abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57221096
Ja, ik heb dus net 4 kilo kipkluifjes gekocht op de markt:


Monitor een kwartslag naar links kantelen, geen zin om weer opnieuw te uploaden.

Zondag ga ik ze opeten (niet alleen, ik heb hulptroepen opgeroepen).
Ik heb alleen nog niet echt veel inspiratie qua recepten, dus vandaar mijn vraag:

Post hier je lekkerste kipkluifrecepten!
  vrijdag 7 maart 2008 @ 14:08:30 #2
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57221147
nachtje marineren in citroensap, tamarinde, sambal, sesamolie en ketjap.

bruin aanbakken in pan. in ovenschaal (180 graden) 30 minuten afbakken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_57221584
mag nog een teentje knoflook bij bovenstaande... en let op nietteveel sesamolie
pi_57221935
Zou wat verschillende marinades maken.

zoet-zuur, honing-mosterd, ketjap, etc. En dan een paar verschillende schalen maken.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:15:48 #5
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_57222389
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel

Kost maar 1.75 ofzo
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_57222434
ff opwarmen in de magnetron
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:22:30 #7
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57222506
of gewoon in de oven. vleugeltjes met zacht geworden ganzenvet (roomboter mag ook)/zou/peper/gehakte knoflook & verse rozemarijn bestrijken en tijdens het bakken (op 180-200 graden) paar keer bedruipen met een lepel. verbrand je niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:23:17 #8
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57222518
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 15:18 schreef boyv het volgende:
ff opwarmen in de magnetron
eindelijk iets wat een moslim of dhimmi mag eten en meteen zo onculinair...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_57225305
@zoalshetis: hoe lang moeten ze ongeveer in de oven?
pi_57225373
Ik zou ze redelijk lang doen, 40/45 minuten op 180 graden. Door de botten in de vleugels worden ze lekker gaar en goed warm van binnen.
pi_57231852
Ketjap, sambal, djahe, knoflookpoeder en currysaus door elkaar mengen. Voeg de kipkluifjes erbij en meng alles goed door elkaar zodat de kipkluifjes helemaal bedekt zijn met marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast. Bedek je (oven)bakplaat met folie (dat scheelt schoonmaken) en verdeel de kipkluifjes erover. 20 tot 30 minuutjes in de over op 220C en klaar ben je.

Of

Per 2 kilo: 2 uien, 3 el ketjap, mespunt trassi, zakje santen van conimex, laos, ketoembar, suiker, sambal oelek

Kippevleugeltjes 5 minuten frituren op 180C, en uien snipperen. Uien fruiten, trassi, loas, ketoembar, ketjap en flink wat sambal erbij. Santen aanmaken met water volgens gebruiksaanwijzing en scheutje voor scheutje bij het mengsel doen totdat een lekker iets dikker papje ontstaat. Hierna op redelijk hoog vuur suiker erbij tot dat een stroperige substantie ontstaat. Nu kippevleugeltjes erbij, goed doorscheppen en nog 20 minuten op laag vuur laten staan en af en toe doorscheppen

[ Bericht 24% gewijzigd door Trusten op 07-03-2008 22:25:31 ]
pi_57238178
ik heb nu zo'n honger gekregen dat ik vandaag ook kipkluifjes ga maken! (voor morgen)
dit roept om foto's!!!
pi_57238209
Bij ons is de markt op zaterdag .
Secrets never die. Only people.
pi_57244299
Dank allen voor de suggesties!
Ik ga het bovenste recept van Trusten maken. Verder neem ik de tip van DroogDok ter harte en maak ik verschillende soorten. Voor honing mosterd heb ik zelf nog een recept, dus die doe ik ook en verder het idee van zoalshetis met rozemarijn.

Hier de honing mosterd marinade van mezelf:
Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, kip erin en in de oven.

Blijf vooral recepten posten, die kan ik een andere keer wel weer gebruiken.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 16:01:01 #15
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_57244654
Ingredienten voor 1 kilo kipvleugeltjes:
1 kilo kipvleugeltjes
2 el. olijfolie
ruim 1 el oestersaus
1 el ketjap
1,5 cm gember
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
1 kleine el bruine basterdsuiker
1 zakje kipkruiden
1 teentje knof!

Bereidingswijze:
Spoel eerst de kipvleugeltjes af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Doe ze in een ovenschaal. Doe alle ingredienten bij de vleugeltjes (het teentje knoflook eerst even persen en de kipkruiden zonder zakje!). Alles even lekker door elkaar mengen en nog een uurtje laten staan. Dan de oven voorverwarmen op 180 graden en als de oven warm is kunnen ze erin. Ieder kwartier even omroeren tot ze er een uurtje in staan. Vleugeltjes eruit, niet vergeten te blazen want ze zijn heet! Ook erg lekker met een beetje chilisaus of natuurlijk knoflooksaus. Maar waar is dat niet lekker bij!
  zaterdag 8 maart 2008 @ 17:06:11 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57245833
de allersimpelste; en allerlekkerste

neem een pot paprikapoeder
neem een fles zoete chilisaus

strooi per pak de paprikapoeder meer dan rijkelijk over de kluifjes en ga er met je handen in; even goed alles inwrijven
je handen wel wassen he! en daarna natuurlijk ook.
dan pak je een partij ovenschalen; verdeelt de kluifjes erover en dan ga je los met de fles chili
Schudden maar; nog een beetje..ja...nog een plens.
Even omscheppen en dan keihard nog een paar scheuten

Dan gooi je de bende op 220 graden in de oven voor 45 minuten en je hebt keihard de lekkerste kluifkes.
pi_57248620
SHE, je hebt me overtuigd! De laatste scheut deed het hem.
Voor coolfools recept heb ik niet alles in huis, dus dat komt een andere keer.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 19:27:11 #18
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57248708
Als je ze maar goed onderplenst; heel heet affikt en lekker lang in de oven laat
pi_57257796
Ik ben nu as we spek bezig de boel nog 1 x om te draaien en dan ga ze na de zondagochtend broodjes de oven in... foto volgt
pi_57410948
En hoe is het geworden
pi_57410991
Hm, kipkluifjes.
  zondag 16 maart 2008 @ 13:32:41 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57411718
ik heb ook nog wel een simpele
ketjap en honing door elkaar mengen, wil je het zouter, meer ketjap, wil je het zoeter, meer honing
vleugels erin laten marineren
in de ovenschaal en in de oven ketsen, op standje hoog, als ze gaar zijn lekker opeten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57411768
simpel maar dodelijk lekker:

helemaal ondergooien met piri-piri kruiden, even in laten trekken (uurtje of 2 ofzo?) en dan 45 minuutjes in de oven
Ja doei.
  zondag 16 maart 2008 @ 17:21:50 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57415970
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57416678
quote:
Op zondag 16 maart 2008 17:21 schreef golfer het volgende:
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
hier ook
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')