sorry was vergeten het recept hier neer te zetten.
Hier komt die dan.
![]()
Ingrediënten
Voor de taart: 3 afgestreken lepels cacaopoeder, 200 gram boter, 200 gram kristalsuiker, 3 grote scharreleieren, 200 zelfrijzend bakmeel gezeefd, 1 theelepel bakpoeder, 2 dl room, suiker, 1 handvol frambozen, 1 handvol aardbeien.
Voor de chocoladelaag: 100 gram boter, 100 gram chcolade van goede kwaliteit, 100 gram poedersuiker, 3 eetlepels melk
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, Bekleed de bodems van de taartvormen met bakpapier.
Bereidingswijze
Maak het cacaopoeder met 4 eetlepels kokend water aan tot een papje. Klop in een kom de boter en de suiker tot een luchtige massa, voeg het cacaomengsel, de eieren, het bakmeel en bakpoeder toe. Meng alles en verdeel het mengsel over de twee vormen. 25 minuten bakken in de oven en daarna laten afkoelen. Smelt de ingedienten voor het chocoladelaagje boven een pan zachtkokend water. Roeren tot het goed gemeng is en laten afkoelen. Klop de room stijf en zoet hem naar smaak. Besprenkel de taarten met sherry en strijk de creme uit over een van de baksels en strooi daar het fruit overheen. Leg het tweede baksel daarop als een sandwich en druk heel goed aan. Strijk met een mes rond de taart en giet daarna de chocoladelaag erover, wel eerst hard laten worden.
Serveertips
Aan het deeg kan ook nog 1 handvol geschaafde amandelen worden toegevoegd.
In de zoektocht naar een foto kwam ik het hele recept tegen op smulweb.nl
Misschien is een centraal jamie oliver topic wel een idee??