FOK!forum / Klaagbaak / Arabisch dilemma
blonchimaandag 24 maart 2008 @ 04:04
Uiteraard: Er is een hoop te zeggen en te doen om het islam-/moslimgedoe in Nederland.

Maar...Het eten uit die gebieden is zaaaalig. Geen idee hoe het allemaal heet. Maar het is heerlijk.

Ben ik nou geen knip voor de neus waard als autochtone Nederlander?
Bolkesteijnmaandag 24 maart 2008 @ 04:09
Natuurlijk wel. Lekker eten van smakelijke gerechten uit die landen heeft helemaal niks te maken met radicale Islam-figuren.

Ik ga ook naar de Turkse bakker, en naar de Halal-slager. Neemt niet weg dat ik vind dat de radicale Islam bikkelhard aangepakt mag worden, en daarom steun ik de film van Wilders ook. Het zal precies blootleggen waar die radicale krachten in de Islam zich bevinden.
#ANONIEMmaandag 24 maart 2008 @ 04:13
Ze hebben goede paarden daar.
Apfelsaftmaandag 24 maart 2008 @ 07:56
Döner
Sala-adinmaandag 24 maart 2008 @ 09:10
Chancardmaandag 24 maart 2008 @ 09:13
Linzensoep vind ik toch maar niks.
Deliahmaandag 24 maart 2008 @ 09:45
Marokkaans eten .
longinusmaandag 24 maart 2008 @ 10:59
Je bedoelt hun eten dat je hier eet, in die landen zelf moet je heel goed oppassen want voor je het weet heb je buikloop, Hygiëne is ook iets dat ze aan een hogere macht overlaten.
Verder is daar de lekkernijen erg zoet, vlees van iets andere kwaliteit en groentes zijn dodelijk als ze niet goed behandeld zijn.
postmortummaandag 24 maart 2008 @ 11:01
ze doen overal friet bij
MetalSonicmaandag 24 maart 2008 @ 11:04
Moet eerlijk zeggen dat ik het eten uit het midden oosten niet echt vertrouw :p
Chancardmaandag 24 maart 2008 @ 11:05
quote:
Op maandag 24 maart 2008 10:59 schreef longinus het volgende:
Je bedoelt hun eten dat je hier eet, in die landen zelf moet je heel goed oppassen want voor je het weet heb je buikloop, Hygiëne is ook iets dat ze aan een hogere macht overlaten.
Verder is daar de lekkernijen erg zoet, vlees van iets andere kwaliteit en groentes zijn dodelijk als ze niet goed behandeld zijn.
Ach ja, omgekeerd hoorde ik hier al wel eens klachten van supermarkten dat allochtone vrouwen altijd met hun vingers gaten in de tomaten prikten. Zo wilden ze namelijk zien of die nog vers waren.

Waarna de westerse consument die gaten zag als een teken dat de tomaten niet meer goed waren.
postmortummaandag 24 maart 2008 @ 11:07
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:04 schreef MetalSonic het volgende:
Moet eerlijk zeggen dat ik het eten uit het midden oosten niet echt vertrouw :p
die knoflooksaus sowieso niet
MetalSonicmaandag 24 maart 2008 @ 11:23
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:07 schreef postmortum het volgende:

[..]

die knoflooksaus sowieso niet
Ach.. Liep eens langs zo'n dönner winkel en toen zag ik zo'n man met z'n handen zonder handschoenen aan het vlees zitten en er ook nog van eten .. Toen had ik helemaal iets van, ok
Chancardmaandag 24 maart 2008 @ 11:34
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:23 schreef MetalSonic het volgende:

[..]

Ach.. Liep eens langs zo'n dönner winkel en toen zag ik zo'n man met z'n handen zonder handschoenen aan het vlees zitten en er ook nog van eten .. Toen had ik helemaal iets van, ok
En in restaurants zitten de koks altijd met handschoenen aan al het eten te bereiden? Ik denk van niet eerlijk gezegd...
Relneger18maandag 24 maart 2008 @ 12:58



wisemaandag 24 maart 2008 @ 13:20
^stierenballen
68Chevellemaandag 24 maart 2008 @ 13:40









En dan moet je mij vergif als dadels en Kebab verkopen?, ik denk het niet, mierzoete meeltroep daaro.

Teringkonijnevoer met halfbakken vlees en deeg dat zo slap is als je geslachtsdeel na een blik van Erica Terpstra wat gemaakt wordt in een tent waar godverredomme mijn kat nog niet tegenaan wilt piesen.
Artificial_Mmaandag 24 maart 2008 @ 13:44
't is geen schande dat je het eten lekker vind....

zolang het daar bij blijft
Fetaimaandag 24 maart 2008 @ 13:47
Kies dan een lekker bakje friet, deze ziet er niet uit
iuvenismaandag 24 maart 2008 @ 13:50
Ik vind Turkse yoghurt smakelijker dan lekkere Hollandse Vla... Schande toch?
MetalSonicmaandag 24 maart 2008 @ 14:15
quote:
Op maandag 24 maart 2008 13:40 schreef 68Chevelle het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


En dan moet je mij vergif als dadels en Kebab verkopen?, ik denk het niet, mierzoete meeltroep daaro.

Teringkonijnevoer met halfbakken vlees en deeg dat zo slap is als je geslachtsdeel na een blik van Erica Terpstra wat gemaakt wordt in een tent waar godverredomme mijn kat nog niet tegenaan wilt piesen.
Dommels nooo
Dat is te ranzig voor woorden, moest serieus kotsen toen ik één biertje op had. Later nog eens geprobeerd, het ging er weer uit..

Geef mij dan maar:
- Heineken/ Alfa / Hertog Jan / Duits bier en desnoods Grolsch maar GEEN Dommelsch
68Chevellemaandag 24 maart 2008 @ 14:41
quote:
Op maandag 24 maart 2008 14:15 schreef MetalSonic het volgende:

[..]

Dommels nooo
Dat is te ranzig voor woorden, moest serieus kotsen toen ik één biertje op had. Later nog eens geprobeerd, het ging er weer uit..

Geef mij dan maar:
- Heineken/ Alfa / Hertog Jan / Duits bier en desnoods Grolsch maar GEEN Dommelsch
Das bier voor watjes......dat mag mijn 7-jarige nichtje ook drinken.

Heineken Alfa Hertog Jan Duits bier(Zijn er nogal niet wat..... maar ik mag aannemen dat het om Aldi/Lidlbier gaat?) Grolsch
reetvetermaandag 24 maart 2008 @ 14:42
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:01 schreef postmortum het volgende:
ze doen overal friet bij
P-A-T-A-T
MetalSonicmaandag 24 maart 2008 @ 16:41
quote:
Op maandag 24 maart 2008 14:41 schreef 68Chevelle het volgende:

[..]

Das bier voor watjes......dat mag mijn 7-jarige nichtje ook drinken.

Heineken Alfa Hertog Jan Duits bier(Zijn er nogal niet wat..... maar ik mag aannemen dat het om Aldi/Lidlbier gaat?) Grolsch
Whaha naar het commentaar op de eerste 3 bier had ik al iets van ... En Aldi / liddle ? wtf ik ben nog nooit in één van dergelijke filialen geweest dus ik weet ook niet wat daar verkocht word
blonchimaandag 24 maart 2008 @ 18:12
quote:
Op maandag 24 maart 2008 12:58 schreef Relneger18 het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Juist, dát spul!!!!!

Heerlijk. Geen idee hoe het allemaal heet. Bij de lokale Jordanees heet dit Middle East Platter, of zoiets.

blonchimaandag 24 maart 2008 @ 18:18
quote:
Op maandag 24 maart 2008 13:40 schreef 68Chevelle het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]


En dan moet je mij vergif als dadels en Kebab verkopen?, ik denk het niet, mierzoete meeltroep daaro.

Teringkonijnevoer met halfbakken vlees en deeg dat zo slap is als je geslachtsdeel na een blik van Erica Terpstra wat gemaakt wordt in een tent waar godverredomme mijn kat nog niet tegenaan wilt piesen.
Goeie smaak heb je. Je zult wel zo'n papzakkerige puistenkop zijn.

En dan ook nog Dommelsch drinken. Dat bocht horen ze zelfs in milieuparken te weigeren.

Een eenkennige Braboboer, die niet eet wattie niet kent?
__Saviour__maandag 24 maart 2008 @ 18:21
broodje donor
da's het enige positieve aan die mulicultuur
deepartmaandag 24 maart 2008 @ 18:27
quote:
Op maandag 24 maart 2008 04:04 schreef blonchi het volgende:
Uiteraard: Er is een hoop te zeggen en te doen om het islam-/moslimgedoe in Nederland.

Maar...Het eten uit die gebieden is zaaaalig. Geen idee hoe het allemaal heet. Maar het is heerlijk.

Ben ik nou geen knip voor de neus waard als autochtone Nederlander?
Gewoon lekker eten
deepartmaandag 24 maart 2008 @ 18:29
quote:
Op maandag 24 maart 2008 18:21 schreef __Saviour__ het volgende:
broodje donor
da's het enige positieve aan die mulicultuur
Het water loopt me alweer in de mond
blonchimaandag 24 maart 2008 @ 21:08
quote:
Op maandag 24 maart 2008 18:21 schreef __Saviour__ het volgende:
broodje donor
da's het enige positieve aan die mulicultuur
Mmmz...Broodje Donor...

Kies uit, je beleg:



of



en voor de echte liefhebber:




Bon apetit
Ronaldmaandag 24 maart 2008 @ 21:29
Broodje shoarma gaat er altijd in, maar ik geloof dat dat typisch Nederlands is.

In Turkije heb ik geen shoarma gezien eerlijk gezegd
Agiathmaandag 24 maart 2008 @ 22:34
quote:
Op maandag 24 maart 2008 14:15 schreef MetalSonic het volgende:

[..]

Dommels nooo
Dat is te ranzig voor woorden, moest serieus kotsen toen ik één biertje op had. Later nog eens geprobeerd, het ging er weer uit..

Geef mij dan maar:
- Heineken/ Alfa / Hertog Jan / Duits bier en desnoods Grolsch maar GEEN Dommelsch
Als jij kotst na 1 dommelsch dan kan je lichaam gewoon geen alcohol of bier aan, dat heeft niks met merken te maken
RealZeusmaandag 24 maart 2008 @ 22:45
quote:
Op maandag 24 maart 2008 04:04 schreef blonchi het volgende:
Uiteraard: Er is een hoop te zeggen en te doen om het islam-/moslimgedoe in Nederland.

Maar...Het eten uit die gebieden is zaaaalig. Geen idee hoe het allemaal heet. Maar het is heerlijk.

Ben ik nou geen knip voor de neus waard als autochtone Nederlander?
Mijn stiefvader is Egyptenaar en die kan koken.

Nadeel: je loopt de hele middag kwijlend door het huis door die lucht die er hangt.
Chancardmaandag 24 maart 2008 @ 23:39
quote:
Op maandag 24 maart 2008 21:29 schreef Ronaldsen het volgende:
Broodje shoarma gaat er altijd in, maar ik geloof dat dat typisch Nederlands is.

In Turkije heb ik geen shoarma gezien eerlijk gezegd
Broodje kebab zoals wij het kennen werd eigenlijk ook uitgevonden door Turkse immigranten in Duitsland. Je moet het maar eens opzoeken op Wikipedia.

(Trouwens, de versie met frieten komt ook uit Duitsland overgewaaid.)
DuTankmaandag 24 maart 2008 @ 23:43
Durum Doner!
Laatst hebben wij ons gewoon een uur of 2 vermaakt in de plaatselijke shoarmatent
Sapstengeldinsdag 25 maart 2008 @ 00:10
Ik ging altijd langs een collega van me die ook een Turkse bakkerij had. Hij verkocht echt geweldig voedsel. Borek, Baklava, Lahmacun enz . Maar niet alleen het voedsel is goed; de vrouwen, de muziek, de hasj, de waterpijp, de architectuur...
4EverBlackEyeddinsdag 25 maart 2008 @ 00:16
quote:
Op maandag 24 maart 2008 21:29 schreef Ronaldsen het volgende:
Broodje shoarma gaat er altijd in, maar ik geloof dat dat typisch Nederlands is.

In Turkije heb ik geen shoarma gezien eerlijk gezegd
Ik denk dat het hetzelfde is als met de gerechten van de chinees.

Die dus eigenlijk niet echt chinees zijn.
DuTankdinsdag 25 maart 2008 @ 00:18
Shoarma is dat niet gewoon Grieks?
IHVKdinsdag 25 maart 2008 @ 00:20
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:18 schreef DuTank het volgende:
Shoarma is dat niet gewoon Grieks?
Nee. Het is in ieder geval een Turks woord, maar in Griekenland eet men het ook.
Sapstengeldinsdag 25 maart 2008 @ 00:22
In Griekenland heet het toch Gyros? En is het vaak varkensvlees. In de Arabische wereld zullen ze dat niet zo snel eten en hoort het van lam te zijn. In de meeste zaken in Nederland is het echter kalf of kip.
DuTankdinsdag 25 maart 2008 @ 00:24
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:22 schreef Sapstengel het volgende:
In Griekenland heet het toch Gyros? En is het vaak varkensvlees. In de Arabische wereld zullen ze dat niet zo snel eten en hoort het van lam te zijn. In de meeste zaken in Nederland is het echter kalf of kip.
Ja, maar het is voor mij hetzelfde Alleen zitten er nog uien e.d. in Gyros.
Chancarddinsdag 25 maart 2008 @ 00:30
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik denk dat het hetzelfde is als met de gerechten van de chinees.

Die dus eigenlijk niet echt chinees zijn.
Doner kebab is van oorsprong in ieder geval wel Turks, maar tegenwoordig wordt het blijkbaar van Duitsland naar Turkije geëxporteerd.

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab

Shoarma is niet populair in Turkije, dat is meer in andere landen. (Al is er niet zo'n heel groot verschil tussen de twee uiteindelijk.)
rekenwonderdinsdag 25 maart 2008 @ 00:30
quote:
Op maandag 24 maart 2008 14:42 schreef reetveter het volgende:

[..]

P-A-T-A-T
Je bent zelluf patat.
DuTankdinsdag 25 maart 2008 @ 00:41
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:30 schreef Chancard het volgende:

[..]

Doner kebab is van oorsprong in ieder geval wel Turks, maar tegenwoordig wordt het blijkbaar van Duitsland naar Turkije geëxporteerd.

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab

Shoarma is niet populair in Turkije, dat is meer in andere landen. (Al is er niet zo'n heel groot verschil tussen de twee uiteindelijk.)
ik ben ook een voorstander van kebab
Chancarddinsdag 25 maart 2008 @ 00:59
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:41 schreef DuTank het volgende:

[..]

ik ben ook een voorstander van kebab
Doner kebab around the world:

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab_around_the_world

4EverBlackEyeddinsdag 25 maart 2008 @ 01:09
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 00:30 schreef Chancard het volgende:

[..]

Doner kebab is van oorsprong in ieder geval wel Turks, maar tegenwoordig wordt het blijkbaar van Duitsland naar Turkije geëxporteerd.

http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab

Shoarma is niet populair in Turkije, dat is meer in andere landen. (Al is er niet zo'n heel groot verschil tussen de twee uiteindelijk.)
Shoarma kan van varken of van lamsvlees zijn.

Bij ons is het varken en die gasten die het maken, eten het zelf niet.
blonchidinsdag 25 maart 2008 @ 01:25
quote:
Op maandag 24 maart 2008 22:34 schreef Agiath het volgende:

[..]

Als jij kotst na 1 dommelsch dan kan je lichaam gewoon geen alcohol of bier aan, dat heeft niks met merken te maken
Dat heeft wel degelijk met merken te maken.
Na 1 slok Dommelsch merk ik het ook...
longinusdinsdag 25 maart 2008 @ 01:33
Shoarma is gewoon in het midden oosten te koop, iets andere vorm dan wij het kennen.

Ooit een broodje gehaald bij een Palestijn in Palestina, ik ben nog nooit zo ziek geweest.
verder, 4 weken Falafel gegeten in Egypte, ik zorgde wel dat ik ze gebakken zag worden en dat ze echt goed heet waren geweest.
Over het algemeen was het eten beter daar op de lokale markten dan in restaurants, zeker als je kon zien hoe het bereid werd, ik bleef er bij en zei HOT HOT, nooit ziek geweest toen.
blonchidinsdag 25 maart 2008 @ 01:42
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 01:33 schreef longinus het volgende:
Shoarma is gewoon in het midden oosten te koop, iets andere vorm dan wij het kennen.

Ooit een broodje gehaald bij een Palestijn in Palestina, ik ben nog nooit zo ziek geweest.
verder, 4 weken Falafel gegeten in Egypte, ik zorgde wel dat ik ze gebakken zag worden en dat ze echt goed heet waren geweest.
Over het algemeen was het eten beter daar op de lokale markten dan in restaurants, zeker als je kon zien hoe het bereid werd, ik bleef er bij en zei HOT HOT, nooit ziek geweest toen.
Hoe gaat dat eigenlijk? Aan de schijt zijn in Palestina?
AryaMehrdinsdag 25 maart 2008 @ 02:06
Mensen die allerlei Turkse gerechten opnoemen....alsof dat werkelijk iets met Arabisch eten te maken heeft. De Arabieren hebben naast kamelenmelk en gefrituurde salamanders helemaal niks meer.

En bovendien komt shoarma oorspronkelijk uit Egypte, en kebab uit Perzie.
blonchidinsdag 25 maart 2008 @ 02:31
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 02:06 schreef AryaMehr het volgende:
Mensen die allerlei Turkse gerechten opnoemen....alsof dat werkelijk iets met Arabisch eten te maken heeft. De Arabieren hebben naast kamelenmelk en gefrituurde salamanders helemaal niks meer.

En bovendien komt shoarma oorspronkelijk uit Egypte, en kebab uit Perzie.

Wat bedoel je eigenlijk met jouw stelling dat de Arabieren helemaal niks meer hebben? Waaruit ontleen je dat?
longinusdinsdag 25 maart 2008 @ 11:02
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 01:42 schreef blonchi het volgende:

[..]

Hoe gaat dat eigenlijk? Aan de schijt zijn in Palestina?
Gewoon, schijt hebben aan alles,
Mitchell-Kdinsdag 25 maart 2008 @ 11:33
Ja en Kamelen zijn het lekkerst
Napalmmmdinsdag 25 maart 2008 @ 12:18
Klacht?
LXIVdinsdag 25 maart 2008 @ 12:23
quote:
Op maandag 24 maart 2008 11:04 schreef MetalSonic het volgende:
Moet eerlijk zeggen dat ik het eten uit het midden oosten niet echt vertrouw :p
koffiegastdinsdag 25 maart 2008 @ 12:46
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 01:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Shoarma kan van varken of van lamsvlees zijn.

Bij ons is het varken en die gasten die het maken, eten het zelf niet.
dat vind ik pas integreren. Je doet het voor de kost ook al zint het niet met je geloof (neem ik dan zo aan), soort van VoC mentaliteit

Ontopic:
donner kebab <3
SHEdinsdag 25 maart 2008 @ 12:54
Ik ben er ook dol op; het enige wat ik nooit meer zal aanraken is Ethiopisch en Marokkaans eten. Gat-ver-damme
Ik heb in heel Marokko nergens iets fatsoenlijks gegeten. En het stinkt.
Burakiuswoensdag 26 maart 2008 @ 06:53
quote:
Op maandag 24 maart 2008 04:09 schreef Bolkesteijn het volgende:
Natuurlijk wel. Lekker eten van smakelijke gerechten uit die landen heeft helemaal niks te maken met radicale Islam-figuren.

Ik ga ook naar de Turkse bakker, en naar de Halal-slager. Neemt niet weg dat ik vind dat de radicale Islam bikkelhard aangepakt mag worden, en daarom steun ik de film van Wilders ook. Het zal precies blootleggen waar die radicale krachten in de Islam zich bevinden.
Of juist weer niet. Een waarneming van buitenaf die waarschijnlijk vol zal zitten met amateuristische fouten waar menig mens die zich enigzins verdiept heeft in de Islam om zal lachen (of huilen kies jij maar).

OT: Indonesisch eten is the pwns en Surinaams.
Burakiuswoensdag 26 maart 2008 @ 06:54
quote:
Op dinsdag 25 maart 2008 02:06 schreef AryaMehr het volgende:
Mensen die allerlei Turkse gerechten opnoemen....alsof dat werkelijk iets met Arabisch eten te maken heeft. De Arabieren hebben naast kamelenmelk en gefrituurde salamanders helemaal niks meer.

En bovendien komt shoarma oorspronkelijk uit Egypte, en kebab uit Perzie.
blaa blaa alles komt uit je machtige Perzie.