abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57193242
De échte die-hards steken in alle jaargetijden en alle weersomstandigheden de BBQ aan. Door mijn werk begint het alweer te kriebelen en vervloek ik mijn balkon- en tuinloos huisje. Het lijkt wat vroeg maar deze maand worden de voorraaden BBQ's alweer uitgeleverd. Ik mag me volgende week gaan storten op de Weber voorraad die binnenkomt. Maar er zijn meer goede BBQ's in diverse prijsklassen.

Veiligheid voor alles
Beetje het holbewonergevoel boven laten komen is natuurlijk leuk en aardig, maar pas wel een beetje op jezelf. Kijk op http://www.barbecueveilig.nl/ voor tips en trucs wat betreft de veiligheid.

Dan zijn er verschillende manieren om te BBQen.

Electrisch
Makkelijk en veilig, maar het mist wel een beetje het echte BBQgevoel. Bij de elektrieke exemplaren waar ik op heb staan grillen vind ik altijd dat ze gewoon niet lekker heet worden en dat de hitte is geconctreerd rond de verwarmingselementen. Ik legde mijn vleesjes dus altijd in een zigzag patroon op de gril.

Gas
Er is niks neps aan gas. Ik heb gehoord van diverse smaaktests waaruit zou blijken dat er tussen gas en houtskool/briketten geen tot weinig verschil is te proeven. Toch doen verschillende fabrikanten hun best met constructies boven branders om een sterkere grillsmaak te creëren. Je kan ook wat extra roken in een afgesloten BBQ met rook-in-blik of losse houtsnippers of rookmot.

Verder is gas natuurlijk gewoon makkelijk, binnen 5 minuten is de boel op temperatuur en klaar voor gebruik. Ook na gebruik zit je met veel minder schoonmaakwerk en geen smeulend na-vuur waar je op moet passen. Er zijn van die enorme monsters van buitenkeukens, compleet met wokbranders. Voor de verstokte buitenkoker een aanrader, maar je moet er helaas redelijk diep in de buidel voor tasten.

Briketten
Ouderwets fikkiestoken, het zijn van die momenten dat vaders in nederland ineens wél willen koken. Terwijl ze zich de rest van het jaar alleen maar in de keuken wagen om een biertje te pakken. Briketten erin, aanmaakblokje en de hens erin. Het vergt enig geduld tot je het vuurtje goed brandend hebt en geschikt om op te grillen. Maar is wel het meest nostalgisch natuurlijk en je kan er lekker aardappels in poffen.

Technieken en materialen:
Direct-vs-Indirect: Direct grillen is vooral geschikt voor kleinere stukken vlees/vis/groentes die in korte tijd gaar worden of deels rauw gegeten kunnen worden. Grotere stukken vlees als rollades, hele vogels of hammen kun je prima indirect grillen, waarbij het vlees niet recht, maar meer schuin boven het vuur ligt. Dat alles in een gesloten BBQ natuurlijk, dus het werkt alleen als er een deksel is meegeleverd.

Klemroosters:
Ideaal voor zaken die makkelijk uit elkaar vallen zoals hele vissen. Maar ook zeer handig om in één keer een wat grotere hoeveelheid groente of bijvoorbeeld gamba's te grillen. Gooi eens groene asperges op je BBQ.

Rauw-vs-voorgegaard: Vertrouw je je eigen grillkunsten niet? Neem dan voorgegaard vlees. Bijna alle slagers hebben dat in de zomermaanden voor je. Vlees dat gevoelig is voor salmonella of heel langzaam gaar wordt is dan al voorgegaard zodat je het alleen maar hoeft te verwarmen en te voorzien van een grillsmaak. Je kan eventueel ook zelf je vlees voorgaren in de magnetron. We hebben natuurlijk ook nog altijd een goede vleesthermometer als hulpmiddel. Dan weet je zeker of alles de juiste gaarheid heeft bereikt.

Laat het vlees even liggen:
Het komt vanzelf los van de roosters, heus waar. Je BBQ is anders dan een tefal koekenpan, zeker als je een gietijzeren grilloppervlak hebt. Het zit in 't begin even vast aan je rooster, maar laat vanzelf weer los en dán kan je het omdraaien.

Meer tips, trucs, recepten en verbeteringen op bovenstaande zijn welkom.

[ Bericht 0% gewijzigd door Fixers op 06-03-2008 12:08:25 ]
  donderdag 6 maart 2008 @ 11:55:31 #2
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_57194042
Ik barbecue wel eens lekker op mijn kleine balkonnetje op een elektrisch barbecuetje met wat vrienden. Ziet er niet uit maar smaakt wel lekker.

En natuurlijk iedere zomer in Amerika achter de huuuge gas barbecue. Dat is pas heerlijk, beter dan briketten/houtskool dinges.

[ Bericht 24% gewijzigd door LasTeR op 06-03-2008 12:08:23 ]
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
pi_57194257
Ik heb hier een BBQ bible liggen, boordevol met tips,recepten etc
Zelf heb ik hier 3 weber bbq's staan, van groot naar klein
Als er mensen zijn die recepten nodig hebben voor welk vlees of vissoort ook laat t maar weten
Mocht je uit de prov Zeeland komen dan kan je ook langs komen
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57214686
quote:
Briketten
Ouderwets fikkiestoken, het zijn van die momenten dat vaders in nederland ineens wél willen koken. Terwijl ze zich de rest van het jaar alleen maar in de keuken wagen om een biertje te pakken. Briketten erin, aanmaakblokje en de hens erin. Het vergt enig geduld tot je het vuurtje goed brandend hebt en geschikt om op te grillen. Maar is wel het meest nostalgisch natuurlijk en je kan er lekker aardappels in poffen.
Misschien handig om toe te voegen dat een brikettenstarter daar ideaal voor is. Briketjes er in, (brandend) blokje er onder, en een half uurtje later heb je gloeiende briketten.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_57268825
Ik heb ook die bbq bible. Echt een top boek. Kan niet wachten weer te gaan bbq-en. En hopelijk lukt het omvolgende week een huis te kopen met tuin.
pi_57275558
Maar het regent, dan ga je toch niet bbqen.
pi_57277731
quote:
Op maandag 10 maart 2008 00:25 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Maar het regent, dan ga je toch niet bbqen.
Dan ga je onder een afdakje of party-tent staan. (let wel op mogelijk brandgevaar). Ik erger me een beetje aan de nederlandse bbq mentaliteit: om 5 voor zes dat ding aan willen steken en dan om kwart over 6 zeuren dat het eten nog niet klaar is. En dat alles alleen als het méér dan 25 graden celsius is.
pi_57278900
quote:
Op maandag 10 maart 2008 08:00 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dan ga je onder een afdakje of party-tent staan. (let wel op mogelijk brandgevaar). Ik erger me een beetje aan de nederlandse bbq mentaliteit: om 5 voor zes dat ding aan willen steken en dan om kwart over 6 zeuren dat het eten nog niet klaar is. En dat alles alleen als het méér dan 25 graden celsius is.
Doet me denken aan die keer begin mei toen mijn zwager en ik zin hadden in een bbq, en we bij elkaar de latent aanwezige pyromaan gevoelens aan wakkerden. Needless to say dat de partytent het inferno niet overleefde, en het hitte bestendige beton van de vaste bbq bleek toch niet zo hitte bestendig te wezen. Maar goed, we hebben tot half 5 's nachts in korte mouwen buiten gezeten, inderdaad gewoon een kwestie van willen..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_57279416
quote:
Op maandag 10 maart 2008 08:00 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dan ga je onder een afdakje of party-tent staan. (let wel op mogelijk brandgevaar). Ik erger me een beetje aan de nederlandse bbq mentaliteit: om 5 voor zes dat ding aan willen steken en dan om kwart over 6 zeuren dat het eten nog niet klaar is. En dat alles alleen als het méér dan 25 graden celsius is.
idd

Eik moet je gewoon om een uurtje of 2 half 3 al beginnen met op je gemak dat ding in de hens te steken.
Biertje erbij. Eten voorbereiden, nog een biertje, lekker in het zonnetje staan en trots zijn op jezelf dat het je wéér gelukt is om de BBQ mooi aan te krijgen. Uiteraard onder het genot van nog een pilsje etc etc

Ik heb overigens vorig jaar in februari al buiten zitten BBQ-en met een vriend van me.
Het was overdag lekker weer, zonnejte, redelijk windstil, dus meteen opbellen: hey gek, mooi weer vandaag man, BBQ-en?

Nou, voordat we goed en wel klaar waren met werken en boodschappen doen was de zon natuurlijk weg en voordat het eerste stuk vlees op ons bord lag zaten we allebei met de winterjas aan

BBQ-en
pi_57279460
Ik heb er overigens ook een hekel aan als mensen BBQ-en dat ze meteen al het vlees in een keer erop flikkeren en dat als het klaar is gewoon allemaal opeten.

Ja, dan ben je zo klaar natuurlijk

Gewoon wat vlees erop flikkeren, dat opeten, lekker pilsje drinken, beetje lullen, volgende portie vlees erop mikken, etc etc

BBQ-en is niet zo van: het eten is klaar! En dat je het dan opeet en binnen 10 minuten klaarbent.
BBQ-en is een avondvullend programma, met evt de middag er ook nog bij met voorbereidingen treffen en dergelijke
pi_57283802
31 December = eindejaars-BBQ
1 Januari rond 1 uur, nog ff snel een lapje vlees erop voor we naar de kroeg gaan, voor de eerste nieuwjaars-BBQ

BBQ kan altijd!!
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
pi_57284327
quote:
Op maandag 10 maart 2008 10:18 schreef NED het volgende:
Ik heb er overigens ook een hekel aan als mensen BBQ-en dat ze meteen al het vlees in een keer erop flikkeren en dat als het klaar is gewoon allemaal opeten.

Ja, dan ben je zo klaar natuurlijk

Gewoon wat vlees erop flikkeren, dat opeten, lekker pilsje drinken, beetje lullen, volgende portie vlees erop mikken, etc etc

BBQ-en is niet zo van: het eten is klaar! En dat je het dan opeet en binnen 10 minuten klaarbent.
BBQ-en is een avondvullend programma, met evt de middag er ook nog bij met voorbereidingen treffen en dergelijke
* Helemaal mee eens is.

Iets ander tijdschema alleen, heel de middag in de keuken staan, zelf marinade's maken voor het vlees enzo, zelf sateetjes maken en zelf diverse salade's maken

Rond een uur of 6-7 de fik erin en dan tot diep in de nacht door eten en wijnen/bieren

Ik heb mijn eerste bbq btw ookal gehad, op 1 januari bij een verjaardag van een vriendinnetje van mijn dochter
  maandag 10 maart 2008 @ 14:57:44 #13
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_57284460
Ik heb inderdaad ook 1 januari al geBBQ'd.. Komende week weer, wel onder een afdakje..
  maandag 10 maart 2008 @ 16:53:48 #14
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_57286652
[quote]Op donderdag 6 maart 2008 12:06 schreef klotezooi het volgende:
Ik heb hier een BBQ bible liggen, boordevol met tips,recepten etc
Zelf heb ik hier 3 weber bbq's staan, van groot naar klein
Als er mensen zijn die recepten nodig hebben voor welk vlees of vissoort ook laat t maar weten
Mocht je uit de prov Zeeland komen dan kan je ook langs komen
[/quote

Lam? Varkens? Rund?

Staat er ook groente in?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_57287095
Wat doen jullie allemaal moeilijk over een echte bbq? Als mijn vrienden en ik vlees willen schroeien stoken we gewoon de stookbak bij scouting aan, of de ouderwetse metalen afvalbak bij iemand thuis. Gewoon even een uurtje of 2 goed stoken, en dan heb je genoeg kolen om te kunnen schroeien. En je hoeft niet eens geld uit te geven voor briketten of iets dergelijks.
Eagles may soare, but beavers don't get sucked into jet engines.
Carpe diem, quam minimum credula postero
pi_57288286
Ik vroeg me af of iemand van jullie zo'n pizza steen (van Weber) heeft voor de bbq en wat jullie daar dan van vinden? Want ik ben daar naar aan het kijken maar ik vraag me af of het nuttig is om daar speciaal je bbq voor aan te steken in de zin van: smaakt de pizza dan daadwerkelijk beter?
pi_57288544
quote:
Op maandag 10 maart 2008 08:00 schreef Fixers het volgende:

[..]

Dan ga je onder een afdakje of party-tent staan. (let wel op mogelijk brandgevaar). Ik erger me een beetje aan de nederlandse bbq mentaliteit: om 5 voor zes dat ding aan willen steken en dan om kwart over 6 zeuren dat het eten nog niet klaar is. En dat alles alleen als het méér dan 25 graden celsius is.
BBQ'en bij warm weer is eigenlijk helemaal geen goed idee: je moet dan ontzettend letten op de voedselhygiene.

Braaien
pi_57288592


Ik wil ooit nog een keer een mooie Weber kopen.
Die ik nu heb is ook super, maar er is altijd baas boven baas
pi_57289851
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 12:06 schreef klotezooi het volgende:
Ik heb hier een BBQ bible liggen, boordevol met tips,recepten etc
Zelf heb ik hier 3 weber bbq's staan, van groot naar klein
Als er mensen zijn die recepten nodig hebben voor welk vlees of vissoort ook laat t maar weten
Mocht je uit de prov Zeeland komen dan kan je ook langs komen
Welke BBQ-bible is dat?
Ik gebruik vaak dat boek van Ainsley Harriott, daar staan echt heel erg goede marinades e.d. in!
pi_57292359
Ik heb die van Steven Raichlen
pi_57295861
quote:
Op maandag 10 maart 2008 16:53 schreef Qwea het volgende:
[quote]Op donderdag 6 maart 2008 12:06 schreef klotezooi het volgende:
Ik heb hier een BBQ bible liggen, boordevol met tips,recepten etc
Zelf heb ik hier 3 weber bbq's staan, van groot naar klein
Als er mensen zijn die recepten nodig hebben voor welk vlees of vissoort ook laat t maar weten
Mocht je uit de prov Zeeland komen dan kan je ook langs komen
[/quote

Lam? Varkens? Rund?

Staat er ook groente in?
Ja er staan een heleboel groentes in
Zoals gevulde kool en die dingen, ook groene aspergers mmmm
Heeft me 10 euro gekost bij de FRS maar zijn geld echt waard
Mm krijg alweer zin om te gaan beginnen haaha
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57295894
quote:
Op zondag 9 maart 2008 19:50 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb ook die bbq bible. Echt een top boek. Kan niet wachten weer te gaan bbq-en. En hopelijk lukt het omvolgende week een huis te kopen met tuin.
Heb je het recept van die bierblikkip al geprobeerd?
Ik wel en was een focking groot succes
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57300668
quote:
Op maandag 10 maart 2008 19:46 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Welke BBQ-bible is dat?
Ik gebruik vaak dat boek van Ainsley Harriott, daar staan echt heel erg goede marinades e.d. in!
Ik heb hier de Nederlands vertaalde versie van Steven Raichlen
Echt helemaal top hoor
Heb echt al veel dingen eruit geprobeerd en was goed succes
Ook qua vlees staat er veel in
Varken, rund,lamsvlees, vis, schaaldieren en natuurlijk ook groentes, sausjes, marinades en toetjes
Only the dead have seen the end of the war - Plato
  dinsdag 11 maart 2008 @ 10:41:21 #24
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_57301891
quote:
Op maandag 10 maart 2008 23:35 schreef klotezooi het volgende:

[..]

Ja er staan een heleboel groentes in
Zoals gevulde kool en die dingen, ook groene aspergers mmmm
Heeft me 10 euro gekost bij de FRS maar zijn geld echt waard
Mm krijg alweer zin om te gaan beginnen haaha
oeh, ff kijken dan bij de frs
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_57301933
Ik heb het er wel 2 jaar geleden al gekocht hoor
Dus weet niet of het er nu nog is
Mocht je anders iets speciaals zoeken, laat t maar weten en ik zoek t even op en zal het inscannen ok
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57302329
http://flits102-126.flits.rug.nl/~jeroen/

Een site met veel info over BBQ-en enzo
pi_57302413
Ja die site kende ik al
Hele goeie site
Ik ben dus ook aan t sparen voor zo een Chuckwagon, dat zou mooi de kroon zijn op mijn collectie haha
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57302493
Die site is idd makkelijk om te lezen ja, niet zo stijf allemaal zegmaar.

Klein voorbeeldje uit de FAQ van die site:
quote:
V: Hoe gaan die kolen sneller aan? Ik sta vaak een half uur te wachten voordat ik iets op de grill kan gooien.
A: Dan moet je drie kwartier voordat je wilt eten de barbecue aansteken, sukkel. Geduld is een schone zaak, barbecue is 'slow-food'. Het meeste werk zit in de voorbereiding. Om kolen sneller te kunnen gebruiken koop je een houtskoolstarter. Om het vlees sneller gaar te laten worden koop je een barbecue met kap. Als je dan nog niet snel genoeg te eten hebt, ga je naar een fast-foodketen en val je me nooit, maar dan ook nooit meer lastig.....
quote:
V: Dus we mogen bij barbecuen met de handen eten?
A: Ja, natuurlijk! Mensen die kipvleugeltjes met mes en vork ontleden hebben volgens mij meerdere neuroses. Ik heb het pas naar mijn zin als het vet van oor tot oor zit.
pi_57302759
quote:
Op maandag 10 maart 2008 23:36 schreef klotezooi het volgende:

[..]

Heb je het recept van die bierblikkip al geprobeerd?
Ik wel en was een focking groot succes
Ik heb eerst wat makkelijkere dingen uit geprobeerd. De hotdogs met kaas en pepers en wat verschillende soorten vlees met super marinades.
pi_57302954
Ja die hotdogs waren ook goed
Welke pepers heb jij er voor genomen?
Ik kreeg de pepers uit t boek niet te pakken, dus maar Madame Jeanet pepers genomen
Was lekker heet haha
Ook de ananas schijven in kokosmelk en suiker waren heerlijk, dat is altijd een hit hier
Only the dead have seen the end of the war - Plato
  dinsdag 11 maart 2008 @ 12:04:03 #31
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_57303535
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 11:02 schreef NED het volgende:
http://flits102-126.flits.rug.nl/~jeroen/

Een site met veel info over BBQ-en enzo
Leuk en vlot geschreven, met goeie tips
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
pi_57303623
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 11:37 schreef klotezooi het volgende:
Ja die hotdogs waren ook goed
Welke pepers heb jij er voor genomen?
Ik kreeg de pepers uit t boek niet te pakken, dus maar Madame Jeanet pepers genomen
Was lekker heet haha
Ook de ananas schijven in kokosmelk en suiker waren heerlijk, dat is altijd een hit hier
Bij de sligro hadden ze wel jelano pepers. Echt super lekker.

Toetjes en groentes enz heb ik nog niet geprobeerd.
pi_57303774
Zouden eigenlijk een bijeenkomst moeten houden met bbq freaks haha
Recepten en al uitwisselen en maken en gelijk proberen mmmm
Ik ga 1 dezer dagen die gerookte zalm gewoon proberen
Only the dead have seen the end of the war - Plato
pi_57309461
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 12:04 schreef MPG het volgende:

[..]

Leuk en vlot geschreven, met goeie tips
Daarom post ik hem hier ook.
Wellicht dat een hoop mensen de site al kennen, of dat het voor hun allemaal gesneden koek is,
maar er zijn er ook een hoop die daar nuttige tips vandaan kunnen halen zegmaar
  dinsdag 22 april 2008 @ 10:27:56 #35
122997 zquing
Drama Junk
pi_58221454
wilde net dit topic gaan aanmaken
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_58221551
Vandaag is het ook wel mooi weer om te BBQ'en...

Hmm, denk, denk, denk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58221586
Vorige week voor het eerst bij vriendlief de fik erin gestoken, jammer dat het begon te regenen, maargoed, toch heerlijk gegeten
  dinsdag 22 april 2008 @ 11:34:32 #38
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_58222833
nu heb ik honger
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  dinsdag 22 april 2008 @ 11:39:24 #39
101585 hippo-clippo
Feijenoord, m'n leven!
pi_58222924
Vanavond bbq'en, zo even het vlees marineren enzo
I don't eat meat......but I sure like to BONE!!!!!!!
pi_58223204
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 10:33 schreef Oblivion het volgende:
Vandaag is het ook wel mooi weer om te BBQ'en...

Hmm, denk, denk, denk...
Ik heb een superboek voor bbq-en. Kan ik je wel laten zien
pi_58225035
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 11:52 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Ik heb een superboek voor bbq-en. Kan ik je wel laten zien
Zou je dat nou doen?
Ik moet altijd alles hebben...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_58322539
Schop, vandaag lekker BBQ-en

Met : Italiaanse broodsalade, stokbrood met knoflooksaus, lamskarbo's, kalkoensaté, runderburgers o.i.d.
Wijntje, biertje, muziekje
  zaterdag 26 april 2008 @ 16:53:01 #43
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_58322678
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:44 schreef Bluezz het volgende:
Schop, vandaag lekker BBQ-en

Met : Italiaanse broodsalade, stokbrood met knoflooksaus, lamskarbo's, kalkoensaté, runderburgers o.i.d.
Wijntje, biertje, muziekje
hoe laat moet ik er zijn?
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_58322812
quote:
Op maandag 10 maart 2008 18:34 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Ik vroeg me af of iemand van jullie zo'n pizza steen (van Weber) heeft voor de bbq en wat jullie daar dan van vinden? Want ik ben daar naar aan het kijken maar ik vraag me af of het nuttig is om daar speciaal je bbq voor aan te steken in de zin van: smaakt de pizza dan daadwerkelijk beter?
Een beetje laat antwoord, maar mijn ouders hebben zo'n steen. Het werkt goed de bodem wordt beter gaar door de steen en als je het in de barbecue doet smaakt het wel ook nog eens anders. Uiteraard kan je hem ook gebruiken in de oven. Overigens betwijfel ik de kwaliteit wel een beetje want die steen lag na een paar keer gebruiken in tweeën door de warmte
pi_58323688
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:01 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

Een beetje laat antwoord, maar mijn ouders hebben zo'n steen. Het werkt goed de bodem wordt beter gaar door de steen en als je het in de barbecue doet smaakt het wel ook nog eens anders. Uiteraard kan je hem ook gebruiken in de oven. Overigens betwijfel ik de kwaliteit wel een beetje want die steen lag na een paar keer gebruiken in tweeën door de warmte
Dank je ben nog steeds aan het twijfelen ... anders wordt het zo een:
http://www.3-2-1-pizza.eu/nl/pg_10.html
  zaterdag 26 april 2008 @ 19:38:09 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_58325369
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:44 schreef Bluezz het volgende:
Schop, vandaag lekker BBQ-en

Met : Italiaanse broodsalade, stokbrood met knoflooksaus, lamskarbo's, kalkoensaté, runderburgers o.i.d.
Wijntje, biertje, muziekje
*burb*
De Weber is voor dit seizoen weer ontmaagd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_58325475
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:53 schreef Paxlie het volgende:


hoe laat moet ik er zijn?
Tis op
  zaterdag 26 april 2008 @ 19:45:08 #48
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_58325523
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 19:42 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Tis op
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
  zaterdag 26 april 2008 @ 19:47:55 #49
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_58325590
Hier gaat zo de fik erin.
Uiteraard Weber-wise

Ik heb tonijnsteaks, chicken wings, super salad en wat gemarineerde groenten
pi_58335041
Was het lekker SHE?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')