorbeeld een kinderwens, verbouwing of verandering van werk.
Ook de rente vinden huizenkopers maar lastig. „Er is ontzettend veel onduidelijkheid”, aldus Peter-Paul Wekking, directeur Hypotheken van ING/Postbank in Rondom10. Vier van de vijf huizenkopers volgt de rentestand niet. De helft weet niet eens hoeveel rente ze betalen.
Ja, dus?quote:Op maandag 7 april 2008 07:48 schreef sigme het volgende:
[..]
http://www.refdag.nl/arti(...)n+onder+de+maat.html
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |