blonchi | maandag 24 maart 2008 @ 04:04 |
Uiteraard: Er is een hoop te zeggen en te doen om het islam-/moslimgedoe in Nederland. Maar...Het eten uit die gebieden is zaaaalig. Geen idee hoe het allemaal heet. Maar het is heerlijk. Ben ik nou geen knip voor de neus waard als autochtone Nederlander? ![]() | |
Bolkesteijn | maandag 24 maart 2008 @ 04:09 |
Natuurlijk wel. Lekker eten van smakelijke gerechten uit die landen heeft helemaal niks te maken met radicale Islam-figuren. Ik ga ook naar de Turkse bakker, en naar de Halal-slager. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 24 maart 2008 @ 04:13 |
Ze hebben goede paarden daar. | |
Apfelsaft | maandag 24 maart 2008 @ 07:56 |
Döner ![]() | |
Sala-adin | maandag 24 maart 2008 @ 09:10 |
![]() | |
Chancard | maandag 24 maart 2008 @ 09:13 |
Linzensoep vind ik toch maar niks. ![]() | |
Deliah | maandag 24 maart 2008 @ 09:45 |
Marokkaans eten ![]() | |
longinus | maandag 24 maart 2008 @ 10:59 |
Je bedoelt hun eten dat je hier eet, in die landen zelf moet je heel goed oppassen want voor je het weet heb je buikloop, Hygiëne is ook iets dat ze aan een hogere macht overlaten. Verder is daar de lekkernijen erg zoet, vlees van iets andere kwaliteit en groentes zijn dodelijk als ze niet goed behandeld zijn. | |
postmortum | maandag 24 maart 2008 @ 11:01 |
ze doen overal friet bij ![]() | |
MetalSonic | maandag 24 maart 2008 @ 11:04 |
Moet eerlijk zeggen dat ik het eten uit het midden oosten niet echt vertrouw :p | |
Chancard | maandag 24 maart 2008 @ 11:05 |
quote:Ach ja, omgekeerd hoorde ik hier al wel eens klachten van supermarkten dat allochtone vrouwen altijd met hun vingers gaten in de tomaten prikten. Zo wilden ze namelijk zien of die nog vers waren. Waarna de westerse consument die gaten zag als een teken dat de tomaten niet meer goed waren. ![]() | |
postmortum | maandag 24 maart 2008 @ 11:07 |
quote:die knoflooksaus sowieso niet ![]() | |
MetalSonic | maandag 24 maart 2008 @ 11:23 |
quote:Ach.. Liep eens langs zo'n dönner winkel en toen zag ik zo'n man met z'n handen zonder handschoenen aan het vlees zitten en er ook nog van eten ![]() ![]() | |
Chancard | maandag 24 maart 2008 @ 11:34 |
quote:En in restaurants zitten de koks altijd met handschoenen aan al het eten te bereiden? Ik denk van niet eerlijk gezegd... ![]() | |
Relneger18 | maandag 24 maart 2008 @ 12:58 |
![]() ![]() ![]() | |
wise | maandag 24 maart 2008 @ 13:20 |
^stierenballen ![]() | |
68Chevelle | maandag 24 maart 2008 @ 13:40 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En dan moet je mij vergif als dadels en Kebab verkopen?, ik denk het niet, mierzoete meeltroep daaro. ![]() Teringkonijnevoer met halfbakken vlees en deeg dat zo slap is als je geslachtsdeel na een blik van Erica Terpstra wat gemaakt wordt in een tent waar godverredomme mijn kat nog niet tegenaan wilt piesen. | |
Artificial_M | maandag 24 maart 2008 @ 13:44 |
't is geen schande dat je het eten lekker vind.... zolang het daar bij blijft ![]() | |
Fetai | maandag 24 maart 2008 @ 13:47 |
Kies dan een lekker bakje friet, deze ziet er niet uit ![]() | |
iuvenis | maandag 24 maart 2008 @ 13:50 |
Ik vind Turkse yoghurt smakelijker dan lekkere Hollandse Vla... Schande toch? ![]() | |
MetalSonic | maandag 24 maart 2008 @ 14:15 |
quote:Dommels nooo ![]() Dat is te ranzig voor woorden, moest serieus kotsen toen ik één biertje op had. Later nog eens geprobeerd, het ging er weer uit.. Geef mij dan maar: - Heineken/ Alfa / Hertog Jan / Duits bier en desnoods Grolsch maar GEEN Dommelsch ![]() | |
68Chevelle | maandag 24 maart 2008 @ 14:41 |
quote:Das bier voor watjes......dat mag mijn 7-jarige nichtje ook drinken. ![]() Heineken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
reetveter | maandag 24 maart 2008 @ 14:42 |
quote:P-A-T-A-T ![]() | |
MetalSonic | maandag 24 maart 2008 @ 16:41 |
quote:Whaha naar het commentaar op de eerste 3 bier had ik al iets van ![]() ![]() | |
blonchi | maandag 24 maart 2008 @ 18:12 |
quote:Juist, dát spul!!!!! Heerlijk. Geen idee hoe het allemaal heet. Bij de lokale Jordanees heet dit Middle East Platter, of zoiets. ![]() ![]() | |
blonchi | maandag 24 maart 2008 @ 18:18 |
quote:Goeie smaak heb je. Je zult wel zo'n papzakkerige puistenkop zijn. ![]() En dan ook nog Dommelsch drinken. ![]() ![]() Een eenkennige Braboboer, die niet eet wattie niet kent? ![]() | |
__Saviour__ | maandag 24 maart 2008 @ 18:21 |
broodje donor da's het enige positieve aan die mulicultuur | |
deepart | maandag 24 maart 2008 @ 18:27 |
quote:Gewoon lekker eten | |
deepart | maandag 24 maart 2008 @ 18:29 |
quote:Het water loopt me alweer in de mond ![]() | |
blonchi | maandag 24 maart 2008 @ 21:08 |
quote:Mmmz...Broodje Donor... Kies uit, je beleg: ![]() of en voor de echte liefhebber: ![]() Bon apetit ![]() | |
Ronald | maandag 24 maart 2008 @ 21:29 |
Broodje shoarma gaat er altijd in, maar ik geloof dat dat typisch Nederlands is. In Turkije heb ik geen shoarma gezien eerlijk gezegd | |
Agiath | maandag 24 maart 2008 @ 22:34 |
quote:Als jij kotst na 1 dommelsch dan kan je lichaam gewoon geen alcohol of bier aan, dat heeft niks met merken te maken | |
RealZeus | maandag 24 maart 2008 @ 22:45 |
quote:Mijn stiefvader is Egyptenaar en die kan koken. ![]() Nadeel: je loopt de hele middag kwijlend door het huis door die lucht die er hangt. ![]() | |
Chancard | maandag 24 maart 2008 @ 23:39 |
quote:Broodje kebab zoals wij het kennen werd eigenlijk ook uitgevonden door Turkse immigranten in Duitsland. Je moet het maar eens opzoeken op Wikipedia. ![]() (Trouwens, de versie met frieten komt ook uit Duitsland overgewaaid.) | |
DuTank | maandag 24 maart 2008 @ 23:43 |
Durum Doner! ![]() Laatst hebben wij ons gewoon een uur of 2 vermaakt in de plaatselijke shoarmatent ![]() | |
Sapstengel | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:10 |
Ik ging altijd langs een collega van me die ook een Turkse bakkerij had. Hij verkocht echt geweldig voedsel. Borek, Baklava, Lahmacun enz ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:16 |
quote:Ik denk dat het hetzelfde is als met de gerechten van de chinees. Die dus eigenlijk niet echt chinees zijn. | |
DuTank | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:18 |
Shoarma is dat niet gewoon Grieks? | |
IHVK | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:20 |
quote:Nee. Het is in ieder geval een Turks woord, maar in Griekenland eet men het ook. ![]() | |
Sapstengel | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:22 |
In Griekenland heet het toch Gyros? En is het vaak varkensvlees. In de Arabische wereld zullen ze dat niet zo snel eten en hoort het van lam te zijn. In de meeste zaken in Nederland is het echter kalf of kip. | |
DuTank | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:24 |
quote:Ja, maar het is voor mij hetzelfde ![]() | |
Chancard | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:30 |
quote:Doner kebab is van oorsprong in ieder geval wel Turks, maar tegenwoordig wordt het blijkbaar van Duitsland naar Turkije geëxporteerd. ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab Shoarma is niet populair in Turkije, dat is meer in andere landen. (Al is er niet zo'n heel groot verschil tussen de twee uiteindelijk.) | |
rekenwonder | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:30 |
quote:Je bent zelluf patat. | |
DuTank | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:41 |
quote:ik ben ook een voorstander van kebab ![]() | |
Chancard | dinsdag 25 maart 2008 @ 00:59 |
quote:Doner kebab around the world: http://en.wikipedia.org/wiki/D%C3%B6ner_kebab_around_the_world ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 01:09 |
quote:Shoarma kan van varken of van lamsvlees zijn. Bij ons is het varken en die gasten die het maken, eten het zelf niet. | |
blonchi | dinsdag 25 maart 2008 @ 01:25 |
quote:Dat heeft wel degelijk met merken te maken. Na 1 slok Dommelsch merk ik het ook... ![]() | |
longinus | dinsdag 25 maart 2008 @ 01:33 |
Shoarma is gewoon in het midden oosten te koop, iets andere vorm dan wij het kennen. Ooit een broodje gehaald bij een Palestijn in Palestina, ik ben nog nooit zo ziek geweest. verder, 4 weken Falafel gegeten in Egypte, ik zorgde wel dat ik ze gebakken zag worden en dat ze echt goed heet waren geweest. Over het algemeen was het eten beter daar op de lokale markten dan in restaurants, zeker als je kon zien hoe het bereid werd, ik bleef er bij en zei HOT HOT, nooit ziek geweest toen. | |
blonchi | dinsdag 25 maart 2008 @ 01:42 |
quote:Hoe gaat dat eigenlijk? Aan de schijt zijn in Palestina? | |
AryaMehr | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:06 |
Mensen die allerlei Turkse gerechten opnoemen....alsof dat werkelijk iets met Arabisch eten te maken heeft. De Arabieren hebben naast kamelenmelk en gefrituurde salamanders helemaal niks meer. En bovendien komt shoarma oorspronkelijk uit Egypte, en kebab uit Perzie. | |
blonchi | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:31 |
quote: Wat bedoel je eigenlijk met jouw stelling dat de Arabieren helemaal niks meer hebben? Waaruit ontleen je dat? | |
longinus | dinsdag 25 maart 2008 @ 11:02 |
quote:Gewoon, schijt hebben aan alles, ![]() | |
Mitchell-K | dinsdag 25 maart 2008 @ 11:33 |
Ja en Kamelen zijn het lekkerst ![]() | |
Napalmmm | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:18 |
Klacht? | |
LXIV | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:23 |
quote: | |
koffiegast | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:46 |
quote:dat vind ik pas integreren. Je doet het voor de kost ook al zint het niet met je geloof (neem ik dan zo aan), soort van VoC mentaliteit ![]() Ontopic: donner kebab <3 | |
SHE | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:54 |
Ik ben er ook dol op; het enige wat ik nooit meer zal aanraken is Ethiopisch en Marokkaans eten. Gat-ver-damme Ik heb in heel Marokko nergens iets fatsoenlijks gegeten. En het stinkt. | |
Burakius | woensdag 26 maart 2008 @ 06:53 |
quote:Of juist weer niet. Een waarneming van buitenaf die waarschijnlijk vol zal zitten met amateuristische fouten waar menig mens die zich enigzins verdiept heeft in de Islam om zal lachen (of huilen kies jij maar). OT: Indonesisch eten is the pwns en Surinaams. | |
Burakius | woensdag 26 maart 2008 @ 06:54 |
quote:blaa blaa alles komt uit je machtige Perzie. ![]() |